Happy Halloween!Bilder fra i fjor (så liten lillegullet var da xD)

Ha en finfin (og litt skummel?) kveld!

Home at last

Høres ut som jeg har vært borte skikkelig lenge, men har vel egentlig ikke det. Lang skoledag da! Kom hjem for en halvtime siden.. Disse samlingsukene er ganske intensive. Nå på kvelden har vi hatt førstehjelpsgjennomgang med Røde Kors hvor de laget til ulike scenarioer (feks brannskade, noen som har falt ned trappa, kuttet seg på kniv osv) som vi kom uforberedt inn i for så å prøve oss på førstehjelp. Veldig spesielt å komme inn i et rom med masse blod og en bevisstløs person.. Og særdeles lærerikt!

Fikk forresten svar på medikamenteksamen, og jeg fikk alt rett! HURRA OG AMEN. Over halvparten strøk, så jeg ble ganske så lettet kan du tro.

Nå må jeg vel komme meg i seng før en ny dag starter.

Ha en flotters kveld!

Winter Wonderland?

Jepp, slik ser det ut her i Bodø nå. Snøen har virkelig lagt seg godt til rette etter snøstorm og kaos i helga. Er jo ikke akkurat den største snø-tilhengeren, men det ser jo ganske så fint ut.

Eneste minus er at de driver å graver opp vannledninger her i gata og i hele nabolaget slik at mange veier er avstengte, og har vært det siden i mai. De skulle liksom være ferdig å legge nye rør før fellesferien.. Så hvem vet hva skjedde der. Saken er uansett den at det er fysisk UMULIG å komme seg opp den eneste bakken som er tilgjengelig opp til huset nå som bakken er dekket av tettpakket snø og is. Veldig bra planlagt av kommunen med andre ord. Stakkars bilen er nå forlatt langt ned i bakken... Håper de brøyter, strør OG FJERNER GRAVEMASKINENE slik at det er mulig å komme seg hjem. /end of rant.

Anyways, dyrene har koset seg ute i snøen!

Lille Luda har derimot aldri opplevd snøen før så hun var litt skeptisk.. Men hun våget seg likevel ut en tur!

Får se hvor lenge snøen blir liggende. Julefølelsen er i alle fall ankommet for min del! Og det er jo egentlig bare greit, for det blir nok ikke en hvit jul på meg i år...

Sushi-mania

Helga og dagene som ledet opp til den var i det hektiske slaget. Jobb hver dag i tillegg til eksamenslesing og regning (hadde eksamen i medikamentregning i dag). Og på lørdagen stod jeg i tre (!) timer å lagde sushi til familie og venner etter jobb. Broren min reiser avsted til Florida i dag, hvor han skal bo i to år, så vi hadde en liten "hade-bra-sees-om-to-år" kveld. Eller, jeg reiser jo for å besøke han om 6 uker så.. Kjempekoselig kveld da! Og maten falt i smak. Til og med bestefar som kan være litt skeptisk til ny mat skrøt veldig.

Det ble aller mest maki (because it is the best), og bitene med scampi tempura og laks, avokado og philadelphiaost gikk raskest. Laget også chilimajones som er kjempegodt til! Nam, nam.

Kake ble det også, mmmmmmmmmmmmm.

I går gikk mesteparten av dagen til regning før eksamen i dag. Ooog mamma inviterte oss på en nydelig kalkunmiddag (som mormoren min vanligvis lager hvert år i romjula, men som det ikke blir tid til i år..). Mye god mat i helga med andre ord.

Eksamen håper jeg virkelig gikk bra.. Man er jo nødt til å ha alt fullstendig rett for å stå, og det er jo ikke så rart siden det kan være livsfarlig å gi feil medisindose til en pasient. Hodet må være skjerpet med andre ord! Jeg regnet gjennom hele eksamen to ganger på kladden før jeg turte å føre alt inn på innføringsarkene. Oppdaget på den måten en feil! Så godt jeg fikk den ut av veien. Men er fortsatt nervøs for at noe har gått feil. Vi får se, får nok svaret temmelig snart!

Tvi tvi.

Everything is so good in the summer air

Bilder fra Bosnia & Herzegovina 2012

Alltid godt å drømme seg litt bort når stormen herjer utenfor. Hvor drømmer du deg bort til?

