Èze - en fjellandsby på den franske riviera


Èze

Omtrent halvveis mellom Nice og Monaco opp i fjellsiden befinner det seg en vakker liten landsby på en fjelltopp. Som et ørnerede klamrer denne lille middelalderbyen seg fast til fjelltoppen hvor den ligger, nesten 500 meter over havet på den franske riviera.  Turen fra Nice kan gjøres med buss, koster et par euro og tar rundt en time. Utsikten underveis er formidabel mens bussen slynger seg på veien opp fjellsiden langs kysten.  Den siste strekken skimter man bebyggelsen på fjelltoppen som tårner i det fjerne og neste stopp på bussen blir Èze.I det man entrer den lille steinporten inn til byen er det som man entrer en annen tidsepoke. Det er stein over alt, både hus, murer og de smale veiene som slynger seg gjennom byen består av stein. Katter ligger og nyter varmen fra sola på steinmurene, et par kommer fra bussen til Nice og skal hjem med handleposene sine, og noen få er turister slik som oss og vandrer rundt og nyter omgivelsene. Vi besøker byen sent på sesongen, og godt er det. Vi har de trange gatene for oss selv og kan drømme oss bort.I det vi nærmer oss det høyeste punktet i byen får vi øyne på den botaniske hagen som er en populær severdighet i byen, Jardin botanique d'Èze. Skulpturer, blomster og trær - men ingenting slår utsikten. Inngangen koster penger, men går man ned til den vakre gule kirken og opp forbi kirkegården kan man snike seg til en gratis versjon av nesten samme utsikt.

Det finnes mange små, sjarmerende restauranter og kafeer i byen hvor man kan slå seg ned for en oppfriskende drink eller et velsmakende måltid. Prisene kan være stive, men ikke avskrekkende heller. Små butikker og kunstgallerier er det også flust med, alle fint integrerte inn i byens velbevarte middelalderarkitektur.

Man kan fint se hele byen på en dagstur fra en av de andre byene langs den Franske riviera, men ønsker man å komme byen litt nærmere etter turistene har forlatt for dagen kan man bo på et av de få hotellene som befinner seg i Èze. På grunn av byens svært romantiske preg velger også en del å til og med tilbringe bryllupsreisen sin der.

I det solen nesten berører Middelhavet forlater vi den romantiske middelalderen, og setter vi oss på bussen tilbake til Nice, etter en avslappende og sansefylt dag på fjelltoppen som troner over den Franske riviera.

Jack O'LanternJack var smed, og møtte en gang djevelen på en pub. Jack drakk for mye - som han ofte gjorde - og han var nær på å havne i den ondes klør. Da Jack tilbød sin sjel for å få en siste drink, forvandlet djevelen seg til en mynt til å betale drinken med. Jack tok mynten, men stakk den raskt ned i pengepungen sin. Der hadde han også et sølvkors liggende, og dermed kunne djevelen ikke forvandle seg igjen. Jack nektet å slippe ham ut før djevelen hadde gått med på å vente et helt år før han innkrevet betalingen fordrinken.

Et år senere var djevelen der igjen og krevde Jacks sjel. - Javel, sa Jack, men først vil jeg at du gir meg et eple fra treet der. - Det gjør vel ingenting, tenkte djevelen, og hoppet opp på Jacks skuldre for å nå eplet. Samtidig tok smeden opp kniven og skar et kors i barken på treet. Dermed ble djevelen svevende i luften, og Jack forlangte at djevelen aldri mer skulle kreve hans sjel. Djevelen så ingen annen utvei enn å gi ham det løftet.

Da Jack med tiden døde kom han ikke inn i himmelen på grunn av sitt tvilsomme liv. Også i helvetet ble han avvist - djevelen hadde jo lovet aldri å ta Jacks sjel. - Gå tilbake dit du kom fra, sa djevelen.

Det var mørkt, kald og blåsende, så Jack ba om å få en lykt for å lyse opp veien. Da tok djevelen et stykke kull fra helvetets evig brennende ild og kastet det mot Jack. For å hindre at ilden ble blåst ut av vinden, la Jack kullstykket i en hul kålrot.

Siden den gang er Jack dømt til å vandre i mørket som et symbol på alle fortapte sjeler - Jack of the Lantern. I nattemørket på årets siste dag kan han sees - hans lykt blafrer i vinden mens han forgjeves leter etter et hjem.

