Forberedelser før bilferien 2

Her kommer fortsettelsen på det forrige innlegget om forberedelser før bilferien. Det første innlegget finner du HER.

1. Bruk belte!

2. Pakk smart. De tyngste gjenstandene skal nederst, og også helst langs frem i bagasjerommet så bilen ikke blir så baktung. Husk at man ofte kommer hjem med mer enn man reiste ut med, så pakk ikke mer enn du trenger.

3. Dersom du skal på utenlandstur med bilen - gjør deg kjent med det aktuelle landets trafikkregler, og eventuelt trafikkultur. Litt dumt å kjøre på høyresiden av veien dersom man plutselig befinner seg på de britiske øyer.

4. Sjekke at man er dekket av NAF, i tilfelle uhellet er ute.

5. Ikke la verdisaker ligge igjen åpenlyst i bilen når du er inne på butikker, ute å utforsker byen og så videre.

6. Dersom du har barn i bilen, husk å ta hensyn! Stopp oftere, og finn på mye gøy langs veien.

7. Det er lurt å ha litt mynter i lokal valuta i bilen for når man skal passere bomstasjoner og lignende.

8. Sjekk dekkene og lufttrykket. Trykket skal være høyere på biler som er tungt lastet. Dekkene skal ha gode spor og ikke være nedslitte. Sistnevnte skal heller ikke bremseskivene være. Hvis du trenger nye kan kanskje denne siden være behjelpelig. Sjekk tilstanden til ekstradekket. Trenger bilen påfyll med kjølevæske, nytt batteri eller å skifte registerreim?

9. Skriv en reisedagbok! Her kan du skrive om dagens hendelser, hvor mange mil dere har kjørt, hvilke steder dere har passert, hvilke mennesker dere har møtt og så videre. Det er alltid et gøy minne å ha.

10. Du skal tross alt på ferie, nyt det! God tur, og husk å kjør forsiktig.

Sponset

Forberedelser før bilferien

En av mine favorittferietyper er bilferier. Selv om det tar noe lenger tid enn å fly, får man oppleve og se langt mer langs veien. Dessuten har man mye større frihet enn hva man har dersom man reiser med båt, tog eller buss. Å kjøre bil er likevel forbundet med stor risiko. Det er faktisk det transportmiddelet med høyest ulykkesfrekvens, og man er derfor nødt til å ta sine forhåndsregler når man skal ut å kjøre.

1. Dersom du vet hvor du skal, planlegg ruten. Ta med deg GPS eller kart (eller helst begge), og undersøk hvilke veier som er best å ta for å komme seg til målet. Hvor lang tid skal du kjøre per dag, har du spesielle steder du ønsker å overnatte, osv. På denne måten får du mest mulig ut av tidsrammen for bilferien. Men det er jo ganske gøy å være spontan innimellom også!

2. Før du legger ut på en lengre bilreise er det bra å sjekke om alt fungerer som det skal med bilen. Få den inn på service, sjekk oljen og filteret og så videre. Det kan også være lurt å ha spesielle reservedeler til bilen tilgjengelig i tilfelle du plutselig får behov for dem på en landevei midt i ingenmannsland. Du kan for eksempel sjekke utvalget hos Bildelerstore.

3. Forsikringer. Pass på at både du, resten av familien og selve bilen er forsikret godt før avreise.

4. Dropp mobilen mens du kjører. Visste du at SMS-tasting er like farlig som promille?

5. Dersom du må bråstoppe, kan løse gjenstander i bilen bli et dødsvåpen. Pakk forsvarlig, og sikre løse gjenstander mens du kjører.

6. Hvis man skal kjøre langt kan det være en idé å ha et eller annet tidsfordriv tilgjengelig i bilen. Kanskje kan man bytte på å kjøre, og kanskje kan man velge en litt mer scenic route (selv om det tar litt lenger tid) så har man hele tiden noe å se på. Musikk er gøy å ha, lydbøker også, og så kan man for eksempel spille forskjellige billeker, fortelle historier, vitser og lignende.

