Destination 2015 - Nytt år og nye reisemuligheter

Reisetanker på veien

Verden er så stor, men samtidig så liten. Man merker det i de små tingene. Den norske boken som ble brukt som musematte på hotellet i La Paz. Diskusjoner om nynorsk og bokmål i et lite salthotell ute i den bolivianske villmarken. Flaskene med Voss-vann som står plassert mellom rødvinsflaskene i en liten butikk i et nabolag i Rio de Janeiro.

Hvor enn man drar blir man som oftest påminnet sitt opphav. "Hvor kommer så du fra?" er et spørsmål man kommer borti mange ganger per dag mens man reiser. "Jasså, Noruega" svarer de fleste. "Ligger Norge i Holland?" var det noen som lurte på. Norge. En liten flekk øverst på verdenskartet.

Landet vårt, og alle menneskene. Det virker så ubetydelig når man befinner seg i storbyer hvor innbyggertallet er det dobbelte av hva som befinner seg i landet vårt av mennesker. Men det er jo ikke det! Lille Norge. På toppen av Europa, oppe i det kalde nord. Et godt stykke fra Holland.

Norge er et fint lite land, med fine mennesker. Litt kalde i grunn kanskje, vi også. Man påvirkes nok mye av sine omgivelser. Brasilianere for eksempel er utrolig frigjorte, glade og bekymrer seg mindre enn hva vi gjør. De former seg etter varmen, de svaiende trærne og den behagelige brisen fra havet. De er varme, åpne og imøtekommende.

På den måten er det godt å reise, å få føle litt på varmen. Å kjenne på trærnes dans og havets rytme. Å komme seg ut av dagliglivets faste spor og rutiner. Å komme seg bort fra lille Norge, og kulden. Selv om de små tegnene ligger gjemt rundt i verden, som en musematte eller mellom vinflaskene på butikken, for å minne oss på hvor vi kommer fra.. og at vi engang må hjem igjen. Hjem til lille Norge.

Drømmehuset

Satt å så igjennom gamle bilder bilder her en dag, fra den tiden jeg bodde i Oslo. Fant noen bilder av et hus som jeg gikk tur forbi et par ganger, og det slo meg at DETTE huset, og dens hage, er jo perfekt!

Et hvitt gammelt hus med vinterhage, stor tomt, gamle store trær og en hengekøye i hagen. Gimme! Dette huset lå i åsen opp mot Grefsenkollen, men hadde det ligget nede ved havet og hatt en liten brygge med en jolle bundet til, da... da hadde jeg kjøpt det på stedet. Med alle de fine pengene jeg ikke har! Jaja, det er lov å drømme..

Hvordan ser drømmehuset ditt ut?

Gullkorn fra pasientjournalen

Det sies jo at en god latter forlenger livet, og jeg tror gjerne at jeg blir et par år eldre nå etter å ha lest disse. Haha, herregud så mye rart. Litt gøy må man jo ha i mellom all eksamenslesingen!

 • Utbrudd av utslett kretser rundt pasienten.
 • Pasienten stopper å puste og døde på sykehuset sist natt. Hun er her i dag for å klage på dette.
 • Lastebilsjåfør med god kondisjon som vanligvis kjører en mil uten å bli andpusten.
 • Pasienten syntes at høyre stortå henger noe nedover i forhold til de andre fingrene.
 • Pasienten går også til en akupunktør. Han stikker henne både her og der. Nå er hun gravid
 • Mann stanget av elgokse på fisketur
 • Avføringen har samme farge som dørene på 19.avdeling.
 • Pasienten har vært utplassert på kennel i Hokksund med støtte fra sosialkontoret.
 • Konsultasjon fordi han hadde slått venstre stortå som nesten var løsnet helt. Personalet får likevel ikke dra den av da det gjør vondt.
 • Pasienten fikk beskjed om at hjertet var bra, men at hun skulle komme igjen om hun mistet bevisstheten.
 • Dette var av de pasientene som ble liggende på mitt skrivebord.
 • Når hun føler seg trett, kan ansiktet vris til høyre og stå der og smårykke en stund.
 • Smerten i ryggen kommer når pasienten ligger rett ut, med begge beina på ryggen.
 • Pasienten er gravid i 19.måned.
 • Hun kom gående med bare det ene benet på strømpebuksen festet. Den andre hang fritt.
 • Synes han tisser bra .Som en hest ,ifølge egne utsagn.
 • Konsultasjon på grunn av allergiske plager. Samtale via magen som tolker.
 • Pasienten er dømt til å være usammenhengende.
 • Pasienten har hatt ører, men disse har falt av.
 • Pasienten får utslett av kontrastmiddel, jordbær, reker, samt flere av barna.
 • Brekningene forsvant om ettermiddagen. Det samme gjorde ektemannen.
 • I 1974 fikk pasienten en gravemaskin over seg. Siden plaget av øresus.
 • Har begynt å få små blodige spiseskjeer i avføringen opp til 15-200 ggr/dag.
 • Stumpen blødde igjennom så den ble byttet.
 • Mat får han av sønnen som ligger i fryseren.
 • Ørene skimtes bleke bak voks.
 • Anbefales å få ny time hvis plagene kommer igjen, og ringer da en måned i forveien.
 • Far og mor døde da hun var 12 år gammel. De har ingen kontakt med henne.
 • I forrige uke opplevde hun at øynene forsvant på T-banen. Øynene stikker.