Kålroten ble til gresskar

Under hungersnøden i Irland i 1854-1860 emigrerte 700.000 irer til USA. De tok med seg tradisjonen med sin allehelgensfeiring og myten om Jack O'Lantern. I USA var det imidlertid ikke vanlig med kålrot, derfor måtte Jack putte kullstykket sitt i et gresskar.

Det var historien bak disse utskjærte gresskarene som mange av oss forbinder med Halloween. Nå har jeg endelig fått skjært ut min egen Jack O'Lantern! Gikk ganske greit, han var veldig medgjørlig, haha. Til og med lille Nala syntes det var spennende å få Jack i hus.Hun var derimot ikke så vennligsinnet og ville helst bare spise han... Det er det vel i grunn flere som vil, tror jeg skal forvandle han til en gresskarpai i løpet av morgendagen. Stakkars Jack.

Flere som skjærer ut gresskar til Halloween?

Nyoppusset badJeg har altså malt de to møblene dere ser på bildet over. Før de ble hvite var de trehvite/ i brunt tre, og ikke spesielt vakre. Spesielt ikke miksen mellom forskjellige trefarger og hvitt inne på det lille badet. Nå er helheten bedre og møblene passer bedre sammen. Selv om fargene ser sære ut på disse bildene... o_O
Bunny approves!

Frankrike/England


Venting utenfor togstasjonen i Marseille

Jeg har så syyyykt lyst til å reise et par dager til enten Frankrike eller England nå før jul. Oddsen for at det skal skje er jo lik null siden jeg nettopp har fått ny jobb, og min første lønning ikke kommer før midten av desember..

Paris og London har jeg vært i flere ganger, men jeg har lyst å se mer utenfor selve hovedstedene! Hadde vært fantastisk å se litt mer av Nord-Frankrike, som for eksempel klosterøya Mont Saint-Michel, og små koselige byer og gamle slott. I England ville jeg sett Stonehenge, Bath og de vidundelige landsbyene i Cotswolds. Begge landene er jo så proppfulle av historie, vakker natur, god mat (scones og makroner = NAM) og ren og skjer magi!

Hva med en mini-tur til Frankrike nå før jul og en ukestur til våren med roadtrip rundt i England? JA TAKK. Hadde vært fantastisk.

Men nå får jeg slutte å drømme meg bort og komme tilbake til realiteten.. Huff.

Jeg fikk jobben!

Starter allerede på onsdag med opplæring og diverse. Fikk beskjed av lederen at intervjuet gikk kjempebra, men at hun måtte sjekke referansene før hun kunne tilby meg noe. Standard rutine, det kunne jo hende jeg var en lystløgner liksom. Ti minutter senere ringer hun og sier at jeg hadde ypperlige referanser og at jeg kunne begynne allerede på onsdag. Gleder meg til å komme ut i jobb igjen! Gleder meg til å bli kjent med nye mennesker, få nye impulser og føle at jeg ikke kaster bort dagene mine. Gleder meg til at øyeblikkene etter jobb med lys på bordet og en film på TV begynner å bety noe igjen - at det ikke lenger er hverdagskost... Gleder meg også til penger på kontoen igjen!

Så HURRA FOR JOBB!

Stuffies

Huff, skrev et skikkelig langt innlegg om Moskva i går, men så klikket datamaskinen og alt gikk dessverre tapt... Får vel skrive et nytt innlegg om byen snart heller.

Helgen har for det meste blitt brukt til å male. Nå har jeg malt alle møblene på badet hvite, og jeg tror det blir fint der inne nå. Må bare la dem tørke, så kan jeg flytte alt inn på badet igjen i morgen.

Alt går vel og bra med den lille. Hun spretter rundt i leiligheten som en sprettball, og klarte faktisk å hoppe opp i sofaen i går! Da ble jeg litt stolt, haha. Ellers er hun blitt farlig glad i ruccola, og en skikkelig koseklump når hun vil. Går jeg til kjøleskapet kommer hun springende etter i håp om å få litt mer ruccola. Men jeg sliter med å finne ut hva hun skal hete! Tenkte jo først på Nala, siden hun er farget som en løve og har en skikkelig løvemanke. Det føles liksom ikke helt rett likevel da.. så har dere kanskje noen navneforslag?