Det snør, det snør..

... og det er altfor tidlig! Snøen skulle jo vente til jeg har reist ut av landet i desember ;_;

Været i går var skikkelig schizo i går. Gikk fra hagl til blå himmel til grå snøvegg til nogenlunde greit, og når været hadde rast fra seg lå det igjen ett hvitt teppe på bakken av snø.

Bildene nedenfor er tatt i går med ca 15min intervaller:

Oooog i dag ser det slik ut:I AM NOT READY FOR THIS!!

Huff. "Heldigvis" har jeg vært nærmest konstant innendørs de siste to dagene pga intens eksamenslesing og medikamentregning.. Men siden jeg skal på jobb i dag må jeg trosse meg ut. SKIKKELIG END OF THE WORLD STEMNING! Neida. Kan jo være koselig med snø også... errr *kremt*.

Neida, NEGATIVITET OVER.

Har snøen lagt seg der du bor?

I miss NepalMakan til spennende og variert land. Har du vært der?

Fox fyller 14 år!Helt utrolig å tenke på at den fine gutten min allerede har blitt 14 år! CRAZY. Det tilsvarer vel noe slik som 105 menneskeår!! Husker dagen han kom hjem til oss som i går... Den lille flekkete, klønete lille valpen med de blå øynene <3

Vi er så utrolig velsignet som har fått beholde han såpass lenge, og jeg håper vi får ha han i et par år til. Hele familiens midtpunkt og det største gullet i verden.

Gratulerer med dagen lille venn!

Uken i bilder

Utdrag fra uken i bilder selv om jeg ikke har instagram, oi oi. Turer, jobb, hjemmeeksamen, en liten samboer og å redde jorden nok en gang fra Daleks.

Nå blir det enda mer jobbing i helga, og SKIKKELIG innspurt på både det ene og det andre faget i neste uke. Uken deretter er det to eksamener og masse øving innimellom, og en liten tur til Trondheim venter på meg når det er unnagjort. Hurra!

Har du hatt en fin uke?

Magiske JordanDet er allerede 1,5 år siden jeg var der. TIDEN FLYR. Tror derimot jeg ikke har postet noe særlig med bilder derfra, så tenkte å gjøre det nå.

Tilbrakte en uke i landet med familien min for å feire 50-årsdagen til faren min. Siden vi skulle reise i januar og alle ønsket varmt klima, så foreslo jeg Jordan. Ingen av oss angret! Makan til flott og opplevelsesrik ferie. Vi bodde på Radisson Blu i Tala Bay utenfor Aqaba. AMAZING hotell, og ikke spesielt fullstappet pga årstiden.

Vi tilbrakte derimot ikke all tiden vår på hotellet. Vi kom også i kontakt med en taxisjåfør (Crazy Omar.. haha) som vi leide i et par dager. Han tok oss rundt i sin grønne taxi av merket Samsung (!) med plastikkinteriør. Betryggende, hahaha.

Omar kan spille blokkfløyte mens han kjører, han kjenner absolutt alle og han må bruke lighteren for å sjekke speedometeret når kveldsmørket har senket seg. Men han var veldig god til å skape en minnerik reise! I tillegg til å ta oss til Dødehavet og Petra, stoppet vi innom en gjeng med kameleiere i utkanten av Wadi Rum og fikk oss en løpetur på kamelryggen, vi plukket tomater med lokalbefolkningen og fikk se den uendelige magiske stjernehimmelen fra den bekmørke ørkenen. Og jeg ble nesten sprengt ihjel av miner mens jeg sprant mot den israelske grensen for å ta solnedgangbilder, men det er en annen historie...Nesten 400 meter UNDER havet, wowzah.

Kiss kiss

Kamelen ble så byttet ut med hest i Petra.

Traff så mange koselige mennesker på denne turen. Folk fra Jordan er utrolig trivelige. Ikke på noen måte pushy som enkelte tyrkere blant annet kan være. I LIKE.

Ellers gikk dagene bort i strandliv, litt fart og spenning og mange turer inn til Aqaba på kvelden.

23490234028 bilder senere.. burde vel stoppe så datamaskinene deres ikke krasjer fullstendig, haha.

Alt i alt - SUPER tur. Drar GJERNE tilbake. Ønsker du å dra dit så sier jeg bare - DRA!

