Høst?Er litt nervøs for sesongen vi har foran oss. Synes sommeren aldri kom? Ikke her nord i alle fall. Er veldig glad for at jeg har hatt muligheten til å komme meg bort store deler av sommeren, og derfor ha fått kjent litt på sommerfølelsen og varmen. På en annen side gjør det kanskje meg litt storforlangende... I WANT MORE!

Men høsten er vel fin den også? Den var i alle fall det i England i fjor...

Wah?

Når jeg skal skrive et random innlegg er jeg nødt til å legge ved et random bilde. Så her er et bilde av en katt, værsågod.

Jeg sitter og river ut håret mitt her. Skjønner ikke hva jeg begir meg ut i, men nå er det gjort. Semesteravgiften er betalt og søknaden er snart på tur ut døra. Er ganske spent på hva svaret kommer til å bli, men får jeg et ja, så er jeg plutselig masterstudent. I tillegg til bachelorstudent. Samtidig. Yay?

Oh wall, you gotta do what you gotta do. Man lever bare en gang og alt det derre. Skjønner at fritiden min kommer til å bli ganske begrenset framover, men er jeg FLINK så burde det ikke bli SÅ ille. Eller?

Uansett. Den største drømmen min akkurat nå (jeg har veldig mange drømmer) er å starte et pensjonat på Kalamota. Villa Luda skal det hete, det er vi allerede enige om. Må bare gather some funds først. Men nå kaster jeg jo bort alle pengene mine på utdannelse! Hvem trenger utdannelse liksom?!

Føler at hjernen min er et eneste stort rot. Trenger å komme meg ut litt å springe rundt og hyle i naturen. Har tusen ting som pågår bak kulissene akkurat nå, som jeg ikke kan nevne her. And it drives me nuts! Gal, sinnsyk og deppa på samme tid. Tror jeg må ut og grave opp litt glede enn eller annen plass...

Så ANYWAYS.. Ha en fin helg!

Livets dilemma

Jeg har jo startet på mitt andre semester på sykepleien nå, men som dere kanskje har skjønt, er jeg (ganske langt) over gjennomsnittet interessert i historie. Det er jo historie som er lidenskapen min (om man ser bort fra reising). På grunn av sommerjobben min hvor jeg jobbet i den over 800-år gamle kirken og den arkeologiske feltskolen jeg var på i England, fikk jeg et lite anfall og søkte meg på en master i arkeologi i Tromsø på restplass. Jeg kom inn, og nå sitter jeg her og aner ikke hva jeg skal gjøre.

Gjennom reising oppdager jeg verden og nye kulturer, og gjennom historien gjør jeg akkurat det samme - bare bakover i tid. Det er som om en ekstra dimensjon åpner seg, og verden blir gjennom historie tusen ganger mer spennende. Selvfølgelig kan man ha historiefaget som en fin hobby, som god lesing en sen høstkveld - etter arbeidstid. Men hva om man kan jobbe med det man liker? Jobbe med hobbyen sin?

Jeg er 100 % sikker på at jeg ønsker å ta denne masteren, og jeg er også fullstendig sikker på hva jeg ønsker å fordype meg i og forske på. Jeg er derimot ikke helt sikker på om jeg ønsker å gi opp sykepleiefaget, som kan gi meg stabilitet uansett hvor jeg ender opp i verden. Jeg er heller ikke sikker på om jeg ønsker å flytte nordover. Dessuten er jeg ikke sikker på om både studie nr. 1, studie nr.2 OG jobben min lar seg kombinere.

Jeg er med andre ord nødt til å gjøre et valg, hvor avgjørelsen jeg tar kommer til å forandre ganske mye i livet mitt slik som det er nå.

What to do, what to do.

(aller helst vil jeg selvfølgelig bare vinne i lotto og flytte til Kolocep... *kremt*)

Ti si luda!

Føler meg ganske blessed over å ha venner som er like crazy og merkelige som meg selv. En av disse er Susanne, og hun er den jeg har reist mest sammen med. Vi er utrolig sære begge to og finner på mye rart (spesielt på Kolocep, ahhahahaha). Vi kaller oss Dorks Abroad, og det er virkelig det vi er når vi er på tur...En god reisekamerat kan virkelig ikke undervurderes!