"Nam nam ruccola"

I morgen har jeg forresten et lite jobbintervju! Jeg krysser både tær og fingre og egentlig hele kroppen på at det går greit, og at jeg snart er i arbeid igjen. For NÅ er jeg blakk! Dessuten drømmer jeg jo om en reise til India og Nepal etter nyttår... så håper virkelig alt går den rette veien.

På torsdagen hadde jeg noen venner på besøk på et lite dinnerparty. Koselig! Får håpe vi får ha mange flere slike etter hvert! Og med det sier jeg over og ut.

Dagens reisebildeDette er det hellige fjellet Huashan som ligger et par timers kjøring utenfor Xian i Kina. Her går man på små trappesteg som er hugget inn i fjellet (slik som dere ser menneskene på bildet vandre på tur oppover) i løpet av hundrevis av år. Det finnes også hundrevis av små tempel som er hugget inn i fjellsiden, og også et par gjestehus fordelt på fjellets fem topper. Sørtoppen er høyest med vel over 2,000 meter, og det er en magisk vandring man kan gjøre fra den ene toppen til den andre - til man har sett alle.

Skal gjøre et eget innlegg om dette fantastiske fjellet senere.

Merry christmas!Nei, det har ikke tørnet for meg. Fikk bare litt julefølelse her jeg satt. Det er 2 måneder og 5 dager igjen til jul idag, og gjett hvem som gleder seg! Julen er jo en helt spesiell høytid, og definitivt den mest koselige av dem alle. Julegrøt og lukten av julebaksten som brer seg gjennom huset. Julestjerner og tente lykter. Å ha hele familien samlet i en juledekorert stue, med massevis av god mat og fyr i peisen. DET er koselig det.

I fjor var jo også første julen som jeg hadde denne leiligheten, og det var stor stas å pynte og få den i julestemning. Ser virkelig fram til advent og pynteprosessen nå!


Fox var et reisdyr på julaften i fjor, haha...

Flere som gleder seg til jul?

Forelsket i min nye samboer!ENDELIG fikk jeg altså et lite nurk med meg hjem. Kaninkullet kom inn på dyrebutikken torsdag, etter at jeg har gått å ventet på det i et par ukers tid. Jeg fikk etter hvert valgt meg ut en liten gullklump og lagt den av på torsdags formiddag. Kaninene måtte være i karantene til over helgen, før de kunne selges, i tilfelle det mot all formodning skulle skje noe. Fredags morgen får jeg en telefon fra dyrebutikken om at kaninen jeg hadde lagt av (og bare den) hadde omkommet i løpet av natten... Skikkelig tragisk. De ba meg komme inn å velge ut en ny, noe som jeg da gjorde. Valget falt på en annen skjønn kanin. I dag dro jeg innover til dyrebutikken med det nye reiseburet, etter å ha ordnet i stand til nykommeren hjemme, og da jeg kommer dit oppdager jeg at kaninen jeg hadde lagt av ikke var i buret... Faen, tenkte jeg, hva skjer nå. Den var også død... Hva er oddsen? Jeg legger av to kaniner og BEGGE dør? Etter hverandre? Og alle de andre virker friske? Huff...

Det lille nurket som fikk bli med meg hjem var den siste løvehodekaninen de hadde igjen (og for en manke!). Og selv om hun ikke har like mye hår som de andre to, er hun utrolig søt og sjarmerende! Tror vi to blir å få det fint ilag. I de fire timene hun har vært min har jeg hatt henne på fanget 70% av tiden, resten har hun sprunget villmann i gangen og sovet på lammeskinnet. Ikke har hun gjort ifra seg utenfor buret heller, og nå som jeg la henne i buret (skal fikse middag), gjorde hun i fra seg med en gang i dokassen. ZOMG. Er hun dotrent allerede? Blir en enkel jobb dette da xD Ønsker jo at hun skal kunne leve fritt i leiligheten etter hvert, som en katt eller hund..

Anyway, for satse på at third time is a charm!

Venezia - det er sant som de sier, gå deg vill!

