10 gratis-opplevelser i Roma

Til tross for et ganske eksklusivt rykte er Roma et paradis selv for de med relativt tomme lommebøker. Byen deler mye av dens rike historie med de besøkende helt gratis! Enkelte monumenter må man likevel betale for, men de tar jeg med en annen gang.

1. Tusle rundt i Trastevere

Dette området er en av favorittene mine i Roma. Smale smug og utallige små torg minner en om hvordan Roma var i middelalderen. Her finnes det flust av kafeer, restauranter og barer. Veldig stemingsfult og romantisk område!

2. Forum Romanum

Dette stedet var engang hovedsetet til det romanske riket, og huset det politiske, juridiske, offentlige og religiøse sentrum av antikke Roma. I dag ligger bare ruinene igjen, men det er likevel fascinerende å vandre rundt hvor så mange mektige mennesker har vandret tidligere. Inngangen er dessverre ikke gratis, så har man dårlig tid kan man ta turen til Capitolhøyden hvor det er en flott utsikt over området. Ellers kan man få en kombinasjonsbillett til Forum og Colosseum (som de fleste ønsker å besøke uansett). Ta deg god tid, området er ganske stort! Man kan for eksempel ta turen fra Capitolhøyden ned via Forum, for å komme seg til Colosseum.

3. Utsikten fra Janiculum Hill

Roma kjennetegnes som byen med de syv høyder, men egentlig har byen enda flere høyder enn det. Janiculum er en av de som faller utenfor. Høyden ligger ovenfor Trastevere og i nærheten av Vatikanet. Jeg brukte å gå over denne høyden på vei fra skolen og ned til byen. Det finnes også en stor park der oppe! Koselig og veldig stille og rolig område.

4. Pantheon

Dette stedet er også en av mine store favoritter i Roma. Dette er den eldste fremdeles stående hvelv-strukturen i verden. Bygget ca. i år 126 som et tempel viet til alle gudene, og deretter omgjort til en kirke i 609. Bygningen er utrolig fascinerende med det store oculus (stor rundt åpning) midt i taket, som er kirkens eneste lyskilde. Bygget er også gravplass både for italienske konger og kjente kunstnere som bl.a. Rafael. Plassen utenfor heter Piazza della Rotonda, og er nydelig men folkefull. Likevel en ypperlig plass å nyte en gelato!

5. Spansketrappen

Denne trappen på Piazza de Spagna regnes den lengste og bredeste trappen i Europa. Navnet har stedet fått etter at den spanske ambassaden flyttet til torget. På dette torget og på trappen er det alltid liv og røre. Selgere, turister og kunstnere i en eneste stor miks.

6. Vandre rundt på de vakre piazzaene og se på livet

Piazza Navona og Campo de' Fiori er to av de flotteste torgene. Førstnevnte var en gang et idrettsanlegg, og huser nå noen vakre fontener, blant annet Fontana del Quattro Fiumi (fontenen med de fire elver) av Bernini. Sistnevnte var engang (som navnet tilsier) en blomstereng!

7. Kattene ved Torre Argentina

Ved trikkestoppet i byen finnes det en stor plass som har blitt konvertert til en oase for hjemløse katter. I denne gresskledde parken spekket med romerske ruiner (her i området ble faktisk Julius Cæsar drept!) har kattene fått sitt hjem. Man kan få guidede omvisninger på området om man ønsker.

8. Peterskirken

Ja, inngangen inn i dette praktfulle mesterverket er faktisk fullstendig gratis! Ønsker man derimot å klatre opp i domen for å se på utsikten må man ut med noen euro i betaling. Jeg er utrolig glad i kirker (selv om jeg ikke er kristen), og denne kirken bare blows my mind. Kommer man på den rette tiden av døgnet skinner solen inn gjennom vinduene og lager et helt magisk lys. PS. Vatikanmuseene har forresten gratis inngang den siste søndagen i hver måned, tidlig på formiddagen!


9. Solnedgangen fra Capitolhøyden

Capitolhøyden (Campidoglio på italiensk) er den høyeste av Romas syv høyder, og ligger midt i smørøyet av den antikke byen. Der oppe har det også skjedd mange store hendelser i Romas historie. Ved siden av museene som nå okkuperer plassen finner man kirken Santa Maria in Aracoeli (Aracoeli betyr himmelalteret). 124 trappetrinn leder opp til kirkens inngang, og det er herfra man har en av de flotteste utsiktene til solnedgangen i hele Roma.

10. Sist men ikke minst, kjemp deg i gjennom folkemassene ved Trevi-fontenen og kast en mynt over skulderen din og i vannet!

På denne måten er du i følge tradisjonen sikret å komme deg tilbake til Roma... og hvem vil vel ikke det?

Har du vært i Roma? Kanskje du har noen tips å komme med?

