Walking in StockholmDa jeg bodde i Stockholm var det alltid så mange flotte steder å gå tur at jeg gikk som en champion hele tiden. Byen har mange flotte parker, og leiligheten vår lå akkurat 20-30 minutters gange fra sentrum, så det var alltid steder å gå.

Hagaparken er et fantastisk friluftsområde som ligger litt nordvest i byen, og her gikk jeg lange turer hver dag. Parken ligger på den ene siden av en innsjø som heter Brunnsviken. Det er en engelskinspirert park, hvor det finnes slott og andre flotte bygg. Blant annet ligger Haga Slott der, hvor Kronprinsesse Victoria og Daniel skal bo.Dette bildet over ble tatt før de startet å pusse opp slottet til kronprinsesseparets bruk (nå er området direkte foran slottet sperret av..). Det finnes også paviljonger og mange andre vakre steder i parken. Det føles faktisk litt som man befinner seg på den engelske landsbydga når man vandrer rundt der.

Utrolig vakkert er det i vinterhalvåret også. Snøen ligger så fint på markene, og innsjøen fryser helt til is. Man kan derfor vandre rundt på isen, eller ta på seg skøytene og skøyte rund.Etter hvert begynte jeg å gå lenger og lenger, og til slutt ble runden rundt hele Brunnsviken på 1,5 mil (fra leiligheten) gått opptil flere ganger i uken. Runden var bare så vakker, uansett årstid, at det var vanskelig å la være. Dessuten traff jeg ofte på ville dyr som både ekorn og rådyr!Savner Hagaparken/Brunnsviken! Ønsker vi hadde lignende turområder her, men det er for det meste bare skog og fjell, noe som er bra i seg selv men.. kanskje ikke når været er slik det har vært i det siste. Savner også å gå turer med litt lengde. Har gått rundt 4-5 km i det siste, men vil gå LENGER. DYPERE INN I LANDSKAPET. Haha. Skal bli flinkere heretter.

Skal dere til Stockholm og har litt tid å slå, anbefaler jeg uansett en tur til Hagaparken!

Ny sofa!Hmm, nå ser jeg at venstre del av bildet er utrolig mørkt, så vanskelig å se den haha. Men Nå har jeg i alle fall to sofaer, en lenestol og en puff. Burde være plass i massevis her nå! Lyder godt for framtidige spillekvelder, SOM VI FORRESTEN MÅ HA SNART, JENTER!

Nå skal jeg kose meg med den nye serien Terra Nova. Ha en fin kveld!

Hus i San Francisco


 
Mye søtt, spennende og forskjellig arkitektur i denne vakre byen. Kontrastene er store mellom de gamle tradisjonelle bygningene og de nye, mer moderne. Byen både ser ut og virker mer europeisk enn de andre amerikanske byene også. Håper jeg får dra tilbake en gang.

Har du vært i San Francisco?

Hallo Bloggen

Du har blitt litt neglisjert i det siste. Kan ha noe med at jeg har sett hele sesong 1 av Game of Thrones de siste par dagene. Kommer aldri til å tilgi meg selv for at jeg tenkte å la den fantastiske serien "slip through my figners" uten å bry meg om det. Den var jo virkelig noe helt annet enn jeg trodde den var. Umulig å se en episode uten å se neste.. satt med hjerte i halsen halve tiden. Og nå må jeg vente til neste vår for å få se fortsettelsen? UMULIG!

For å prøve å ta tankene vekk fra serien har jeg satt opp stjernehimmelen på soverommet! Hundrevis av bittesmå selvlysende klistremerker i forskjellige størrelser, og stjerneskudd og planeter og en måne skal nå pryde soveromstaket mitt. Klistret opp en liten del i går, og når jeg la meg ble jeg så fascinert at jeg bare MÅTTE klistre opp enda fler før jeg fikk roen over meg. Blir spennende å se hvordan det ser ut med HELE taket dekket! Nesten som å flyte rundt i galaksen! Stjernebilder som karlsvognen og Orion er også på plass.

Har også søkt på et par nye jobber. Nå begynner jeg virkelig å bli utålmodig, både når det gjelder det ene og det andre! Godt med fridager, men forferdelig kjedelig (og ikke minst dyrt) i lengden.

Satser på at skyene forsvinner i kveld slik at jeg får se nordlyset i dag i det minste, og kanskje tatt et par bilder. Men NÅ = tur.

