Nå tennes tusen julelys

Family & Florida

Etter 3 opplevelsesrike uker på veien rundt i USA var det godt å vite at man hadde en uke til å slappe av i Florida. Broren min og samboeren hans bor der, og lever et liv i luksus i Daytona Beach. Artig å sammenligne hva man får for samme sum husleiemessig i USA og i Norge, eller ikke.. Haha. De bor i et stort inngjerdet huskompleks med en liten innsjø i midten med fontener i, har et hus alle beboerne kan bruke med samlingsrom og treningsstudio, et svært basseng utenfor med grillområde like ved og så videre - alt til gratis disposisjon! For oss var det som å komme til et flott hotell i sydligere strøk. De, derimot, bor i denne luksusen hver dag! Ikke verst.Vi ankom Miami da vi landet i Florida, så vi hadde en 3-4 timers biltur opp til Daytona Beach. Da vi skulle hente ut leiebilen viste det seg at de ikke hadde bilen vi skulle ha, og vi ble nødt til å velge en annen. Utvalget var derimot snevert, og det stod til slutt mellom en eller annen kassebil og en.... mustang. Vanskelig valg liksom.

(eller ikke)

Det ble derimot ikke like mye avslapning som vi hadde tenkt oss denne uken, haha. Det er alltid noe å se og gjøre når man er på ferie! Vi brukte dagene våre ved bassengkanten, på stranden (New Smyrna Beach er NYDELIG og vi så både delfiner og manatees!), på loppemarked, på strandpieren, på kjøpesenteret (shopping og massasje, mmm), på alle de forskjellige og spennende matbutikkene, i downtown Daytona Beach, på koselige restauranter, på Universal Studios i Orlando (OMG THE WIZARDING WORLD OF HARRY POTTER LZM) og på airboat-tur med alligatorspotting i utkanten av Everglades.Det var gøy å få utforske enda mer av Florida enn på tidligere reiser hit, og ekstra herlig å tilbringe tid med Stian og Marita. Kjipt at de bor så langt unna, men ganske sweet når man har muligheten å besøke dem, hehe.

USA-reisen kom så sakte men sikkert til sin ende - og det er vanskelig å beskrive i ord hvilken opplevelse det har vært. Føler at jeg bare husker halvparten vi har gjort og sett siden det har vært såpass overveldende. Jeg har reist en del, men summen av alt vi har gjort på denne reisen må være noe av det mest episke jeg har opplevd.

Får håpe det ikke blir så lenge til neste gang!

From the Florida Keys down to Key West

Vi stod opp og var klare til å dra allerede klokken 7 i går morges. Det var en ganske søvnløs natt for min del, så det var litt kjipt med en så tidlig morgen. Men når man har mye gøy foran seg, gjør det jo ingen ting! 

Stedet så litt annerledes ut i dagslyset, da hadde egentlig magien forlatt stedet. Frokosten var ganske kjip, MEN jeg gikk en liten runde på stedet på formiddagen og fikk se en delfin leke seg i vannet like utenfor kaien! Så utrolig gøy! Deretter oppdaget vi også tre pelikaner som tigget mat fra en fisker som satt på kaia. Kjempemorsomme fugler xD

Bilen ventet så på oss og tok oss først over til Key Largo, den største av the Keys, og deretter gjennom både Islamorada, Marathon og alle de andre små og store øyene. Mange av broene, spesielt de siste når man nærmet seg Key West, var utrolig lange! De strakk seg utover havet på en slik måte at det nesten føltes som om man satt i en båt enkelte steder. Langs veien stod det mange fiskere og prøvde lykken, og det var også mange ute i fiskebåter rundt. Sært, men utrolig gøy veisystem! De fleste steder er det derimot bare ett kjørefelt i hver retning, slik at trafikken går mye saktere enn de fleste andre steder i USA. Fra hver øy føltes det også ut som at det ble frodigere og frodigere og mer og mer tropisk. Mange hadde også manatee-postkasser, noe som var utrolig søtt (må ha en slik..)

