Et tilbakeblikk på 2011

Alltid gøy å mimre litt.. Men ja, LANGT innlegg, haha. Nå skal jeg ut å se på raketter!

Januar:Feiret bursdag med min kjære venninne, og ble til sammen 50 år (yikes).Dro deretter til Jordan en uke sammen med familien og koste oss masse, opplevde utrolig mye spennende og feiret bursdagen til både meg og faren min.

Ellers startet mitt andre semester i Reiseliv i Tromsø, og jeg jobbet og jobbet og jobbet på siden av.

Februar:Sola var endelig tilbake og lyste opp hverdagen litt.En av venninnene mine fikk en skjønn liten gutt!

Mars:Ei lita tulle kom til verden, og jeg ble gudmor/fadder! <3Det ble en del turer i den vakre vårsola.I Tromsø snødde jeg nesten bort...Og nordlyset var nydelig!

April:Sommeren kom tidlig til Oslo, og den beste plassen å nyte god sushi er jo i parken.Deretter gikk turen til Irland i påsken, hvor jeg og en venninne leide bil og kjørte rundt hele den flotte øya. En fantastisk tur!

Mai:Vårtegn! Fint vær og masse turer med Fox på slep.Jeg fikk min første reiseartikkel på trykk, i magasinet Reiselyst.17. mai ble også feiret!

Juni:Årsstudiet mitt i Reiseliv var over, og min siste dag på jobb var også i begynnelsen av denne måneden.Dro deretter til Tyrkia for å feire mammas 50-årsdag. Fiiiiin og avslappende ferie.Så var det off to Africa på en ubeskrivelig fantastisk reise!

Juli:Afrikareisen strakte seg også ut i juli måned.Var i et nydelig bryllup til en av mine venninner.Begynte så i sommerjobben min som museumsvert i en av de vakreste kirkene jeg vet.

August:Mange late og fine sommerdager/kvelder/netter på hytta til besteforeldrene mine, hvor jeg bodde mens jeg jobbet i kirken like ved.I fullt antrekk på jobben, siste dagen i sesongen 14. august.Dro så til Oslo, spiste sushi og makroner, så på vikingskip og kongefamilier - og blomstrene etter tragedien 22. juli..

September:Sommeren varte lenge her i nord! Reiste tilbake på hytta og hjalp besteforeldrene mine å male.Fargene begynte å forandre seg.Jeg spiste fårikål for første gang! Ganske sjokkerende ja, haha..Vi var fire venninner som dro på roadtrip til Sverige! Flere tonn varer ble med oss hjem..

Oktober:Det lille gullet mitt hadde navnefest!Var på spøkelseskveld på Løp gamle gård! Spennende!Gikk opptil 5 mil i uka, og så hvordan fargene forandret seg fra dag til dag.Bursdag-hyttetur hos en venninne!Jeg fikk et lite nurk!Jeg begynte i ny jobb.Oooooog det var Halloween.

November:Mye regn så de fine dagene måtte nytes.Jeg fikk et bilde på trykk i Saltenkalenderen!Jeg dro til England alene, og koste meg masse. Gøy å se deler av landet jeg ikke hadde fått sett før!Dro så å besøkte en venninne i Trondheim, og vannet stod veldig høyt pga diverse stormer..

Desember:Adventslysene er klare.Det bakes til koselige førjuls-venninnekvelder.Så kom julen og julaften, og nå er det allerede nyttårsaften! Syyykt. Det har vært en fint år, et rart år, et trist år og et veldig spennende år. Hvis 2012 blir like bra eller bedre, så skal jeg virkelig ikke klage.

GODT NYTT ÅR!!

Romjula

Pass deg for nissen!

Stormflo i havna.Cato dro med seg masse vann der det ikke bruker å være vann..Hopper jeg høyt nok så blåser jeg kanskje bort?Nissen prøver febrilsk å klatre opp på altanen.Nam. Flatbrød, rømme og fenalår.Et par fine turer i snøen..Verdens beste kalkunmiddag!Frøken Nala pynter seg til jul.Og stjeler litt frokost...Vennebesøk og babykos foran den nye peisen.