Nordlys synlig helt sør til Oslo!

 
Et noe mørkt bilde jeg tok i vinter

Ja, på grunn av en kraftig solstorm blir det altså mye nordlysaktivitet i kveld og i morgen kveld. Nordlyset vil være synlig lavt på horisonten helt sør til Oslo. Så blir været bra anbefales det at dere kommer dere ut å får se på det vakre fenomenet som oftest er forbeholdt oss i nord!

Game of Thrones

Artig egentlig, når man prøver ut noe man tror man egentlig ikke kommer til å like, også ender man opp med å bli hektet. Jeg skal i alle fall slutte å være sta, for hører man veldig mye bra om noe, så er det mest sannsynligvis fordi det ER veldig bra.

Har blitt et par episoder idag, og regner med at det blir fler før dagen er omme. Men først skal jeg stelle igang et lite middagsselskap her for familien.

Noen som følger med på denne serien?

Back from the roadtrip!1 bil, 2 land, 4 jenter, 76 mil, 328492 døde lemmen og tonnevis med mat, drikkevarer og annet stuff - og vi er hjemme igjen! Vel, siden det var en dagstur så kom vi jo hjem i går kveld, like etter klokken 23. Hard jobb å kjøre i vel 10 timer på en dag, og ekstreme nedbørsmengder blandet med mørket gjorde ikke kjøringen akkurat mindre krevende, MEN hadde en kjempefin dag med fine venner og flotte opplevelser - og kom hjem med sikkert tjue kilo mer stuffs enn jeg dro med (...og en relativt tom lommebok). xD


Litt av det vi klarte å pakke med oss hjem igjen... haha

Fikk handlet med meg noen av godsakene jeg ble hekta på mens jeg bodde i Sverige! Gøy å gå rundt i svenske butikker igjen hvor utvalget alltid er så UTROLIG BRA, her kan Norge lære mye...

Hurra for Söta Bror! xD

En snartur over grensen


Fox slapper av på tur

I morgen setter jeg meg i bilen med tre venninner og setter kursen mot Sverige! Vi har litt lenger vei enn dere på Østlandet, så det er egentlig litt knapp tid med bare en dag. Nærmere 80 mil fram og tilbake, yikes. MEN det skal bli gøy, og tviler ikke på at vi blir å kose oss mye. Musikk, godis og latter. En skikkelig roadtrip med andre ord!

Vi starter allerede klokken 7 i morgen tidlig, så skal ikke drøye den altfor lenge før jeg hopper til køys.

Ha en fin kveld!

Los AngelesLA er en utrolig spennende by. En enorm smeltedingel med blandinger mellom gammelt og nytt, unge og eldre, glamour og shabby, og mennesker fra hele verden. Man kan ikke unngå å føle at man vandrer rundt i en film, uansett hvor man befinner seg i den enorme byen. Det finnes ingen byer lik den! Har vært der to ganger, men sist gang var for 4 år siden. Føler meg virkelig klar for å dra tilbake!

Har du vært der, eller ønsker du å dra?

Nicholas Cage er en vampyr

Det mener i alle fall en amerikansk kar som heter Jack Mord. Han har funnet et 140 år gammelt bilde av en mann som har tydelige likhetstrekk med Hollywoodstjernen Cage. Herr Mords eneste logiske forklaring var derfor at Nicholas Cage måtte være en "walking undead"... eller vampyr med andre ord. Link.

Haha, verden er morsom..Her er bildet, ser du likheten?

Happy days

Hvilken fin dag det har vært i dag! Alltid gøy når ting begynner å falle på plass.

Har fått stripet etterveksten, og føler meg litt mindre shabby nå, og det ser ut til at jeg får solgt minst en, kanskje to reiseartikler allerede denne uken! Har i tillegg vært kontakt med et annet reiseblad som var interessert i å se hva jeg har, så håper virkelig de også liker stoffet mitt. Gikk også en lang tur med gamlingen i finværet (altså hunden min på snart 13 år), OG jeg har vært å skaffet meg en slik en:


Åh, lykke.

Håper morgendagen blir like bra.. Broren min kommer hjem på en snarvisitt fra Oslo, så det blir gøy!

Hurra, nå må jeg finne meg en ny bok å lese av de tusen millioner av bøker som jeg har kjøpt i det siste.

Håper dere også har hatt en fin dag!

Dagens bildeEn siste smak av sommeren.