Jeg var i Venezia tidlig i november for snart tre år siden (herregud som tiden flyr), og været var fantastisk. 20 grader og sol for det meste, og det beste av alt - det var mye mindre turister der enn på sommeren også!Og gjør deg selv en tjeneste og kom deg bort fra Grand Canal og folkemengdene, og inn til det virkelige Venezia. Gjør som det blir sagt - gå dere vill i bakgatene, og dere kommer inn i en ny og fantastisk verden. Å gå seg vill er ingen sak da det finnes utrolig mange småveier og smug man kan vandre inn i, uten mål og mening. Man vandrer over små broer, gjennom trange smug med hunder som henger ut av vinduene og studerer deg, og dagens klesvask som henger til tørk ovenfor. På de små kanalene driver gondoler og andre små båter forbi, lydløst og rolig. Den eneste lyden som bryter stillheten er kattenes mjauing som hilser deg god dag når du går forbi.. Det er en fryd å vandre rundt i Venezia! Skilt til hovedattraksjonene finnes det derimot nesten alltid om du ønsker deg tilbake til folkemengdene.

Det sies også at å spise i Venezia er veldig dyrt, men kommer man seg til de små lokale matstedene vekk fra turistene, finner man både den beste og billigste maten. Spesielt på andre siden av kanalen fra Markusplassen. Også må man selvfølgelig ikke glemme å mate duene...Men pass på... det finnes en million av dem!God tur ;D

Noen som allerede har vært der eller ønsker å dra?

A new beginning

Jeg har brukt hele formiddagen på å sikre leiligheten. For på mandagen kommer det en liten krabat og skal bo her sammen med meg. En liten søt babyjente, men ikke av mennesketypen. Likevel må det gjøres klart til babyens ankomst! Ledninger må stues bort og sikres, planter må settes høyere og andre skumle gjenstander må legges bort. Håper selvfølgelig at denne lille frøkenen ikke er av de som liker å rasere områdene de bor på, men det er selvfølgelig best å være på den sikre siden.

Gleder meg i alle fall veldig mye til å få litt selskap av en liten krabat i leiligheten!

På mandag får jeg også svar på hvordan jobbsituasjonen min blir framover, og det føles veldig bra. Det føles virkelig som at ting begynner å ordne seg, og at brikkene faller på plass.

Det blir altså en ny start på mandag, på mange måter. Hurra!

Ha en fin helg!

Life of Pi

Jeg leste noe av denne boken for lenge siden, men fikk aldri fullført den.. til min skrekk og gru! I vår tok jeg å startet på nytt, og slukte boken i ett jafs - nesten. Det er en helt utrolig historie, noe helt unikt. Boken handler om Pi, som etter et skipsforlis i Stillehavet mister hele familien sin. I livbåten han ender opp i, befinner det seg også en orangutang, en sebra, en hyene og.. en enorm bengalsk tiger. Boken er så utrolig annerledes, tankene og følelsene til Pi bare griper tak i deg, drar deg lenger og lenger inn i boken. Den er utrolig fascinerende. Slutten er helt CRAZY! Hva?! Jeg ble kraftig sjokkert, og boken ble værende i tankene mine i lang tid etter at jeg hadde lest den. Nå regner jeg denne som en av mine aller kjæreste favorittbøker, den er fantastisk!

LES DEN!! Eller har du kanskje allerede gjort det?

Verdens Syv Underverker

Den 07.07.2007 fikk verden vite hvilke monumenter som ble verdens syv nye underverker. Totalt hadde det kommet inn rundt 100 millioner stemmer fra mennesker rundt hele verden. Valget stod mellom nesten 200 ulike kandidater, og til slutt stod det altså syv nye underverker klare for å "skrive om historien".

Den kinesiske mur i Kina

Petra i Jordan

Kristusstatuen i Brasil

Machu Picchu i Peru

Chichen Itza i Mexico

Colosseum i Italia

Taj Mahal i Indi

I tillegg til disse syv, fikk pyramidene i Giza stillig som en særlig kandidat siden de er de eneste av de opprinnelige syv underverkene som fortsatt eksisterer.Jeg har så utrolig lyst til å se alle disse fantastiske stedene! Så lang har jeg vært så heldig å besøke den kinesiske mur, Petra, Colosseum og pyramidene i Giza, Egypt. Det er derfor mine bilder derfra, resten har jeg gravd fram via google. Se så flott bildet av kristusstatuen er da! Utrolig. Hvis jeg skulle velge mitt neste reisemål etter ett av disse stedene, ville det nok blitt India eller Peru. Vanskelig å velge når man vil se alle.

Har du besøkt noen av verdens syv underverker?