Drømmehuset

Satt å så igjennom gamle bilder bilder her en dag, fra den tiden jeg bodde i Oslo. Fant noen bilder av et hus som jeg gikk tur forbi et par ganger, og det slo meg at DETTE huset, og dens hage, er jo perfekt!

Et hvitt gammelt hus med vinterhage, stor tomt, gamle store trær og en hengekøye i hagen. Gimme! Dette huset lå i åsen opp mot Grefsenkollen, men hadde det ligget nede ved havet og hatt en liten brygge med en jolle bundet til, da... da hadde jeg kjøpt det på stedet. Med alle de fine pengene jeg ikke har! Jaja, det er lov å drømme..

Hvordan ser drømmehuset ditt ut?

Monkey Temple på toppen av Kathmandu

I den vestlige delen av Kathmandu ligger det store hinduistiske og buddhistiske tempelet Swayambhunath, eller apetempelet, oppkalt etter disse skapningene som trives svært godt der oppe. For å komme opp til tempelkomplekset må man trø opp 365 trappetrinn fra hovedinngangen.

Tempelkomplekset er målet for mange buddhistiske og hinduistiske pilegrimer i løpet av året.Selv om hundrevis av aper bor på stedet, var det ikke så mange å se da jeg var der.. kanskje fordi det nærmet seg kveld? Så et par karer da.Det var faktisk flere hunder på stedet enn apekatter...

Rundt den store stupaen på toppen finnes det massevis av både hinduistiske og buddhistiske skrin. De ser nesten ut som store sjakkbrikker spredt ut over tempelområdet.Pilegrimer vandrer med klokken rundt stupaen, snurrer "the prayer wheels" mens de ytrer sine mantra..Området er også dekket av prayer flags. De blafrer fint i brisen oppe på toppen av Kathmandu. Går man ned trappene ender man opp i byen.

Den store buddhistiske stupaen på toppen ser ut over Kathmandudalen og Nepal med Buddhas øyne.Noe av det mest spektakulære fra tempelområdet er selve utsikten utover Nepals hovedstat og fjellene i bakgrunnen i skumringen.Det var et fint  besøk og absolutt et sted i Kathmandu man burde oppleve. Men ønsker du å treffe på de rampete apekattene burde kanskje turen gå opp dit litt tidligere på dagen. På en annen side møter du nok dobbelt så mange turister som aper på den tiden av døgnet. I skumringen er det derimot ganske lite av begge to.

Utsikten er heldigvis på plass uansett.I det siste..

... Har jeg endelig fått sammen reiseruten fra NY og ned til Florida, enkelte hoteller er bestilt og et par opplevelser. O-M-G SIER JEG BARE. Akkurat to uker igjen nå til jeg setter meg på flyet til Florida!

... Har jeg vært på Thanksgiving dinner. Fine folk og nydelig mat = success. Jeg er meget takknemmelig!

... Har jeg handlet julegaver, og nå har jeg vel bare to igjen? Zomg.

... Har jeg fått tårer i øynene og vondt i hjertet av denne saken HER. ;_; Ufattelig trist at noen er så ensom og alene..

... Har jeg gjort arbeidskrav og forsøkt å pløye meg gjennom alle bøkene før neste eksamen (7.des).... Har jeg hørt myyye på Lana del Rey. Umulig å bli lei. Her, her og her er favorittene akkurat nå.

... Har jeg endelig fått malt meg et stort bilde som skal henge på soverommet. En indisk elefant som forhåpentligvis bringer lykke.... Har jeg fikset litt på kategoriene her på bloggen, men har fortsatt en del som må fikses på for at det skal bli mer oversiktlig.

... Har jeg fått solgt tre bilder til Gildeskåls bildebank xD

... Har jeg sett den nye Reisen til Julestjernen på kino. Vakker film visuelt sett, men selve skuespillet ble ganske så flatt. Synd i grunn.. Den lille skogsnissen Mose var uansett det beste med hele filmen. <3

... Har jeg prøvd å fange den hårete kaninen min på bilde. haha...

 

Har du gjort noe gøy/mindre gøy i det siste?

Gullkorn fra pasientjournalen

Det sies jo at en god latter forlenger livet, og jeg tror gjerne at jeg blir et par år eldre nå etter å ha lest disse. Haha, herregud så mye rart. Litt gøy må man jo ha i mellom all eksamenslesingen!