Cupcakes, macarons and scones

foto: passion4baking.com - trykk på bildet for å komme til siden

Har vært innom bloggen Passion 4 Baking mange ganger før, men aldri gått så nøye gjennom alle innleggene som jeg gjorde for et par dager siden. For noen himmelske oppskrifter Manuela deler med oss! Satt bare å siklet meg gjennom bilde etter bilde på oppskrift etter oppskrift... Tror jeg må ta meg en skikkelig bakedag om ikke så lenge! Eller, vet ikke om jeg tør, kommer sikkert til å spise opp alt jeg lager på et blunk. Farlig farlig!

Kunne spesielt tenke meg å lage disse og SPESIELT disse (trykk for link)! Oreo cheesecake cookies liksom, omg!

Nam nam sier jeg bare. Andre som kunne tenke seg å bake noen av disse herlighetene?

Kos

Det første nordlyset etter sommeren!

Oi oi! Kom hjem etter en koselig vennekveld med Star Wars på menyen, og oppdaget at himmelen var helt skyfri! DET i tillegg til kulden gjorde at forholdene var optimale for å se litt aurora borealis, og jammen slo det ikke til! Fanget til og med et stjerneskudd på bildet pvenfor (midt på), så det var litt gøy. Skulle ha croppet bildet litt og fjernet alt lyset i forgrunnen, men det får så være. Håper vi får se mye mer av nordlyset i tiden som kommer!

Livet på landet

Roen senker seg alltid med en gang jeg kommer meg på landet til hvor besteforeldrene mine har hytte. Man går inn i en ny og avslappet modus. Hodet ønsker å slappe av, øynene ønsker å seile gjennom en bok, beina ønsker å utforske.. og hjertet bare nyter. En ting som derimot ikke får nye roen, dét er kameraet mitt.

Dagens bildeNå begynner fargene ute å bli utrolig vakre. Får håpe ingen høststormer kommer å river bladene med seg med det første.

HøstNoe av det beste med høsten er å stenge seg inne med masse levende lys, en god kopp te og en bra film på tv'n.  Her er lysslyngen over vinduene også kommet opp nå.. Er ikke helt sikker på om jeg er fornøyd eller ikke. Hva synes du?

Paris je t'aime

Hvor er min Mr. Darcy?

Leste klassikeren Pride and Prejudice (Stolthet og Fordom) av Jane Austen mens jeg var på landet disse dagene. Eller jeg leste vel egentlig ikke, jeg nærmest slukte boken. Ikke så rart, jeg er jo en håpløs romantiker... I mine øyne finnes det heller ikke noen mer romantisk fortelling enn denne.

For de som ikke kjenner til historien kan jeg fortelle litt. Boken tar sted på landsbygda i England tidlig på 1800-tallet, i mellom store herskapshus og grønne åser. Elizabeth Bennet er nummer to i rekken av fem søstre, og moren ønsker så inderlig å få dem alle gift. En dag flytter Mr. Bingley til nabogodset, og tar med seg sin velstående og gode venn Mr. Darcy. Sistnevnte oppfatter Elizabeth som en pompøs, stolt og arrogant rikmannssønn. Her starter misforståelsene dem i mellom, og fordommene begynner å flyge.. til den grad at Lizzie etter hvert mener hun hater Mr. Darcy. Han begynner derimot, til tross for klasseskillene, å falle for henne..

Det er absolutt en bok man drømmer seg langt bort både i tid og sted med. Det er en vakker, levende og fargerik fortelling, og til tross for at boken ble skrevet for to hundre år siden, har den ikke gått ut på dato.

Da jeg kom hjem måtte jeg umiddelbart sette på filmen som ble laget i 2005, selv om jeg har sett den hundrevis av ganger før. Både scenene mellom de ulike karakterene og naturscenene er så utrolig flotte og drømmende..

Hvis det er noen romantikere der ute, anbefaler jeg dere virkelig å se både filmen og lese boka!

Nå må jeg nesten bare pakke kofferten, flytte ut på den engelske landsbygda og vente på at Mr. Darcy skal dukke opp ut av morgentåken...