Noen av disse altså, hahahaha.... listen er hentet HERFRA.

Ukens random

Til tross for at bloggen min heter Randombloggen skjer det egentlig ganske lite random her. Jeg har derfor bestemt meg for å ukentlig lage et innlegg om "ukens random". Denne nye tradisjonen blir nok å vare toppen en uke, men slik får det bare i så fall gå.. Innholdet i disse postene kan være alt fra hva jeg spiste til frokost i går, til internasjonale nyheter, til dyrefakta og hvor høy verdens minste sopp er. Men andre ord - random.
HERE IT GOES.

- Hubbleteleskopet er faktisk DØENDE! En gang mellom 2013 og 2021 kommer teleskopet til å styrte ned mot jordkloden som en meteoritt dersom ingen gjør noe med det. Vi vil jo selvfølgelig ikke miste Hubble, right?

- Øyet til en struts er større enn hjernen dens..

- Alfred Hitchcock hadde ikke navle. Den ble visstnok fjernet etter en operasjon..

- På 1800-tallet ble det oppfunnet et nytt språk. Navnet på språket er esperanto, og det ble konstruert for at mennesker fra hele verden skulle ha et politisk uavhengig språk å snakke sammen med. Som dere vet var det til slutt engelsk som tok tronen som verdens internasjonale språk, men fremdeles finnes det mennesker som har esperanto som sitt førstespråk!

- Det er tryggere enn du visste å reise med fly. Hold deg derimot unna esler. Tydeligvis dreper de flere mennesker årlig enn hva flyulykker gjør.

- Hurley fra Lost spilte en gigant i himmelen i en av de siste episode av Once Upon a Time. Og Sigourney Weaver spilte en ulvemamma. Spennende tider på TV-seriefronten med andre ord.

- Går SAS konkurs de kommende dagene står jeg plutselig 5000 kroner fattigere og uten billett til USA om et par uker.. DET FÅR BARE IKKE SKJE!!!

FML

Når livet virker litt håpløst er det en side jeg alltid oppsøker - http://www.fmylife.com. Noen av postene der er såpass håpløse at man glemmer sine egne problemer i et par minutter. Dessuten blir man litt skremt av verden i tillegg. Jackpot!

Today, I took the bus to work and a sweet old lady got on after me and sat next to me. Halfway to work, she fell asleep and her head was on my shoulder. Trying to be nice, I gently tried to wake her up before my stop came. She wasn't sleeping. I let a dead woman lie on me for 30 minutes. FML

Today, I found out that I'm not actually allergic to chocolate, when my mom freely admitted to me that she made it up when I was a child because she didn't want to share any cookies with me. FML

Today, I finally confronted my boyfriend and asked him if he was cheating on me. He got flustered and said, "Technically, I'm cheating with you, not on you." FML

Today, my six year old told me I have a big nose. When I told her that she hurt my feelings, she laughed and said "Don't be silly mummy, ugly people don't have feelings." FML

Haha, er det mulig...

Life at its best

Attack of summer!So very true

Amen.

Lesehest pt. 2Ingenting er mer spennende enn cellemembranen - i følge Miss Bunny. Tror kanskje hun har skiftet navn til Bunny forresten... Eller, who knows! Ikke jeg i alle fall - HAR HAR HAR.

BilderedigeringsprogramKom via en blogg, en annen blogg og enkelte omveier over et bilderedigeringsprogram på nett som var litt kult. Veldig enkelt, med mange muligheter for en litt "vintage" effekt eller hva man måtte ønske! Gøy å ha noe å pusle med. :-)

Programmet heter pixlr-o-matic og linken finner dere HER.

Neko Case

Åh, elsker denne sangen.. og maaange av hennes andre. Behagelige og fine å høre på. Vakker stemme.

Turn it down

Denne går på repeat for tiden. Må liksom opp å danse og hoppe rundt når jeg hører den..

Nicholas Cage er en vampyr

Det mener i alle fall en amerikansk kar som heter Jack Mord. Han har funnet et 140 år gammelt bilde av en mann som har tydelige likhetstrekk med Hollywoodstjernen Cage. Herr Mords eneste logiske forklaring var derfor at Nicholas Cage måtte være en "walking undead"... eller vampyr med andre ord. Link.

Haha, verden er morsom..Her er bildet, ser du likheten?