Croatialove

<3

BBC besøker vår neolitiske "henge"

BBC var som sagt på plass i Kent hvor jeg var på arkeologisk utgravning for et par uker siden, og HER er den lille reportasjen de lagde mens de var der.

Life at its best

If you are ever in Edinburgh...... do see the sunset from Calton Hill!

De siste dagene på øya

De siste dagene gikk litt i ett, bokstavelig talt (det ble ganske lite søvn..). Men hva gjør man ikke når man har begrenset med tid? Man skal jo ikke sove bort sommernatta vettu!

Kom ganske fort inn i den samme boblen som sist. Dagene og nettene passerte i sus og dus, selv om varmen tok knekken på oss litt fra og til.Nå er jeg hjemme igjen, etter å ha tilbrakt nesten 24 timer på Gardermoen. Not so much fun. Ikke noe særlig gøy å dra fra øya heller, for den saks skyld. Føler at livet er perfekt når vi er der nede. Det er som i en film, eller en drøm. Kanskje begge deler. Et liv jeg ikke ville sagt nei til i alle fall!

Får se hva sjebnen ønsker at skal skje denne gang.

Øyloffing

I går tok vi ferga over til Lopud og Sipan, de to andre bebodde Elafittiøyene. Flotte steder absolutt, men tror faktisk Kolocep vinner kampen om den flotteste øya (og da prøver jeg å være objektiv, haha). Sipan er den største øya og har to større landsbyer og bilvei der i mellom. Skal skrive mer om stedene senere og poste litt mer bilder. Nå må jeg nesten ut i sola og nyte den siste dagen her... huff.Solskinn og rødvin

I går gikk vi endelig til den andre landsbyen på øya - Gornje Celo. Lite sted, og det føltes egentlig ut som vi var på en helt annen øy! Merkelig når vi bare var 2 km fra vårt faste sted, haha. Ble forresten angrepet av veps på vei dit, woops. Vi gikk uansett opp i høyden på øya, og skrådde derfra ned til den lille kirkegården (som er usedvanlig vakker) med den bittelille rosa kirken fra 1000-tallet, og gikk derfra gjennom olivenlunder til vi kom på andre siden av Kolocep. Før vi gikk til landsbyen og spiste lunsj, gikk vi til et lite sted som lå 99 trapesteg ned fra klippen. Og guri malla så nydelig vannfargen var der!På ettermiddagen etter en god dusj, trakk vi ned til vannkanten med hver vår bok, og satt og leste inn i solnedgangen. Deretter hadde vi middagsreservasjon på fantastiske Villa Ruza, og koste oss glugg ihjel der. Går virkelig ikke an å beskrive hvor god maten er der og hvor god servicen er og hvor fantastiske folkene er, haha. Etter et nydelig måltid som bestod av feta/olivenpesto/tomatkylling og VERDENS BESTE fløtegratinerte poteter og herlig sjokolademousse til dessert (som vi forresten fikk gratis), tilbrakte vi resten av kvelden med "folkene våre" og rødvin. Pretty awesome indeed.

Recent snapshots

Føler at dagene flyr fra oss! Men vi har heldigvis fått gjort en del nye ting denne gangen, som vi ikke fikk gjort sist gang! Blant annet har vi ENDELIG fått treffe eselet Joe! Vi hører vrælet til Joe opptil flere ganger om dagen, og vi har til nå trodd at han bare var et figment of our imagination, men nå har vi altså truffet han! Hurra for det. Eselet har forresten en helt spesiell status her i Dalmatia, så alle er ganske glade i øyas eneste lykkemaskot. Vi har forresten også to søte små naboer! De er skilpadder i en ganske så liten og beskjeden form, men de er kjempesøte!Frokost i det fri

Skulle gjerne hatt det sånn hver dag! Minus vepsen...Nudist?