7. Lag en roadtrip playlist, så vet du at du alltid har noe bra musikk å høre på i tilfelle radioen plutselig bare spiller gamle dansebandlåter (hvis du ikke liker denslags selvfølgelig). Jeg liker å høre på klassiske rockesanger som bare oooser av roadtrips, som denne.

8. Husk å ta pauser underveis. Å kjøre lenge kan bli ganske monotont, og for enkelte skal det ikke så mye til før man sover av heller. Stopp litt nå og da, strekk på kroppen, ta en kaffe, spis lunsj eller ta en liten sightseeingrunde.

9. Husk at bilen skal inneholde varseltrekant og refleks. Man vet aldri når ulykken er ute man plutselig får behov for det.

10. Pass på at du holder fartsgrensen, og også avstanden til bilen foran. Du husker vel 1001, 1002, 1003 regelen?

I neste innlegg kommer 10 nye tips for hvilke forberedelser og forhåndsregler man burde ta før bilferien.

Sponset

KLM - Happy to Help

Det å reise kan være et slit. Det er kanskje ikke tilfeldig at det ordet "travel" kommer av det franske ordet "travail", som betyr arbeid. Tiden man tilbringer i transit kan være både stressende, kjedelig og vanskelig. Lange køer, trafikkaos, forsinkelser i flytrafikken, kanskje må man til og med overnatte på flyplassen i vente på neste fly, eller så har man kanskje vært uheldig og glemt passet hjemme.

KLM bestemte seg for å prøve å gjøre noe med disse problemene som kan oppstå når man reiser. De satte opp en hovedbase på Schipol, flyplassen i Amsterdam, hvor et team gjorde alt de kunne for å assistere reisende i løpet av fem hele dager. Alt fra å besvare spørsmål over twitter, til langt større oppgaver. De ringte hjem til reisende for å vekke de før flyreisen, de hentet glemte pass og andre gjenstander, de fraktet mennesker fra flyplassen og hjem i båt og bil, transporterte de med dårlig tid inne på flyplassene, og de fant til og med fram en madrass med dyne og pute til en uheldig kvinne som måtte overnatte på flyplassen. Dette er virkelig en kundeservice uten like.

Det mest spesielle var nok at KLM ikke bare hjalp sine egne kunder og passasjerer. De hjalp alle som hadde behov for det, uansett hvilket flyselskap de fløy.

Det er tydelig at KLM setter kunden i fokus, og ønsker det beste for sine reisende. Med andre ord, KLM er alltid #happytohelp

Se mer her:

Sponset

New beginnings

Dersom dere ikke har vært så mye ute i sommersolen eller på reiser rundt om i verden, har dere kanskje merket at det har vært ganske stille på bloggfronten her i det siste. En stor grunn til det er at jeg har brukt tid på å være sammen med mine kjære framfor det å sitte foran datamaskinen. Men en annen grunn er at jeg sakte men sikkert holder på å jobbe fram en ny bloggside!

Det er kanskje ikke noe sjokk at navnet Randombloggen ikke akkurat vekker fram så mange reiserelaterte tanker, og mulighetene man har for kreativ utfoldelse er dessverre ganske begrenset på blogg.no. Derfor har jeg endelig fått fikset opp nettsiden min www.renatesreiser.com, og fått til noe mer brukbart der. Siden er fortsatt under oppbygging, men etter hvert er det den jeg kommer til å bruke framfor Randombloggen. PS! Hvis noen har en enkel måte å overføre innlegg på, må dere gjerne kontakte meg :P Haha. Men siden bildene er mye større på den nye siden, må de nok overføres manuelt uansett. Jeg blir ikke å slette denne bloggen, altfor mange minner ligger gjemt mellom sidene her for at noe slikt skulle vært mulig. Så den blir å ligge igjen dersom noen ønsker å se gjennom arkivet eller de gamle kategoriene, og den vil også funke som en veiviser til den nye bloggen.

Hvis noen ønsker å titte innom allerede nå er det bare å trykke seg inn på bildet under!

Verden rundt på bonuspoeng

Det er faktisk mulig!