Cupcakes, macarons and scones

foto: passion4baking.com - trykk på bildet for å komme til siden

Har vært innom bloggen Passion 4 Baking mange ganger før, men aldri gått så nøye gjennom alle innleggene som jeg gjorde for et par dager siden. For noen himmelske oppskrifter Manuela deler med oss! Satt bare å siklet meg gjennom bilde etter bilde på oppskrift etter oppskrift... Tror jeg må ta meg en skikkelig bakedag om ikke så lenge! Eller, vet ikke om jeg tør, kommer sikkert til å spise opp alt jeg lager på et blunk. Farlig farlig!

Kunne spesielt tenke meg å lage disse og SPESIELT disse (trykk for link)! Oreo cheesecake cookies liksom, omg!

Nam nam sier jeg bare. Andre som kunne tenke seg å bake noen av disse herlighetene?

Vinne en reise til NY?

Da melder jeg meg også hverved med i konkurransen om en reise for to til New York av Isadora. For å være med i konkurransen må man fortelle om sin største opplevelse.

Det er vanskelig å velge min aller største opplevelse. Jeg er ikke gift, har ikke engang funnet min utkårede, jeg har ikke fått barn og jeg har ikke vunnet noen store konkurranser innenfor sport eller noe annet. Likevel har jeg hatt et kjempefint liv med mange store og små opplevelser. Det var for eksempel en kjempestor opplevelse å få dra til USA, Kina og Italia første gang, siden jeg hadde drømt om disse landene i lange lange tider. Å tilbringe tid i disse landene følte som å leve i en drøm. Det var også en stor opplevelse å få se Incubus live, siden det var mitt absolutt favorittband på den tiden. Når vi fikk hunden som har levd med oss i 13 år nå, var det også en magisk og stor opplevelse, og likeså det å bli fadder for bestevenninnen mins første barn.

Afrikaturen jeg var på i sommer setter jeg kanskje som min aller største opplevelse, så langt i alle fall. Kanskje fordi den er nærmest i tid, og minnene føles nesten enda på kroppen... Kanskje fordi den rett og slett var helt INSANELY AWESOME. Å reise fra land til land på dette fantastiske kontinentet, campe i telt midt i bushen uten gjerder mellom oss å de ville dyrene, å måtte gjemme alt fra tannkrem til mat i bilen så dyrene ikke skulle bryte seg inn i teltet, å se alle de afrikanske dyrene man kan tenke seg på safari, late dager på Zanzibar, å ta helikopter over Victoria Falls, og å gå tur med løver og geparder var VIRKELIG STORT.

Noe som jeg kan tenke meg også blir en STOR opplevelse er å vinne denne konkurransen og få dra til byen over alle byer - NEW YORK (omg)!

isadoravinn
Stikkord:

Best Glee quote ever

"Do you know what this is? It's broccoli. When I showed this to Brittany earlier, she began to whimper, thinking I had cut down a small tree where a family of gummi bears used to live."

- Sue

 AHAHAHAHAHAHHA

Hekta på Holy Ghost!

Disse to sangene går virkelig på rundgang her hjemme nå, klarer ikke å stoppe å høre på dem.

 Awesomeness to the max.

 <3

It's a sick sick world, and I'll be your medicine

I have 1000+ songs on my iPod, but I listen to the same 3 over and over

Fingermaling - bokstavelig taltImponerende, ikke sant?

The worlds most cheesy movie lines

The big cheese moments:

- "Titanic": Leonardo DiCaprio's "I'm the king of the world!"
- "Dirty Dancing": Patrick Swayze's "Nobody puts Baby in the corner."
- "Four Weddings And A Funeral": Andie MacDowell's "Is it still raining? I hadn't noticed."
- "Ghost": Demi Moore's "Ditto," to Patrick Swayze's "I love you."
- "Top Gun": Val Kilmer to Tom Cruise: "You can be my wingman anytime."
- "Notting Hill": Julia Roberts' "I'm just a girl ... standing in front of a boy ... asking him to love her."
- "Independence Day": Bill Pullman's "Today we celebrate our Independence Day!"
- "Braveheart": Mel Gibson's "They may take our lives, but they will never take our freedom!"
- "Jerry Maguire": Renee Zellweger to Tom Cruise: "You had me at hello."
- "The Postman": A blind woman says to Kevin Costner: "You're a godsend, a savior." He replies: "No, I'm a postman."

HAHAHAHAHAHAHA

Teite greier xD

Søteste EVER!

Hahaha, sjekk ut denne tapirbabyen! Så utrolig sær og samtidig så utrolig søt!Tapirene er en dyrerase som kommer fra Sør-Amerika og Sørøst - Asia, og bor aller oftest i tropiske regnskoger. Med den særegne nesen minner de kanskje om noen merkelige elefanter med korte snabler, men tapirene er faktisk i slekt med hestene og neshornene.

Sjekk uttrykket på de to nedenfor, hahahha!