Og mye mye mer..Håper alle har hatt en fin romjul!

Julaften hjemme hos ossDagen startet ved at jeg våken av meg selv - tidlig! Det er jo sykt nok i seg selv. Tok så med meg julestrømpene jeg hadde laget til foreldrene mine med meg til dem, og kastet meg så i stolen foran TV med reinsdyret Fox.

Det ble Reisen til Julestjernen på DVD på morgenen før Tre Nøtter til Askepott, siden det ikke er timer nok i Julaftendøgnet til å rekke alt. Deretter stod julefrokosten på magisk vis klar og familien samlet seg rundt bordet med julebrød, rundstykker, nydelig pålegg og levende lys. xDFortsatt ikke snø ute! Men vi dro på kirkegården for å tenne litt lys og ønske besteforeldrene mine en god jul.På vei hjem til de andre besteforeldrene mine, kjørte vi forbi NISSEN! Han sprang inn i en BIL (hvor var reinsdyrene liksom..) og han VINKET!! Julens magi liksom.. og fortsatt ikke snø.Deretter var det bare å haste hjem og skifte til finstasen og komme seg til kirken for å leke kristen atter en julaften. Det er koselig å dra i kirken da, spesielt når gudstjenesten er over og hele kirken blir stille mens klokkene ringer julen inn kl. 17.Det skjedde ikke i år da!! Presten var for rask, og 16.53 var vi alle ute av kirken... MEN DET GJORDE INGENTING FOR GJETT HVA! Vi trådde ut i fallende snø!! Julefølelse deluxe.Så plukket vi opp gjestene våre, og dro hjem for en nyyydelig julemiddag. Her i gården er det ribbe som gjelder på julaften.Nam. Deretter ble det god dessert, millioner av kaker og annet stas før det var tid for å se hva som skjulte seg inni pakkene.

Fox synes pakkene var ekstra spennende i år, og da han var ferdig med å åpne sine, ville han heller stå under juletreet og passe på resten..

Jeg fikk årets største pakke i år også! Andre året på rad, aner jeg en tradisjon? xDInni var det noe lekkert som henger på veggen min nå.. Koselig! Fikk utrolig mange flotte og koselige julegaver i år <3

Etter pakkene var ikke klokken mer enn 23, så vi slo på stortromma og spilte Alias! Hahahahahha, hysterisk morsomt. Bestefar skal prøve å forklare ordet kjøleskap: "Det er et skap... som er kjølig..." Hahahahah gud.

En fantastisk dag/kveld. Bare synd den er over så fort!

Håper dere der ute har hatt en flott jul!

God Jul!Stikker bare innom en snartur for å ønske alle der ute en magisk og fantastisk jul!

Julemarkedet i BathDet var virkelig kjempekoselig! Kanskje et lite minus at temperaturen var såpass høy og snøen fraværende, men det gjorde i bunn og grunn ikke så mye uansett. Fine dekorasjoner og massevis av folk som hygget seg sammen. Og kirken dannet jo en utrolig flott bakgrunn! Mye spennende å kjøpe i bodene også, men hadde verken penger eller plass til å kjøpe så mye selv...Føler at julefølelsen min er mange hakk sterkere i år enn den har vært de tidligere år.. mye på grunn av denne koselige førjulsturen til England! Tror nesten slike julete førjulsturer må bli en tradisjon, jeg. ;) Det finnes jo mange flotte julemarkeder rundt i hele Europa! Kunne godt tenkt meg å dra til Tyskland, for eksempel, de er jo mestere i denne kunsten. Dessuten ville jeg gjeeerne dratt til Røros!

Noen som har vært på julemarked i år?

Xmas time is here!


Kvelden før kvelden i fjor, hos foreldrene mine

Nesten i alle fall.. and I am not prepared!

Begynnelsen av desember og advent gikk jo så sakte, men de siste to ukene har bare flydd forbi. Føler jeg har levd i en jobbeboble i det siste, og ikke fått gjort noe særlig annet. Eller, julegavene er nesten ferdig. Har litt igjen til mamma, men det får jeg ordnet i morgen. Og så håper jeg posten er snill og at gavene som fortsatt mangler dukker opp i postkassen før lørdag.