Dagens reisefoto/minneI fjor sommer kjørte jeg og min daværende kjæreste rundt i Norge for å bli bedre kjent med det flotte landet vårt. Vi kom etter hvert til Nærøyfjorden på Vestlandet. Et utrolig vakkert sted. Etter å ha beundret fjorden en stund, fulgte vi en liten minivei gjennom verdens smaleste tunnel UTEN lys lenger inn i fjorden. Kom til et lite øde, men vakkert sted hvor store fjell stupte ned i den naturskjønne fjorden. Her gikk både kyr og hester fritt, uten gjerder mellom dem og den lille veien, så tipper at ikke så mange tar turen inn dit. Vi fikk oss altså noen gode venner mens vi var der, og de firbente ville gjerne være med når vi skulle hoppe inn i bilen og suse videre etter en liten gårunde på området. Skulle gjerne tatt de med, men hva ville stedet vært uten dem?

The past few daysHar tilbrakt de siste dagene med malekosten i hånda på besteforeldrene mine sitt landsted. Har malt hele stuen på hytta hvit, og også malt trappen, et par møbler og taket. Har ikke fått malt vinduene enda, så de, pluss noen småsaker skal males i morgen og eventuelt tirsdag om vi ikke blir ferdige. Så jeg kommer meg ikke hjem enda, haha. Men koselig å hjelpe til, kan virkelig ikke forlange at besteforeldrene mine på nesten 80 år skulle klare å gjøre dette selv.Det er så fint her! Spesielt når været er bra, slik som i dag. Har kost meg ute i solen med Pride & Prejudice i hånda i dag, sikkert siste ordentlige sommerdag i år. Huff, trist. Har også hatt besøk av sauer, noe som har økt sommerfølelsen betraktelig. xD Drar nok tilbake til byen om et par dager, må slite ut malekosten enda litt mer før den tid!Tenkt at det i dag er hele 10 år siden de forferdelige terrorhandlingene i USA! Helt utrolig. Husker det som i går at jeg satt hjemme (var syk) foran tv med dyna over meg og så fly nummer to seile inn i den andre skyskraperen. En hendelse som vi aldri vil glemme. Dagen som forandret hele verden...

Reiser jeg drømmer om

.. Og som sikkert dessverre blir med drømmen en stund videre. Føler jeg trenger en reisekompis for å dra til disse stedene, og akkurat en slik en mangler jeg jo. Ja ja. Noen av disse stedene er vel ikke de mest typiske reisemål, og det er vel kanskje noe av det som gjør dem så eksotiske og spennende. Å vandre på stier og se ting som få andre uteforstående har sett, det høres helt magisk ut. Kjenner bare hvordan oppdagelsestrangen og eventyrlysten kjemper inne i meg for å få lov til å dra.

Armenia


Verdens første kristne land, og et magisk fjellandskap spekket med gamle, historiske kirker. Et billig og åpent land, med vennlige mennesker og en fantastisk natur. Landet har et par meget høyde fjell, og det ene av disse er Araratfjellet, hvor i følge bibelen, Noahs ark traff land etter syndefloden. Hadde også vært spennende å kombinere en reise hit med de to andre landene som ligger i den sørlige kaukasusregionen, nemlig Georgia og Aserbajdsjan.

Afghanistan


Ja en reise hit blir nok ikke å skje med det første om man vil reise hjem med livet i behold.. Veldig synd i grunn, landet har kjempemye å by på. Dessverre har taliban ødelagt mye. Noen gang hørt om buddhaene i Bamiyan? Disse massive enorme buddhaene var hugget inn i et fjell (på bildet ovenfor), og var hele 1500 år gamle da taliban bombet dem sønder og sammen. En gang i tiden ble de sett på som ett av verdens underverker. Forferdelig tragisk. Ikke langt unna Bamiyan finnes Band-e Amir, som er eet nydelig område med rekke turkise innsjøer. Afghanistan er i alle fall et nydelig og spennende land som dessverre ble offer for en grusom skjebne.

Burma/Myanmar


Et land som strekker seg fra Himalayakjeden i nord til havet i sør, og med nydelig landskap og arkitektur i mellom. Dessverre har politikken også her satt stopper for landets potensiale, og mange velger å boikotte besøk i landet på grunn av den fæle militærjuntaen som styrer der. Landets innbyggere derimot, skal være deres strake motsetning, og de er veldig åpne og gjestfrie. Selv om det kanskje vil føles som en reise bakover i tid, skal dette landet visstnok ha alt man kan tenke seg.