SAS har et eget bonusprogram som heter Eurobonus, hvor man kan tjene opp poeng fra alle flyreisene man tar med SAS eller deres samarbeidspartnere i Star Alliance. Hvor mange poeng man tjener kommer an på hvor langt man flyr, hvilken klasse man reiser i - og hvor ofte man flyr. Før kunne man bare opptjene poeng ved reiser i utlandet, men nå har SAS åpnet for at man også kan tjene penger på flyreiser innenlands. Med andre ord er det nå lettere å tjene opp poeng også for de som reiser en del innelands.

Eurobonus har flere forskjellige nivåer. Alle som melder seg inn får automatisk grunnivået Eurobonus Basic. I motsetning til de andre nivåene, trenger man ikke opptjene poeng for å beholde dette nivået. Det har likevel mange fordeler! Du kan for eksempel bruke kortet som elektronisk flybillett, du kan ringe/sende sms gratis til andre Eurobonusmedlemmer med appen "Eurobonus Connect" og du får gratis wifi på flyreisen! Dessuten får du spesialtilbud både fra SAS og deres samarbeidspartnere. Jeg kom meg for eksempel til Island for bare 2000 t/r fra Bodø på grunn av en kampanje fra SAS. I vår kom jeg også over en kampanje fra dem hvor man kunne reise til Beijing, Shanghai, Bangkok og Tokyo for 2000,- t/r fra Oslo! Helt utrolig. Dessverre hadde jeg ikke mulighet til å reise i perioden kampanjen gjaldt. Men det kommer jo heldigvis alltid nye muligheter ;)

Ved å tjene 20,000 grunnpoeng eller fly 20 enkeltreiser, opparbeider man seg statusen Eurobonus Sølv. Da får man enda flere fordeler enn man får som basic-medlem. Jeg er bare noen poeng unna denne statusen, så nå får jeg bare stå på å jobbe meg oppover! Drømmen er å nå Eurobonus Gull, eller til og med Eurobonus Diamant (a girl can dream..), hvor de store fordelene bare står i kø. Dersom du ønsker å lese mer om hva disse fordelene er, kan du bare trykke deg inn og lese mer her. Desto høyere nivå man når, desto flere poeng tjener man også per flyreise.

Man kan også tjene opp poeng på andre ting enn å fly. Enkelte hotellkjeder og bilutleiefirmaer gir deg også poeng, dessuten kan man omdanne Trumf-poeng til Eurobonuspoeng, og man kan også få poeng av å handle på kredittkort. Poengene man tjener kan man bruke som betalingsmiddel på nesten alt.

Det beste med bonuspoengene er jo likevel at man kan bruke de som betalingsmiddel på nye reiser! En spontan weekendreise til Gdansk, Amsterdam eller Roma koster ikke allverden med poeng. Er man flink å spare kan man også reise verden rundt uten å måtte loppe seg. Ofte kommer det tilbud som gjør at selv de med få poeng har råd til å reise ut i Europa. Har man allerede kjøpt en reise, kan man også bruke poengene til å oppgradere seg til en høyere klasse på flyet. Hvem ønsker ikke å reise business/first class?

I tillegg til det jeg har nevnt ovenfor, får man også alltid setevalg og innsjekk gratis på mobil eller automat på flyplassen når man reiser med SAS. Ett kolli er inkludert (flere dersom man har et høyere medlemsnivå), samt kaffe, te og avis er gratis under flyreisen. Den søte videoen under viser litt av fordelene man får som Eurobonusmedlem.

PS. Å melde seg inn i Eurobonus er selvsagt fullstendig gratis ;)

Er du Eurobonusmedlem selv?

 

Annonse

Hva kan du ikke reise uten?


Med stor sekk på vei opp Huayna Potosi i Bolivia

Da er det straks tid for en ny reise, og en ny pakke-seanse. Jeg må ærlig innrømme at pakking ikke er noe av det jeg liker best med reising. Jeg starter ofte veldig sent nå til dags, og ender tidvis opp med å glemme noe. Da jeg dro til Tyskland/Nederland her for litt over en måned siden, klarte jeg faktisk å glemme PASSET hjemme siden jeg byttet håndbagasje i siste liten. Slike tabber skal jo en rutinert reiser egentlig unngå, men vi kan vel gå på blemmer alle sammen en gang i blant. Heldigvis skulle jeg innenfor Europa, så passet kunne bare kose seg hjemme.