Det har ikke vært så lett å finne seg en privat strand her på øya denne gang. Det er litt flere folk som virrer rundt her. MEN, vi fulgte en ny vei i går, og endte plutselig opp på FKK-stranda, eller med andre ord nudiststranda. Skikkelig hyggelig å runde svingen og plutselig få øye på en overload av rumper og pupper og enda mer private saker. Kan egentlig quote en sang fra Sirkus Eliassen; "rumpeballa overalt, æ føl æ bli overfalt!". Kunne ikke stemt bedre. Men på den andre siden finnes det mange små avlukker på den stranda, så vi fikk en privat plass, hvor vi SLAPP å skulle kle oss i adams drakt. Har nok ingen illustrasjoner som kan bekrefte det jeg har skrevet ovenfor, men slenger med litt bilder fra dagens strandliv.

Forresten uteblir fargen, SELV om jeg går på betakaroten! Hva er oddsen? Blir ikke solbrent heller da, så det er jo et lite pluss. Yeppers. Nå skal vi ut å spise!Paradis!

Loving it!

Back in the sun

Etter tusen timer på både Rygge og Gardermoen og null søvn, ble det plutselig fredag og min kjøre Susanne dukket opp. Etter litt gikk flyet vårt ned til Dubrovnik, og merkelig nok var det bare halvfult. Hva skjer folkens? Hvem vil iKKE til Dubrovnik liksom? Uansett, det var utrolig herlig å se solnedgangen over skjærgården da vi landet på kvelden. Etter at bagasjen dukket opp ble vi hentet av en kar med navnet mitt på et skilt, og ble kjørt til havna hvor han vi leier hos kom å hentet oss i speedboat. Det føltes virkelig ut som å være i en James Bond film når vi suset over sjøen det lille stykket over til øya med den store stjernehimmelen over oss og vind i håret. Vi møtte også kona til karen når vi kom fram, og satt å drakk vin med dem i en time eller to før vi krøp til køys. Kjempehyggelige folk - og for en leilighet! Den er kjempestor og har et flott kjøkken og et stort soverom med fantastisk utsikt. De har også massevis av dyr, blant annet en kjempesøt eldgammel shitzu som heter Lenny xD

Etter en veeeldig god natts søvn, stod vi opp ganske seint og kom oss etter hvert ut til hotellet hvor vi spiste en brunch. Deretter vaset vi litt rundt, og fant dessverre ut at noen hadde tatt over vår hemmelige badeplass.. Vi kjempet oss derfor tilbake til stranden i varmen, og lå der noen timer. Vi måtte så komme oss over til fastlandet for handle inn mat og greier, så tok båten til Port Gruz og sprang som gale rundt og kastet det vi trengte i handlekurver, betalte og hastet tilbake til båten. MEN ETT SEKUND før vi var framme kastet båten loss og dro fra land... Gud, asså, vi er elendige når det gjelder å nå den båten. Så vi ble sittende med våre gigantiske handleposer i TRE OG EN HALV TIME på en kafe ved havnen. Masse italienere der som skulle ta båten over til Bari, og to karer som satt å bønnfalte oss om å få kjøpe våre "chippy chips" som de kalte potetgullposen vår. Wtf. 

Klokken var over åtte når båten endelig kom, med et LASS av folk, og vi kom oss tilbake til leiligheten. Vi styrtet så i dusjen og hastet ut for å rekke restauranten på hotellet som stengte kjøkkenet klokken 22. Ganske fin himmel når vi dro ut fra Dubrovnik da!

Vi fikk i alle fall i oss middag og litt vin, og nå sitter vi trøtte i leiligheten med hver vår Kinder Joy og hører på Euphoria og Sirkus Eliassen. Forresten er det et vindspøkelse som hører til her! Dørene blåser opp hele tiden og det høres ut som det er høøøøøst. 

Ok, nå har jeg nesten fortalt hele dagen ned i minste detalj så nå skal jeg stoppe...


Back to Croatia!

Jepp, du hørte rett. Fristelsen ble for stor. Akkurat nå befinner jeg meg på flyplassen og venter på del 2 av reisefølget. Gleder meg til varme og late dager. Det blir vel siste rest av sommeren før jeg er tilbake i hjembyen og høsten, skole og jobb starter for fult. Bye for now, and see you in Croatia!
Edinburgh

Har helt glemt av å skrive om denne flotte byen, what is wrong with me? 