Jeg skulle jo bake masse og greier nå i desember, men har ennå ikke fått laget kakemenn! De er jo superviktige! Kanskje jeg klarer det i morgen.. Jeg MÅ jo! Men har vært helt gåen i dag etter jobb, tror en forkjøla mann smittet meg på søndag. >_< Skikkelig fint å skulle bli sykt til jul... MEN I WILL KILL THE GERMS! I must! C-vitaminer, curamed, te med honning og gurgling av vademecum all the way.

Frøken Kanin klarte forresten å tygge av juletrelysledningen her om dagen... MEN jeg klarte på en eller annen måte å lappe den sammen, og nå skinner lysene igjen. Meget bra. Og ja, jeg har satt opp juletreet allerede. "Juleferien" min starter ikke før kl. 22 på lillejulaften, så fint å ha treet oppe og pyntet allerede. Rundvaskingen venter derimot på seg..

Yes, enough babble for now. Skal legge meg allerede NÅ, så kanskje jeg våkner opp frisk og rask i morgen. SATSER PÅ DET JA.

Eventyrsreiser som ligger foran meg

De følgene punktene er steder/opplevelser jeg bare MÅ dra til/gjøre, før min tid er omme er på jorden... Hvordan ser deres liste ut?

1. Mount Everest Base Trek2. Utforsking av kjempestatuene på Påskeøya3. Føle seg som i et fjernt månelandskap på verdens største saltslette Salar de Uyuni4. Pilgrimsferd til Santiago de Compostela5. Sykle Norge på langs6. Å vandre "inkatrailen" til Machu Picchu7. Bestige Mt. Kilimanjaro8. Ta båt til Antarktis9. Oppleve Bhutan10. Utforske historiske Jerusalem11. Ri rundt på Island12. Kjøre USA på langs13. Vandringer i Patagonia14. Besøke gamle mayatempler i Mexico15. Dette siste punktet reserverer jeg for alle de andre tusen millioner eventyrsreiser man kan gjøre rundt på denne fantastiske planeten vår...

(bildene har jeg funnet litt over alt, har hatt de i inspo-folderen min lenge, så har ikke kildene)

Nå trenger jeg bare litt startkapital (kremt), så er det bare å komme seg ut på veien ;)

Afternoon tea

I forrige uke inviterte jeg foreldre og besteforeldre til meg på afternoon tea! Hadde sykelig lyst på te, scones, jordbærsyltetøy og clotted cream (det som utgjør en cream tea), og stelte bare rett og slett i stand til det selv. Clotted cream er med sitt ulekre navn utrooolig godt! Så vidt jeg vet er det umulig å få tak i det i Norge, og jeg fant ikke noe på glass som jeg kunne ta med meg til Norge fra England. Så da måtte jeg rett og slett lage det selv!

1 liter kremfløte helles i et stort glassfat/skål slik at fløten stikker opp et par centimeter på sidene av skålen. Denne skal så stå hele 12 timer i ovnen på ca 85 grader. Til slutt dannes det en hard hvit hinne på toppen, og etter 12 timer setter man så hele greia inn i kjøleskapet hvor det skal stå å avkjøle seg i ca 6 timer. Sååå er det bare å skrape kremen av toppen, det er altså den faste harde hinna på toppen som er "the clotted cream". Den flytende fløten som ligger under det harde skallet kan fortsatt brukes som "ny" fløte. Min hjemmeproduserte clotted cream ble selvsagt ikke like god som den "ekte" fra England, men den fungerte!Naaaaaam naaaaaam.

The world is a book and those who do not travel read only one page.