Vi stoppet på en campingplass på en av de lavere øyene siden foreldrene mine er store camping-entusiaster. Men det er enorme forskjeller mellom campingplassene her og hjemme. For det første er campingvognene og campingbilene her enormt svære, sikkert doble i størrelsen for de fleste vi har hjemme. De enorme campingbilene trekker ofte med seg svære personbiler på slep, og på campingplassene hadde nærmest alle vognene egne golfbiler på plass. Det var også et stort svømmebasseng der og campinghyttene var gigantiske. 

Det aller kuleste med stedet var derimot marinaen, for plutselig oppdaget vi sjøkuer like ved! Noen campinggjester holdt en slange med ferskvann ned i vannet til dem, og 3-5 manatees hengte rundt slangen og slukte i seg vannet. Omg! De er bare noen helt fantastiske skapninger! Så rolige og bedagelige og så utrolig skjønne. Disse var også gamle, for de var enorme i størrelsen og dekket av alger og skjell. Et par av de hadde også store arr fra båtmotorer.. Skulle gjerne bodd et sted hvor man kunne ha nærkontakt med slike skapninger ofte..Vi fulgte så the Overseas Highway videre til den sørvestligste øya som er Key West. Øya er faktisk nærmere Cuba enn Miami i avstand. Ca. 15 mil fra Cuba bare! Omg, dit må virkelig turen gå ganske snart..

Første stopp på øya var Smathers Beach, hvor vi tilbrakte et par timer i solsteiken. Så utrolig deilig! Hvit strand, grønt hav og svære palmetrær ruvende over - just how I like it! Likte derimot ikke at en innpåslitende måse kom å hentet maten min UT AV HENDENE MINE, makan til frekkhet, haha.Deretter kjørte vi inn til selve sentrum, parkerte og tok beina fatt. Deilig og varmt sommervær. Stedet har også en herlig karibisk-lignende rytme, med pastellfargede små hus, mange søte kafeer og restauranter, massevis av høner og kyllinger i gatene, og en veldig avslappet atmosfære. Jeg drakk deilig ferskpresset appelsinjuice, spiste god lunsj og spiste key lime pie på det sørligste punktet på øya. Der sies det at man kan se over til Cuba på en klar dag, men det gjorde vi ikke. Så heller på den massive køen for å ta bilder ved den store støen hvor det står "southernmost point". Lengst sør i hele USA! Vi var også innom Mallory Square, Duval Street og tok en titt på Hemmingway's hus, her var også køen milelang så vi skippet å ta turen innom denne gang.. fikk så vidt en titt på de spesielle kattene der med hele syv tær! Vi avsluttet så dagen i Key West like før solen dukket under horisonten, og det var tid for å kjøre back nordover.

Det ble en lang tur hjem tilbake til Daytona, 7-8 timers kjøring i mørket. Kom tilbake klokken 2 om natten stuptrøtte hele gjengen. But it was oh so worth it! Skjønner ikke at jeg må forlate dette paradiset i morgen.. Blir tragisk å komme hjem til kulde, snø og dager uten sol.. Jaja. Man må vel nyte tiden man har i paradis.

Noen som har vært på Keysene eller ønsker å ta turen?

Welcome to Miami!

Etter besøket hos apene og de andre skjønne dyrene, gikk turen inn til selve Miami og South Beach. Det var en helt sinnsykt følelse å komme inn over causewayen mot South Beach, strødd med palmer på hver side av broen, høyhus på den ene siden og enorme privatvillaer med båter på størrelse med skyskrapere på den andre siden og stranden rett foran oss. Helt villt! Gradestokken viste også over 30 grader på det meste, så vi følte alle at vi var kommet til paradis.

Vel framme på Ocean Drive parkerte vi bilene og hoppet ut i heten. Luftfuktigheten var intens, men who cares når man har palmene ruvende over seg, art deco-strøket på den ene siden og den fantastiske stranden på den andre siden. Sør-Amerikanske rytmer hørtes fra både den ene og den andre bygningen, og et par ung-jenter gikk rundt og solgte cubanske sigarer. Det føltes virkelig som om vi var kommet til en helt annen verden! I alle fall et annet land..