Hadde to og en halv dag i byen nå sist helg, og ble veldig positivt overrasket da flybussen kjørte oss til togstasjonen Waverley. Fantastisk symmetriske viktorianske og georgianske murhus prydet store deler av bybildet før vi ankom selve sentrum. Der tronet det nydelige Edinburgh Castle på en høyde over byen, en vakker park lå frodig og grønn nedenfor, og den gamle byen lå som en kontrast mot den "nye" bydelen (dvs fra 1800-tallet..). Byen har mange flotte monumenter som f.eks. Balmoral Hotel med sitt klokketårn og Scottmonumentet. Handlegaten går under navnet Princes Street, og alt ligger i grunn veldig sentralt. Det er virkelig en by man kan utforske til fots. Ved Grassmarket i gamledelen hadde de spennende loppemarkeder på lørdag og søndag, og historien om den søte og loyale hunden Bobby på Greyfriar's var fin å få med seg. På M&S og Jenners (sistnevnte er på en måte Edinburghs versjon av Harrods) fikk vi oss god afternoon tea, og ellers bugner det av restauranter, barer og puber i byen - spesielt i Rose Street som ligger parallelt og rett bak Princes Street. Favorittstedet mitt i byen (foruten på benken foran fontenen i parken med slottet som backdrop) må nok være Calton Hill. Stille og rolig og en fantastisk solnedgang kunne sees herfra. Dessuten så vi en liten rev!

 

Siste dagen i gjørma

Fikk ikke tatt så mange bilder som jeg hadde håpet, hele dagen gikk i ett! Var faktisk så stresset når jeg kom tilbake etter siste utgravningsdagen at jeg klarte å glemme både øredobbene mine og shampoen/balsamen på B&B'et. Og alle kostet en del penger... dessuten finner jeg ikke iPoden min, yikes? Neida, den dukker nok opp.

Uansett, back to business. Jeg jobbet i to ulike trencher i går, først en overflatesjakt som er avbildet på bildet under, hvor målet var å finne potteskår eller lignende som kunne hjelpe oss datere stedet. Men det fant vi ikke noe av. Deretter ble jeg omflyttet til en annen sjakt (eller hva i all verden heter disse greiene på norsk?), hvor det var mye mer action! Her fikk jeg pirket fram endeløse menger med 4,000-5,000 år gamle potteskår, store som små, og alt fra ribbein, til lårbein og tenner! Ikke dårlig. Hadde det faktisk så gøy at jeg GLEMTE å ta bilder (hva er oddsen for at noe slik?), før klokken ble så mye at jeg måtte løpe av sted for å rekke å dusje før toget gikk.

Helt utrolig spennende, og utrolig tungt! Musklene verker som bare det etter en lang dag i "grøfta" og man blir utrolig trøtt av all den friske lufta, men hva gjør det når man har det gøy?! Snakket med et par andre som har vært med på utgravninger av romerske villaer, og det håper jeg å få være med på neste gang. Når man graver ut slike steder er funnene man får ganske forhåndsbestemte (selv om man alltid kan bli overrasket), og langt flere enn i slike forhistoriske utgravninger som jeg har vært med på nå. Men gøy å få erfaring fra ulike typer utgravninger også - og når funnene ikke er forhåndsbestemte så blir det jo også mye mer spennende!

Prikken på i'en er vel det at jeg har kommet inn på master i arkeologi ved Universitetet i Tromsø! Så det gjør alt litt mer komplisert framover... Kjenner etter denne uken at dette virkelig er noe jeg brenner for. Håper jeg får muligheten til å kombinere studiene mine. Eller finne på ett eller annet lurt... Jaja, det ordner seg vel!Harrietsham