 • Utbrudd av utslett kretser rundt pasienten.
 • Pasienten stopper å puste og døde på sykehuset sist natt. Hun er her i dag for å klage på dette.
 • Lastebilsjåfør med god kondisjon som vanligvis kjører en mil uten å bli andpusten.
 • Pasienten syntes at høyre stortå henger noe nedover i forhold til de andre fingrene.
 • Pasienten går også til en akupunktør. Han stikker henne både her og der. Nå er hun gravid
 • Mann stanget av elgokse på fisketur
 • Avføringen har samme farge som dørene på 19.avdeling.
 • Pasienten har vært utplassert på kennel i Hokksund med støtte fra sosialkontoret.
 • Konsultasjon fordi han hadde slått venstre stortå som nesten var løsnet helt. Personalet får likevel ikke dra den av da det gjør vondt.
 • Pasienten fikk beskjed om at hjertet var bra, men at hun skulle komme igjen om hun mistet bevisstheten.
 • Dette var av de pasientene som ble liggende på mitt skrivebord.
 • Når hun føler seg trett, kan ansiktet vris til høyre og stå der og smårykke en stund.
 • Smerten i ryggen kommer når pasienten ligger rett ut, med begge beina på ryggen.
 • Pasienten er gravid i 19.måned.
 • Hun kom gående med bare det ene benet på strømpebuksen festet. Den andre hang fritt.
 • Synes han tisser bra .Som en hest ,ifølge egne utsagn.
 • Konsultasjon på grunn av allergiske plager. Samtale via magen som tolker.
 • Pasienten er dømt til å være usammenhengende.
 • Pasienten har hatt ører, men disse har falt av.
 • Pasienten får utslett av kontrastmiddel, jordbær, reker, samt flere av barna.
 • Brekningene forsvant om ettermiddagen. Det samme gjorde ektemannen.
 • I 1974 fikk pasienten en gravemaskin over seg. Siden plaget av øresus.
 • Har begynt å få små blodige spiseskjeer i avføringen opp til 15-200 ggr/dag.
 • Stumpen blødde igjennom så den ble byttet.
 • Mat får han av sønnen som ligger i fryseren.
 • Ørene skimtes bleke bak voks.
 • Anbefales å få ny time hvis plagene kommer igjen, og ringer da en måned i forveien.
 • Far og mor døde da hun var 12 år gammel. De har ingen kontakt med henne.
 • I forrige uke opplevde hun at øynene forsvant på T-banen. Øynene stikker.

Noen av disse altså, hahahaha.... listen er hentet HERFRA.

Følg i Amélies fotspor i MontmartreFilmen "Le Fabuleux Destin d?Amélie Poulain" er en av mine aller kjæreste favorittfilmer. Har ikke tall på hvor mange ganger jeg har sett filmen, den er virkelig en perle. FIlmen utspiller seg i Paris, og for det meste i nabolaget Montmartre. Enkelte deler av dette strøket er ganske turistifisert, men ikke langt unna turisttråkket finner man utrolig vakre gater og områder. Strøket er absolutt et must hvis man skal til Paris! Hvis man i tillegg er fan av Amélie, så er det vel ikke noe mer å diskutere?

Sist jeg var i Paris dro jeg innom et par av stedene brukt i filmen, og nedenfor kommer en liste for dere som har lyst å gå i Amelies fotspor.1. Katedralen Notre Dame

Notre Dame iigger ikke i Montmartre, men ble brukt i begynnelsen av filmen mens Amélie fortsatt er ung. Det er her en turist tar selvfmord ved å falle ned fra tårnet og faller oppå moren til Amélie, som dermed dør. Det høres vel mer dramatisk ut enn det faktisk er.

Notredame Cathedral
6 Place du Parvis Notre-Dame

2. Gare de l'est station

Det er her mysteriet om bildene fra fotoboksen blir oppklart. Man kan også besøke togstasjonen Gare du Nord, som også er med i filmen.

Gare de L?est Station et Gare du Nord3. Pont des Arts

Når Amélie vandrer over elven Seine på denne store trebroen ved museet Louvre (ovenfor), bestemmer hun seg for å redde menneskeheten.

Pont des Arts
4. Au Marche de la Butte

Dette er matbutikken som er like nedenfor hvor Amélie bor. På butikken jobber Lucien og den bøllete sjefen hans Mr. Collignon.

Au Marche de La Butte
56 rue des Trois Frères5. Métro Lamarck-Caulaincourt

Ikke langt fra matbutikken over finner man metrostasjonen med dobbeltrappene, hvor Amélie forlater den blinde mannen etter å ha tatt han med på en virvelvindtur gjennom markedene i Rue Lamarck.

Métro Lamarck-Caulaincourt
53 Rue Lamarck

6. Rue Mouffetard

Her befinner telefonkiosken seg, hvor Amelie gjør sin første gode gjerning og returnerer boksen til Mr. Broteadeau.

Rue Mouffetard at rue Clovis, Paris7. Butte Montmartre

Det er her Nino følger de blå pilene som Amélie har laget, og fører han til den mystiske samtalen i telefonkiosken foran Sacre Coeur. Telefonkiosken er derimot ikke der? Det er derimot en flott liten park med nydelig utsikt ut over Paris, og en søt karusell!