Wise words

This and that

Forsvant plutselig igjen. LURER PÅ HVOR.

....

Neida, har vært mye skole/jobb de siste dagene. Plutselig var det ca. tusen arbeidskrav som skulle leveres, og en eksamen som dukket opp. Har faktisk 3 eksamener de kommende tre ukene. Yey.

Ellers gleder jeg meg glugg ihjel til jeg setter meg på flyet over Atlanteren om UNDER TO MÅNEDER. Har selvfølgelig mer lyst til å planlegge/undersøke/osv reisestuff enn skolestuff. Men det går vel ikke i lengden?

Uansett fint å ha noe å se fram i mot og glede seg til etter at siste eksamen for semesteret er finito.

Som du kan se over blomstrer det og spirer ute om dagen.

Neida det gjør ikke det (sjokk). Ikke spesielt gøy med minusgrader, MEN sola er et hyggelig selskap å ha.

Nå skal jeg takke for meg.

Takk.

x_x
Unike og bisarre destinasjoner del 2

Her kommer liste nummer 2 over merkelige, flotte, fascinerende og unike steder!

1. Leshan Giant Buddha, KinaDette er en av verdens største Buddhaer! Den befinner seg i utkanten av storbyen Chengdu, og da jeg var i Kina stod den på programmet. MEN på grunn av forsinkede tog og veldig dårlig tid prioriterte jeg heller å besøke pandaene.. Angrer ikke, men en dag skal jeg tilbake å se denne enorme statuen! Allerede i 713 startet konstruksjonen av Buddhaen, som er hele 71 meter høy. Den er faktisk så stor at selv på den minste tåneglen er det plass til en sittende person.

2. Spotted Lake, CanadaDenne merkelige innsjøen ligger i nærheten av Osoyoos i British Columbia. I innsjøen finnes det høye konsentrasjoner av mange ulike mineraler. På sommeren når mye av vannet fordamper, oppstår det ulike små dammer rundt i innsjøen med forskjellige mineralinnhold. Det er altså kombinasjonene av mineralene som skaper de forskjellige fargene.

3. Waitomo Glowworm Cave, New Zealand

WOW. Tror dette må være ett av de kuleste stedene jeg har hørt om! Dypt under bakken i disse 30 millioner år gamle kalksteinsgrottene, kan man seile inn med båt og se noe helt spesielt. Denne lysende larven er unik for New Zealand, og flere tusen av dem pryder taket i disse hulene. Det skal være som å se en fullspekket stjernehimmel, både ovenfor og reflektert i vannet nedenfor.

4. Black Rock Desert, Fly Geyser, NevadaDette stedet ser litt ut som noe fantasilandskap opprinnelig fra Mars.. men nei, denne geysiren befinner seg i Nevada, USA. Merkelig nok er det ikke et naturlig under, men resultatet av en menneskeskapt ulykke. I 1916 var det en rancheier som begynte å grave seg ned igjennom ørkensanden i håp om å treffe en vannåre og gjøre dette til et fruktbart område. Han traff vann, men kokende geotermisk vann (vann varmet av jordens indre). Det var ikke før på 60-tallet av vannet begynte å sprute opp av bakken, og det har det gjort siden. Det er altså vannet selv som har skapt denne strukturen, og alger har gitt de ulike fargene. Pretty spectacular!

5. Rio Tinto, SpaniaDenne røde elven befinner seg sørvest i Spania. Den intense røde fargen kommer av det ekstremt store jerninnholdet i elva, som blant annet kommer fra diverse gruver i området. Elva er spennende å se på, men er også et stort miljøproblem på grunn av tungmetallene som befinner seg i den. Den har derimot fått stor interesse av astrobiologer på grunn av den ekstreme tilstanden som de mener kan minne om livet på andre planeter.. spennende!

6. Cave of Crystals, MexicoDenne (sinnsykt) kule hulen ble oppdaget for rundt 12 år siden, i tilknytning til en gruve 300 meter under bakken. Den befinner seg i Chihuahuaregionen av Mexico. Disse krystallene er de største naturlige krystallene i verden! Selve hulrommet er bare 12 meter langt og 4 meter bredt, men temperaturen er oppe i hele 58 grader med en luftfuktighet på 90-99 grader!! Insane. Mennesker uten ordentlig sikkerhetsutstyr/klær kan dermed ikke oppholde seg der nede mer enn 10 minutter om gangen..