"A journey of a thousand miles must begin with a single step." - Lao Tzu"The journey not the arrival matters." - T.S. Eliot"A journey is best measured in friends, rather than miles." - Tim Cahill"Like all great travelers, I have seen more than I remember, and remember more than I have seen." - Benjamin Disraeli"A wise traveler never despises his own country." - Carlo Goldoni"There are no foreign lands. It is the traveler only who is foreign." - Robert Louis Stevenson"Travel is more than the seeing of sights; it is a change that goes on, deep and permanent, in the ideas of living." - Miriam Beard

"All journeys have secret destinations of which the traveler is unaware." - Martin Buber"We live in a wonderful world that is full of beauty, charm and adventure. There is no end to the adventures we can have if only we seek them with our eyes open." - Jawaharial Nehru

"To my mind, the greatest reward and luxury of travel is to be able to experience everyday things as if for the first time, to be in a position in which almost nothing is so familiar it is taken for granted." - Bill Bryson"Not all those who wander are lost." - J. R. R. Tolkien"I haven?t been everywhere, but it's on my list." - Susan Sontag"Don?t tell me how educated you are, tell me how much you traveled." - Mohammed"Without new experiences, something inside of us sleeps. The sleeper must awaken." - Frank Herbert"Most of my treasured memories of travel are recollections of sitting." - Robert Thomas Allen"When you are everywhere, you are nowhere / When you are somewhere, you are everywhere." - Rumi

"People don't take trips - trips take people." - John Steinbeck"I am not the same having seen the moon shine on the other side of the world." - Mary Anne Radmacher Hershey"Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn?t do than by the ones you did do. So throw off the bowlines, sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Discover."

Utradisjonelle pepperkakeformerMen smaken blir like god, nom nom. Personlig synes jeg kakemenn er godere enn pepperkaker, så får ta å teste formene ut på en slik deig også. Indiska har mye fint de!

LuciadagenEtter å ha ryddet og vasket og ordnet heeeele dagen (fortsatt ikke ferdig, det sier jo litt..), så har jeg akkurat satt med ned i sofaen og fått lussekattene på bordet. Det er jo luciadagen i dag, hvor vi minnes Sankta Lucia, eller Lucia av Siracusa. Ingen vet nøyaktig hva som skjedde med henne, men at hun led martyrdøden 13. desember cirka år 300, vet man ganske sikkert.

Nå skal jeg sette på en eller annen film. Ha en fiiiin kveld.

SvalbardFikk plutselig kjempelyst til å dra til Svalbard! Eller, plutselig og plutselig, har hatt lyst til å dra dit i alle år. Pappa er så heldig at han allerede har vært der, og føler det er min plikt som nordmann å dra dit en tur også! Haha. Bestefaren min har snakket om Svalbard i alle år, og nå begynner både han og bestemoren min å komme godt oppi årene, så venter de noe lenger er det ikke sikkert de kommer seg dit.. Har lyst til å prøve å slenge i hop en liten tur dit til neste år, f.eks. i mai, når høysesongen er over og prisene blir overkommelige igjen. Spitsbergen Guesthouse har overnatting ned i 250kr per person per natt, og det er jo en finfin pris. Jeg vil også så gjerne ut i landskapet og se den flotte arktiske naturen!

Noen som har vært på Svalbard og har noen tips å komme med? :D

Lacock - en vakker engelsk landsby, ofte brukt som film locationI likhet med landsbyen Castle Combe, har virkelig tiden stått stille i Lacock de siste hundreårene. Å begi seg inn i den lille byen er som å transporteres 200-300 år tilbake i tid. De eneste tegnene på at vi egentlig befinner oss i 2011, er bilene som står parkert rundt i byen, og sprekker tidsboblen. Synd at bilene har lov til å kjøres og parkeres rundt i landsbyen, men siden folk faktisk bor i disse husene, må de vel nesten få lov..