Etter litt vandring fram og tilbake langs strandpromenaden, et lite møte med stranden og et Horatio-med-solbriller-øyeblikk for pappa (fra CSI Miami) og litt Scarface-film-locations, endte vi opp på en italiensk restaurant for å spise litt mat siden frokosten tusen timer tidligere. Helt greit mat, men sinnsykt priser! Som å komme hjem igjen! Eller, nesten.. få steder som er like dyre som Norge på sitt verste.. X_XVi var også heldige nok til å få se byen i det mørket senket seg - wow! Gatene var fulle av mennesker, barene var åpne og spilte musikk i angro, og månen dominerte himmelen over palmene.. Til slutt måtte vi derimot forlate byen, og veien ut derfra, over i-95 sørover, var så utrooolig kul! Føltes ut som man kjørte i luften over broene, over byen og rett ved siden av de utallige skyskraperne i forskjellige lys og farger, nesten som i ett slags bilspill, haha. Ubeskrivelig. 

Vi kjørte så sørover, forbi Florida City og over de første broene mot Florida Keys. Usikre om vi kom til å finne oss et relativt billig og ledig overnattingssted, stoppet vi rett før Key Largo på et sted som heter Gilbert's Resort, hvor de hadde ledige rom til hele gjengen. Haha, og for et spesielt sted. Det virker egentlig som vi har blitt transportert til en film fra 80-tallet om noen folk på en roadtrip som stopper på et tilfeldig motel hvor folkene er litt merkelige og spesielle og hvor alt mulig kan skje. Hotel California? Rett utenfor døren har vi uansett havet med delfiner i (!), en svær krokodille hører tydeligvis også til her, og under Sandy var parkeringsplassing fullstendig oversvømt og da fløyt krokodillen rundt der og koste seg.. Det er også en svær enorm bar her med øl til 1 dollar, og lysslynger henger over alt. Koselig og harry på samme tid! Blir spennende og se hvordan stedet ser ut i dagslys.. I morgen venter Key West! OMG.

Monkey Business

Vi forlot Daytona Beach i 8-tiden i dag, og la oss på i-95 sørover. Etter 4 timer og 3 små-stopp befant vi oss plutselig i Miami! Eller outback-Miami. Vi skulle til Zoological Wildlife Foundation hvor moren min skulle få hennes største ønske oppfylt. 

ZWF er et privat "dyreshelter" som tar i mot eksotiske dyr som eierne finner ut at de ikke kan beholde lengre, eller som tar i mot ulovlige eksotiske dyr som blir tatt i fra eierne. De har alt fra kameler og tigerunger til strutser, løver og maurslukere. Det er ikke et stort sted, men stort nok til det formålet stedet har.

Moren min har alltid drømt om å få holde og kose med en liten apeunge (de er jo sinnsykt søte), så før vi dro hit til Florida, sjekket jeg ut mulighetene for at noe slik kunne ta sted. Etter mye om og men kom jeg fram til dette stedet, og idag fikk moren min endelig ønsket sitt oppfylt! I det vi ankom stedet fikk hun lov å holde den lille gibbonungen Rama i armene sine. En helt utrolig skjønn skapning! Bare fire måneder gammel, og verdens skjønneste.

Vi ble også mottatt av hundegjengen som regjerer på stedet, blant annet to enorme grand danois og en liten lekete bulldog. xD Helt utrolig herlige dyr!

Vi fikk også omvisning på stedet. Fikk blant annet treffe den lille søte tigerungen på bare 1 måned (!), se på kameler, strutser, maurslukere, tigere, løver, krokodiller og alligatorer og flere forskjellige rampete aper. 

Deretter fikk vi kose med en utrolig skønn lemur! Den var utrolig skjønn og elsket å bli klådd under armene, haha.

Vi fikk også treffe en liten maurslukerbaby, og ooomg så søt! Den hadde så morsomme tegninger på kroppen, så nesten ut som den hadde bukseseler på!