7. Jellyfish Lake, PalauCreepy eller? Jellyfish Lake er som navnet tilsier en innsjø, og ikke en del av havet. Innsjøen er derimot connected til havet gjennom små sprekker og tunneler, men man kaller den hovedsaklig isolert. Derfor har skapningene som bor i innsjøen utviklet seg i en annen retning enn skapningene som for eksempel finnes i havet utenfor, eller i andre innsjøer i området. Her finnes det flere MILLIONER med maneter, som hver dag migrerer fra den ene delen av innsjøen til den andre. Det skal tydeligvis være veldig populært for turister til Palau å dra hit for å snorkle blant disse skapningene... would you?

8. Al Hajjara, JemenHvis man setter den forferdelige politiske uroen til side, så har Jemen mange spennende sider å oppdage. Blant annet den flotte arkitekturen og de fascinerende byene! Al Hajjara befinner seg midt i Jemen, på toppen av en klippe. Mange av de imponerende bygningene er over 400 år gamle. Jeg valgte å ta med Al Hajjara, men det finnes utallige slike steder i Jemen, blant annet den nydelige hovedstaten Sana'a. Mange av husene ser faktisk ut som pepperkakehus med melisdekorasjoner xD

9. The Wave, ArizonaDisse spesielle sandsteinsformasjonene befinner seg i Arizona i USA. Formen man ser i dag er laget av erosjon, og man tror det kan være vinden som har laget disse - og at de dermed viser hvordan vinden blåser gjennom dette stedet. Bare se for dere hvordan vinden drar med seg og forflytter sanden i ørkener som f.eks. Sahara! Siden dette er sandstein tåler den svært lite, og mennesker som går over området kan derfor ende opp med å ødelegge det.. Stedet er forresten så gammelt at man har funnet dinosaurfotspor like i nærheten. Oi oi!

10. Kappadokia, TyrkiaTyrkia har mange spennende steder å besøke, om man klarer å skippe en dag på stranden! Kappadokia ligger i innlandet, og var et gammelt oldtidsrike. Navnet Kappadokia er gammelpersisk og betyr "landet med de vakre hestene". Midt i Kappadokia ligger Göreme, som er en nasjonalpark med fantastiske fjellstrukturer. Mange av fjellene er uthulet og inneholder hus og kirker. Hele stedet er som et trollandskap!

Fant du noen steder på listen som frister?

Hong Kong!Det er i denne fantastiske metropolen at øst møter vest i en merkelig, intens og herlig blanding! Hong Kong er en spesiell administrativ region som tilhører Kina, og huser hele 7 millioner mennesker på et ganske så lite areal. Regionen består av Kowloon-halvøya og rundt 200 øyer hvorav en av dem er selve Hong Kong-øya, som gir regionen sitt navn. På grunn av at britene hadde herredømme over Hong Kong så lenge har det satt sine spor. Blant annet er gatene ofte smale som i Storbritannia, man kjører på venstresiden og to-etasjes trikker finnes det mange av! Byen er virkelig som en eneste stor smeltedingel av forskjellige mennesker, kulturer og religioner.Også navn på steder minner om britenes tid i Hong Kong. Blant annet Victoria Peak, som har fått sitt navn etter Englands elskede dronning Victoria. Victoria Peak er ikke den høyeste fjelltoppen i regionen med sine 552 meter, men tilbyr derimot en formidabel utsikt over storbyen (både øya og Kowloon). Det er mulig å sette seg på en trikk (som Fløibanen i Bergen) som tar en opp til toppen. Den er braaaaaaaaatt! Har man fått nok av utsikten etter en stund (er det egentlig mulig?) finnes det blant annet et stort kjøpesenter på toppen og mange spisesteder.

Med 7 millioner innbyggere på en relativt liten flate er man nesten nødt til å bygge i høyden for å få nok boplasser til alle. Hong Kong er faktisk byen med flest skyskrapere i hele verden!