Å sette sammen en pakkeliste før man drar kan være lurt, for å forsikre seg om at man i alle fall husker det mest vesentlige - og alle har vel ting de bare ha med seg når de reiser? Min "må huske" liste varierer litt ettersom hvilken type reise jeg drar på (backpacking/weekend/vinter/sommer/osv), men det er også enkelte ting jeg må ha med meg uansett (Dette må ikke regnes som en fullstendig liste, da jeg selvsagt har med meg andre ting på tur, som f.eks. klær, undertøy, toalettsaker og så videre, haha).

Hva jeg alltid har med meg på reise:

- Penger, pass, kredittkort og billetter (en selvfølgelighet på enhver reise)

- Telefon (denne har jo blitt et multiverktøy de seneste årene, her har jeg jo i tillegg til muligheten å ringe/sende sms; internett, vekkerklokke, musikk, gps, kamera, forskjellige reiseapper osv)

- Kamera m/ ekstra batteri og minnekort (å fotografere verden er noe av det morsomste jeg vet, kunne aldri tenkt meg å reise uten å ha kameraet med i bagasjen. En glimrende måte å samle personlige minner på)

- PC/tablet (et must for en reiseblogger, hehe. Neida, men her kan man f.eks. laste opp bildene sine slik at de ikke går tapt dersom man mister/blir frastjålet kameraet)

- Reisedagbok m/ penn og lim (for å dokumentere reisen, samle inn telefonnummer, e-postadresser og lignende fra de man møter, lime inn billettstubber og skape et morsomt minne å ha med seg hjem)

- Tynt, men stort skjerf (uendelige bruksområder, som skjerf (seff), sarong, håndduk, teppe, skjørt, hodetørkle, osv)

- Miniapotek (Inneholder alt fra plaster til medisiner, halstabletter, immodium, rehydreringspulver, insektsmiddel, osv)

- Utpakkbar bag (denne tar ikke mer plass enn en lommebok, men pakkes ut til en stor bag som rommer mye! God å ha dersom man trenger noe ekstra å pakke i etter hvert i reisen)

- Lykkemaskoten min Ice Cube (en pingvin jeg kjøpte fra Rainforest Café i Las Vegas for 11 år siden. Siden da har den vært med meg på alle utelandsreiser, og fungert som min good luck charm. Nå tør jeg ikke lenger reise uten den.. En velreist pingvinbamse med andre ord!)

Andre aktuelle ting som er greit å ha med på reise:

- Solkrem (dersom man reiser på sommeren, eller skal til solfylte steder. Greit å ta vare på huden sin)

- Adapter (store deler av verden bruker andre vegguttak enn oss, og det er greit å slippe sjokket når man kommer frem, ønsker å lade telefonen og kontakten ikke passer)

- Guidebok (flott og lærerikt å ha en bok med informasjon om stedet man skal til)

- Stativ til kamera (fint for nattfotografering, eller å ta bilde av seg selv dersom man reiser alene..*kremt*)

- Liten sekk (bruker ofte ta med en slik som håndbagasje, så har jeg mulighet til å pakke i den dersom jeg skal på tur mens jeg er på reise)

- Minst én bok (lesestoff er gull verdt!)

- Solbriller (solbriller bruker jeg enten det er sol eller ei. Dersom man ønsker å gå i fred på et marked hvor selgerne er pågående er f.eks. solbriller geniale)

- Fotokopi av passet og eventuelt visum (i tilfelle du mister passet ditt)

- Paraply (for rain or shine)

 

Hva jeg tar med på backpackingtur

- Hodelykt (som kan man feste på hodet for å lese bok når resten av romkameratene sover, for å lyse opp teltet på kvelden, for å finne fram til toalettet på natten, utforske huler og grotter, osv)

- Silkelakenspose (kommer man til et overnattingssted som ikke akkurat er av den reneste sorten, så slipper man i alle fall å komme nært sengetøyet dersom man har denne. Dessuten gir den ekstra varme dersom man overnatter på kalde steder, og føles sval dersom stedet er varmt)

- Våtservietter (mange bruksområder, f.eks. greie å vaske av seg støv/svette i varme og tørre land, andre er antibakterielle og kan brukes til å vaske hendene før et måltid dersom det ikke finnes vann/såpe i nærheten)

- Flipflops (fine å ha både for å bruke ute og inne, i land hvor man må ta av seg skoene ofte for å besøke tempel og lignende, for å bruke i dusjen på hosteller, og så videre)

- Toalettpapir (priceless, et stort must for min del siden toalettpapir er en mangelvare på toalettene i store deler av verden)

 . . .