It's never to late to be what you might've been

Det har skjedd en del store forandringer i det siste. Jeg har blant annet søkt meg inn for å studere sykepleie fra januar av. Dessuten begynner jeg å studere journalistikk allerede om to uker, og skal studere det fram til våren. Nå har jeg også fått solgt enda en reiseartikkel, og den kommer på trykk etter jul engang. Håper jeg får svar fra de andre to magasinene snart, det hadde vært veldig fint. Det skjer altså en del.. mye spennende, litt skummelt.

Føler jeg har studert mye rart og forskjellig nå, og gått litt fram og tilbake når det gjelder hva jeg ønsker å bli. En ting er i alle fall sikkert, når jeg er ferdig med disse studiene vil jeg ha mange muligheter. Sykepleiere er det alltid et behov for, og jeg er "garantert" jobb når jeg er ferdig. Dessuten kan jeg studere et par semester i utlandet, OG det er en jobb jeg kan gjøre over HELE verden. Dessuten vil det være fint å føle at man gjør en forskjell for noen, selv om jobben nok også inkluderer mye av hva man kan kalle "drittarbeid". Tror derimot jeg har valgt rett. Tiden får vise!

På jobbfronten og i kjærlighetslivet står det derimot bom stille. Når skal forandringene skje der?!

Søndagsfilmer


Har en del titler å velge mellom i filmhylla mi..

Søndager er vanligvis rolige slakkedager hvor man helst bare vil ligge på sofaen og se en film. Kjenner det godt nå. Kom hjem for ikke så lenge siden etter en hyttetur/bursdagsfeiring, og nå er jeg riktig sliten og trøtt. Men ikke trøtt nok til å sove! Så derfor skal jeg vie oppmerksomheten min til en film. Flere som har det på samme måten?

Når jeg tenker søndagsfilmer, så må det være noe rolig og koselig å se på. Ikke noe action eller skrekkfilm med andre ord. En dramafilm eller komedie (gjerne spekket med romantikk) er nok det sikreste valget. Gjerne filmer hvor man slipper å tenke så mye, og heller bare la seg dra inn i selve filmen.

Jane Austen-filmer som Sense and Sensibility (Fornuft og Følelser) og Pride and Prejudice (Stolthet og Fordom) og klassikeren Gone with the Wind er virkelig filmer jeg forbinder med en laaang og rolig søndag foran tv'n.

Andre fine søndagsfilmer i mine øyne er; Den fabelaktige Amelie fra Montmartre, Forrest Gump, Dear John, The Wizard of Oz, Cinema Paradiso, Lost in Translation, Little Women, Stepmom, Letters to Juliet, Leap Year, Garden State, The Duchess, A Walk to Remember, My Girl 1 & 2 (haha, barnslig, men veldig søte filmer), Edward Scissorhands, Marie Antoinette, The Notebook, Chocolat.. og en Disneyklassiker slår heller aldri feil.

Har du noen tips på noen bra søndagsfilmer?

Dagens bildeGikk forbi denne artige krabaten når jeg gikk tur i går. Den vesle kua ville så absolutt smake på kameraet mitt. xD

Ikke glem å sjekke ut selve byen i Pisa!

Hvis du først skal til Pisa, så vær så snill og ikke hoppe rett på en buss som tar deg til det skjeve tårnet, og så ut av byen igjen. Spander et par timer i denne sjarmerende lille byen og du vil få mye mer ut av oppholdet ditt. Byen har også mange kirker og museer som fortjener en liten titt. Liker du å shoppe, har handlegaten også mange lekre butikker.

En av flere broer over elven Arno.Gågatene i byen er nesten tomme for turister for de er alle flokker til rundt det skjeve tårnet, som illustrert på det øverste bildet.

I tillegg til Doumo-katedralen som det skjeve tårnet hører til (det er katedralens klokketårn), finnes det 20 flere historiske kirker og flere palasser i byen. Det er altså nok å se på for den historieinteresserte!Absolutt en koselig liten italiensk by, som fortjener en titt!

Har du vært der?

ThailandNår været er slik det er nå (grått, vått og trasig) drømmer jeg meg tilbake til Thailand..

Hadde virkelig ikke takket nei til 30 grader, sol, bading og nydelig thailandsk mat akkurat nå.