Summit of Butte Montmartre8. Saint Martin Canal

Det er her i kanalen som Amélie kaster steiner. En av mange søte små ting hun gjør.

Saint Martin Canal
Quai de Valmy9. Besøk en fotoboks!

For å få den virkelige Ameliefølelsen bør man ta turen til en av fotoboksene og knipse i vei!

 10. Cafe les deux Moulins

Sist men ikke minst kan man besøke kafeen hvor Amélie jobbet - den finnes faktisk! Det er en flott art deco kafe, som inneholder elementer fra filmen - for eksempel står den lille nissefiguren som reiste rundt i verden på bardisken! Det er en populær kafe så det kan være vanskelig å finne bord midt i rushen, but don't give up! Glem ikke å prøve crème bruléen hvis du liker denslags. En av Amelies mange små "guilty pleasures" var å kakke igjennom det harde topplaget med en skje..

Cafe Les Deux Moulins
15 Rue Lepic 75018 Paris


Jeg hopper meg rundt verden, hva gjør du?

De siste par årene jeg har reist har det etter hvert blitt en tradisjon at jeg tar minst et hoppebilde på reisene jeg er på (..selv om det ofte glemmes bort også). Det har blitt noen bilder siden det, og nedenfor deler jeg noen av disse med dere. Først ut er et hopp på den kinesiske mur!

Koh Mak, Thailand

Visby, Gotland

Carcassone, Frankrike

Luxor, Egypt

Akershus festning i Oslo, Norge

Playa Caribe, Venezuela

Kefalonia, Hellas

Lindesnes, Norge

Beijjing, Kina

Madeira, Portugal

Prekestolen, Norge

Moskva, Russland

Hong Kong, Kina

Paris, Frankrike

Riga, Latvia

Dublin, Irland (ahahha det uttrykket)

Belfast, Nord-Irland

På toppen av Galdhøpiggen, Norge

Masai Mara, Kenya

Zanzibar, Tanzania

Victoria Falls, Zambia

Dødehavet (innsmurt i leire..), Jordan

Petra, Jordan

Taj Mahal i Agra, India

Nordkapp, Norge


Cetinje, Bosnia & Herzinegova

På fjellet Huashan, Kina

Monte Carlo, Monaco


Ja, det for være nok for nå... Har du en signatur-greie som du gjør på bilder når du reiser?

Knokkelhuset i RomaI kirken Santa Maria della Concezione dei Cappuccini i Roma finnes det noe ganske spesielt. I krypten under kirken befinner det seg et ossuarium - det vil si et beinhus eller knokkelhus.

I denne krypten finnes beinrestene til mer en 4000 kapusinermunker (som tilhørte kirken), som døde mellom 1500- og 1800-tallet. Disse beinrestene har blitt samlet og ordnet i dekorative mønster i barokk- og rokokkostil. Dette stedet har etter hvert blitt en turistattraksjon, som virker både makaber og fascinerende på samme tid. Jeg som har studert arkeologi er jo svært interessert i knokler og lignende, så derfor tok jeg turen til dette stedet.

For de som ønsker å se noe helt spesielt, kan dere ta turen til kirken som ligger på Via Veneto ved Piazza Barberini.

(Det er egentlig ikke lov å ta bilder i krypten, men jeg bare "måtte" ta et snikebilde (som dere ser over). For bedre bilder kan dere trykke HER )

Ukens random

Til tross for at bloggen min heter Randombloggen skjer det egentlig ganske lite random her. Jeg har derfor bestemt meg for å ukentlig lage et innlegg om "ukens random". Denne nye tradisjonen blir nok å vare toppen en uke, men slik får det bare i så fall gå.. Innholdet i disse postene kan være alt fra hva jeg spiste til frokost i går, til internasjonale nyheter, til dyrefakta og hvor høy verdens minste sopp er. Men andre ord - random.
HERE IT GOES.

- Hubbleteleskopet er faktisk DØENDE! En gang mellom 2013 og 2021 kommer teleskopet til å styrte ned mot jordkloden som en meteoritt dersom ingen gjør noe med det. Vi vil jo selvfølgelig ikke miste Hubble, right?

- Øyet til en struts er større enn hjernen dens..

- Alfred Hitchcock hadde ikke navle. Den ble visstnok fjernet etter en operasjon..

- På 1800-tallet ble det oppfunnet et nytt språk. Navnet på språket er esperanto, og det ble konstruert for at mennesker fra hele verden skulle ha et politisk uavhengig språk å snakke sammen med. Som dere vet var det til slutt engelsk som tok tronen som verdens internasjonale språk, men fremdeles finnes det mennesker som har esperanto som sitt førstespråk!