I en by med så mange mennesker er det også en utfordring å transporere mennesker rundt i byen, som for eksempel til og fra jobb. Man har faktisk funnet en ganske god løsning på dette, og resultatet er verdens lengste (utendørs) rulletrapp! Rulletrappen er 800 meter lang, og stiger 135 meter i høydemeter. Den binder sammen Central (det gamle hovedsetet i den britiske kolonien) med det vestre distriktet - og mellom disse stedene pendler over 55,000 mennesker hver dag! En genial løsning som sparer menneskene både for masse tid og unødvendig forurensning.

På Tsim Sha Tsui Waterfront på Kowloonsiden av havnen får man en utrolig utsikt over til Hong Kong-øya (første bildet i posten her er derfra) både på dagtid og på kveldstid. Her finner man også Hong Kongs svar på Hollywoods Walk of Fame, nemlig Avenue of Stars. Der finnes både stjernene og håndavtrykkene (og enkelte statuer) til asiatiske stjerner som Bruce Lee, Jet Li og Jackie Chan. Hver kveld er det også et stort lysshow som er best sett derfra.

Etter å ha reist rundt i Kina noen uker, så føltes det ganske merkelig å komme til Hong Kong. Dette skrev jeg i reisedagboken min under oppholdet mitt der: "Hong Kong er ikke som resten av Kina. Det er både rent og ryddig over alt, mange snakker engelsk (det er dessuten ett av de offisielle språkene), ingen raper og fiser, ingen unger tisser på gaten og ingen middager koster så lite som 15 kroner. Det virker heller som om man er i en britisk versjon av San Francisco - med en veeeldig stor Chinatown."

Det er i alle fall en by med store kontraster!Hotellet vi bodde på var også ganske awesome. Det heter Island Pacific Hotel og ligger høvelig sentralt. Ganske greit å havne i 26. etasje mht til utsikten!

På grunn av været (det var tyfon/orkanvarsel) sommeren jeg var der ble det også ganske mye tid man satt inne på rommet.. Men vi fikk da trosset været litt! En utflukt man BURDE gjøre (en av mange..) når man her i HK er å dra for å besøke Big Buddha (eller Tian Tan Buddha som den egentlig heter)! Buddhaen befinner seg på øya Lantau, og vanligvis kan man ta en skikkelig kul taubane dit, MEN på grunn av været var denne selvsagt stengt.. Det ble derfor 30 min på MTR-banen og 30 min til med buss før vi befant oss like ved. Først så vi ingen Buddha, men plutselig flyttet skyene litt på seg og den 34 meter høye karen ble synlig. Wow!

Den er en av de 5 store Buddhaene i Kina, og sitter på en trone av lotusblad. Buddhaen ser mot nord for å passe på Kina og det kinesiske folket. For å komme opp dit på høyden (man kan faktisk gå inn i Buddhaen også) må man klatre ca. 250 trappesteg.

Vi dro også innom Po Lin-tempelet, som er et must for folk som ønsker å oppleve den religiøse/kulturelle siden av Hong Kong. Utrolig flott tempelområde med farger, lukter, røkelse, lyder og mennesker i bønn. Spennende sted. Kan derimot tenke meg at det er enda mer mennesker der når det ikke høljer ned..

Det er selvfølgelig mange ting jeg ikke har tatt med her, blant annet de utrolige shoppingmulighetene man har i denne byen. Helt insane! Her finner man ALT og til en relativt billig penge (depends what it is of course). Dessuten finnes det utrolig mange forskjellige spisesteder med KJEMPEGOD mat! Selv om denne er dyrere enn på fastlandet så er den mye billigere enn hva man får i Norge til samme pris.

Hong Kong er en utrolig flott "gateway" til resten av Asia, og skal du dit ønsker jeg deg en RIKTIG GOD TUR!

Ooog så va hytteturen overHar hatt det kjempefint! Koselig å være sammen med herlige folk 24/7. Ble til og med møtt med velkomstdrinker og greier på fredagen, ikke dårlig. Helgen har vært en stor mix av godt samvær, gøy musikk, sære filmer, tonnevis med kake og annen snacks, grotteturer og andre småturer rundt i nærområdet - ooog veldig morsomme kvelder..<3

Hyttetur!To av vennene mine feirer bursdagene sine nå i helgen, så i den forbindelse drar en gjeng av oss på hyttetur! Har vært på et par hytteturer der før, så gleder meg masse. xD

HA EN FIN HELG.