Det store høydepunktet var da vi fikk komme inn i det ene apeburet og treffe tre skjønne apekatter. De var både høyt og lavt på samme tid, men likte også en ordentlig kos. Helt fantastisk!Alt i alt en helt fantastisk opplevelse for oss alle!

Omvisningen og dyremøtene varte i litt over en time, og kostet oss 70 dollar per person. Ikke billig med andre ord, men vi fikk til gjengjeld noen helt utrolig opplevelser. Awesome time!

Turen deretter gikk inn til Miami, men det kommer i ett nytt innlegg.

An American Christmas

I dag er det jo christmas day, og siden vi ikke er amerikanske har vi ikke åpnet pakker idag.. MEN vi har gjort mye annet gøy! Dagen startet med avslapping og god julefrokost. Vi prøvde oss på litt soling på balkongen i det vi stod opp, men solen bestemte seg for å være hard to get i dag også.. What's up with that?!

Deretter hoppet vi i bilene og dro til kysten for å spille minigolf! Først dro vi til ett sted, men de var selvsagt stengt.. Men de hadde små alligatorer da, og de var litt søte å se på.

Deretter hoppet vi i bilen igjen og dro til neste sted. 11 dollar per pers for en runde minigolf, men til gjengjeld var banen ganske mye mer avansert enn noe jeg har prøvd hjemme. Yarr! Skal ikke si at det gikk så veldig bra siden jeg kom på nest sisteplass, men skøy likevel! xD

Etter en runde ble vi alle sultne og dro innom IHOP for å fylle magen med masse godt og usunt. New York Cheesecake Pancakes pour moi, med krem og jordbær..

På grunn av dårlig samvittighet over alt vi spiste (hohooh) dro vi til Ormond Beach for å gå av oss litt kalorier. Ikke akkurat sole-seg-vær, men godt og friskt. Kom nært på pelikaner og andre søte fugledyr, og lekte gale julenisser på stranden. xD

For å gni julefølelsen enda lenger inn dro vi til julestrøket i Holly Hill igjen, for å se på de insane juledekorasjonene som råder der. Helt villt sted! Enkelte i gjengen mente det var altfor overdådig og for mye, men jeg synes det skal være lov å ta litt av noen ganger, haha. 

Da vi kom tilbake til leiligheten fikk vi i oss enda mer mat (hallo gravidmage), og sitter nå å ladder opp innenfor turen sørover i morgen. Går alt etter planen blir det både kosing med eksotiske dyr og kjøring over laaaange broer. Spennende!

Christmas Eve

I går var det julaften, og det var en ganske annerledes julaften enn hva jeg har vært med på tidligere (som antatt). Men gud for en koselig og gøy dag! 

Dagen startet med en god julefrokost på morgenen, gaveinnpakking av de siste gavene, litt last minute shopping på Target, tre nøtter til Askepott, julekakespising, litt scrabblespilling, skyping med de hjemme og stuffs. Deretter måtte den svære kalkunen i ovnen, og tilbehøret måtte lages til. To typer ris, søtpotetmos, grønnsaker, amerikansk stuffing og den kjempegode sausen vi kjenner fra hjemme. Det ble en utrolig god og mettende julemiddag!

Deretter tok vi vel helt av og fikk vår "normale" side fram, hahaha.. Vi er litt koko alle sammen (Koko(s)gjengen). Gaveåpningen tok vi på kvelden slik som vi normalt gjør hjemme, og det ble en koselig stund med masse flotte pakker og hilsningen. Najs!

KOOSELIG JUL!

God jul fra Florida!

Her møter man ikke julenissen på Nordpolen, men på stranda! Koselig gammel kar. xD

Vi har hatt en super dag i dag, og en meeget lang dag idag på lillejulaften. Dagen startet på balkongen for enkelte av oss (les:meg), i strålende sol og en temperatur som var litt høyere enn i går (heldigvis). Må jo prøve å få litt farge på en vinterhvite skrotten. Deretter gikk vi på en liten runde i området for å se på dette stedet. Jeg som tidligere bare har sett det i gråvær ble ganske glad da jeg så at himmelen var nesten fullstendig blå.