MacaronsHer om dagen fikk jeg endelig testet ut å lage makroner! Har utsatt det kjempelenge fordi jeg trodde det skulle være så vanskelig og tidkrevende, men det gikk egentlig ganske greit! Det eneste som gikk feil var at jeg glemte konditorfargen på butikken, slik at makronene ikke fikk den vakre rosa fargen de egentlig skulle ha. Men men! Synes de ble søte uansett xD

Her kommer oppskriften på rundt 20-25 av disse godsakene:

Ingredienser: 

 • 100 g mandelmel (enten lager du selv, eller kjøper på en helsekostbutikk som f.eks. Life)
 • 3 eggehviter (som har ligget 1 dag i romstemperatur)
 • 200 g melis
 •  5 ss sukker
 • 1-2 dråper vanlijeessens (eller 2 ts vaniljesukker)
 • konditorifarge (om ønskelig, det skal jeg i alle fall prøve neste gang)

Visp eggehvitene i en kjøkkenmaskin eller ved hjelp av en håndmixer, når de begynner å skumme heller du i litt og litt av sukkeret. Dette skal mikses en stund til konsistensen blir litt tykk, men ikke pisk for lenge!

Det er nå den eventuelle fargen, og essensen/vanlijesukkeret skal oppi.

Bland melisen og mandelmelet sammen i en bolle, og sil dette så (litt etter litt) oppi sukker/egg-blandingen (forsiktig, men en slikkepott).

Når røren har blitt fin og jevn er den ferdig. Nå skal røren fordeles som runde små klatter på bakepapiret (ca like store som en 5-kroning, bruk en sprøytepose for best effekt). La de så stå i ca 30 minutt, før du setter de inn midt i ovnen på 180 grader. Viktig at det står en bakeplate under, slik at makronene ikke sprekker. La de stå i ovnen ca 10 minutter, men følg med.

Når de kommer ut ser de slik ut:Mens de avkjøler seg kan du lage fyllet som skal være inni. Denne oppskriften brukte jeg:

Sjokolade frosting: 

 • 4 dl melis
 • 230 g smør
 • 200 g sjokolade (enten hvit sjokolade eller hva du måtte ønske. Jeg brukte vanlig kokesjokolade)
 • 2 ss. vaniljepulver

Miks melisen med det romtempererte smøret (viktig at det er mykt) til du får en luftig krem. Bland inn smeltet sjokolade og vaniljepulveret og miks dette litt til. Så er kremen ferdig! Har du laget frostingen av hvit sjokolade kan du farge den i alle regnbuens farger om du ønsker.

Bruk så en sprøytetipp til å fylle frostingen på en makronhalve, og sett så på en annen halve, og vips - har du ferdige makroner!

Kos deg med bakingen :D

My last couple of booksJeg prøver å lese så mye som mulig i disse dager, men det blir vanligvis til at andre ting blir prioritert først.. Derfor setter jeg alltid av ca en time før leggetid, hvor jeg setter meg godt til rette i senga og leser. Bøkene på bildet ovenfor er noen av bøkene jeg har lest i det siste, og alle disse likte jeg veldig godt. Tenkte derfor å dele de med dere!

Sarah's Key - En natt i 1942 banket politiet på mange dører i Paris. En av disse dørene var døren til Sarah og hennes jødiske familie. I tro om at familien snart skulle komme tilbake til leiligheten, låste Sarah lillebroren hennes inn i et skap... I 2002 på sekstiårsmarkeringen for den tragiske natten i Frankrikes historie, blir journalisten Julia Jarmond satt på saken om å skrive om den grufulle begivenheten. Etter hvert snubler hun over historien til Sarahs familie. En veldig sterk og rørende bok. Historien er på mange måter rystende, og boken drar deg hele tiden videre. Det var vanskelig å legge boken ned, selv etter jeg var ferdig.

One Day - Visste egentlig ikke noe særlig om denne boken før jeg startet å lese den, annet enn at den skulle være veldig bra. Akkurat hvor bra den var fikk jeg virkelig oppleve når jeg nesten måtte kjempe med meg selv for å legge den fra meg slik at jeg skulle få noe søvn. Em og Dex. Dex og Em. Boken følger Emma og Dexter på den samme datoen tjue år framover i deres liv. Hvert kapittel omhandler altså den samme datoen, bare i forskjellige år. Vi følger dem i deres oppturer, nedturer og utviklingen deres fra å være ungdom til å bli voksen. Det er en utrolig fin bok, og slutten er på alle måter sjokkerende. En bok man tenker på i lang tid etterpå.