I Lacock er det derimot ingen som eier husene sine. De leier dem hos National Trust, som faktisk eier hele Lacock. Det er en av grunnene til at byen har fått lov til å stå slik den har gjort, urørt, i alle disse år.I landsbyens kirke ble bryllupet til Camilla Parker-Bowles sin datter holdt for en liten stund tilbake, fordi familien har tilknytning til dette området. Camilla er jo gift med Prins Charles, slik at nesten hele kongefamilien var til stede under bryllupet. Inkludert både Prins Harry, Prins William og hans Kate. Stor stas for den lille landsbyen!Like ved kirken står det et hus, som Harry Potter-fans kanskje kjenner igjen. Dette huset ble brukt som Harrys foreldres hus i den første filmen om Harry.Det finnes også et annet sted i landsbyen som har blitt brukt i Harry Potter-filmene, og det er Lacock Abbey. Dette bygget ble satt opp på 1200-tallet som et nonnekloster. Etter at Henry VIII fjernet alt som het kloster fra England på 1500-tallet, ble bygget omgjort til et herskapshus. Huset har vært bebodd av samme familie i flere hundre år nå, selv om huset også ble gitt til National Trust i 1944. Klostergangene og annet interiør i bygget har blitt brukt i flere Harry Potter filmer (blant annet som interiør og eksteriør av Hogwarts).

The Other Boleyn Girl ble også filmet her forresten. Men Lacock Abbey er også kjent for noe annet. William Henry Fox Talbot bodde her på 1800-tallet, og i 1835 ble det første kjente fotografiske negativ tatt her, gjennom vinduet i bildet under. Talbot eksperimenterte veldig med fotografi, og fant til slutt opp den negative/positive fotografiske prosessen som moderne fotografi bygges på. Trykk HER for å se bildet hans.Lacock har ikke bare vært brukt i Harry Potter-filmene, mange andre filmer og serier har også blitt fimet her i landsbyen. Flere Robin Hood filmer, The Cranford Cronicles, Emma, Moll Flanders, The Wolf Man, War Horse og BBC produksjonen av Pride and Prejudice (med Colin Firth) ble filmet i Lacock. I sistnevnte ble blant annet hovedgaten omgjort til Meryton!Her kommer et lite bildedryss fra landsbyen..Sånn! Da var verdens lengste innlegg over! All ære til dere som kom dere gjennom hele greia.. haha.

Noen som kunne tenkt seg å dra dit, eller som kjenner stedet igjen fra en film eller serie?

Lønning!


Haha, crazy bilde fra i sommer

Hurraaaaaaaaa! Den var VIRKELIG etterlengtet, og STOR var den også. Jeg er i ekstase. Sparekontoen har fått litt mer mat, og det har kjøleskapet også. Feels good. Kjøpte sushi til lunch/middag også... naam, selv om butikksushi ikke er allverden.. Gleder megi alle fall til en ordentlig julegaverunde i byen i neste uke. Nå stikker jeg straks på jobb igjen. Må jo jobbe for pengene vettu!

LesehestEller skal jeg si kanin? Hun har blitt veldig glad i bøkene i det siste. Hun tror de er mat.. Kanskje hun skal få velge neste bok jeg skal lese. Eller er det noen der ute som har noen fine boktips?

Tid for kos!Kjenner at all England-snakket har gått meg litt til hodet.. haha. På onsdag har jeg invitert familien på afternoon tea, så jeg tok å prøvebakte (mini)scones i dag. Og naaaam, de ble GODE! Prøvde i fjor en gang, og resultatet ble helt forferdelig. Nå er historien en helt annen. Fant en super oppskrift, så kan legge den ut om det finnes noen scones-elskere der ute.

Nå skal jeg kose meg med litt te, scones og en ny episode av Once Upon a Time. Hurra!