Deretter tok vi turen til stranda for å se oss litt rundt der. Surfere, pelikaner, solskinn og masse awesomeness! Her kom også julenissen susende vinkende forbi i en motorisert paraglider! Så utrolig kult. Ikke noe man ser hver dag hjemme.Vi tok oss også en forfriskende drink på toppen av pieren. Det er ikke alle av oss som tålte det, som dere sikkert kan se på bildene, haha... 

Turen gikk så innom kjøpesenter etter kjøpesenter, og litt lunsj på taco bell, og en vindsimulator for meg og mamma hvor vi fikk oppleve orkanvind på tett hold (det var litt intens, haha). Litt nye klær kom i posene og litt mindre penger står igjen på kontoen. Endelig er juleantrekket til i morgen på plass!(ingen av oss er forresten spesielt normal.... HAHAHA, men nok om det xD)

Utslitte kom vi tilbake til leiligheten, og har spist god mat til middag/kvelds og sett Grevinnen og Hovmesteren på youtube. Hurra for internett!

Synes fortsatt det er utrolig merkelig at det er julaften i morgen, men slik kan det gå. Savner de nærmeste hjemme, og det blir rart å feire jul uten mor og beste, lille foxegutten og kaninfrøkenen - men håper de har det fint sammen hjemme. <3

Med det ønsker jeg alle dere - kjente og ukjente - en kjempegod jul og en flott feiring i morgen (i dag for dere, I guess)! 

The road to Daytona Beach

Etter at vi hadde plasket rundt i kildevannet med sjøkuene hoppet vi tilbake i bilene og kjørte litt østover før vi stoppet på en koselig restaurant som het Olive Garden for å hive i oss litt lunsj. Kjempegod mat, og salat og garlic sticks til forrett. Servitørdama tok også helt av, og trodde nesten hun skulle falle på gulvet fordi hun lo så mye.. Vi fikk til og med et julekort fra henne da vi dro. 

Deretter gikk ferden via Orlando International hvor vi hentet ut ny leiebil (som var helt identisk med den forrige), og kjørte videre til Daytona. 

Kjørte forresten forbi en ganske stor skogbrann like ved veien.. Tragisk. Hva årsaken var aner jeg ikke, men håper virkelig ikke det var en av de tusen som røyker i bilen som har kastet en sigarett ut av vinduet.. What a waste, if so.

En koselig kveld i leiligheten er snart over (utslitte etter en lang dag både på land og vann), med godt selskap og god drikke. 

I morgen er det lillejulaften! HVOR SYKT ER IKKE DET?! Må prøve å lete fram julefølelsen ett eller annet sted.. 

Swimming with manatees!

Eller en svømmetur med sjøkuer, på godt norsk. Hvorfor manatees heter sjøkuer på norsk er derimot et stort mysterium i mine øyne.. o_O

FOR NOEN FANTASTISKE DYR, OG FOR EN FANTASTISK OPPLEVELSE Å FLYTE RUNDT I VANNET MED DISSE ENORME, SNILLE GIGANTENE. Har nesten ikke ord. Skulle kunne tatt en av de med meg hjem, med der hadde de nok hatt det litt for kaldt.

Vi dro med Captain Broderick som hadde sin egne lille "husbåt", som var dekket slik at etter svømmeturen kunne vi komme inn i en god og varm båt og få tilbake varmen. Kapteinen var en ordentlig moroklump, og vi lo vel egentlig i ett strekk mens vi var i båten. 

Turen startet klokken 8 på morgenen, og vi var alle riiiimelig skeptisk siden gradestokken målte hele 1 grad på morgenen! Jeeez. Rimelig gøy å skulle hoppe i vannet i en slik temperatur, men etter at vi fikk utdelt våtdraktene og duppet tærne i vannet kjente vi at dette kom til å bli bra! Vannet i Crystal River, som var stedet v befant oss, måler konstant 22 grader året rundt. På vinteren når vannet i de store elvene blir kaldere og kaldere trekker sjøkuene oppover inn mot kildene hvor vannet er mer behagelig. Derfor er dette den beste perioden å bade med disse dyrene om man ønsker kontakt med maange av disse flotte skapningene. 