Elegance of the Hedgehog - En annerledes bok, ikke slik jeg så for meg at den skulle være i det hele tatt. Reneé Michel er 54 år gammel og portner i et leilighetsbygg for overklassen i Paris. Hun prøver så godt hun kan å skjule hvem hun virkelig er. For en vanlig portnerkones kjæreste interesser skulle neppe være litteratur og kunst, men det er tilfellet for Reneé, som er mer vellest og kunnskapsrik enn de fleste. Paloma er 12 år, og familien hennes bor i leilighetsbygget. Etter hvert begynner Paloma å gjennomskue Reneé. Kapitlene veksler dem i mellom, og vi blir kjent med deres innterste tanker, følelelser og syn på verden rundt seg. Boken er morsom, trist og full av klokskap.

Lucifers Evangelium - Arkeologen Bjørn Beltø kommer over et tusenårig gammelt manuskript. Dette utløser en rekke rituelle drap, og Beltø drives på flukt. En mystisk sekt er ute etter manuskriptet. Har Beltø funnet Satans Evangelium? Stemmer egentlig bildet vi har av Lucifer? Boken ender rett og slett opp med å bli sjokkerende, og jeg kan ikke gjøre annet enn å fryde meg over teoriene som dras fram. Arkeologiske krimromaner har alltid vært en av mine favorittkategorier når jeg gjelder bøker, og denne boken svikter virkelig ikke. Den har et voldsomt driv, og det er en veldig spennende historie som legges fram. Kanskje jeg burde lese flere av Beltø-bøkene.

Alle disse bøkene anbefales virkelig, og leter dere etter en ny bok å lese tror jeg ikke dere blir å angre om dere velger en av de ovenfor.

Har dere lest noen av de? Tanker om bøkene?

Dagens reisebildeEn glad nordlending på sykkeltur rundt på Xi'ans bymur i Kina. En utrolig morsomt opplevelse i nærmere tusen varmegrader og null vindpust. Når man syklet fort fikk man derimot litt "motvind" i ansiktet og det var utrolig godt, haha. Byen i seg selv fikk vi se nærmere på når vi vandret rundt på leting etter trappen opp på muren, og vi nøt en utrolig god og mettende middag her til 20kr per stykk. En spennende, men ekstremt forurenset by! Ta uansett fatt på muren om du skal innom.

Navnefest

Noe rart har skjedd med fjeset mitt her.. haha, men lillebanet er søtt som vanlig


I går var det en stor dag for det vesle fadderbarnet mitt. Det lille gullet skulle endelig feire at hun har fått sitt navn! Var litt spent på hvordan selve seremonien var, siden jeg bare har vært i dåp tidligere (for hundre år siden). Likhetene var vel der, bare at man ikke hyllet Jesus i hver sang. Dessuten klappet vi, for alt, hele tiden! Utrolig uvant, men de små barna vi skulle feire likte det visstnok veldig godt :)

Etterpå var det duket for festligheter, og vi var nesten tjue stykk som var invitert på en nydelig middag. Etter hvert kom også kakebordet på plass. Vi baket til i ett-tiden natt til lørdag, så vi håpet jo selvfølgelig at kreasjonene vi hadde skapt ville falle i smak.Ovenfor er mega-cupcaken avbildet. It was huuge! Vi trodde ikke noen ville tørre å åpne den, men heldigvis ble den også smakt på.Hovedpersonen selv slapper av mellom øktene, med sine søte små ballerinasko på fotene.Den lille frøkens kommende ektemann var også på plass :DEn heftig mengde søtsaker ble fortært. Men åh så mye godt!Jeg og lillegullet. Alt i alt en kjempefin dag, og det var også koselig å treffe venner som nå bor utenbys, men som kom til byen for denne begivenheten. En fin dag til tross for teite parkeringsvakter og svarte katter som løp over veien... men det skal jeg ikke gå inn på.

Gratulerer lille venn med ditt nye flotte navn!