HAHAHAHA = iphone og autocorrect

Wow, tror aldri jeg vil tørre å skaffe meg en iPhone etter å ha lest disse... Hahahaa!
Ikke ofte jeg sitter å flirer av ting jeg leser/ser på internett, men DENNE siden fikk det absolutt til. xD Gå inn på siden for maaange slike tabbemeldinger. ;D

Midnattssolformørkelse

I kveld får nordlenningene nyte en meget så unik  midnattssolformørkelse! Det er første gangen på 21 år at vi kan beskue dette fenomenet igjen. Gjett om jeg skal! Det er rundt midtnatt at fenomenet blir synlig, og i følge forskerne vil det se veldig så spesielt ut. Passer jo veldig fint at dette skjer natt til kristi himmelfart, slik at det er fullt lovlig å sove lenge morgenen etter. Tror jeg nesten må komme meg til Geitvågen hvor Bodø Astronomiske forening skal ha arrangement!

Får bare håpe skyene holder seg borte.. Skal dere se formørkelsen?

Næmmen, jeg har fått en blogg award!Fikk den fra  ANNETTE  

Så koselig!

 

Hvorfor startet du å blogge?

Jeg har hatt blogger og dagboker så lenge jeg kan huske. Har ofte et behov for å lette tankene, og så lenge det ikke er svært private ting, så føler jeg det er greit å gjøre det på en blogg. Gøy å få innspill fra andre om deres tanker og meninger, og om de kanskje har vært i samme situasjon. Denne bloggen er for det meste en reiseblogg, hvor jeg skriver om reiser jeg har vært på og reiser jeg skal på. Reising er livet, og det er utrolig gøy å lese hva andre har gjort og hvor de har dratt. Å dele erfaringer synes jeg er kjempenytting, og jeg håper jo at jeg kanskje kan inspirere andre til å utforske den fantastiske verden vi lever i.


Hvilke blogger følger du?

Keowyn

Hege's Blog

 Anettes foto

 Hamaca

I tillegg sjekker jeg innom mange andre fra tid til annen, og følger et par av de "store" bloggerne som Livingdoll.

Favoritt makeup-merke

Har ingen favoritt.


Ditt "må-ha-på" makeup

Dagligdags bruker jeg bare øyensminke, så eyeliner og mascara, I suppose.


Favoritt klesmerke

Klesmerker bryr jeg meg fint lite om, det som er viktig for min del er at klærne ser bra ut og at de passer.


Favorittfarge

Turkis og aprikos!


Favorittfilm

Kjempevanskelig spørsmål, har vel egentlig ingen absolutt favorittfilm, heller favorittfilmer i flertall. Som andre må jeg jo nevnte The Notebook, det er jo en utrolig flott historie. Spirited Away er en annen klassiker. Amélie, La Vita e Bella, Forrest Gump, Cinema Paradiso, Atonement, Gone with the Wind... ooog Frihetens Regn fortjener absolutt sin nr. 1 plass på imdb's topp 250 liste.


Hvilket land vil du besøke, og hvorfor?

WOW, for et spørsmål. Kan virkelig ikke bare velge ETT land, så jeg ramser opp de jeg ønsker å besøke snarest (ikke inkludert land jeg allerede har vært i eller skal til i løpet av kort tid): Australia, New Zealand, Peru, Bolivia, Seychellene, Bhutan, Burma, India, Indonesia, Kroatia, Island, Albania og Montenegro.


Parfyme?

 Jeg burde vel kanskje passe på å bruke parfyme litt mer, men den jeg bruker mest er vel J'adore Dior. Ønsker meg mangemange nye parfymer da, så hvis jeg har råd kan jeg kanskje svi av litt cash på tax free'en om litt over en uke.

Reglene er følgende:

1) Link til den som gav deg awarden
2) Besvar spørsmålene
3) Gi prisen videre til 1-10 andre blogger.

 

De bloggene som får award fra meg er disse:

http://keowyn.blogg.no

http://hevi86.wordpress.com/

http://piaskjevik.blogg.no

http://e11en.blogg.no/

http://susannolsen.blogg.no

Selvlysende sopp

Ja, forskere har tydeligvis funnet en ny type sopp, som faktisk er selvlysende! Soppen heter Mycena luxaeterna, og ble funnet i den brasilianske regnskogen. Dennis Desjardin fra San Fransisco State University, sier at "Når du ser ned på bakken er det som å se opp på himmelen - hver stjerne er en liten sopp". Synes det hørtes veldig koselig ut, haha!For å lese om andre nyoppdagede og sære dyrearter, sjekk ut denne siden http://www.nrk.no/vitenskap-og-teknologi/1.7646936

Zebra crossing


flickr.com

Haha, håper jeg får se noe slikt i Kenya/Tanzania i sommer.

Verdens minste gris? Cute-warning-overload!

Her er Tetley, kanskje en av verdens minste piggies, på størrelse med en tekopp! Er han ikke nydelig?

Det er kanskje ikke så ofte jeg synes griser er søte, men denne tar altså kaka!

Liker du random? Da elsker du Løkbrød!

Tekstene deres er som å pusse tennene med blomster og kaviar blandet sammen med litt gjiraff og potet? Altså meget bra... og kanskje litt wtf og random? AHAHAHAH Her kommer noen eksempler!

