Dag to i LondonEn dag fylt av solskinn, mer sightseeing, høstfarger, en minidose shopping og masssse ekorn! Det var utrolig nydelig i Green Park og St. James Park, og temperaturen og været generelt var kjempebra. Ekornene var som vanlig kjempenysgjerrige, og kom springende med en gang jeg satte meg ned og rakte ut handen. Morsomme krabater.. xD Spesielt karen under som trodde jeg hadde noe kjempespennende i bagen min.Like matgale som kaninen min alle sammen, haha. Men like søte er de også!Lyset på morgenen var kjempefint. Skulle bare ønske jeg hadde kommet meg opp enda tidligere, sånn rundt soloppgang. Området ville sikkert vært dekket i dis da, zomg.Disse tre karene over var forresten veldig kule. Og store!En ting som er litt gøy når man reiser alene, er at folk konstant spør deg om du kan ta bilde av dem. Til gjengeld får jeg også dem til å ta bilder av meg xD Andre ganger er det ingen som kan ta bilder, og da må selvutløseren i aksjon. Men litt øving blir timingen rett, slik som på løvbildet under :POk, nok bilder av meg og høstfargene.. Eller nei vent, ett bilde til. Foran Buckingham Palace! Endte liksom bare opp der..... På vei til Parlamentet (iiigjen). Foreldrene mine var i London helgen før meg, og opplevde London i lav tåke med blå himmel over. Helt magiske bilder! Håpet på å få se noe slikt selv, men neida. :P Fint er det uansett der da.Gikk forbi Parlamentet helt til den lille parken som ligger der ved Themsen, og satte meg ned. To søte duer holdt meg selskap.Så begynte jeg å få dårlig tid og måtte rusle tilbake mot undergrunnen...Huff, btw så telefonkioskenes kirkegård da jeg tok gatwick expressen fra flyplassen. TRAGISK. TELEFONKIOSKER, VI TRENGER DERE!! Og ikke de nye fancy glasskioskene, men disse gamle, søte og røde. Snufs.Med mye gåing går dagene raskt, og man blir fort slitne. Tok derfor en litt forsinket afternoon cream tea, med nyyyydelige scones, clotted cream og jam på Selfridges. Naaaaaaaaam. Må serriøst lage scones en dag, savner de hysterisk mye allerede. Spiste scones til to måltider hver dag da jeg var der...

Etter denne avslappende stunden måtte jeg skynde meg til Primark og løpe en runde der inne, trenge meg forbi alle folkene, raske til meg et par plagg og sukke oppgitt i køen, før jeg kom meg ut og på toget til Bath. Må serriøst tilbake snart med større bagasje og mer penger. Ja.

Anyways. Det var det.

Flere som er like avhengige av scones som meg?

Første dag i London og Winter Wonderland i Hyde ParkDen første dagen min gikk for det meste til sightseeing, hvor jeg så på ting jeg har sett på hundre ganger før, men aldri blir lei av. Været var ganske trist, men fotomulighetene kommer etter at mørket har senket seg! Da forvandles hele byen og blir skikkelig vakker!

Jeg fikk jo ikke tid til å gjøre halvparten av tingene jeg skrev opp at jeg skulle gjøre, men fikk likevel gjort det viktigste. Og som de sier - all the more reason to go back!Oxford Street var pyntet i finstasen, og det var vanskelig å ikke få julefølelse når man trasket rundt i storgaten. Som vanlig var det altfor mange folk, men siden hostellet mitt lå like i nærheten, kunne jeg ikke unngå å ta turen innom.Det jeg absolutt fikk aller mest julestemning av da, var julemarkedet/vinterparken/tivoliet de hadde satt opp i Hyde Park - Winter Wonderland! For et genialt og ikke minst koselig konsept! Jeg kjøpte meg varm kakao og bare gikk rundt og nøt de flotte dekorasjonene, og lydene av barn og voksne som frydet seg på karusellene. Det eneste som ville gjørt det bedre er om snøen hadde vært tilstede, men klager ikke akkurat på 10 grader i slutten av november...

Jeg avsluttet så kvelden med et forrykende show i Queen's Theatre i West End. Les Miserables var en nydelig, trist og tragisk historie og sangene rørte de fleste i salen. Sikkert halvparten tørket tårene når musikalen var over. o.oAlt i alt en fiiiiin, og lang, men likevel flott dag. Hurra!