Les mer i arkivet » Juli 2014 » Juni 2014 » Mai 2014 » April 2014 » Mars 2014 » Februar 2014 » Januar 2014 » Desember 2013 » November 2013 » Oktober 2013 » September 2013 » August 2013 » Juli 2013 » Juni 2013 » Mai 2013 » April 2013 » Mars 2013 » Februar 2013 » Januar 2013 » Desember 2012 » November 2012 » Oktober 2012 » September 2012 » August 2012 » Juli 2012 » Juni 2012 » Mai 2012 » April 2012 » Mars 2012 » Februar 2012

, Bodø

Hei, jeg heter Renate og er en reisegal nordlenning med bøttevis av eventyrlyst, som ofte befinner seg på reiser i inn- og utland. Her på bloggen sladrer jeg om stedene jeg har vært, og drømmer om stedene jeg engang skal dra. Til nå har jeg satt mine bein i 60 ulike land og på 5 kontinenter, og flere skal det bli. Følg meg gjerne på reisen!  Hei, jeg heter Renate og er en reisegal nordlenning med bøttevis av eventyrlyst, som ofte befinner seg på reiser i inn- og utland. Her på bloggen sladrer jeg om stedene jeg har vært, og drømmer om stedene jeg engang skal dra. Til nå har jeg satt mine bein i over 60 ulike land og i 5 verdensdeler, og flere skal det bli. Følg meg gjerne på reisen!  + Legg meg til som venn


Image and video hosting by TinyPic

Kategorier

 • » - Hvor har jeg vært?
 • » Afrika
 • » Argentina
 • » Bahamas
 • » Blogg
 • » Bolivia
 • » Bosnia & Herzegovina
 • » Brasil
 • » Bulgaria
 • » Burma/Myanmar
 • » Bøker & film
 • » Danmark
 • » Egypt
 • » England
 • » Estland
 • » Frankrike
 • » Hellas
 • » Hong Kong
 • » Hverdag
 • » India
 • » Irland
 • » Island
 • » Italia
 • » Jordan
 • » Kenya
 • » Kina
 • » Kroatia
 • » Latvia
 • » Litauen
 • » Malawi
 • » Malaysia
 • » Marokko
 • » Mexico
 • » Mongolia
 • » Montenegro
 • » Nederland
 • » Nepal
 • » News & TV
 • » Nord-Irland
 • » Norge
 • » Peru
 • » Polen
 • » Portugal
 • » Qatar
 • » Random
 • » Reiseartikler
 • » Reisedrømmer
 • » Reiseinspirasjon
 • » Reiseminner
 • » Reisetips
 • » Romania
 • » Russland
 • » San Marino
 • » Skottland
 • » Slovakia
 • » Spania
 • » Storbritannia
 • » Sverige
 • » Tanzania
 • » Thailand
 • » Tsjekkia
 • » Tyrkia
 • » Tyskland
 • » Ungarn
 • » USA
 • » USA - California
 • » USA - Florida
 • » USA - New York
 • » USA - Route 66
 • » Vatikanstaten
 • » Venezuela
 • » Zambia


 • Populære Innlegg

 • A Nomadic Life
 • Scenes from Bagan
 • In the backstreets of Varanasi
 • Romania - The Fairytale Land
 • Traveling Alone
 • 15 ting man må gjøre i New York
 • Hvordan har du tid/råd til å reise så mye?
 • A Year of Travel 2013
 • 50 ting jeg har lært på mine reiser


 • Andre Reiseblogger

 • Bobleliv Reiseblogg
 • Cocopia
 • Camilla i Verden
 • Den Vide Verden
 • Globetrotter Elisa
 • Hamacareise
 • Lineinspirasjon
 • Mstraveltipsy
 • Norske Reiseblogger
 • Reisedagboka/Sandra
 • Renates Reiser
 • Supermarie
 • Travel Thoughts


 • Arkiv

 • Juli 2014
 • Juni 2014
 • Mai 2014
 • April 2014
 • Mars 2014
 • Februar 2014
 • Januar 2014
 • Desember 2013
 • November 2013
 • Oktober 2013
 • September 2013
 • August 2013
 • Juli 2013
 • Juni 2013
 • Mai 2013
 • April 2013
 • Mars 2013
 • Februar 2013
 • Januar 2013
 • Desember 2012
 • November 2012
 • Oktober 2012
 • September 2012
 • August 2012
 • Juli 2012
 • Juni 2012
 • Mai 2012
 • April 2012
 • Mars 2012
 • Februar 2012
 • Januar 2012
 • Desember 2011
 • November 2011
 • Oktober 2011
 • September 2011
 • August 2011
 • Juli 2011
 • Juni 2011
 • Mai 2011
 • April 2011
 • Mars 2011
 • Februar 2011
 • Desember 2010
 • November 2010
 • Juni 2010
 • April 2010
 • Mars 2010
 • Februar 2010
 • Januar 2010
 • Desember 2009
 • November 2009
 • September 2009


 • Søk i bloggen

  hits