 

"Åååå  han Åge sto og resta på golvet og blei heilt rød i auan

når han så at heile boden va fuilt av spakkel

Så sku han gå inn i matboden

men dær va det så mykje spakkel

at dær gjekk det ikje ann å gå inn

Han rengte ætter drosja

Han måtte fer  dær ifra

men drosja va også fuill av spakkel"

og

"Vi hadde båt´n full av fesk og sakkosekkmaskin"

og

"Sett nerri fjæra og ser på en ræv

Sett nerri fjæra og ser på en ræv

Sett nerri fjæra og ser på en ræv

Sett nerri fjæra og ser på en ræv

Sett nerri fjæra og ser på en ræv

Sett nerri fjæra og ser på en ræv

Sett nerri fjæra og ser på en ræv

Sett nerri fjæra og ser på en ræv"

og

"Han Kaktus levde godt på gamle pizzabita

Han bodde innerst  i et bakeri

og der fekk han lov tell å ete godt av restene

av middagsmaten som gikk forbi

og titt og ofte fikk han mat"

og

"Han Tikk Takk va arti

Han sprang rundt med sokkan på hendern

Kom ut ifra skogen

og han laga leven og skøy"

og

"Crazy var gamle mennesket

Pepper og Jønsonligaen

De hadde samla sæ rundt et rundt bord i Dverberg

Hengekøyen var klar"

 

Okej.. de må kanskje oppleves live for at du skal skjønne greia, men serriøst du kommer til å flire til ansiktet gjør vondt.
Jeg avslutter med teksten til deres kanskje # 1 hit:

 

Jeg er den farlige musa( Skoglund/ Lindqvist)

-----------------

 

1.      Tanta de sto å vrekka på ræva

den dagen då du vart født

Ho bodd nerri ei veispærring

Du gikk dit ofte på besøk

 

Der kom en kis på en motorsykkel

Han heite Hjælmuth Gorr

Dokker satt å kosa dokker

med motorprat og røyk

 

mellomspill..

 

2.      Nu lura du sekkert på kæm han va

Han der fyrn som gikk forbi på rullebrett

Han møsta pengboka

du ropt og kava med arman etter han

 

Tanta de bøu han på vaffelkaker

og jærnet det gløda i kveldsn

Og der kom Mozart´n på bordet

Og dokker skjenka opp

 

Han fortelte ei spennanes historie fra livet sett:

Han hadde en gong vært nerri en kjeller

Han sku hendt et brætt med bolla tell mora si

 

Og så ropt han inn i mørket:

ref.    Jeg er den farlige musa

 

Oho ho hoh o hoho h

jeg er

jeg er den farlige muhuhusa hahaha ohoho aha

farlige hoh

ah ah ah

 

HURRA!

Noe som er rart..

.. er at det finnes uendelig mange rare ting der ute.

Ønsker du kanskje å få en kutatovering på magen som denne karen?

 

Eller klippe og male deg slik at hodet ditt ser ut som en levende tennisball?

 

Glide opp og igjen tungen etter behov?Eller kanskje virkelig kjenne vinden i håret som denne fyren?Alt er mulig! Det er bare å go for it! GOGOGOGOGO

GOGOGOOGOGOGOGOGO!

Skummel skrivebordsbakgrunnJeg mener... wtf? Nå har jeg ganske stor skjerm og da.. men ble litt sjokkert når jeg kom inn i rommet og så disse merkelige marshmallowsklumpene med tenner glise ut mot meg. ;_;

What's my name?

Hey boy, I really wanna be with you
Cause you're just my type
Ooh na na na na

...
Familieportrett? AHAHHAHA

Herremin, sjekk ut dette bildet da. Jeg søkte på familieportrett fordi jeg har lyst til å male et morsomt portrett av hele familien som en slags felles "ekstragave" denne julen, og man kan vel si at alle portrettene er ikke like vellykkede, haha.Eller hva med dette? xDSom tatt ut av en skrekkfilm...

Verdens minste hest!

Denne lille hesten sies å være verdens minste, hvorfor forstår du lett når du ser disse bildene. Den er jo mindre enn en hund jo!

Såååååååååååå liten og søt <3

HERREGUD SÅ SJOKKERENDE!!

1. Det å ta fly er den sikreste formen for transport i verden.

2. Det språket som regnes som vanskeligst å lære i verden er baskisk. Det har ingen likheter med noe annet språk i verden.