Skal jeg bort en kort periode, prøver jeg å reise med håndbagasje. Den lengste turen jeg var borte med bare håndbagasje var da jeg reiste til Italia i fjor sommer, og var borte ca. 2 uker. Det gikk helt fint! Det er selvsagt en fordel å ha vaskefasiliteter tilgjengelig da, eller i det minste ta meg seg vaskemiddel selv. Klær blir fort skitne på tur, ikke minst i varme/tropiske strøk. Nå som jeg skal til USA tenker jeg det er best å ta med meg en stor koffert som jeg pakker ganske lite ned i før jeg drar, og heller satser på å fylle opp med american goodies underveis.

Til slutt er det jo viktig å nevne noe som man ikke får ned i kofferten, men som likevel er uhyre viktig å ta med seg når man reiser: Åpenhet, tålmodighet og ikke minst - et smil! Da kommer man seg langt, både i sinn og i avstand.

Hva er det du må ha med deg når du reiser?

Hvor våkner du i morgen? (sponset video)


Soloppgang i Mandalay

Noe av det mest spennende med å reise er å våkne opp til lydene av en ny by. Spesielt om man ankom kvelden før, mens byen allerede var innhyllet i nattens mørke. Reiser man mye, eller overnatter på mange forskjellige destinasjoner på en og samme reise, er det ofte man våkner og lurer på hvor man egentlig befinner seg i verden. Alle byer har sin helt spesielle sound, og det er alltid like gøy å bli kjent med nye soundtracks fra alle verdens hjørner.

Mange av reisene min preges av et høyt tempo og lite søvn for å melke reisen for alt den er verdt og få med seg mest mulig. Likevel har jeg aldri noe problem med å stå opp om morgenen, uansett om klokken er 04.00 eller 08.00. Det handler vel om forventningene man har for dagen, og at man gleder seg til alt man har foran seg. Å gå glipp av dagen fordi senga frister mer er altså inget alternativ for meg på reise!

Hjemme derimot er senga min beste venn, og en jeg nødig vil skilles fra kl. 06.00 på morgenen. Jeg er sikkert verdens største murmeldyr. Det kan kanskje også ha noe med at vekkerklokkelyden jeg bruker høres ut som en terroriserende, skrikende flyalarm, sik at jeg hver morgen våkner med hjertet i halsen og noe som ligner dødsangst..

ANYWAY!

Nå virker det som det er kommet en løsning på problemet! Jeg fikk tips om en ny app som Lufthansa har utviklet - Anywake. De beskriver den slik:

Anywake er en vekkerklokke som lar brukerne reise både i fantasi og virkelighet. Hver morgen blir brukeren vekket av en lyd fra en vilkårlig valgt by, et eller annet sted i verden. Ved å skru av alarmen og korrekt gjette hvor lyden kommer fra, vil brukeren få rabatt på en reise med Lufthansa. Appen er gratis og inkluderer en rekke destinasjoner rundt om i verden. En morgen kan det være til lydene av Miami man vekkes opp, mens neste morgen kan det være lyden av Rio de Janeiro. Lydene fra de ulike stedene i verden spilles av i 60 sekunder, og byr på ulike ledetråder knyttet til den geografiske lokasjonen. For eksempel kan det være musikk som er typisk for destinasjonen, referanser til severdigheter eller hint til historiske hendelser.

Med andre ord kan man få lydene av byer fra hele verden inn på sitt eget soverom! Bare se på denne filmen:

 

Jeg har testet den ut noen morgener allerede, og det er absolutt et mer gøyalt og trivelig alternativ til "flyalarmen" jeg vanligvis våkner til. Prøv den gjerne ut du også!