På tur med PolarekspressenFøltes nesten ut som jeg satt på toget til selveste Nordpolen og julenissen idag! Togturen fra Trondheim og hjem tok rundt 10 timer, men de gikk egentlig ganske raskt. Den nydelige snøen avdekket et magisk landskap utenfor vinduene, og julefølelsen kom sigende med ekspressfart.

Fikk ikke så mye søvn i natt etter en kjempemorsom tur på byen i Trondheim i går, men tok igjen litt av det tapte på toget. Resten av tiden stirret jeg ut vinduet på snøen og leste ut Tess of d'Ubervilles.

Etter en suuuper uke er det nå tilbake til hverdagen. Men først skal jeg brenne det første lys og se på en koselig film.

Flere som har fått snø i helgen?

En fantasisk, men kort reise kommer til en sluttSitter paa Flesland flyplass i ly for Berit og hennes herjinger (det lyner og tordner og hagler om hverandre, men det er ingenting i forhold til barna som hyler og roper og herjer ved siden av her...)

Dagen i gaar var AMAZING. Castle Combe, Lacock, Avebury og Stonehenge paa en dag, og deretter en tur paa kinesisk restaurant etterfulgt av julemarkedet utenfor storkirken i Bath og fullt sekkepipeband som spilte kvelden av sted.

Det har gaatt helt supert aa reise alene, eneste er at man gjerne ville hatt noen hjemmefra aa dele minnene og opplevelsene med, men ellers treffer man hyggelige mennesker hvor enn man drar. Kjempegoey!

Har tatt over 1200 bilder disse dagene (sinnsykt..) saa det kommer en del flere etter hvert.

Naa skal jeg til Trondheim og kose meg, adios!

England updateHar kommet meg paa hostellet i Bath naa, og er fullstendig utslitt i kroppen, haha. Det har vaert ekstremt mye gaaing disse to dagene, og natt til i gaar fikk jeg ikke akkurat sove saa mye heller. Men jeg holder virkelig motet oppe. Det er jo sinnsykt flott her! Paa grunn av at kroppen er saa sliten og det er blitt fullstendig moerkt ute naa, saa tar jeg meg stunden til aa skrive litt foer jeg skal paa en liten soet kino og se Wuthering Heights!

(aner ikke hva som skjedde med de norske bokstavene, de bare forsvant..)

Ok, nu har jeg lyst til aa drepe dataen fordi jeg holdt paa aa avslutte et langt innlegg med flere bilder ogsaa forsvinner alt?! Argh.

Da blir det heller en short summary - London er nydelig som alltid, og Bath er enda flottere enn hva jeg kunne forestille meg! Slenger med et par bilder.Stoerre og mer utfyllende innlegg med bilder kommer naar jeg for kommet meg hjem og brukt en ordentlig pc, og ikke en tablet som nekter aa samarbeide, haha. Gleder meg i alle fall ekstremt til i morgen og den store utflukten jeg skal paa!

Haaper alle har det fint!

Off I go!

Skulle egentlig på jobb idag, men et stroke of faith ordnet det slik at jeg slapp. xD Det var godt, for tviler på at jeg blir å få sove så mye i natt, og derfor var det godt å kunne sove ordentlig ut i dag. Natten skal tilbringes på et tog i vel 10 timer. Lenge siden jeg tilbrakte så lang tid på tog, så det i seg selv blir spennende, haha. Nå er det batterilading, pakking og rydding på gang.

I morgen tidlig er jeg framme i Norges tredje største by, og hopper derfra på flyet til London. Gleder meg utrolig mye! Håper alt går greit og at jeg får tid til det jeg har sett for meg at jeg skal gjøre. Er også fint om jeg finner et par julegaver! Skal se om jeg får oppdatert noe underveis.

Adios for now!

Dagens reisebildeTiger-cuddle i Tigertempelet utenfor Bangkok som har vært med på Animal Planet flere ganger... Og hva skjer forresten liksom med at munker sitter å knatter på mobiltelefoner? :P

RoomDenne boken MÅ leses. 

Hele boken fortelles av fem-årige Jack. Jack bor i Room med moren sin Ma, og tror andre mennesker bare eksisterer på TV. Foruten Old Nick da, som kommer på besøk til moren om natten. Da må Jack sove i Wardrobe, mens Ma og Old Nick sover i sengen. En dag forteller Ma at det finnes en hel verden utenfor. At menneskene og stedene de ser på TV er ekte. Jack bare ler det bort, i hans verden finnes bare Ma, Room, Wardrobe, Bed, Wall, Floor og Toilet. Hva skjer når moren foreslår å rømme?