3. Somalia er det eneste landet i Afrika hvor hele befolkningen snakker det samme språket.

4. Det fødes 106 guttebarn for hvert 100 jentebarn.

5. Den gjennomsnittlige BH-størrelsen er 80D.

6. Det er over 2700 forskjellige språk i verden

7. Verdens største leketøysdistributør er McDonalds.

8. Verdens mest solgte bok, bibelen, er også verdens mest stjålne.

9. Dyret som dreper mest mennesker er myggen.

10. Mennesket er det eneste dyret ved siden av aper på planeten som har sex ansikt til ansikt.

11. Tungemuskelen er den eneste muskelen i kroppen som ikke sitter fast til kroppen i begge ender.

12. Blodet i kroppen er i snitt åtte prosent av din totale kroppsvekt.

13. Over åtti prosent av hjernen er vann

14. Det er umulig å kile deg selv. En del av hjernen forteller en annen hva du driver med, og ignorerer følelsen.

15. Du er fargeblind når du blir født

16. Du leser dette i snitt 25 prosent saktere enn du ville gjort på papir

17. Mennesker har omtrent like mange hårrøtter som sjimpanser.

18. I snitt vil en mann barbere seg 20 000 ganger i løpet av ett liv

19. Folk med rødt hår har i snitt 90 000 hår, mens noen med mørkt hår har 110 000.

20. Under en kvinnelig orgasme vil kroppen produsere svært sterke smertestillende krefter, så hodepine er faktisk en grunn til å ha sex

21. I 26 stater i USA kan en kvinne få skilsmisse hvis mannen er impotent

22. Ingen zebraer har like striper

23. En hund i byen lever i snitt tre år lenger enn en hund på landet

24. Sjokolade kan være giftig for hunder

25. Den mest intelligente hunden er Border Collie

26. En liten innsjø i Brasil kan inneholde flere fiskeslag enn det finnes i hele Europa

27. En sjiraff kan klare seg lenger uten vann enn en kamel

28. Griser svetter ikke

29. Elefanter kan ikke hoppe

30. En katt maler i snitt 10.950 timer av sitt liv

31. Det første britiske skipet som noen gang brukte SOS-signalet var Titanic

32. I antikkens Hellas kunne man fri til en kvinne ved å kaste et eple til henne, hvis hun tok det i mot betydde det ja

33. Nittitre prosent av alle kort kjøpes av kvinner

34. Gafler var ikke vanlig i USA før etter den amerikanske borgerkrigen

35. Fargen som brukes mest til fargelegging i verden er blå

36. Kontorpulten din har 400 ganger mer bakterier enn et vanlig toalett

37. Barbies fulle navn er Barbara Millicent Roberts

38. Over en milliard valentins-kort sendes hvert år i USA

39. Det er bare tre konger i kortstokken som har bart, hjertekongen har det ikke.

40. Huset til Bill Gates ble designet på en Macintosh

41. 7-11 er verdens største kjede av butikker

42. I snitt blir 7,5 prosent av alle papirer på et kontor borte hvert eneste år

43. Det første colaskiltet som ble laget ble hengt opp i 1894 i Catersville, det henger fortsatt på samme sted

44. Bayer, selskapet som har laget aspirin, markedsførte tidlig på 1900-tallet heroin som medisin

45. MS-Dos het egentlig Qdos og ble kjøpt av Microsoft for en svært billig penge. Resten er historie.

46. Over 1,5 millioner mennesker jobber på McDonalds

47. Nintendo begynte å lage spill i 1889

48. Hus med gul farge selges fortere enn hus med andre farger

49. Verdens første e-post ble sendt i 1971.

50. Sonys første produkt var en riskoker

51. Det farligste yrket i USA er fisker

52. Verdens største hotell er MGM Grand i Las Vegas. Det har 5 034 rom.

53. Chicago har nest mest innbyggere med polsk bakgrunn i verden.

54. Fiji består av 322 øyer

55. USA er 27 ganger større enn Norge, men kystlinjen til Norge er lengre.

56. Det er over 187 888 innsjøer i Finland

57. I Albania rister du på hodet for å indikere at du er enig.

58. Iran het Persia fram til 1935

59. USA kjøpte Alaska fra Russland for 50 millioner kroner i 1867

60. Verdens minste stat var Sovereign Military Order of Malta. Staten befant seg i Roma og hadde rundt 80 innbyggere. SMOM regnes ikke lenger som en stat.