Unike og bisarre destinasjoner

Lei av vanlige standard reisedestinasjoner som London og Kreta? Klør det i de eventyrlystne beina og du har lyst å oppleve noe helt nytt? På listen nedenfor har jeg samlet noen sære og bisarre reisemål, noen flotte men lite kjente og et par helt unike steder. Noe som frister?

1, Chocolate Hills, FilippinenePå den Filippinske øya Bohol finner man flere tusen av disse haugene. De fleste er rundt 30-50 meter høye, men enkelte er så høye som 130 meter. Det er i tørkeperioden når gresset visner at de får den karakteristiske brune fargen - derav navnet Chocolate Hills! Synes de ligner litt på Hershey's Kisses eller sjokoladeknapper ja xD

2. Jeju IslandDenne vulkanske øya, som ofte kalles Gudenes Øy, ligger utenfor kysten av Sør-Korea. Det største blikkfanget på øya er den enorme vulkanen på nesten 2,000 som med sitt karakteristiske utseende nærmest stiger opp fra intet. Øya er også full av slike statuer som på bildet ovenfor. De kalles Dol hareubang, som rett og slett betyr gammel stein (direkte oversatt "gammel bestefar"). Man vet ikke helt opprinnelsen til disse - enten kom de med reisende fra havet, eller så var de kanskje inspirert av totem-kulturen på fastlandet. Enkelte mener at de er fruktbarhetsbringere, andre tror de står der for å jage bort onde ånder, men de fleste mener de bringer lykke. Spennende i alle fall!

3. Darvazam i TurkmenistanHer finner man intet mindre enn The Gates of Hell! Inngangen til helvete altså. Historien er den at på 70-tallet drev sovjetiske geologer å gravde etter gass her, og kom borti et stort hull under bakken med naturlig gass som kollapset. For å ikke la en eventuell giftig gass spre seg, fant de ut at det lureste var å sette fyr på krateret og la brannen fjerne gassen i løpet av noen dager. Dette var som sagt 40 år siden, og det 70 meter store hullet brenner fortsatt!

4. Kasha Katuwe/Tent Rocks, New MexicoDisse merkelige geologiske formasjonen av vulkansk stein har blitt formet gjennom erosjon i tuuuusenvis av år. Kasha-Katuwe betyr "hvite klipper", og størrelsen på disse teltlignende strukturene varierer fra noen få meter til over 30!

5. Meteora, HellasMeteora betyr noe som "hengende i luften" på gresk, og det ser virkelig ut som disse klostrene gjør akkurat det. Hele seks kloster er bygget oppå disse kalksteinsklippene, og noen er hele 550 meter opp i luften! Det var noen munker som først flyttet hit. Klippene holdt unna alle besøkende utenom de mest dedikerte. Disse munkene levde altså for det meste som enstøinger. Man vet ikke nøyaktig når dette stedet først ble bebodd, men det er i alle fall over tusen år siden. Utrolig spesiell og spennende plass!

6. Bay of Fundy, CanadaDette vakre stedet ligger på østkysten av Canada. Det er kjent for å ha den største tidevannsforskjellen i hele verden! Høydeforskjellen ligger på ca 14-15 meter mellom flo og fjære, og lengden på over 16 meter. Den høyeste floen var derimot på over 20 meter en gang! Wow..

7. Chamarel, MauritiusDette området på Mauritius er kjent for sin naturskjønnhet. Her finnes det blant annet sanddyner med hele syv forskjellige farger! Forholdsvis rød, brun, lilla, grønn, blå, fiolett og gul. Det som er så unikt er det at fargene blander seg ikke, men holder seg for det meste for seg selv. Fargene går altså inn i hverandre, men sees likevel separate (if you know what I mean?). Pretty najs!

8. Jigokudani Monkey Park, JapanTrodde du at mennesker er de eneste som liker å kose seg i varme kilder? Think again! Midt i Japan finnes Jigokudani som ligger 850 meter over havet. Det vil si at snø ligger på stedet 1/3 av året. Navnet Jigokudani betyr egentlig "helvetesdalen" fordi mennesker før i tiden så røyk som steg opp mot himmelen fra de kokvarme kildene. Men stedet er absolutt et paradis for disse snøapene som storkoser seg der i løpet av vintermånedene!