Det er virkelig en hjerteskjærende bok, skrevet i form av Jacks indre monolog - hans tanker og hvordan han forstår alt rundt seg. Den er svært annerledes fra andre bøker jeg har lest, og har et spennende perspektiv. Selv om det er en stund siden jeg leste boken, dukker den titt og ofte opp i tankene mine. Gjør deg selv en tjeneste og møt Jack!

En uke igjen før jeg er i England!Åh, gleder meg virkelig. Absolutt alt av overnatting og transport er booket og betalt, så det trenger jeg ikke stresse med. Siden jeg har såpass kort tid der, så har jeg laget meg en liten liste over hva som skal gjøres mens jeg er der. Både for å hjelpe meg selv å holde styr, og kanskje for å gi dere et par tips.

Things to do:

- Shoppe på Primark, New Look og Forever 21 ? og generelt i Oxford Street (får vanligvis lite tid til sånt..)

- Kjøpe cupcakes på Hummingbird Bakery (nam nam)

- Treffe de gode vennene mine Big Ben, Westminster Abbey, Trafalgar Square, Tower Bridge og Tower of London igjen xD (litt sightseeing må ALLTID til, haha)

- Spise scones hver dag, NAM! (se om de selger noen slags sconesmix på matbutikkene)

- Fotografere i Hyde Park, og se på juledekorasjonene der og i resten av byen (sikkert enkelt å få julefølelsen på plass der!)

- Kveldssang i St. Paul?s, Westminster Abbey eller ballet på Royal Opera House (førstnevnte er jo tross alt gratis..)

- Gå opp i Monument om mulig (billig, og utsikten skal være fin)

- Se de romerske badene i Bath, og resten av byen som visstnok skal være veldig vakker

- Besøke julemarkedet i Bath, som åpner mens jeg er der. Koselig!

- Har dessuten veldig lyst til å dra til Hampton Court, men er svæært skeptisk til at det lar seg gjøre denne gang.. Vi får se!

Ja, that's it, I suppose. Hadde vært fint om alt gikk som smurt.. Håper det fortsatt er litt høstfarger igjen på trærne og i parkene! Hadde også vært fint om regnet lot vente på seg til jeg har kommet meg hjem igjen, haha.

Hvis dere har noen tips til ting å gjøre/steder å spise/whatever i London/Bath, let me know!

Sol + fri = ut på tur med kameraet på lur

Hohohoh, for en fantastisk tittel.. bare ikke, haha. Men slik er det jo, vi har kanskje en fin dag i uken her oppe, og da må man jo gjøre det beste av den. I uken som var hadde vi faktsik TO dager med fint vær, så selvfølgelig fikk kameraet bli med meg på tur. Nedenfor ser dere resultatet av disse turene..Håper på flere finværsdager i den kommende uken!

Og igjen, teite blogg.no som gjør bildene blurry. >_< Flere som har det samme problemet?

Fin helgHadde en fin kveld i går, med venner på besøk, en sky kanin, middag og bordspill.. Slik som vi burde gjøre oftere. ;) I dag er det farsdag! Skal besøke besteforeldrene mine senere, sammen med foreldrene mine, for å feire litt. Neste helg skal jeg jobbe.. men så kommer en fraflyttet venninne hjem på besøk, så det blir bra! Helgen etter det befinner jeg meg i Trondheim og etter det igjen... vel, da er det jo desember, advent og snart jul! Herrefred som tiden flyr...

Håper dere alle har hatt en fin helg!

Turn it down

Denne går på repeat for tiden. Må liksom opp å danse og hoppe rundt når jeg hører den..

Nick Brandt - Afrika i svart/hvitt

Hørt om fotografen Nick Brandt? Nei? Synd, for han er helt fantastisk! Han fotograferer ville dyr i Afrika, men har en veldig spesiell og karakteristisk stil. Bildene blir groft etterbehandlet, og ser derfor helt unike ut. Gå inn på DENNE linken og bli bedre kjent med de nydelige bildene hans!

Jeg liker bildene hans så godt at jeg hadde lyst til å prøve å kopiere han litt siden jeg tok en del (hundre tusen) bilder da jeg var i Afrika i sommer.. men ja, VELDIG VANSKELIG. Kanskje jeg burde begynne å ta bilder i RAW slik at jeg faktisk kan etterbehandle de en del uten at noe ser veldig feil og merkelig ut, haha. Uansett uvant og litt spennende å se bilder fra fargerike Afrika i svart/hvitt....

Kjenner jeg får lyst på et ordentlig IR-filter! .... og hvorfor i all verden blir bildene så blurry når jeg laster dem opp på blogg.no? Irriterende..