Bhutan


Dette landet har jeg drømt om lenge. Landet ligger høyt oppe i Himalayafjellkjeden og "on the roof of the world". Helt fram til 60-tallet kunne man bare besøke landet på fot fra Tibet eller India, og det sier seg derfor at det har vært svært lite besøkt opp igjennom tiden. Selv i dag er Bhutan veldig strikt og bare et berenset antall turister kan besøke landet i løpet av året.

Bolivia


Det reiser nok flere turister hit enn til alle de foregående til sammen, men likevel er landet ikke like ofte besøkt som resten av landene i Sør-Amerika. Et veldig spennende land hvor mesteparten av innbyggerne er av den opprinnelige urbefolkningen. Også Bolivia ligger høyt, og hovedstaten La Paz regnes som den mest høytliggende hovedstaten i verden. Titicacasjøen regnes også som den høyeste innsjøen i verden, og er veldig vakker. Det samme er saltsjøen Salar de Uyuni, som ser helt magisk ut når den er dekket av et lite lag med vann, som dere ser på bildet ovenfor. Nesten som å besøke himmelen.

Etiopia


Etiopia er et folksomt land på afrikas horn, og er det eldste landet i Afrika, og det nest eldste kristne i landet i verden etter Armenia. I Lalibela er det oppdaget flere klippekirker som ble hugget inn i fjellet på 1200-tallet. Kirkene og området rundt virker utrolig spennende, og nå har jeg sagt spennende tusen ganger i dette innlegget, med det ER jo SPENNENDE! Landet har også et flott fjellandskap og nydelig natur, i tillegg til flere interessante folkeslag.

LibanonLigger i midtøsten, og kan tilby turister både det ene og det andre. De som ønsker å sole seg kan ligge på de milelange middelhavsstrendene landet har. De som derimot ønsker å gå på ski, kan gjøre det oppe i de flotte fjellene. Libanon ligger på en gammel historisk grunn, har en lang historie, og blir nevnt av både Homer og det gamle testamentet. Hovedstaten Beirut er være veldig vakker og omtales ofte som Østens Paris.

Bildene har jeg gravd fram på google.com

Kasakhstan og Iran har jeg nevnt før, og de står fortsatt på min liste. I tillegg MÅ jeg til Israel, Makedonia, Albania og Bosnia. JEG MÅ. SNART.

Noen som har vært i disse landene eller ønsker å dra dit?

Mange baller i luften

Mye som skal gjøres og en del som har blitt gjort. Prøver å planlegge livet mitt framover, haha. Den store nyheten er at et hotell her i byen søker etter resepsjonist, og jeg ble så UTROLIG LETTET når jeg så annonsen. Det hadde vært perfekt å få den jobben. Jeg har også skrevet for livet hele helga, og idag sendte jeg et par artikler til et blad (får jeg nei fra dem, får jeg bare sende de videre) håper virkelig jeg får noen napp..

Besteforeldrene mine ringte også idag, og lurte på om jeg hadde lyst å dra på hytta deres og hjelpe dem male stuen. Jeg ga beskjed tidligere i sommer at jeg skulle hjelpe dem når de kom igang, så jeg drar vel dit i løpet av uken en gang. Speaking of painting, så MÅ jeg få malt minst to bilder til Nordnorsken å få sent inn snarest mulig. Men noe dato på innsendingsfristen har ikke kommet opp på sidene deres enda, merkelig.

Treningssenteret Friskhuset har laget et nytt konsept som heter Frisk&Fri hvor man kan trene så mye styrke og kondisjon som man ønsker for bare 250kr måneden! Kjempebillig! Man får ikke gruppetimene da, og det er egentlig litt  dumt.. Dessverre åpner ikke det nye treningsstudioet før 18. oktober. Får være flink å gå veldig mye før den tid.

Så ja, den var dagens lille oppdatering.

Mitt beste feriebilde

På grunn av en stillingssøknad har jeg altså i oppgave å sende mitt beste feriebilde med søknaden. Hvordan i all verden skal man klare å velge ut ETT bilde? Det er vel kanskje slik det blir når man tar flere tusen bilder på hver reise. Da vi var i Jordan i januar ble taxisjåføren så sjokkert over at jeg hadde tatt over 400 bilder i Petra at han ringte til sjefen, fortalte han om det og ga telefonrøret til meg... "You took how many pictures?!" brølte han ut i latter til meg på andre siden av røret, haha. Så ja, nå slenger jeg ut diverse bilder her, også får dere hjelpe meg ved å si hvilket dere liker best. 