- Det er tryggere enn du visste å reise med fly. Hold deg derimot unna esler. Tydeligvis dreper de flere mennesker årlig enn hva flyulykker gjør.

- Hurley fra Lost spilte en gigant i himmelen i en av de siste episode av Once Upon a Time. Og Sigourney Weaver spilte en ulvemamma. Spennende tider på TV-seriefronten med andre ord.

- Går SAS konkurs de kommende dagene står jeg plutselig 5000 kroner fattigere og uten billett til USA om et par uker.. DET FÅR BARE IKKE SKJE!!!

Nytt kamera!

Jeg er veldig glad i kompaktkameraet jeg har brukt nå i snart to år, men det er virkelig på tide å prøve seg på et DSLR. Det passer jo ypperlig med at jeg har en bror som bor i USA, for da kan jeg handle til mye rimeligere priser! Trykket derfor nettopp "hjem" en Canon 600D som jeg har siklet etter i evigheter! HURRA.

 
Kit-objektivet følger med, og jeg fikk også et ekstra telezoom-objektiv med for bare $68! Elsker virkelig kampanjer. xD

Nå er det tre uker til jeg lander i USA, og dermed tre uker til jeg får treffe ny-kameraet. Har virkelig ikke ord på hvor mye jeg gleder meg!

Noen som har et Canon 600D og kan fortelle om sine erfaringer?

Slottet i Belfast

Slottet i Belfast befinner seg i Cavehill Country Park på en høyde 120m over Nord-Irlands hovedstat Belfast. Slottet karakterisers i dag som en av "the hidden gems of Belfast". Opprinnelig lå byens slott inne i selve sentrum av byen, men en brann i 1708 satte en stopper for det. Etterpå ble slottet gjenoppbygget på høyden hvor det ligger idag.

Selv om slottet er flott, er hagen utenfor vanligvis fokus for besøkende. I følge gamle legender ville beboerne av slottet alltid ha lykken med seg dersom det alltid var en hvit katt boende i slottet, og slik ble det. Ingen bodde i slottet uten en katt tilstede. Selv i dag hedres denne tradisjonen ved å ha viet hagen til kattene. Det finnes 9 forskjellig avbildninger av katter rundt i hagen, alt fra busker klipt i katteform, til skulpturer av katter og kattemosaikk. Er man ekstra observant kan man nok se alle 9, men enkelte er godt gjemt.

Happy Diwali

Diwali er hinduenes lystfest som feires over tre til fem dager i perioden mellom oktober og november. Man tenner lys (diwali betyr "en rekke med lamper") og lar dem brenne hele natten. På den måten mener hinduene at hjemmet renses. Men huset må også vaskes og gjøres rent til den store feiringen. Dette gjør huset klart for at gudinnen Lakshmi (som lysfesten er til ære for) kan komme på besøk og velsigne hjemmet.

Diwali regnes også som hinduenes nyttårsfeiring. Deres nye år starter i denne perioden. Hinduene kler seg i sine fineste og reneste klær, tilbringer tid med familien og deler ut godter og annet søtt til hverandre. Høres med andre ord ut som en koselig tid!

Happy Diwali!

Eventyrlige Moskva

Jeg må ærlig innrømme at jeg ikke hadde særlig store forventninger til Moskva da jeg dro dit. Hadde vel ikke gjort hjemmeleksen min, og så for meg at store deler av byen var grå, trist og kjedelig med store østblokkomplekser sprett over alt. Boy was I wrong!

Byen som møtte meg var strålende vakker, med storslagne praktbygg som kunne gjort både Paris og Roma misunnelige. Bygningene rundt den Røde Plass og Kreml tok nesten pusten fra meg, og minner mer om bygninger tatt fra et eventyr.

Den Røde Plass lever virkelig opp til navnet sitt. Denne plassen er ikke bare i hjertet av Moskva, men regnes også som hele Russlands hjerte. Alle hovedveiene i Moskva fører dit, og det 80x350 meter store torget må virkelig regnes for å være ett av de vakreste og mest storslagne i Europa.

Dette torget omringes av bygninger som den velkjente St. Basilkatedralen (Vasilijkatedralen), Kreml (historisk kongelig festning og maktsentrum gjennom hundrevis av år), det statlige historiske museum, Bolsjoiteateret (legendarisk ballett og operahus), Lenins mausoleum, og det munner ut i den store gågaten Arbat.

Også natterstid er plassen imponerende. På venstre side av det øverste bildet vises det enorme varehuset GUM fra 1893.Elven som renner gjennom byen heter også Moskva, og den flankes av mange flotte bygg. I bakgrunnen kan Frelseren Kristus-Katedralen skimtes.