61. Det har vært over 190 kupp i Bolivia siden det ble et eget land i 1825

62. Thomas Edison, mannen som fant opp lyspæren, var mørkredd

63. I 1952 ble Einstein tilbudt å bli president i Israel, han sa nei.

64. Kleopatra giftet seg med to av sine brødre

65. Datteren til Richard Nixon giftet seg med sønnesønnen til Dwight Eisenhower.

66. De første cheerleaderne i USA var menn

67. Humphrey Bogart og Diana var i familie

68. Bruce Lee var så rask at de måtte vise hans bevegelser i sakte film.

69. 17 tonn gull brukes til å lage gifteringer i USA hvert år

70. Det er like langt rundt månen som fra New York til London

71. En gjennomsnittlig 4-åring stiller 400 spørsmål hver dag

72. Verdens eldste rose er over 1000 år gammel og finnes i Hildesheim-katedralen i Tyskland

73. Det er ingen kasinoer i Las Vegas som har klokker på veggene

74. Hollywood-skiltet ble satt opp i 1923, originalt stod det Hollywoodland

75. Chicago har verdens eneste drive-in-postkontor

76. Fotballdommere hadde ikke fløyter før i 1878, før den tid hadde de et tørkle som de veivet med.

77. De siste olympiske lekene hvor gullmedaljene faktisk var av rent gull var i 1912

78. Canada er det eneste landet som har arrangert olympiske leker uten å vinne en gullmedalje

79. Mellom 1900 og 1920 var tautrekking en olympisk sport

80. De første olympiske leker som ble sendt på TV var lekene i Berlin i 1936

81. Halvparten av amerikanerne vet ikke at solen er en stjerne

82. Syv av ti fattige mennesker i verden er kvinner

83. 96 prosent av alle lys kjøpes av kvinner

84. Kvinner i den vestlige verden bruker i snitt en time på å pynte seg hver dag

85. En av fem amerikanere har pass

86. Rundt sytti prosent av kvinner i Bangladesh er gift før de er 18 år

87. Det spises 1000 ganger mer sjokolade i England enn i Kina

88. 230 par gifter seg hver dag i Las Vegas

89. I snitt er 0,7 prosent av verdens befolkning fulle til enhver tid

90. Ni av ti mennesker som blir angrepet av hai overlever

91. Fire prosent av nyfødte fødes på den dagen som er fastsatt av legen

92. Fire av ti briter snorker

93. 44 prosent av all reklame i posten kastes uten at det åpnes

94. Den vanligste dødsårsaken for barn mellom ett og fire år i USA er bilulykker

95. De tre rikeste familiene i verden har mer penger enn de 48 fattigste landene i verden

96. Kvinner smiler mer enn menn

97. Kvinner som leser romantiske bøker har mer sex med sine partnere enn de som ikke leser slike bøker

98. Vindusviskerne ble funnet opp i 1903 av Mary Anderson

99. Japan er det landet i verden som bruker mest strøm

100. Mennesker som drikker kaffe tar sjeldenere selvmord enn de som ikke gjør det.

Little deerVisste ikke at hjortedyr kunne bli SÅ SMÅ, herlighet. SÅ SØTT!

OMG

I DIE!HERREGUD SÅ SØTT!

Dette må jo være noe at det søteste jeg har sett på år og dager?

Hahaha

Dette må du gjøre, det er gøy! Bruk random/shuffle-funksjonen på mediaspilleren for å svare på spørsmål:

1) Dersom du nettopp hadde nådd toppen av Mount Everest, ville du rope:
Monday Morning!

2) Neste gang du står foran en forsamling, vil du helst si:
Soulmate

3) Favorittkommentar i fylla:
Somebody to Love

4) Når du tenker på din beste venn, tenker du:
Full Moon

5) Din dypeste hemmelighet:
Maria

6) Ditt budskap til verden:
Losin' It (ahah...)

7) Ditt dypeste ønske:
Rehab (this is so not going my way :P)

8) Ditt eldste minne frembringer dette:
Call Me

9) I bryllupsløftet ditt vil du blant annet inkludere:
Only You

10) På ditt dødsleie hvisker du:
Maneater

11) Bak ryggen din sier vennene dine:
All Smiles

13) Når du våkner om morgenen, mumler du:
Whatcha Say

14) Dersom du havnet på en øde øy, ville du skreket:
This is the Life

15) Akkurat nå føler du:
Run this Town

16) Hva er din unnskyldning for å poste dette:
Ready to Rise

17) Soundtrack of your life:
Breathe Me

18) Den dagen du forelsker deg, er dagen du:
Take Me Under

19) Dette skriker du når du har sex:
Billie Jean (uh)

20) Min avskjedshilsen til dere som leser dette:
Land of Confusion

OH YEAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAH

Stikkord:

Random fakta

- IKEA står for Ingvar Kamprad, Elmtaryd, Agunnaryd - og er IKEA-gründerens navn og adresse.
- Sommerfugler smaker med føttene sine.
- Den sterkeste muskelen i kroppen er tungen.
- Solen er 330,330 ganger større enn jorden.
- Snegler kan ligge i hi opp til tre år.
- Elefanter kan ikke hoppe.
- Årlig blir det produsert flere filmer i India enn i Hollywood.
- Tomaten er egentlig en frukt.
- Det finnes rundt 1milliard sykler i verden, 40% av disse befinner seg i Kina.
- Blåhvalens tunge (verdens største dyr) er like lang som en elefant.
- Det vil ta deg 400 år å se alle videoene på youtube.
- Det finnes en by som heter Roma på hvert kontinent.
- 49% av verdens befolkning består av kvinner.
- Chihuahua betyr "liten hund i himmelen".
- Fotsålen din er like lang som avstanden mellom håndleddet og albuen din.
- Det er umulig å nyse med øynene åpne.
- Kvinner mister rundt 70 hårstrå per dag.
- Rundt 2 milliarder av verdens befolkning kan ikke lese.

Nå vet dere det.

facts

Stikkord:

Verdens største mann er død

Få mennesker i verden kjenner til navnet Norman Borlaug, selv om mannen har reddet flere hundre millioner mennesker fra en sikker død - i dag døde han.