(Sponset av Lufthansa)

Sikre deg økonomisk på reise i utlandetNår du reiser utenlands bør du huske på et par ting: det ene er at du skal ha en skikkelig reiseforsikring, og det andre er at du bestandig skal ha med deg kredittkortet ditt og bruke det!

 

Dette vil kanskje høres rart ut i manges ører, men også ekspertisen anbefaler å bruke denne betalingsmetoden når man er i utlandet.

 

Årsaken til dette er like enkel som innlysende. Ved bruk av et kredittkort er det ikke innehaveren av kortet, altså du, som betaler for varen/tjenesten du kjøper det er det kortutsteder/banken som gjør. Det er du som bruker kortet og som taster inn koden, men når pengene trekkes gjøres dette altså fra bankens kontoer.

 

Når du kommer hjem fra reisen din vil banken etter en viss periode sende deg en faktura som klargjør hvor mye du er skyldig dem. Det er akkurat dette som er å handle på kreditt, og legger du turen hit får du ytterligere informasjon om kredittkort og øvrige finansieringsmuligheter.

 

Bankkortet på den andre siden fungerer på en helt annen måte. Dette kortet er koblet direkte til din lønnskonto/brukskonto og alle kjøp du foretar blir direkte trukket fra denne kontoen. Har du ikke penger der blir det heller ingen kjøp. Slike kort kalles for debetkort og det er vanligvis slike kort som brukes når man handler i Norge, men også blant nordmenn flest i utlandet.

 

Problemet med å bruke bankkortet ditt dukker først og fremst opp når du blir utsatt for en svindel, altså at noen ved hjelp av skimmingutstyr og kameraer etc. får tak i koden din og øvrige data på kortet ditt. Hvis dette skjer vil din egen bankkonto tømmes og du vil befinne deg i utlandet uten penger, og du har sikret deg et formidabelt arbeid når du kommer hjem.

 

Jeg har selv blitt svindlet ved to forskjellige anledninger, sist mens jeg var i Brasil i fjor vår. Jeg fikk en telefon fra banken som oppdaget uregelmessigheter på kontoen min. Det viste seg at svindlere hadde fått tak i kortdetaljene mine fra en minibank på flyplassen i Rio (!), og trukket diverse summer fra bankkontoen min. Heldigvis var dette i slutten av reisen, så kontoen var temmelig tom og heldigvis kunne banken sperre kortet, og sende meg papirer jeg kunne fylle ut for å få pengene tilbake igjen (fra dem). Det gikk bra, men etter denne episoden bruker jeg nå bare kredittkortet mitt ved alle transaksjoner i utlandet.

 

Hvis det samme skjer med kredittkortet ditt er det bankens penger som går tapt, og det eneste du vil motta er en faktura. Ta vare på alle kvitteringer og samkjør dem med den fakturaen du får fra kredittkortselskapet når du kommer hjem, og ser du noen uregelmessigheter der melder du enkelt og greit fra om det.

 

Ved kjøp av varer med kredittkortet har du også rett til å få pengene tilbake hvis varen inneholder mangler eller andre feil. Det samme gjelder hvis du bestiller flyreisen din med dette kortet. Går selskapet konkurs har du derfor i henhold til finansavtaleloven rett til å få refundert alle pengene.

 

Det er derfor ingen tvil om at kredittkortet skal ha en sentral plass i din bevissthet når du drar på ferie, og hvis du har muligheten til det: ta med deg to kort (og oppbevar de på forskjellige steder i bagasjen din, i tilfelle uhellet er ute)! Pass derimot også på at du ikke bruker kredittkortet over evne!

 

Sponset innlegg, men følte det var relevant nok til å postes

Les mer i arkivet » Januar 2015 » Desember 2014 » November 2014

, Bodø

Hei, jeg heter Renate og er en reisegal nordlenning med bøttevis av eventyrlyst, som ofte befinner seg på reiser i inn- og utland. Her på bloggen sladrer jeg om stedene jeg har vært, og drømmer om stedene jeg engang skal dra. Til nå har jeg satt mine bein i 60 ulike land og på 5 kontinenter, og flere skal det bli. Følg meg gjerne på reisen!  Hei, jeg heter Renate og er en reisegal nordlenning med bøttevis av eventyrlyst, som ofte befinner seg på reiser i inn- og utland. Her på bloggen sladrer jeg om stedene jeg har vært, og drømmer om stedene jeg engang skal dra. Til nå har jeg satt mine bein i over 60 ulike land og i 5 verdensdeler, og flere skal det bli. Følg meg gjerne på reisen!