Tok meg altså en runde rundt landsbyen jeg currently bor i, i går kveld. Ble nesten blown away på hvert gatehjørne av de koselige, gamle små husene. Jeg faller så utrolig lett for slike steder, at det skulle nesten ikke vært lov. Helt utrolig at hus fra 1500--1600 tallet fortsatt er bebodd. Hjemme føles det ut som at slike gamle hus er forandret til museumsgjenstander. Gatene er trange og små, og bak enkelte hus går det små smug ut til jordene som ligger og sprer seg utover. Sauene breker og søte katter sitter å ser på det begrensede livet rundt. Hagene nærmest bugner over av fargerike blomster, og lavendelen sprer skjønne dufter utover i gatelandskapet. Det mest spesielle huset er ved det i East Street, med sine svarte tømmerbjelker på hvit base, som er fra 1500-årene og uvanlig vel bevart. Og ja, det er fortsatt bebodd, selv om veggene og gulvene er usedvanlig skjeve. Helt utrolig! Ute på jordene rakk jeg også å se nærmere 12 små kaniner før de spratt avsted bak buskene! Slenger med et par tusen bilder fra dette stedet.. Skulle virkelig ønske jeg hadde hatt bedre tid. Kunne tenkt meg få ting bedre enn å sitte under ett av de store eiketrærne på jordene og lese bøker om 1800-tallets England.. Aaahh..
The Diggers

Jepp, har fått gravd litt i dag også (sjokk?)! Har i grunn bare gravd et dypt hull og skrapet overflaten rundt sjaktene våre for å kunne se sammenhengen mellom dem. Vi graver jo ut i en stor henge, og i dag fikk vi bli heiset opp av en gravemaskin slik at vi fikk se stedet ovenfra. Gøy! Så mye større ut enn fra på bakken, og man så den runde formen til hengen veldig godt. Dessverre kom regnværet rett før vi var ferdige, så BBC fikk filmet oss mens vi så ganske ekle, skitne og våte ut. Nå ser været bedre ut da, og selv om jeg fortsatt er sliten både fra i går og idag tenker jeg å ta turen ut en tur siden jeg drar allerede i morgen herfra... Må få sett litt mer av nærmiljøet før da!
Landsby og pub-liv

Etter jeg postet innlegget i går, dro vi et par stykker til en liten landsby like ved her som heter Lenham. Kjempesøt landsby med imponerende gamle hus. Når jeg sier gamle hus, så vil det si 400-500 år gamle! Og de er fortsatt i bruk! Helt utrolig med andre ord. Vi håpet å skulle rekke afternoon tea på the tea room, men så heldige var vi ikke. Istedet vandret vi litt rundt og gikk til slutt til den gamle puben The Red Lion og tok en cider. Deretter ble det stormåltid med roast chicken, som tydeligvis er ganske engelsk, og med blant annet yorkshire pudding som tilbehør (yum). Engelskmennene er veldig glade i å kalle alt for pudding, og etter mye fram og tilbake kom vi fram til at alt som kan klassifiseres som dessert altså er pudding. Weird. Vi ble sittende en god stund og tok oss litt pudding (altså kake..), og plutselig ble det liv i den 500 år gamle puben - for det var quizkveld! Oi oi. For et styr og for et leven. Helt vanvittig gøy å være med på, haha. Vi kalte laget vårt The Diggers, og lå kanskje midt på treet når det gjaldt poeng, haha. Utrolig mange vanskelige spørsmål for meg som er norsk, men et av spørsmålene var faktisk hva skandinavene kaller for gløgg! Vårt lag var det eneste av de kanskje 7-9 som var der som fikk poeng. xD Men plutselig var klokken blitt 22.30, og vi måtte løpe som farsken for å rekke toget, men rakk det akkurat ikke... så vi måtte ta beina fatt og gå halvtimen hjem. Not too bad, maten fikk senket seg i alle fall, og det var tusenvis av stjerner på himmelen! And as always, pictures to follow. 

 Arkeolog på jobben

Oi oi, for en dag! Er fullstendig utslitt etter å ha gravet og gravet med alt fra spakkel til "slegge" hele dagen i solsteiken. Men så kom funnene, og jeg fikk grave fram massevis av bein! Hurra! Men nå må jeg løpe, så her kommer to bilder fra dagen. 