Bildet ovenfor er fra landsbygda utenfor Yangshou, Kina.

Bildet ovenfor er av den Kinesiske Mur

Bildet ovenfor er fra Moskva, Russland


Bildet ovenfor er fra utenfor Yangshou, Kina

Bildet ovenfor er fra fjellet Huashan, utenfor Xian, Kina

Bildet ovenfor er fra Hong Kong


Bildet ovenfor er tatt utenfor Kuala Lumpur, Malaysia

Bildet ovenfor er tatt på Tioman Island, Malaysia

Bildet ovenfor er tatt på øya Kefalonia, Hellas

Bildet ovenfor er byen Assos, tatt på øya Kefalonia, Hellas

Bildet ovenfor er tatt i Krakow, Polen

Bildet ovenfor er tatt på Madeira

Bildet ovenfor er tatt på Madeira

Bildet ovenfor er tatt i Paris, Frankrike

Bildet ovenfor er tatt i Carcassonne, Frankrike

Bildet ovenfor er tatt i Thailand

Bildet ovenfor er tatt i Thailand

Bildet ovenfor er tatt i Thailand

Bildet ovenfor er tatt i Thailand

Bildet ovenfor er tatt i Thailand

Bildet ovenfor er tatt på Gotland

Bildet ovenfor er tatt på Isla Margarita, Venezuela


Bildet ovenfor er tatt på Isla Margarita, Venezuela

Bildet ovenfor er tatt i Venezia, Italia

Bildet ovenfor er tatt i Venezia, Italia

Bildet ovenfor er tatt i Venezia, Italia

Bildet ovenfor er tatt i San Francisco, USA (Golden Gate i bakgrunnen)

Bildet ovenfor er tatt i Luxor, Egypt

Bildet ovenfor er tatt i Kairo, Egypt

Bildet ovenfor er tatt på Kerryhalvøyen, Irland

Bildet ovenfor er tatt i Irland

Bildet ovenfor er tatt i Nord-Irland

Bildet ovenfor er tatt inne i Petra, Jordan

Bildet ovenfor er tatt i Petra, Jordan

Bildet ovenfor er tatt i helikopter og viser Victoria Falls, Zambia/Zimbabwe

Bildet ovenfor er tatt i Masai Mara, Kenya

Bildet ovenfor er tatt i Ngorongorokrateret, Tanzania

Bildet ovenfor er tatt i Masai Mara, Kenya

Bildet ovenfor er tatt i Masai Mara, Kenya


Bildet ovenfor er tatt i en masailandsby i Kenya

Bildet ovenfor er tatt på Zanzibar, Tanzania

Bildet ovenfor er tatt på Zanzibar, Tanzania


Bildet ovenfor er tatt på Zanzibar, Tanzania

Bildet ovenfor er tatt på Zanzibar, Tanzania

Bildet ovenfor er tatt i Ngorongorokrateret, Tanzania

Bildet ovenfor er tatt i Ngorongorokrateret, Tanzania

Bildet ovenfor er tatt i Ngorongorokrateret, Tanzania

Oooooooooog ja, det ble vel ca tusen millioner bilder. Med andre ord er det veeeldig vanskelig å velge. Huff, hvordan skal dette gå?

Vinne en reise til NY?

Da melder jeg meg også hverved med i konkurransen om en reise for to til New York av Isadora. For å være med i konkurransen må man fortelle om sin største opplevelse.

Det er vanskelig å velge min aller største opplevelse. Jeg er ikke gift, har ikke engang funnet min utkårede, jeg har ikke fått barn og jeg har ikke vunnet noen store konkurranser innenfor sport eller noe annet. Likevel har jeg hatt et kjempefint liv med mange store og små opplevelser. Det var for eksempel en kjempestor opplevelse å få dra til USA, Kina og Italia første gang, siden jeg hadde drømt om disse landene i lange lange tider. Å tilbringe tid i disse landene følte som å leve i en drøm. Det var også en stor opplevelse å få se Incubus live, siden det var mitt absolutt favorittband på den tiden. Når vi fikk hunden som har levd med oss i 13 år nå, var det også en magisk og stor opplevelse, og likeså det å bli fadder for bestevenninnen mins første barn.