Borlaug fremmet nye teknikker innen jordbruk som gjorde at millioner av mennesker verden rundt unngikk å sulte ihjel på grunn av feilende jordbruksteknikker. Han vant Nobelpris i 1970 for sin innsats.

I den store sammenhengen burde vi stoppe opp å gjenkjenne menneskene som gjør verden til et bedre sted, og ikke bare fokusere på hvor tynn Victoria Beckham er eller hvor mye den nye Chanelvesken koster.

Denne mannen utgjorde virkelig en forskjell i verden

grain

Stikkord:
Les mer i arkivet » Januar 2015 » Desember 2014 » November 2014

,  Hei, jeg heter Renate og er en reisegal nordlenning med bøttevis av eventyrlyst, som ofte befinner seg på reiser i inn- og utland. Her på bloggen sladrer jeg om stedene jeg har vært, og drømmer om stedene jeg engang skal dra. Til nå har jeg satt mine bein i over 60 ulike land og i 5 verdensdeler, og flere skal det bli. Følg meg gjerne på reisen!

  Kontakt: rea_sand@yahoo.no

  + Legg meg til som venn


Image and video hosting by TinyPic

Kategorier

 • » - Hvor har jeg vært?
 • » Afrika
 • » Albania
 • » Argentina
 • » Bahamas
 • » Blogg
 • » Bolivia
 • » Bosnia & Herzegovina
 • » Brasil
 • » Bulgaria
 • » Burma/Myanmar
 • » Bøker & film
 • » Danmark
 • » Egypt
 • » England
 • » Estland
 • » Finland
 • » Frankrike
 • » Hellas
 • » Hong Kong
 • » Hverdag
 • » India
 • » Irland
 • » Island
 • » Italia
 • » Jordan
 • » Kenya
 • » Kina
 • » Kroatia
 • » Latvia
 • » Litauen
 • » Malawi
 • » Malaysia
 • » Marokko
 • » Mexico
 • » Mongolia
 • » Montenegro
 • » Nederland
 • » Nepal
 • » News & TV
 • » Nord-Irland
 • » Norge
 • » Peru
 • » Polen
 • » Portugal
 • » Qatar
 • » Random
 • » Reiseartikler
 • » Reisedrømmer
 • » Reiseinspirasjon
 • » Reiseminner
 • » Reisetips
 • » Romania
 • » Russland
 • » San Marino
 • » Skottland
 • » Slovakia
 • » Slovenia
 • » Spania
 • » Storbritannia
 • » Sverige
 • » Tanzania
 • » Thailand
 • » Tsjekkia
 • » Tunisia
 • » Tyrkia
 • » Tyskland
 • » Ungarn
 • » USA
 • » USA - California
 • » USA - Florida
 • » USA - New York
 • » USA - Route 66
 • » Vatikanstaten
 • » Venezuela
 • » Zambia


 • Populære Innlegg

 • A Nomadic Life
 • Scenes from Bagan
 • In the backstreets of Varanasi
 • Romania - The Fairytale Land
 • Traveling Alone
 • 15 ting man må gjøre i New York
 • Hvordan har du tid/råd til å reise så mye?
 • A Year of Travel 2013
 • 50 ting jeg har lært på mine reiser


 • Andre Reiseblogger

 • Bobleliv Reiseblogg
 • Cocopia
 • Camilla i Verden
 • Den Vide Verden
 • Globetrotter Elisa
 • Hamacareise
 • Lineinspirasjon
 • Mstraveltipsy
 • Norske Reiseblogger
 • Reisedagboka/Sandra
 • Renates Reiser
 • Supermarie
 • Travel Thoughts


 • Instagram  Arkiv

 • Januar 2015
 • Desember 2014
 • November 2014
 • Oktober 2014
 • August 2014
 • Juli 2014
 • Juni 2014
 • Mai 2014
 • April 2014
 • Mars 2014
 • Februar 2014
 • Januar 2014
 • Desember 2013
 • November 2013
 • Oktober 2013
 • September 2013
 • August 2013
 • Juli 2013
 • Juni 2013
 • Mai 2013
 • April 2013
 • Mars 2013
 • Februar 2013
 • Januar 2013
 • Desember 2012
 • November 2012
 • Oktober 2012
 • September 2012
 • August 2012
 • Juli 2012
 • Juni 2012
 • Mai 2012
 • April 2012
 • Mars 2012
 • Februar 2012
 • Januar 2012
 • Desember 2011
 • November 2011
 • Oktober 2011
 • September 2011
 • August 2011
 • Juli 2011
 • Juni 2011
 • Mai 2011
 • April 2011
 • Mars 2011
 • Februar 2011
 • Desember 2010
 • November 2010
 • Juni 2010
 • April 2010
 • Mars 2010
 • Februar 2010
 • Januar 2010
 • Desember 2009
 • November 2009
 • September 2009


 • Søk i bloggen

  hits