Diggin' in the dirt

Da var Skottland byttet ut med store jorder i Kent i England og store mengder støv og jord. Har med andre ord startet på den arkeologiske utgravningen jeg skal delta på denne uken. Kjempespennende første dag. Vi ble nærmest kastet inn i det, for som direktøren av diggen mener, så er den beste måten å lære på å faktisk gjøre det man skal lære seg. Stedet vi utgraver er en "henge" fra bronsealderen, men med mange flere perioder og lokaliteter rundt om kring. Veldig spennende sted. Og det som er best med å grave ut forhistoriske steder er jo at man aldri vet hva man finner! Fant selv en stor rund jernklump idag, som bronsealderfolkene pusset helt rund og brukte som slingshot xD Gleder meg til å se hva morgendagen har å by på! I dag har vi bare rørt overflaten, men i morgen skal vi jobbe oss dypere i jorda. Får bare håpe regnskyene som truer holder seg borte...

Siste dagen på veien i Skottland

Vi kom oss opp tidlig, og tåken hang for en gangs skyld lavt i fjellene. Men det gjorde ikke så mye siden vi hoppet i bilen med en gang frokosten var fortært, og satte kursen mot Loch Ness. Tok bare litt over en time, men veiene ble svært smale og svingete på slutten. Det gjorde synet av Urquhart castle opp for. Slående vakker slottsruin i et slående vakkert landskap. Noe sjømonster så vi dog ikke... Deretter gikk turen sørover langs små smale veier og forbi flotte highlandkyr før vi ankom Glenfinnan og den flotte viaducten. Stedet er ikke bare flott, men det ble jo også brukt i Harry Potter-filmene xD Å se damptoget kjøre forbi over viaducten, mens passasjerene vinket til oss som hadde klatret opp fjellsiden var pretty awesome. Føltes ut som man så Harry Potter kjøre off to Hogwarts. Men SÅ på vei ned oppdaget vi RÅDYR, og de var så flotte der de gikk, og vi kom så utrolig nært. Gøy øyeblikk. Men så var tiden inne for å komme oss på veien igjen og suse sørover til Edinburgh hvor bilen skulle forlates. Det å leie bil og komme seg rundt på den måten er en utrolig luksus. Friheten som følger med er helt enorm, og det er vanskelig å gå tilbake til å kjøre tog/buss/taxi etter noe slik. Men men, all good things come to an end. Edinburgh var i alle fall en koselig by! More to come...   
 

Mobiloppdatering fra Edinburgh

Ja nå befinner vi oss altså i denne delen av Skottland - og uten internett der vi bor. Jeg benytter derfor anledningen til å skrive et par ord mens vi sitter på Jenners og har afternoon tea. Gratis internett her! Og verdens minste scones... Men byen er flott - og tettpakket med folk pga alle festuvalene. Strålende vær også, så kan ikke klage. Vi har fått sett store deler av byen, og handlet litt. Solnedgangen fra Calton Hill er å anbefale! Plutselig dukket også en liten rev opp!! I morgen er derimot siste dagen her. Allerede kl fire tar jeg flyet til London og beveger meg derfra til Kent. Skal delta på en arkeologisk feltskole i Harrietsham, og skal bo på en liten b&b hvor jeg har wifi. Yeppers. So long xD

Isle of Skye

Stod opp tidlig i dag og fikk en nydelig frokost her vi bor (skal skrive om stedet senere). Hoppet deretter i bilen og kjørte nordover mot Kyle of Lochals. Stoppet innom Eilean Donanslottet før vi kjørte over broen til øya, som er oppkalt etter det gamle nordiske navnet for sky. Et passende navn også, siden den var dekket av skyer da vi ankom. Kjørte via Portree og videre up north. Masse flotte fjellformasjoner og nydelige landskap! Vi stoppet så og gikk opp til the old man of Storr, og fikk sett både turister, sauer og magiske formasjoner av fjell. Ca 1 1/2 time tur retur, inkludert en del bildetaking og greier. Deretter kjørte vi til Staffin og så på dinosaurfotspor! Eller, de ordentlige var under sanden, så vi måtte nøye oss med replicas.. Naturen ble bare flottere og mer alien desto lenger nord vi kom, og veien bare smalere og smalere! I Uig stoppet vi og spiste lunsj/middag bestående av toast med ost og haggis, og en scone til dessert. Interessant. o.o 

Sauer var det over alt på øya, sikkert 8429034902 stykk totalt, og så fikk vi jo sett hele 4 highland kyr. Skikkelige ullklumper! Resten tror jeg at jeg har glemt fordi jeg er supertrøtt og greier, så ja. Dere får nøye dere med noen bilder. Hit drar jeg gjerne tilbake. Vil se mer!