Den regnes som den største ortodokse katedralen i verden. Katedralen ble opprinnelig beordret bygget av Tsar Alexander I på begynnelsen av 1800-tallet, men stod ikke ferdig før i 1860. Sovjetene hadde derimot andre planer for stedet katedralen stod på i 1931, og sprengte hele bygget i fillebiter. Pengene som skulle brukes til å bygge på den nå ledige plassen manglet derimot, og stedet ble stående ubrukt. Etter av Sovjetunionen falt, ble det bestemt at katedralen skulle gjenoppbygges, og slik ble det. i år 2000 stod den igjen ferdig.

Ikke værst at man til og med kan treffe på en livs levende Lenin på tur gjennom byen!

Det enorme bygget til venstre er den 94 meter høye statuen av Peter den Store. Statuen har fått store protester, mange har nemlig ikke tilgitt Tsaren Peter som gjorde St. Petersburg til hovedstat i hans tid.

Utenfor Kreml ligger Alexanderparken, med utallige fargerike blomster på sommeren. Her ligger folk og soler seg, slapper av, spiser is, spaserer og koser seg sammen. Ved foten av ett av Kremls tårn, ble det konstruert en falsk grotte som en del av konstruksjonen av Alexanderparken. Hva folk står og graver etter i mellom steinene aner jeg derimot ikke.. en gammel russisk skatt? xD

Like ved Den Røde Plass ligger torget Manezhnaya. I midten av torget stikker det opp en glasskuppel, som er toppen av et stort moderne underjordisk kjøpesenter. Like ved er det også en oppdemnet elvepark med haugevis av statuer hentet fra russiske eventyr. Fortryllende lite sted hvor lokale ofte kjøler seg ned på sommerhalvåret.

På det nederste bildet befinner jeg meg i en typisk kommunistisk høyblokk i utkanten av byen. Her får man se en litt mer grå og moderne side av Moskva, i forhold til hva man finner i sentrum av byen.

Undergrunnsstasjonene er litt ulike fra de man ser i Oslo... De fleste av disse stasjonene ser ut som slottshaller, de er så utrolig staselige og vakre. Undergrunnen er forresten en ypperlig og billig måte å komme seg rundt i Moskva på.

_________

Til tross for landets blodige og grusomme historie, ble jeg helt blown away av arkitekturen jeg møtte, både i Moskva og i andre deler av Russland. Det er et land jeg absolutt ønsker å reise enda mer rundt i, og Moskva skal jeg besøke flere ganger. Kan tenke meg at byen er fortryllende når den er dekket av snø!Når man reiser til Moskva er det en del ting man må være obs på:

- Dette er ikke et sted man reiser på en spontan weekendferie. Innreise til Russland kan være en lang og vanskelig prosess på grunn av kravet om visum. Har man mulighet til å møte opp på den russiske ambassaden i Oslo selv sparer man både tid og penger.

- Det står ofte oppført to priser inn til de aller fleste attraksjoner, en for russere og en (ganske mye høyere) for turister.

- På mange (ofte religiøse) steder er fotografering forbudt. Vær obs!

- Det er ikke så lett å være turist i Moskva. Det er veldig få som snakker engelsk og alt står skrevet med kyriliske bokstaver. Dette gjelder også på metroen. Men hvis man bare følger nøye med og teller stasjoner går dette greit. Det er jo på grunn av ting som dette som gjør eventyrsfølelsen ekstra stor! Det beste man kan gjøre i Moskva, er bare å tusle rundt i alle gater, store og små, blant storslagne og koselige, små bygg og bare se hvor en ender opp.

God tur!

Reiseplaner framover

Jeg har vel tidligere sagt at dersom jeg ikke har planlagte reiser som ligger å venter på meg litt fram i tid, så blir jeg helt tullerusk. Føler meg litt lost i verden i slike tilfeller. Derfor prøver jeg alltid å være one step ahead, selv om det selvfølgelig ikke alltid er like lett.

Om akkurat en måned sitter jeg på flyet til USA (!) og skal være der i 3 uker, men 3 uker går fort! Og etter nyttår har jeg 4 måneder med praksis som gjør at reising før sommeren ser ganske så umulig ut.. Derfor er planleggingen i gang foran det store sommereventyret 2013! Planen var jo egentlig å dra på en liten ferie nå i sommer som var, for så å tilbringe noen uker i Sør-Amerika i november i år. Men jeg er ikke i Sør-Amerika som dere kanskje merker.. man kan si at Kroatia satte en stopper for den turen, haha. MEN neste sommer skjer det! Må bare prøve å finne flybilletter til en ok pris først. De er vel notorisk dyre til blant annet Peru, Bolivia og Brasil, som vi tenker å besøke. BUT WE WILL FIND A WAY. Alt (within reason) går så lenge man vil det nok. Tips mottas GJERNE!