Det var virkelig en helt ubeskrivelig følelse å ligge å duppe i vannet alene og plutselig bli oppsøkt av en manatee som forsiktig fløt opp til deg og kom face to face. Det var lov å stryke dem med en hånd, og når man gjorde det lå de helt stille og lukket øynene slik at det virket som det var noe de likte. Helt ubeskrivelig!Det høres kanskje fælt ut for dyrene at turister kommer i båter for å oppsøke dem, men turismen her er veldig kontrollert. De fleste båtene har begrenset antall passasjerer (som på vår båt hvor vi kunne være seks stykk), mens enkelte har opptil 12 stykk. Mange områder i elvene og kildene er avgrenset slik at man ikke kan svømme inn der, mens at sjøkuene kan trekke seg inn der om de føler seg lei av menneskelig kontakt. Man kan bare ligge å flyte på overflaten av vannet, slik at om dyrene ligger på bunnen (noe de ofte gjør, feks om de sover) så får de være der i fred. Man skal ikke oppsøke dem, men kommer de til deg så er det greit. Mange av dyrene syntes også tydeligvis at det var spennende med menneskelig kontakt. 

Det var ikke bare vi tre som gjorde turen, men broren min, kjæresten hans og en kompis kom også kjørende fra Daytona Beach og joined oss. Kjempekoselig!

Vi tok også turen opp til en kilde hvor det verken var andre mennesker eller dyr, og hvor vannet var helt utrolig klart! En del fisker svømte rundt og det føltes ut som vi var midt i jungelen med store palmetrær hengende over oss. På grunn av strømmen så kunne man bare ligge helt stille i vannet med snorkelen på og flyte sakte men sikkert med fiskene ned til elven igjen. Helt fantastisk!Vi var totalt ute i vannet i litt over en time, da begynte det å bli kaldt. Skulle gjerne blitt igjen mye lenger! Får kanskje heller komme tilbake en annen gang, det er sikkert!

En opplevelse of a lifetime, that's for sure!

Noen som kunne tenkt seg det samme?

Back in Florida!

Etter en uke, og ca. 200 mil på veien er jeg tilbake i Florida igjen. Vi krysset grensen i dag, og fikk gratis appelsinjuice på visitor centeret som velkomstdrink, haha. Solen skinte så fint når vi kjørte inn i solskinnsstaten, og jeg håper været vil være på vår beste side den siste uken jeg er her i statene.. 

Etter ankomst her i Crystal River (hvor vi skal gjøre noe kjempespennende, men muligens veldig kaldt i morgen) sjekket vi inn på hotellet, og dro så inn til "byen" for å spise middag. Vi ente opp på Fat Boy's, som passer fint ettersom vi sikkert har gått opp 40290 kg siden vi kom hit til landet. Alt for mye god mat, alt for store porsjoner og alt for mye mat generelt.. Biffen vi fikk til middag var pretty awesome da. Det er vel det som er problemet.. Haha. xD Er jo lov og feire at man overlevde verdens undergang da, hohooh!

I morgen kveld er vi tilbake i Daytona Beach, så da kommer en oppdatering på hva vi skal gjøre i morgen tiiiiidlig. 

Snakkes!

A fun day in Daytona Beach

Vi startet også dagen i dag på Gold's Gym, jeg kommer nok til å komme hjem som en muskelbunt! Just wait and see! Etterpå dro vi tilbake til leiligheten og slappet litt av, før broren min og jeg tok turen mot selve kysten av DB. 

Da fikk jeg endelig se havet for første gang på noen dager! Rart med det når man er vant til å se havet hver dag hjemme, blir nesten litt klaustrofobisk når man ikke får sett det på en stund. xD

Vi gikk i alle fall ut mot stranden og sjekket den ut. Den er HUGE. Dessverre var vinden skikkelig intens (og temperaturen noe lav) så det ble som en vanlig dag i Bodø værmessig, haha. Den gamle pieren var koselig, med boardwalken rundt - og en million måser. 