9. Blue Hole, BelizeDette hullet utenfor kysten av Belize, måler 300 meter i diameter og er 124 meter dypt. Under de siste istidene ble det dannet et kalkgrottesystem her, som kollapset da havet igjen steg, og etterhvert formet seg som dette utrolige hullet. Man mener at dette er det dypeste undersjøiske hullet der ute, og dykkere strømmer til stedet for å få dykke ned i den underjordiske verden.

10. Pamukkale, TyrkiaHer er det sikkert mange tyrkiaturister som har vært (I sure wish I had)! Pamukkale betyr faktisk "bomullslott" på tyrkisk, og stedet ser ganske utenomjordisk ut. Som et eventyr! Disse terassene har gjennom årene blitt formet av smeltet kalkstein fra de varme kildene. Det er totalt 17 varme kilder med vanntemperaturer mellom 35 og 100 grader. Hadde ikke sagt nei til et bad der med andre ord...

Ja, det var ti steder. Det finnes mange utrolige steder på denne planeten! Fant faktisk så mange interessante steder at jeg tror jeg må lage en til liste snart... xD

Island Dreaming

Bilder fra landsbyen Sudurad (en av to) på øya Sipan. Sipan ligger i likhet med Lopud og Kolocep i øygruppen Elafiti som ligger rett utenfor Dubrovnik. Hit går både passasjerferga og en bilferge (eneste av de tre øyene som har bilvei og biler) fra Dubrovnik flere ganger om dagen.

Oh hi!

Wups, jeg forsvant visst inn i Doctor Who-bobla igjen... Jaja. Tok å vasket og ordnet leiligheten og tente lys og greier i går kveld, før jeg satt meg ned for å se det jeg trodde var den siste episoden av sesong 4 (pretty awesome episode forresten). MEN SÅ BARE WHAT, WHAT IS THIS, WHAT?! Og så fant jeg ut at DET FINNES FLERE EPISODER! OI OI. Da ble jeg glad kan du tro. ;D

Føler meg litt som disse to:

Kanskje ikke like ekstremt, men............. IKKE LANGT I FRA, HOHOHOHO.

Just one more episode...

ANYWAY, sitter å leter febrilsk etter et hotell i New York som ikke koster skjorta og som ikke ligger førti mil unna Manhattan.. Lettere sagt enn gjort! Dessuten må en eller annen bilreiserute komme ned på papiret. Eeeek gleder meg så utrolig mye.

Har faktisk fått tid til å lage sushi oppi alt dette også. NAM! Burde virkelig gjøres oftere (men så tar det jo tross alt like lang tid å lage som å se hele TO-TRE Doctor Who episoder!! Neida..)Har også klart å snike meg unna lenge nok til å springe litt på fjellet! Og når jeg sier springe så mener jeg selvsagt å gå. Det er utrolig fint ute for tiden! Men kjenner godt at høstluften bare blir kjøligere og kjøligere, så høst/vinterjakkene er straks på vei ut av skapet.

(På bildet over ser jeg veldig glad og lur ut fordi jeg snart er hjemme og kan se på en ny episode av Doctor Who - WHAT HAPPENS NEXT LZM?!)

(neida)

I dag ser været slik ut:Så jeg må vel komme meg ut en tur! (Og med ut mener jeg ut på eventyr i universet med The Doctor)! After all:

Think you've seen it all? Think again. Outside those doors, we might see anything. We could find new worlds, terrifying monsters, impossible things. And if you come with me... nothing will ever be the same again! - The Doctor

(neida, er ikke så obsessed)

(eller?)

ANYWAYS, HA EN FIN DAG.

Les mer i arkivet » Juli 2014 » Juni 2014 » Mai 2014 » April 2014 » Mars 2014 » Februar 2014 » Januar 2014 » Desember 2013 » November 2013 » Oktober 2013 » September 2013 » August 2013 » Juli 2013 » Juni 2013 » Mai 2013 » April 2013 » Mars 2013 » Februar 2013 » Januar 2013 » Desember 2012 » November 2012 » Oktober 2012 » September 2012 » August 2012 » Juli 2012 » Juni 2012 » Mai 2012 » April 2012 » Mars 2012 » Februar 2012