Jeg har også tenkt på å gå Camino de Santiago i et par år nå. Pilgrimsveien til Santiago de Compostela virker som en stor opplevelse. Moren min har også uttrykt en stor interesse for å gjøre det samme, så forhåpentligvis er det noe vi kunne fått til i mai (praksisperioden er ferdig i slutten av april)! Det er derimot vanskelig å få tid til mer enn en uke, så vandringen blir dermed litt begrenset. Enkelte kan bruke flere måneder, alt ettersom hvor de starter.. Kan bli bra likevel, tiden får vise!

Ellers har jeg lyst til å dra på en skikkelig venninnetur en weekend eller uke til et eller annet spennende sted, og en uke på malekurs sør i Frankrike, å gå mellom byene i Cinque Terre i Italia, se kirsebærblomstringen i Japan i vår, dra på ridetur til Island, backpacke gjennom Mellom-Amerika, besøke templer i Burma og kjøre campingbil gjennom Australia... Det er lov å drømme.. haha.

Hvordan ser reiseplanene/reisedrømmene dine ut framover?

New York og Bangkok til 999kr?

JA TAKK.

I dag har Norwegian startet salget til sine to nye langdistanseruter til henholdsvis New York og Bankok. Prisene ligger på 999kr en vei til NY og 1499kr en vei til Bangkok. OMFG. Sykelig billig. Har lyst å bare tømme sparekontoen og kjøpe meg et par reiser akkurat NÅ!

Får se hvor stor fristelsen blir...

Er også veldig spent på om dette blir prisene som gjelder, eller om prisen blir satt opp etter lanseringsperioden.

Skal du hamstre billetter?

The Pink City

Jaipur er den største byen i den indiske regionen Rajasthan, og regnes også som regionens hovedstat. På 1800-tallet fikk byen besøk av Prinsen av Wales og den daværende kongen fikk byen malt rosa til ære for prinsens besøk. Siden den gang har byen bltit kalt "Den Rosa Byen". Ganskje så sjarmerende!

 

Byen er fullspekket med templer, fort, monumenter, nydelig arkitektur og et spennende gateliv. Vindpalasset - eller Hawa Mahal - på bildet ovenfor er spesielt spennende. Amber Fort, som ligger litt utenfor byen på en høyde, anbefales også. Når man har vært der en gang har man vel egentlig sett alt, så har ikke noe behov for å dra tilbake. Men jeg vil GJERNE besøke andre byer og landsbyer i Rajasthan!

Vil du?

Da var bartehelga over..Gårdagen gikk til sightseeing i Nidarosdomen (omg har aldri vært inni der før, som jeg kan huske i alle fall.. TRAGISK), shopping for alle penga (fant også et par julegaver!), IKEA-visitt hvor vi både feiret jul i stua og med ribbe i matserveringen og avslapping deluxe før toget hjem gikk. NSB har fått nye tog som virkelig illustrerer at det er ikke alltid nytt betyr bedre! Steinharde seter gjorde turen særdeles lite behagelig. Men men, hjem kom jeg meg uansett (selv om de mørke ringene under øynene sikkert kan sees helt fra månen...).

Det er absolutt hver dag man drikker appelsinjuice til ribbe..OMG, ELEVENTH DOCTOR BUNNY! Både sløyfe og fez! Bowties are COOL. xD

Det ble en del varer til slutt ja... SPENNENDE SPENNENDE.

Gleder meg allerede til neste Trondheim-visitt! :D

Eventyr i Barteland

Har vært her i Trondheim siden lørdag morgen, og fått gjort både det ene og det andre. Været har vært flott og selskapet supert. Var en tur ute på byen i går kveld, og blant annet spist nydelig sushi idag. Litt shopping har det også blitt, og i morgen skal jeg prøve å hamstre inn julegaver til folk. Deretter går ferden tilbake opp nord med nattoget. Kjipt! (så forresten en nesten-tardis-dør!)
Jaaa!

Da var også den praktiske prosedyreeksamen bestått! All lesingen, jobbingen og søvnmangelen denne uka har dermed vært verdt det! Vi (jeg og hun jeg samarbeidet med, vi måtte gå inn to og to) fikk selvfølgelig det vi hadde øvet minst på.. men fikk til kommentar da vi var ferdig at hvis dette var temaet vi hadde minst kunnskaper om så lød det særdeles lovende. Not bad! Three down og one to go da. Neste eksamen er ikke før 7. desember, så nå kan jeg endelig puste litt. :D

Men NÅ stikker jeg til Trondheim en tur!