Afrikaturen jeg var på i sommer setter jeg kanskje som min aller største opplevelse, så langt i alle fall. Kanskje fordi den er nærmest i tid, og minnene føles nesten enda på kroppen... Kanskje fordi den rett og slett var helt INSANELY AWESOME. Å reise fra land til land på dette fantastiske kontinentet, campe i telt midt i bushen uten gjerder mellom oss å de ville dyrene, å måtte gjemme alt fra tannkrem til mat i bilen så dyrene ikke skulle bryte seg inn i teltet, å se alle de afrikanske dyrene man kan tenke seg på safari, late dager på Zanzibar, å ta helikopter over Victoria Falls, og å gå tur med løver og geparder var VIRKELIG STORT.

Noe som jeg kan tenke meg også blir en STOR opplevelse er å vinne denne konkurransen og få dra til byen over alle byer - NEW YORK (omg)!

isadoravinn
Stikkord:

MjelleFikk dårlig samvittighet av å sitte inne å skrive når været for en gangs skyld var FANTASTISK, så jeg kledde på meg skoene, fikk hunden i bilen og dro til Mjelle. Det er et idyllisk lite sted ca 25 minutters kjøring nord for Bodø, og etter at man har parkert bilen, går man litt over en kilometer til en flott og godt gjemt strand. Siden den ligger så usentralt, har man stedet ofte for seg selv - slik som idag. Vel, det er et populært sted å dra når midnattsolen skinner på tidligsommeren. Stranden og stedet er faktisk så flott at de har fått en egen sang av Terje Nilsen, og han synger "du må ha vært der førr å kunn førrstå".Mye av sanden på stranden er rød. Når jeg var liten trodde jeg på de som sa at sanden kom fra Sahara. Nå vet jeg selvfølgelig at den er rød på grunn av de jernholdige fjellene som stiger opp rundt stranden.Hvem trenger syden når man har slike strender bare noen minutter unna? xD Været har vel mye å si det og da... :PFox koste seg i alle fall!Møtte en del dyreliv på turen. En svær helg på veien på vei til stranden, masse hester ved parkeringsplassen, to svære ørner som kom flygende nesten rett ovenfor hodene våre - og masse sauer! Fox var litt skeptisk først, men deretter gikk han mot dem, dels nysgjerring, dels likegyldig. Sauene derimot likte ikke nærkontakten så godt, og begynte å trampe hardt med hovene i bakken. xDDeretter gikk de ned til havet og sto å stirret skeptisk på oss. Men søte var de!

Alt i alt en flott dag, en liten sommerdagsreprise. Håper VIRKELIG vi får flere slike dager før høsten kommer for fullt.

Back in town

Da var storbylivet over for denne gang! Litt godt å komme hjem også, spesielt for lommeboka sin del, haha. Gøy å vandre rundt i leiligheten hjemme til musikk og se hvor de nye gjenstandene passer inn. Dessverre ble det fullstendig bom med det nye sengeteppet, bra det bare kostet 50,-...

Men jeg vil ha nye sofaputer! Eller nei, bare nye putetrekk. Kanskje jeg skal besøke ebay? Fikk heller ikke kjøpt nytt dusjforheng, baderomsmatte eller... noenting til badet. Likevel kom jeg hjem med to kolli og masse handbagasje? Hva i all verden skjedde. Neida, skal ikke klage. Koselig tur og fine innkjøp. Fikk skaffet et par gaver også!

På lørdag blir det barnevaktsitting for den fineste ungen i verden. Gleder meg! Håper lillebanet ikke finner ut at hun hater oss. Det hadde vært trist.

Ellers må jeg å SKRIVE SKRIVE SKRIVE før mandag. Ryktet sier at det kan hende jeg får solgt nye artikler om jeg jobber ekstra godt. DET hadde jo vært fint det!

(Oooooog ellers får aktuelle folk gi beskjed om de ønsker å gjøre noe annet i helgen. :P)

Les mer i arkivet » Juli 2014 » Juni 2014 » Mai 2014 » April 2014 » Mars 2014 » Februar 2014 » Januar 2014 » Desember 2013 » November 2013 » Oktober 2013 » September 2013 » August 2013 » Juli 2013 » Juni 2013 » Mai 2013 » April 2013 » Mars 2013 » Februar 2013 » Januar 2013 » Desember 2012 » November 2012 » Oktober 2012 » September 2012 » August 2012 » Juli 2012 » Juni 2012 » Mai 2012 » April 2012 » Mars 2012 » Februar 2012