, Bodø

Hei, jeg heter Renate og er en reisegal nordlenning med bøttevis av eventyrlyst, som ofte befinner seg på reiser i inn- og utland. Her på bloggen sladrer jeg om stedene jeg har vært, og drømmer om stedene jeg engang skal dra. Til nå har jeg satt mine bein i 60 ulike land og på 5 kontinenter, og flere skal det bli. Følg meg gjerne på reisen!  Hei, jeg heter Renate og er en reisegal nordlenning med bøttevis av eventyrlyst, som ofte befinner seg på reiser i inn- og utland. Her på bloggen sladrer jeg om stedene jeg har vært, og drømmer om stedene jeg engang skal dra. Til nå har jeg satt mine bein i over 60 ulike land og i 5 verdensdeler, og flere skal det bli. Følg meg gjerne på reisen!  + Legg meg til som venn


Image and video hosting by TinyPic

Kategorier

 • » - Hvor har jeg vært?
 • » Afrika
 • » Argentina
 • » Bahamas
 • » Blogg
 • » Bolivia
 • » Bosnia & Herzegovina
 • » Brasil
 • » Bulgaria
 • » Burma/Myanmar
 • » Bøker & film
 • » Danmark
 • » Egypt
 • » England
 • » Estland
 • » Frankrike
 • » Hellas
 • » Hong Kong
 • » Hverdag
 • » India
 • » Irland
 • » Island
 • » Italia
 • » Jordan
 • » Kenya
 • » Kina
 • » Kroatia
 • » Latvia
 • » Litauen
 • » Malawi
 • » Malaysia
 • » Marokko
 • » Mexico
 • » Mongolia
 • » Montenegro
 • » Nederland
 • » Nepal
 • » News & TV
 • » Nord-Irland
 • » Norge
 • » Peru
 • » Polen
 • » Portugal
 • » Qatar
 • » Random
 • » Reiseartikler
 • » Reisedrømmer
 • » Reiseinspirasjon
 • » Reiseminner
 • » Reisetips
 • » Romania
 • » Russland
 • » San Marino
 • » Skottland
 • » Slovakia
 • » Spania
 • » Storbritannia
 • » Sverige
 • » Tanzania
 • » Thailand
 • » Tsjekkia
 • » Tyrkia
 • » Tyskland
 • » Ungarn
 • » USA
 • » USA - California
 • » USA - Florida
 • » USA - New York
 • » USA - Route 66
 • » Vatikanstaten
 • » Venezuela
 • » Zambia


 • Populære Innlegg

 • A Nomadic Life
 • Scenes from Bagan
 • In the backstreets of Varanasi
 • Romania - The Fairytale Land
 • Traveling Alone
 • 15 ting man må gjøre i New York
 • Hvordan har du tid/råd til å reise så mye?
 • A Year of Travel 2013
 • 50 ting jeg har lært på mine reiser


 • Andre Reiseblogger

 • Bobleliv Reiseblogg
 • Cocopia
 • Camilla i Verden
 • Den Vide Verden
 • Globetrotter Elisa
 • Hamacareise
 • Lineinspirasjon
 • Mstraveltipsy
 • Norske Reiseblogger
 • Reisedagboka/Sandra
 • Renates Reiser
 • Supermarie
 • Travel Thoughts


 • Arkiv

 • Juli 2014
 • Juni 2014
 • Mai 2014
 • April 2014
 • Mars 2014
 • Februar 2014
 • Januar 2014
 • Desember 2013
 • November 2013
 • Oktober 2013
 • September 2013
 • August 2013
 • Juli 2013
 • Juni 2013
 • Mai 2013
 • April 2013
 • Mars 2013
 • Februar 2013
 • Januar 2013
 • Desember 2012
 • November 2012
 • Oktober 2012
 • September 2012
 • August 2012
 • Juli 2012
 • Juni 2012
 • Mai 2012
 • April 2012
 • Mars 2012
 • Februar 2012
 • Januar 2012
 • Desember 2011
 • November 2011
 • Oktober 2011
 • September 2011
 • August 2011
 • Juli 2011
 • Juni 2011
 • Mai 2011
 • April 2011
 • Mars 2011
 • Februar 2011
 • Desember 2010
 • November 2010
 • Juni 2010
 • April 2010
 • Mars 2010
 • Februar 2010
 • Januar 2010
 • Desember 2009
 • November 2009
 • September 2009


 • Søk i bloggen

  hits