Utrolig nok ble jo the weather supert til slutt! Hurra!

Eilean Donan Castle

Siden det ligger rett ved vårt B&B har vi stoppet innom der ganske så mange ganger idag... Kom nettopp tilbake fra en liten slottseskursjon i mørket, og wow sier jeg bare. Et meget nydelig sted å oppleve - natt som dag! Gleder meg til å se enda flere slott i morgen! Da skal også Loch Ness besøkes... spørs om vi får se noe sjømonster..?

Highland og haggis

Dagen i dag har gått kjempefort. Har fått gjort masse, sett masse, kjørt masse og spist masse... masse rart, that is. Herregud, skulle aldri spist haggis hvis jeg hadde vært smart og satt meg inn i hva det inneholder. Haha! Hakket hjerte, lever og lunger blandet med løk, rugmel og krydder og kokt i en sauemage i flere timer... jadda. Og dette spiste vi inni toast til lunsj. Smakte ikke så altfor ille da. xD Har også fått sett noen flotte highlandsfe up close i dag! Skjønnere skapninger skal man lete lenge etter. Kommer med flere bilder fra vår runde rundt på Isle of Skye litt senere.
På svingete veier i Skottland

Ja, da har vi kommet oss helskinnet gjennom første hele dagen på veien her i Skottland. Kjøringen går kjempebra, og klarer fint å holde meg på rett side av veien, haha. Men herreminfader så vakker naturen er her! Vanskelig å holde øynene på veien nesten... Vi har også vært ekstremt heldige med været, og i følge værmeldingen skal solen fortsette å skinne under oppholdet vårt her i Skottland (tvi tvi). Loch Ness måtte vi nesten utsette til vi kjører sørover igjen på torsdagen, men vi kom oss innom Stirling! Ikke spesielt gøy å være bilfører i de ekstremt trange små gatene som let opp til slottet da, huff. Men vakker var byen! Kjørte også i utkanten av Trossarchs-området og spiste medbrakt lunsj ved en nydelig loch. Stoppet innom en minilandsby som het Killin, og kjørte gjennom vakre Glencoe, og så via Fort William og hit hvor b&b vår hører til - et par mil sør for broen over til Isle of Skye (som står på planen for i morgen). Har nå vært å spist oss mette på en lokal pub, og tror jeg må sove snart for dagen på veien har vært intens for hode, øyne og bein. Må være uthvilt for en ny flott dag i morgen!

Her kommer noen bilder fra dagen. Og forresten, hvis noen har Skottland-tips å komme med, så tar jeg gjerne i mot!


Les mer i arkivet » Juli 2014 » Juni 2014 » Mai 2014 » April 2014 » Mars 2014 » Februar 2014 » Januar 2014 » Desember 2013 » November 2013 » Oktober 2013 » September 2013 » August 2013 » Juli 2013 » Juni 2013 » Mai 2013 » April 2013 » Mars 2013 » Februar 2013 » Januar 2013 » Desember 2012 » November 2012 » Oktober 2012 » September 2012 » August 2012 » Juli 2012 » Juni 2012 » Mai 2012 » April 2012 » Mars 2012 » Februar 2012