Avebury - større og eldre enn Stonehenge!Avebury er en neolitisk steinsetting som antas å være nesten 5000 år gammel. Stedet består av en stor steinsirkel, med to mindre steinsirkler i midten, og en enorm vollgrav rundt. Den yttre steinsirkelen sies å være den største i Europa med sine 331,6 meter! Vollgraven er hele 420 meter i diameter! Til sammenligning er den yttre steinringen i Stonehenge bare 30 meter! Det er stort altså! Spesielt med tanke på at nesten hver eneste stein er like store som de på bildet over, og at mennesker i steinalderen flyttet disse steinene hit, og reiste dem. Det er snakk om utrolig mange tonn stein, hvor mange mennesker var involvert på dette prosjektet?Området er så stort at det er egentlig vanskelig å få oversikt over hvor stort det faktisk er. Mye fordi det for noen hundre år siden ble bygget en landsby (og vei) midt i gjennom steinsirkelen. Menneskene på den tiden så ikke verdien i steinene og hugget enkelte opp for å bruke som lett tilgjengelig byggemasse i husene sine.Som med andre slike forhistoriske steinsirkler, vet man ikke helt sikkert hva dette stedet ble brukt til. Enkelte mener at det var et sted for rituelle religiøse handlinger og tro. Andre mener at Avebury handlet om og hyllet menneskets to kjønn. Enkelte av steinene er tynne og lange, andre er kortere og runde - og disse mener forskere representerte menn og kvinner.Noe annet som er spennende er alle de forhistoriske monumentene som finnes i områdene rundt Avebury. Stonehenge ligger bare ca 25 km unna, og like i nærheten av Avebury ligger Silbury Hill. Det er en 40 meter høy menneskeskapt haug, og er det høyeste menneskeskapte forhistoriske monumentet i Europa, og ett av de høyeste i hele verden. Lik i alder med steinsettingen i Avebury, og ingen vet hvorfor haugen ble skapt (undersøkelser har funnet ut at det ikke var en gravhaug f.eks.).Enkelte av steinene er opp i mot 4,5 meter, helt sykt! Spesielt med tanke på at menneskene som reiste disse steinene ikke var stort større enn meg selv (rundt 1,60 cm).Vollgraven som går rundt hele området er rundt 21 meter bred og 11 meter dyp.

Avebury eies i dag av National Trust som tar vare på det enorme forhistoriske monumentet. I forhold til Stonehenge ser Avebury betydelig færre besøkende, og i lavsesongen har man virkelig stedet for seg selv... og sauene da.Bebyggelsen i Avebury er forresten veldig søt og sjarmerende, så om du får litt ekstra tid på stedet anbefales det å ta en liten runde rundt å se på husene også.

Andre som har vært der? Veldig spennende og interessant å se dette stedet og Stonehenge på samme dag. Store forskjelliger dem i mellom!

The Walking DeadHuff, har akkurat sett ferdig finalen av sesong 2. Det betyr at jeg må vente noen måneder før sesong 3 begynner... Not good! Elsker å ha muligheten til å se fulle sesonger (ikke at disse sesongene er så lange akkurat med sine 6 og 7 episoder..) på et par dager og slippe å vente en hel uke på neste episode. Men man kommer jo alltid til en slutt..

For de som ikke har fått serien med seg, så handler den altså om en verden som er tatt over av zombier (eller "walkers" som de refereres til i serien), og menneskene som prøver å klare seg i "hverdagen". Den handler altså ikke bare om skrekk og gru og brutale zombiedrap, men også om mennesker og følelser og livene de prøver å leve sammen. Serien er ekstremt spennende! Og dessuten er Daryl ganske rå. xD

Tegneserien som tv-serien bygges på går i sitt åttende år snart, så forhåpentligvis har vi mye spennende zombie-eventyr foran oss på tv-skjermen også. Hurra!

Følger du med?

The prettiest village in EnglandCastle Combe har vunnet tittelen "den vakreste landsbyen i England" opptil flere ganger. Når man står midt i byen, ved buttercross-steinen* avbildet ovenfor, og ser seg rundt - da skjønner man absolutt hvorfor. Byen har en helt spesiell magi - og det føles som tiden virkelig har stått stille. Foruten sporadiske søppelbokser og skilt, er det ingenting som tyder på at året har blitt 2011 i Castle Combe. De tradisjonelle steinhusene står fortsatt som de har gjort i hundrevis av år.