Les mer i arkivet » Juli 2014 » Juni 2014 » Mai 2014 » April 2014 » Mars 2014 » Februar 2014 » Januar 2014 » Desember 2013 » November 2013 » Oktober 2013 » September 2013 » August 2013 » Juli 2013 » Juni 2013 » Mai 2013 » April 2013 » Mars 2013 » Februar 2013 » Januar 2013 » Desember 2012 » November 2012 » Oktober 2012 » September 2012 » August 2012 » Juli 2012 » Juni 2012 » Mai 2012 » April 2012 » Mars 2012 » Februar 2012

, Bodø

Hei, jeg heter Renate og er en reisegal nordlenning med bøttevis av eventyrlyst, som ofte befinner seg på reiser i inn- og utland. Her på bloggen sladrer jeg om stedene jeg har vært, og drømmer om stedene jeg engang skal dra. Til nå har jeg satt mine bein i 60 ulike land og på 5 kontinenter, og flere skal det bli. Følg meg gjerne på reisen!  Hei, jeg heter Renate og er en reisegal nordlenning med bøttevis av eventyrlyst, som ofte befinner seg på reiser i inn- og utland. Her på bloggen sladrer jeg om stedene jeg har vært, og drømmer om stedene jeg engang skal dra. Til nå har jeg satt mine bein i over 60 ulike land og i 5 verdensdeler, og flere skal det bli. Følg meg gjerne på reisen!  + Legg meg til som venn


Image and video hosting by TinyPic

Kategorier

 • » - Hvor har jeg vært?
 • » Afrika
 • » Argentina
 • » Bahamas
 • » Blogg
 • » Bolivia
 • » Bosnia & Herzegovina
 • » Brasil
 • » Bulgaria
 • » Burma/Myanmar
 • » Bøker & film
 • » Danmark
 • » Egypt
 • » England
 • » Estland
 • » Frankrike
 • » Hellas
 • » Hong Kong
 • » Hverdag
 • » India
 • » Irland
 • » Island
 • » Italia
 • » Jordan
 • » Kenya
 • » Kina
 • » Kroatia
 • » Latvia
 • » Litauen
 • » Malawi
 • » Malaysia
 • » Marokko
 • » Mexico
 • » Mongolia
 • » Montenegro
 • » Nederland
 • » Nepal
 • » News & TV
 • » Nord-Irland
 • » Norge
 • » Peru
 • » Polen
 • » Portugal
 • » Qatar
 • » Random
 • » Reiseartikler
 • » Reisedrømmer
 • » Reiseinspirasjon
 • » Reiseminner
 • » Reisetips
 • » Romania
 • » Russland
 • » San Marino
 • » Skottland
 • » Slovakia
 • » Spania
 • » Storbritannia
 • » Sverige
 • » Tanzania
 • » Thailand
 • » Tsjekkia
 • » Tyrkia
 • » Tyskland
 • » Ungarn
 • » USA
 • » USA - California
 • » USA - Florida
 • » USA - New York
 • » USA - Route 66
 • » Vatikanstaten
 • » Venezuela
 • » Zambia


 • Populære Innlegg

 • A Nomadic Life
 • Scenes from Bagan
 • In the backstreets of Varanasi
 • Romania - The Fairytale Land
 • Traveling Alone
 • 15 ting man må gjøre i New York
 • Hvordan har du tid/råd til å reise så mye?
 • A Year of Travel 2013
 • 50 ting jeg har lært på mine reiser


 • Andre Reiseblogger

 • Bobleliv Reiseblogg
 • Cocopia
 • Camilla i Verden
 • Den Vide Verden
 • Globetrotter Elisa
 • Hamacareise
 • Lineinspirasjon
 • Mstraveltipsy
 • Norske Reiseblogger
 • Reisedagboka/Sandra
 • Renates Reiser
 • Supermarie
 • Travel Thoughts


 • Arkiv

 • Juli 2014
 • Juni 2014
 • Mai 2014
 • April 2014
 • Mars 2014
 • Februar 2014
 • Januar 2014
 • Desember 2013
 • November 2013
 • Oktober 2013
 • September 2013
 • August 2013
 • Juli 2013
 • Juni 2013
 • Mai 2013
 • April 2013
 • Mars 2013
 • Februar 2013
 • Januar 2013
 • Desember 2012
 • November 2012
 • Oktober 2012
 • September 2012
 • August 2012
 • Juli 2012
 • Juni 2012
 • Mai 2012
 • April 2012
 • Mars 2012
 • Februar 2012
 • Januar 2012
 • Desember 2011
 • November 2011
 • Oktober 2011
 • September 2011
 • August 2011
 • Juli 2011
 • Juni 2011
 • Mai 2011
 • April 2011
 • Mars 2011
 • Februar 2011
 • Desember 2010
 • November 2010
 • Juni 2010
 • April 2010
 • Mars 2010
 • Februar 2010
 • Januar 2010
 • Desember 2009
 • November 2009
 • September 2009


 • Søk i bloggen

  hits