Bilde på trykk i Saltenkalenderen!

Fikk den tilsendt av turistforeningen i dag. Sendte de et par bilder i august når de søkte etter bidrag, og fikk vite for et par dager siden at jeg fikk et bilde med i kalenderen! Ble litt stolt, spesielt når jeg ser hvor flotte de andre bildene er. Så det store bildet for august måned er altså mitt. Hurra!

Fikk forresten ekstremt lyst til å komme meg opp på toppen som coverbildet er tatt på...

På reisefot igjen snart!


Castle Combe

Jeg gleder meg så mye at jeg holder på å sprekke! I dag har mye av dagen gått til planlegging og bestilling, og om akkurat to uker setter jeg kurs mot England! Helt alene også, så det i seg selv blir jo spennende. Det blir litt sightseeing (selv om jeg har vært der 5 ganger før... hmm) og shopping i London, julemarked i Bath, og tur til blant annet Stonehenge (!!!), og de to små og vakre landsbyene Castle Combe og Lacock i Cotswolds-distriktet. De to landsbyene har blitt brukt som filming locations for blant annet Harry Potter og Pride & Prejudice, så forventningene er store! Dessuten får jeg et par dager på besøk hos en venninne i Trondheim etterpå, så det blir nok en fantastisk uke!

Helg!En stykk skjeggete hårball med sløyfe stikker innom og ønsker dere alle en god helg! Nå drar jeg på kino. Er visstnok den store kinodagen idag, noe jeg ikke hadde fått med meg.. Får håpe Contagion er bra!

Glem Pompeii, dra til Herculaneum!


Herculaneum i forgrunnen, med den moderne byen Ercolano bak, og vulkanen Vesuv helg i bakgrunnen

Selvfølgelig skal man ikke glemme Pompeii, det er jo et helt fantastisk sted. Men det er ikke unikt. Ønsker man å besøke et lignende sted minus alle turistene finnes det råd. Pompeii ble jo begravd da vulkanen Vesuv hadde et utbrudd i 79 e.kr. og de aller fleste har nok hørt om denne byen. Færre har nok hørt om den litt mindre byen Herculaneum, som led samme skjebne. Det er litt synd siden dette stedet er bedre bevart en Pompeii, og i tillegg har langt færre besøkende. Det utgravde stedet er en god del mindre enn Pompeii, men det føles uansett mye friere å gå rundt i gatene til denne antikke byen, enn nabobyen Pompeii, som vanligvis er oversvømt av besøkende.

Etter utbruddet i 79 etter kristus, ble byen dekket av et 20 meter tykt lag med aske og leire. Slik lå byen gjemt og begravd i vel 1600 år, før den ble oppdaget i 1709. 

Mye av den antikke byen ligger fortsatt gjemt, siden den moderne byen Ercolano ligger ovenpå de gamle ruinene. Den moderne byen het faktisk Resina fram til 1969, når den forandret navnet sitt til Ercolano, som er den italienske versonen av Herculaneum. Den antikke byen fikk navnet sitt fra guden Herkules, som var den guden byen først og fremst ba til. Dette fordi de mente det var han som hadde grunnlagt både byen og selve Vesuv.Man har lov til å gå inn i flere av husene, og i enkelte er til og med det opprinnelige trevirket bevart! Helt utrolig å vandre inn i nesten 2,000 år gamle hus, med flere etasjer og med blant annet vannledninger og veggmalerier godt bevart...

Så er du først i området, vil stedet absolutt være verdt et besøk. Noen som kunne tenke seg en tur?

ScrubsHaha, skikkelig teit bilde, men det får så være. Klokken er halv seks og jeg må straks avgårdet for å komme meg på jobb. Tidlig i dag, kvelden i morgen, og så tidlig på fredag igjen. I dag er første "ordentlige" vakten etter alle opplæringsvaktene, så blir spennende å se hvordan jeg klarer meg.

Huff, men må har kaninen lært å hoppe opp i den andre sofaen og mengder seg i puter og når opp til plantene i vinduskarmen, ikke bra... >_<

Ha en fin dag!