Etter en tur rundt på boardwalken og stranden gikk vi til en av spillehallene som ligger langs stranden. Skikkelig old school! Vant av en eller annen grunn masse poengremser på de diverse spillene vi kom over, og fikk nye briller og bart i premie! GOOD STUFFS.

Vi ble litt sultne av all spillingen (.. eller var det treningen?), så vi tok turen innom IHOP på vei back home. Vi sjokkerte magene våre med noen fettbomber (pannekaker), og de var skikkelig gode (frem til vi ble så mette av kvalmen kom på besøk). YUM YUM. Alltid koselig med amerikanske servitører da, de er så hyggelige og herlige. xD

Et siste stopp ble i Holly Hill, hvor et lite nabolag virkelig tar det å pynte husene sine til jul GANSKE så alvorlig. Jeg sier bare WOW, får man ikke julefølelse her får man det ingensteder.. Skal lage et lite bildeinnlegg om dette stedet etterpå. Koselig deluxe, om kanskje litt voldsomt. Men det er bare bra, haha. 

Vi avsluttet deretter kvelden med et slag scrabble i leiligheten. Med andre ord en awesome dag!Nå skal jeg straks ta å hoppe i seng. Vekkeklokken står på 4.30, da jeg har et fly til New York å rekke i morgen tidlig! EEEEK!

Snakkes der!

Gold's Gym og shopping!

Det blir ikke så mange "hey jeg ligger på stranda og soler meg"-innlegg fra meg i disse dager, da været fortsatt spiller oss noen puss. I går fikk vi overvære både tropisk styrtregn og lyn og torden. Det skal visstnok bli lettere skydekke i dag, men jeg må si jeg har mine tvil, haha. Det er likevel varmt og godt, så kan vel ikke klage!

Siden jeg kom har vi vært på et par shoppingrunder, og på en sportsbutikk fikk jeg meg både treningst-shorte, tights og nike free air til bare 600 NOK! Sinnsykt.. Dro derfor innom Gold's Gym i går, og fikk beveget litt på skrotten. Kjenner det litt i dag med andre ord! Tildfeldigvis ble jeg og broren min ganske matchy-matchy, i lik t-shortefarge og samme type sko, haha.

Bilder må man jo ta over alt! Rule nr. 2 når jeg skal på tur. Rule nr. 1 er at man alltid må være litt gal og prøve nye ting og ikke være redd for å drite seg ut. xD

Vi har også vært et par ganger innom Volusia Mall, hvor jeg gikk litt amok i går. MEN utrolig hvor mye flotte klær man får til en billig pris her. AMAZING.

Får se hva dagen bringer i dag. Skulle gjerne tatt en titt på stranden. We'll see! Må dessuten pakke innenfør New York i morgen, eeek!

Dagens bildebombe!

Dagen er ikke over her enda, selv om i hodet mitt er klokken elve på kvelden, hehe. Har hatt en kjempefin dag, og fått sett litt av nærmiljøet blant annet og vært innom dyreadopsjonskennelen hvor kjæresten til broren min er frivillig. Fantastisk sted! Skal lage eget innlegg om det etterpå. 

Har også vært innom Wallmart og sett på lots of stuffs. Været har vært litt av og på. Sol og kjempevarmt til tider, men også en del overskyet. Men klage skal man ikke gjøre! Dette er miiiilevis fra hvordan det er hjemme. Utrolig deilig!

Så ja, nå kommer bildebomben (for spesielt interesserte..). Har fått prøvet ut nykameraet mitt (som jeg forresten forguder).
Les mer i arkivet » Desember 2014 » November 2014 » Oktober 2014

,  Hei, jeg heter Renate og er en reisegal nordlenning med bøttevis av eventyrlyst, som ofte befinner seg på reiser i inn- og utland. Her på bloggen sladrer jeg om stedene jeg har vært, og drømmer om stedene jeg engang skal dra. Til nå har jeg satt mine bein i over 60 ulike land og i 5 verdensdeler, og flere skal det bli. Følg meg gjerne på reisen!