, Bodø

Hei, jeg heter Renate og er en reisegal nordlenning med bøttevis av eventyrlyst, som ofte befinner seg på reiser i inn- og utland. Her på bloggen sladrer jeg om stedene jeg har vært, og drømmer om stedene jeg engang skal dra. Til nå har jeg satt mine bein i 60 ulike land og på 5 kontinenter, og flere skal det bli. Følg meg gjerne på reisen!  Hei, jeg heter Renate og er en reisegal nordlenning med bøttevis av eventyrlyst, som ofte befinner seg på reiser i inn- og utland. Her på bloggen sladrer jeg om stedene jeg har vært, og drømmer om stedene jeg engang skal dra. Til nå har jeg satt mine bein i over 60 ulike land og i 5 verdensdeler, og flere skal det bli. Følg meg gjerne på reisen!  + Legg meg til som venn


Image and video hosting by TinyPic

Kategorier

 • » - Hvor har jeg vært?
 • » Afrika
 • » Argentina
 • » Bahamas
 • » Blogg
 • » Bolivia
 • » Bosnia & Herzegovina
 • » Brasil
 • » Bulgaria
 • » Burma/Myanmar
 • » Bøker & film
 • » Danmark
 • » Egypt
 • » England
 • » Estland
 • » Frankrike
 • » Hellas
 • » Hong Kong
 • » Hverdag
 • » India
 • » Irland
 • » Island
 • » Italia
 • » Jordan
 • » Kenya
 • » Kina
 • » Kroatia
 • » Latvia
 • » Litauen
 • » Malawi
 • » Malaysia
 • » Marokko
 • » Mexico
 • » Mongolia
 • » Montenegro
 • » Nederland
 • » Nepal
 • » News & TV
 • » Nord-Irland
 • » Norge
 • » Peru
 • » Polen
 • » Portugal
 • » Qatar
 • » Random
 • » Reiseartikler
 • » Reisedrømmer
 • » Reiseinspirasjon
 • » Reiseminner
 • » Reisetips
 • » Romania
 • » Russland
 • » San Marino
 • » Skottland
 • » Slovakia
 • » Spania
 • » Storbritannia
 • » Sverige
 • » Tanzania
 • » Thailand
 • » Tsjekkia
 • » Tyrkia
 • » Tyskland
 • » Ungarn
 • » USA
 • » USA - California
 • » USA - Florida
 • » USA - New York
 • » USA - Route 66
 • » Vatikanstaten
 • » Venezuela
 • » Zambia


 • Populære Innlegg

 • A Nomadic Life
 • Scenes from Bagan
 • In the backstreets of Varanasi
 • Romania - The Fairytale Land
 • Traveling Alone
 • 15 ting man må gjøre i New York
 • Hvordan har du tid/råd til å reise så mye?
 • A Year of Travel 2013
 • 50 ting jeg har lært på mine reiser


 • Andre Reiseblogger

 • Bobleliv Reiseblogg
 • Cocopia
 • Camilla i Verden
 • Den Vide Verden
 • Globetrotter Elisa
 • Hamacareise
 • Lineinspirasjon
 • Mstraveltipsy
 • Norske Reiseblogger
 • Reisedagboka/Sandra
 • Renates Reiser
 • Supermarie
 • Travel Thoughts


 • Arkiv

 • Juli 2014
 • Juni 2014
 • Mai 2014
 • April 2014
 • Mars 2014
 • Februar 2014
 • Januar 2014
 • Desember 2013
 • November 2013
 • Oktober 2013
 • September 2013
 • August 2013
 • Juli 2013
 • Juni 2013
 • Mai 2013
 • April 2013
 • Mars 2013
 • Februar 2013
 • Januar 2013
 • Desember 2012
 • November 2012
 • Oktober 2012
 • September 2012
 • August 2012
 • Juli 2012
 • Juni 2012
 • Mai 2012
 • April 2012
 • Mars 2012
 • Februar 2012
 • Januar 2012
 • Desember 2011
 • November 2011
 • Oktober 2011
 • September 2011
 • August 2011
 • Juli 2011
 • Juni 2011
 • Mai 2011
 • April 2011
 • Mars 2011
 • Februar 2011
 • Desember 2010
 • November 2010
 • Juni 2010
 • April 2010
 • Mars 2010
 • Februar 2010
 • Januar 2010
 • Desember 2009
 • November 2009
 • September 2009


 • Søk i bloggen

  hits