* En liten steintrapp/steinplattform hvor rytterne klatret opp og hoppet på hestene sineTil tross for navnet, finnes det ikke noe slott i Castle Combe idag. Det har forsvunnet med tiden, og mye av steinen ble brukt for å bygge byens vakre herskapshus fra 1500-tallet som i dag er omgjort til hotell.Landsbyen ligger i den sørlige delen av Cotswolds-området, som er kjent for sine vakre og vel bevarte steinhus fra middelalderen, og bare rundt 15-20 minutt med bil fra Bath. Med andre ord et perfekt utfluktsmål derfra!Det er på ingen måter en stor landsby. Hele Castle Combe er rundt 100 meter lang, og egentlig ikke mer enn én gate. Rundt 350 mennesker bor der i dag. Midt i smørøyet ligger det også en liten kirke, som har en mekanisk kirkeklokke fra middelalderen fortsatt i bruk.På grunn av sin sjarm og gamle arkitektur, har Castle Combe vært brukt som som kulisser i flere filmer og tv-serier. Den første var filmmusikalen Doctor Dolittle, som ble filmet i landsbyen på 60-tallet. I forbildelse med filmingen påkostet filmselskapet seg å bygge ny tv-antenne på berget ovenfor byen til landsbybeboerne, fordi de måtte fjerne tv-antennene som beboerne hadde på takene sine. Derfor er det ingen antenner å se i landsbyen idag. En episode av Poirot har også blitt filmet i byen, og av nyere produksjon har filmene Stardust og The Wolfman blitt filmet der. I 2010 ble også landsbyen film location for en ny Steven Spielberg film, som heter The War Horse.

Det var virkelig en liten perle av en landsby! Skulle ønske jeg hadde mer tid til å utforske landsbyen og området rundt. Det ligger tydeligvis andre landsbyer i nærheten med navn som Grittleton, Nettleton og Tiddleywink - hvor søtt er ikke det? xD Cotswolds-omrdådet har i alle fall gitt mersmak!

Jeg besøkte også en annen nydelig liten by i Cotswolds som heter Lacock da jeg var i England sist, som jeg skal skrive om snart. Der har forresten både Harry Potter og Pride & Prejudice bltit filmet.

Noen som fikk lyst å dra til Castle Combe? :-)

Snart juuuulDa har juleskiltet kommet på døra (bildet ble tatt i fjor, i år er snøen enda ganske fraværende). Jeg har hørt på julemusikk, satt opp adventsstaken, brent det første lyset og baket både pepperkaker og lussekatter de siste par dagene. Nesten alle julegavene er også i boks, og det er bare 1. desember!Godt i rute med andre ord, men tror de siste gavene kommer til å ta tid...

Nytt i år er det at jeg faktisk har laget foreldrene mine en adventskalender... for å vie dem litt ekstra oppmerksomhet i denne julestria. De kommer til å få forskjellige saker og ting, i tillegg til diverse tjenester, som at jeg hjelper til med å bake til jul og vaske huset. Mamma var nesten på gråten da hun fikk dagens gave, så det ser lovende ut. ;)Oooog nå har jeg en kanin på bordet som tror det er lov å spise julepynten.. Hun har blitt veldig glad i bordet i det siste. Føler at hun har litt oversikt kanskje. Dessuten kan hun ligge å sove på fanget i nærmere en time, og det er jo bare kos. Også prøvde hun å stjele frokosten min i dag, en liten rakker-frøken.

Flere som koser seg i adventstiden? Hvordan ligger dere i rute med julegavene?

Les mer i arkivet » Juli 2014 » Juni 2014 » Mai 2014 » April 2014 » Mars 2014 » Februar 2014 » Januar 2014 » Desember 2013 » November 2013 » Oktober 2013 » September 2013 » August 2013 » Juli 2013 » Juni 2013 » Mai 2013 » April 2013 » Mars 2013 » Februar 2013 » Januar 2013 » Desember 2012 » November 2012 » Oktober 2012 » September 2012 » August 2012 » Juli 2012 » Juni 2012 » Mai 2012 » April 2012 » Mars 2012 » Februar 2012