  Kontakt: rea_sand@yahoo.no

  + Legg meg til som venn


Image and video hosting by TinyPic

Kategorier

 • » - Hvor har jeg vært?
 • » Afrika
 • » Albania
 • » Argentina
 • » Bahamas
 • » Blogg
 • » Bolivia
 • » Bosnia & Herzegovina
 • » Brasil
 • » Bulgaria
 • » Burma/Myanmar
 • » Bøker & film
 • » Danmark
 • » Egypt
 • » England
 • » Estland
 • » Finland
 • » Frankrike
 • » Hellas
 • » Hong Kong
 • » Hverdag
 • » India
 • » Irland
 • » Island
 • » Italia
 • » Jordan
 • » Kenya
 • » Kina
 • » Kroatia
 • » Latvia
 • » Litauen
 • » Malawi
 • » Malaysia
 • » Marokko
 • » Mexico
 • » Mongolia
 • » Montenegro
 • » Nederland
 • » Nepal
 • » News & TV
 • » Nord-Irland
 • » Norge
 • » Peru
 • » Polen
 • » Portugal
 • » Qatar
 • » Random
 • » Reiseartikler
 • » Reisedrømmer
 • » Reiseinspirasjon
 • » Reiseminner
 • » Reisetips
 • » Romania
 • » Russland
 • » San Marino
 • » Skottland
 • » Slovakia
 • » Slovenia
 • » Spania
 • » Storbritannia
 • » Sverige
 • » Tanzania
 • » Thailand
 • » Tsjekkia
 • » Tunisia
 • » Tyrkia
 • » Tyskland
 • » Ungarn
 • » USA
 • » USA - California
 • » USA - Florida
 • » USA - New York
 • » USA - Route 66
 • » Vatikanstaten
 • » Venezuela
 • » Zambia


 • Populære Innlegg

 • A Nomadic Life
 • Scenes from Bagan
 • In the backstreets of Varanasi
 • Romania - The Fairytale Land
 • Traveling Alone
 • 15 ting man må gjøre i New York
 • Hvordan har du tid/råd til å reise så mye?
 • A Year of Travel 2013
 • 50 ting jeg har lært på mine reiser


 • Andre Reiseblogger

 • Bobleliv Reiseblogg
 • Cocopia
 • Camilla i Verden
 • Den Vide Verden
 • Globetrotter Elisa
 • Hamacareise
 • Lineinspirasjon
 • Mstraveltipsy
 • Norske Reiseblogger
 • Reisedagboka/Sandra
 • Renates Reiser
 • Supermarie
 • Travel Thoughts


 • Instagram  Arkiv

 • Desember 2014
 • November 2014
 • Oktober 2014
 • August 2014
 • Juli 2014
 • Juni 2014
 • Mai 2014
 • April 2014
 • Mars 2014
 • Februar 2014
 • Januar 2014
 • Desember 2013
 • November 2013
 • Oktober 2013
 • September 2013
 • August 2013
 • Juli 2013
 • Juni 2013
 • Mai 2013
 • April 2013
 • Mars 2013
 • Februar 2013
 • Januar 2013
 • Desember 2012
 • November 2012
 • Oktober 2012
 • September 2012
 • August 2012
 • Juli 2012
 • Juni 2012
 • Mai 2012
 • April 2012
 • Mars 2012
 • Februar 2012
 • Januar 2012
 • Desember 2011
 • November 2011
 • Oktober 2011
 • September 2011
 • August 2011
 • Juli 2011
 • Juni 2011
 • Mai 2011
 • April 2011
 • Mars 2011
 • Februar 2011
 • Desember 2010
 • November 2010
 • Juni 2010
 • April 2010
 • Mars 2010
 • Februar 2010
 • Januar 2010
 • Desember 2009
 • November 2009
 • September 2009


 • Søk i bloggen

  hits