, Bodø

Hei, jeg heter Renate og er en reisegal nordlenning med bøttevis av eventyrlyst, som ofte befinner seg på reiser i inn- og utland. Her på bloggen sladrer jeg om stedene jeg har vært, og drømmer om stedene jeg engang skal dra. Til nå har jeg satt mine bein i 60 ulike land og på 5 kontinenter, og flere skal det bli. Følg meg gjerne på reisen!  Hei, jeg heter Renate og er en reisegal nordlenning med bøttevis av eventyrlyst, som ofte befinner seg på reiser i inn- og utland. Her på bloggen sladrer jeg om stedene jeg har vært, og drømmer om stedene jeg engang skal dra. Til nå har jeg satt mine bein i over 60 ulike land og i 5 verdensdeler, og flere skal det bli. Følg meg gjerne på reisen!  + Legg meg til som venn


Image and video hosting by TinyPic

Kategorier

 • » - Hvor har jeg vært?
 • » Afrika
 • » Argentina
 • » Bahamas
 • » Blogg
 • » Bolivia
 • » Bosnia & Herzegovina
 • » Brasil
 • » Bulgaria
 • » Burma/Myanmar
 • » Bøker & film
 • » Danmark
 • » Egypt
 • » England
 • » Estland
 • » Frankrike
 • » Hellas
 • » Hong Kong
 • » Hverdag
 • » India
 • » Irland
 • » Island
 • » Italia
 • » Jordan
 • » Kenya
 • » Kina
 • » Kroatia
 • » Latvia
 • » Litauen
 • » Malawi
 • » Malaysia
 • » Marokko
 • » Mexico
 • » Mongolia
 • » Montenegro
 • » Nederland
 • » Nepal
 • » News & TV
 • » Nord-Irland
 • » Norge
 • » Peru
 • » Polen
 • » Portugal
 • » Qatar
 • » Random
 • » Reiseartikler
 • » Reisedrømmer
 • » Reiseinspirasjon
 • » Reiseminner
 • » Reisetips
 • » Romania
 • » Russland
 • » San Marino
 • » Skottland
 • » Slovakia
 • » Spania
 • » Storbritannia
 • » Sverige
 • » Tanzania
 • » Thailand
 • » Tsjekkia
 • » Tyrkia
 • » Tyskland
 • » Ungarn
 • » USA
 • » USA - California
 • » USA - Florida
 • » USA - New York
 • » USA - Route 66
 • » Vatikanstaten
 • » Venezuela
 • » Zambia


 • Populære Innlegg

 • A Nomadic Life
 • Scenes from Bagan
 • In the backstreets of Varanasi
 • Romania - The Fairytale Land
 • Traveling Alone
 • 15 ting man må gjøre i New York
 • Hvordan har du tid/råd til å reise så mye?
 • A Year of Travel 2013
 • 50 ting jeg har lært på mine reiser


 • Andre Reiseblogger

 • Bobleliv Reiseblogg
 • Cocopia
 • Camilla i Verden
 • Den Vide Verden
 • Globetrotter Elisa
 • Hamacareise
 • Lineinspirasjon
 • Mstraveltipsy
 • Norske Reiseblogger
 • Reisedagboka/Sandra
 • Renates Reiser
 • Supermarie
 • Travel Thoughts


 • Arkiv

 • Juli 2014
 • Juni 2014
 • Mai 2014
 • April 2014
 • Mars 2014
 • Februar 2014
 • Januar 2014
 • Desember 2013
 • November 2013
 • Oktober 2013
 • September 2013
 • August 2013
 • Juli 2013
 • Juni 2013
 • Mai 2013
 • April 2013
 • Mars 2013
 • Februar 2013
 • Januar 2013
 • Desember 2012
 • November 2012
 • Oktober 2012
 • September 2012
 • August 2012
 • Juli 2012
 • Juni 2012
 • Mai 2012
 • April 2012
 • Mars 2012
 • Februar 2012
 • Januar 2012
 • Desember 2011
 • November 2011
 • Oktober 2011
 • September 2011
 • August 2011
 • Juli 2011
 • Juni 2011
 • Mai 2011
 • April 2011
 • Mars 2011
 • Februar 2011
 • Desember 2010
 • November 2010
 • Juni 2010
 • April 2010
 • Mars 2010
 • Februar 2010
 • Januar 2010
 • Desember 2009
 • November 2009
 • September 2009


 • Søk i bloggen

  hits