, Bodø

Hei, jeg heter Renate og er en reisegal nordlenning med bøttevis av eventyrlyst, som ofte befinner seg på reiser i inn- og utland. Her på bloggen sladrer jeg om stedene jeg har vært, og drømmer om stedene jeg engang skal dra. Til nå har jeg satt mine bein i 60 ulike land og på 5 kontinenter, og flere skal det bli. Følg meg gjerne på reisen!  Hei, jeg heter Renate og er en reisegal nordlenning med bøttevis av eventyrlyst, som ofte befinner seg på reiser i inn- og utland. Her på bloggen sladrer jeg om stedene jeg har vært, og drømmer om stedene jeg engang skal dra. Til nå har jeg satt mine bein i over 60 ulike land og i 5 verdensdeler, og flere skal det bli. Følg meg gjerne på reisen!  + Legg meg til som venn


Image and video hosting by TinyPic

Kategorier

 • » - Hvor har jeg vært?
 • » Afrika
 • » Argentina
 • » Bahamas
 • » Blogg
 • » Bolivia
 • » Bosnia & Herzegovina
 • » Brasil
 • » Bulgaria
 • » Burma/Myanmar
 • » Bøker & film
 • » Danmark
 • » Egypt
 • » England
 • » Estland
 • » Frankrike
 • » Hellas
 • » Hong Kong
 • » Hverdag
 • » India
 • » Irland
 • » Island
 • » Italia
 • » Jordan
 • » Kenya
 • » Kina
 • » Kroatia
 • » Latvia
 • » Litauen
 • » Malawi
 • » Malaysia
 • » Marokko
 • » Mexico
 • » Mongolia
 • » Montenegro
 • » Nederland
 • » Nepal
 • » News & TV
 • » Nord-Irland
 • » Norge
 • » Peru
 • » Polen
 • » Portugal
 • » Qatar
 • » Random
 • » Reiseartikler
 • » Reisedrømmer
 • » Reiseinspirasjon
 • » Reiseminner
 • » Reisetips
 • » Romania
 • » Russland
 • » San Marino
 • » Skottland
 • » Slovakia
 • » Spania
 • » Storbritannia
 • » Sverige
 • » Tanzania
 • » Thailand
 • » Tsjekkia
 • » Tyrkia
 • » Tyskland
 • » Ungarn
 • » USA
 • » USA - California
 • » USA - Florida
 • » USA - New York
 • » USA - Route 66
 • » Vatikanstaten
 • » Venezuela
 • » Zambia


 • Populære Innlegg

 • A Nomadic Life
 • Scenes from Bagan
 • In the backstreets of Varanasi
 • Romania - The Fairytale Land
 • Traveling Alone
 • 15 ting man må gjøre i New York
 • Hvordan har du tid/råd til å reise så mye?
 • A Year of Travel 2013
 • 50 ting jeg har lært på mine reiser


 • Andre Reiseblogger

 • Bobleliv Reiseblogg
 • Cocopia
 • Camilla i Verden
 • Den Vide Verden
 • Globetrotter Elisa
 • Hamacareise
 • Lineinspirasjon
 • Mstraveltipsy
 • Norske Reiseblogger
 • Reisedagboka/Sandra
 • Renates Reiser
 • Supermarie
 • Travel Thoughts


 • Arkiv

 • Juli 2014
 • Juni 2014
 • Mai 2014
 • April 2014
 • Mars 2014
 • Februar 2014
 • Januar 2014
 • Desember 2013
 • November 2013
 • Oktober 2013
 • September 2013
 • August 2013
 • Juli 2013
 • Juni 2013
 • Mai 2013
 • April 2013
 • Mars 2013
 • Februar 2013
 • Januar 2013
 • Desember 2012
 • November 2012
 • Oktober 2012
 • September 2012
 • August 2012
 • Juli 2012
 • Juni 2012
 • Mai 2012
 • April 2012
 • Mars 2012
 • Februar 2012
 • Januar 2012
 • Desember 2011
 • November 2011
 • Oktober 2011
 • September 2011
 • August 2011
 • Juli 2011
 • Juni 2011
 • Mai 2011
 • April 2011
 • Mars 2011
 • Februar 2011
 • Desember 2010
 • November 2010
 • Juni 2010
 • April 2010
 • Mars 2010
 • Februar 2010
 • Januar 2010
 • Desember 2009
 • November 2009
 • September 2009


 • Søk i bloggen

  hits