  Kontakt: rea_sand@yahoo.no

  + Legg meg til som venn


Image and video hosting by TinyPic

Kategorier

 • » - Hvor har jeg vært?
 • » Afrika
 • » Albania
 • » Argentina
 • » Bahamas
 • » Blogg
 • » Bolivia
 • » Bosnia & Herzegovina
 • » Brasil
 • » Bulgaria
 • » Burma/Myanmar
 • » Bøker & film
 • » Danmark
 • » Egypt
 • » England
 • » Estland
 • » Finland
 • » Frankrike
 • » Hellas
 • » Hong Kong
 • » Hverdag
 • » India
 • » Irland
 • » Island
 • » Italia
 • » Jordan
 • » Kenya
 • » Kina
 • » Kroatia
 • » Latvia
 • » Litauen
 • » Malawi
 • » Malaysia
 • » Marokko
 • » Mexico
 • » Mongolia
 • » Montenegro
 • » Nederland
 • » Nepal
 • » News & TV
 • » Nord-Irland
 • » Norge
 • » Peru
 • » Polen
 • » Portugal
 • » Qatar
 • » Random
 • » Reiseartikler
 • » Reisedrømmer
 • » Reiseinspirasjon
 • » Reiseminner
 • » Reisetips
 • » Romania
 • » Russland
 • » San Marino
 • » Skottland
 • » Slovakia
 • » Slovenia
 • » Spania
 • » Storbritannia
 • » Sverige
 • » Tanzania
 • » Thailand
 • » Tsjekkia
 • » Tunisia
 • » Tyrkia
 • » Tyskland
 • » Ungarn
 • » USA
 • » USA - California
 • » USA - Florida
 • » USA - New York
 • » USA - Route 66
 • » Vatikanstaten
 • » Venezuela
 • » Zambia


 • Populære Innlegg

 • A Nomadic Life
 • Scenes from Bagan
 • In the backstreets of Varanasi
 • Romania - The Fairytale Land
 • Traveling Alone
 • 15 ting man må gjøre i New York
 • Hvordan har du tid/råd til å reise så mye?
 • A Year of Travel 2013
 • 50 ting jeg har lært på mine reiser


 • Andre Reiseblogger

 • Bobleliv Reiseblogg
 • Cocopia
 • Camilla i Verden
 • Den Vide Verden
 • Globetrotter Elisa
 • Hamacareise
 • Lineinspirasjon
 • Mstraveltipsy
 • Norske Reiseblogger
 • Reisedagboka/Sandra
 • Renates Reiser
 • Supermarie
 • Travel Thoughts


 • Instagram  Arkiv

 • Januar 2015
 • Desember 2014
 • November 2014
 • Oktober 2014
 • August 2014
 • Juli 2014
 • Juni 2014
 • Mai 2014
 • April 2014
 • Mars 2014
 • Februar 2014
 • Januar 2014
 • Desember 2013
 • November 2013
 • Oktober 2013
 • September 2013
 • August 2013
 • Juli 2013
 • Juni 2013
 • Mai 2013
 • April 2013
 • Mars 2013
 • Februar 2013
 • Januar 2013
 • Desember 2012
 • November 2012
 • Oktober 2012
 • September 2012
 • August 2012
 • Juli 2012
 • Juni 2012
 • Mai 2012
 • April 2012
 • Mars 2012
 • Februar 2012
 • Januar 2012
 • Desember 2011
 • November 2011
 • Oktober 2011
 • September 2011
 • August 2011
 • Juli 2011
 • Juni 2011
 • Mai 2011
 • April 2011
 • Mars 2011
 • Februar 2011
 • Desember 2010
 • November 2010
 • Juni 2010
 • April 2010
 • Mars 2010
 • Februar 2010
 • Januar 2010
 • Desember 2009
 • November 2009
 • September 2009


 • Søk i bloggen

  hits