Les mer i arkivet » Juli 2014 » Juni 2014 » Mai 2014 » April 2014 » Mars 2014 » Februar 2014 » Januar 2014 » Desember 2013 » November 2013 » Oktober 2013 » September 2013 » August 2013 » Juli 2013 » Juni 2013 » Mai 2013 » April 2013 » Mars 2013 » Februar 2013 » Januar 2013 » Desember 2012 » November 2012 » Oktober 2012 » September 2012 » August 2012 » Juli 2012 » Juni 2012 » Mai 2012 » April 2012 » Mars 2012 » Februar 2012

, Bodø

Hei, jeg heter Renate og er en reisegal nordlenning med bøttevis av eventyrlyst, som ofte befinner seg på reiser i inn- og utland. Her på bloggen sladrer jeg om stedene jeg har vært, og drømmer om stedene jeg engang skal dra. Til nå har jeg satt mine bein i 60 ulike land og på 5 kontinenter, og flere skal det bli. Følg meg gjerne på reisen!  Hei, jeg heter Renate og er en reisegal nordlenning med bøttevis av eventyrlyst, som ofte befinner seg på reiser i inn- og utland. Her på bloggen sladrer jeg om stedene jeg har vært, og drømmer om stedene jeg engang skal dra. Til nå har jeg satt mine bein i over 60 ulike land og i 5 verdensdeler, og flere skal det bli. Følg meg gjerne på reisen!  + Legg meg til som venn


Image and video hosting by TinyPic

Kategorier

 • » - Hvor har jeg vært?
 • » Afrika
 • » Argentina
 • » Bahamas
 • » Blogg
 • » Bolivia
 • » Bosnia & Herzegovina
 • » Brasil
 • » Bulgaria
 • » Burma/Myanmar
 • » Bøker & film
 • » Danmark
 • » Egypt
 • » England
 • » Estland
 • » Frankrike
 • » Hellas
 • » Hong Kong
 • » Hverdag
 • » India
 • » Irland
 • » Island
 • » Italia
 • » Jordan
 • » Kenya
 • » Kina
 • » Kroatia
 • » Latvia
 • » Litauen
 • » Malawi
 • » Malaysia
 • » Marokko
 • » Mexico
 • » Mongolia
 • » Montenegro
 • » Nederland
 • » Nepal
 • » News & TV
 • » Nord-Irland
 • » Norge
 • » Peru
 • » Polen
 • » Portugal
 • » Qatar
 • » Random
 • » Reiseartikler
 • » Reisedrømmer
 • » Reiseinspirasjon
 • » Reiseminner
 • » Reisetips
 • » Romania
 • » Russland
 • » San Marino
 • » Skottland
 • » Slovakia
 • » Spania
 • » Storbritannia
 • » Sverige
 • » Tanzania
 • » Thailand
 • » Tsjekkia
 • » Tyrkia
 • » Tyskland
 • » Ungarn
 • » USA
 • » USA - California
 • » USA - Florida
 • » USA - New York
 • » USA - Route 66
 • » Vatikanstaten
 • » Venezuela
 • » Zambia


 • Populære Innlegg

 • A Nomadic Life
 • Scenes from Bagan
 • In the backstreets of Varanasi
 • Romania - The Fairytale Land
 • Traveling Alone
 • 15 ting man må gjøre i New York
 • Hvordan har du tid/råd til å reise så mye?
 • A Year of Travel 2013
 • 50 ting jeg har lært på mine reiser


 • Andre Reiseblogger

 • Bobleliv Reiseblogg
 • Cocopia
 • Camilla i Verden
 • Den Vide Verden
 • Globetrotter Elisa
 • Hamacareise
 • Lineinspirasjon
 • Mstraveltipsy
 • Norske Reiseblogger
 • Reisedagboka/Sandra
 • Renates Reiser
 • Supermarie
 • Travel Thoughts


 • Arkiv

 • Juli 2014
 • Juni 2014
 • Mai 2014
 • April 2014
 • Mars 2014
 • Februar 2014
 • Januar 2014
 • Desember 2013
 • November 2013
 • Oktober 2013
 • September 2013
 • August 2013
 • Juli 2013
 • Juni 2013
 • Mai 2013
 • April 2013
 • Mars 2013
 • Februar 2013
 • Januar 2013
 • Desember 2012
 • November 2012
 • Oktober 2012
 • September 2012
 • August 2012
 • Juli 2012
 • Juni 2012
 • Mai 2012
 • April 2012
 • Mars 2012
 • Februar 2012
 • Januar 2012
 • Desember 2011
 • November 2011
 • Oktober 2011
 • September 2011
 • August 2011
 • Juli 2011
 • Juni 2011
 • Mai 2011
 • April 2011
 • Mars 2011
 • Februar 2011
 • Desember 2010
 • November 2010
 • Juni 2010
 • April 2010
 • Mars 2010
 • Februar 2010
 • Januar 2010
 • Desember 2009
 • November 2009
 • September 2009


 • Søk i bloggen

  hits