Vårt lille land

Det er litt rart å besøke Oslo bare en måned etter at det skjedde. En måned etter Norges historie forandret seg. . Å vandre rundt i gatene hvor det hele tok sted.. er veldig merkelig. Man stopper bare opp, står å stirrer, og skjønner ikke at det faktisk har hendt. Skjønner ikke hvordan det kunne skje. Men det gjorde det, og vårt lille land ble forandret for alltid.Forhåpentligvis forandret det seg til det bedre.

Det store blomsterhavet er kanskje  borte, men blomstene fortsettes å legges ned. Både mennesker fra Norge, og fra det store utland har lagt ned blomster, skrevet brev og lagt igjen sine flagg. Det er godt å se at vi alle står samlet.

Det blir litt trist å reise fra byen i morgen.

Verdens lengste innlegg!I dag startet dagen med å hoppe på fergen til Bygdøy. Ja, det der er fergen. Jeg trodde først det var en liten dvergbåt som hadde lagt til feil.. Skjemmes over at jeg aldri har tatt Bygdøyfergen før, jeg trodde den skulle være like stor som fergene bak! Men etter å ha tatt den skjønner jeg absolutt at den ikke trenger være større på den lille ferden over sundet. Dessuten var jo båten ekstremt søt! Nå høres jeg fullstendig idiot ut, jada, men vi får la det gå for denne gang..Jeg kom meg i alle fall over til Bygdøy (som forresten er et SUKKERSØTT sted), og HIT, TIL DE VAKRE VIKINGSKIPENE! Hvordan kan man ikke bli amazed over treskip som er nesten 1200 ÅR GAMLE?! Beats me. Gikk rundt i museet og følte meg forelsket. Tuller ikke altså. Nedenfor ser dere mitt forelsketuttrykk.Tuller ikke altså.Ble enda mer giret når jeg så at et av trebollene vikingene brukte til matlaging hadde MAGISKE TEGN på seg. Skjønte at de var magiske før jeg leste informasjonsteksten, they stood out! Fikk et lite magisk øyeblikk. Må finne ut av de der altså..Til slutt gikk jeg i alle fall ut av vikingskipmuseet, og så NESTEN ei stavkirke! Pretty nice, slapp til og med å betale inngang til folkemuseet.Deretter ble jeg skikkelig inspirert til å gå litt, nå som jeg ikke lenger er invalid. Skal aldri ta det for gitt å kunne gå normalt igjen. Ganske fint å finne slike øde naturområder bare et par minutter fra folksomme Aker Brygge. Fikk meg til og med noen nye venner der ute i ødemarka!Møt bæ bæ lille lam og alle hans slektninger.

Kom også over det store kjærlighetstreet. Lurer på om alle disse turtelduene fortsatt er sammen? Når jeg får noen å skrive om skal jeg totalt dra tilbake og risse navnene våre inn i dette treet. Mark my words. Bokstavelig talt.Den hvite halvøya. Ja, Bygdøy var en flott plass. Hvis jeg noengang finner ut at jeg skal flytte til Oslo på permanent basis, OG jeg vinner 500 millioner, skal jeg definitivt flytte dit. De som bor der må skikkert ha permanent sommerfølelse. Det var forresten et enormt filippinsk party i et av husene der idag, med mikrofon og partytelt og greier. Pretty loud stuff, så jeg måtte nesten bare ta båten tilbake til sentrum i frykt for hørselsskade.Gikk så innom United Bakeries og kjøpte meg en tripple chocolate scone, mmmmmmmmmmmmmmmmmmmm. Måtte sette meg ned å spise. Den var så god at jeg ville ikke falle om midt på gaten.På vei langs paradegaten så jeg plutselig tusen svarte biler parkert utenfor Grand Hotel, og KONGE LIMOEN! Det stod mange folk og så på, så jeg spurte hva som skjedde. Ingen visste. Så stod vi der alle sammen å så på noe ingen visste hva var. Deretter gikk jeg.Fikk så besøke den vakre Domkirken! Aldri vært inne der før, så det var jo en hyggelig overraskelse. Et vakkert og gyldent kirkerom. Godt å bare sitte ned, hvile beina, se på de vakre omgivelsene og puste ut.

Fant forresten makroner! Ikke i kirken da, men likevel. De vakre fargene er hypnotiserende. Skal lage tusen av disse når jeg kommer hjem. Sånn helt hjem, til oppinordland.

Deretter gikk jeg bare rundt i byen i tusen år. Bare gikk. Kom så hjem UTEN POSER I DAG! Eller det er ikke sant, jeg kom hjem med én pose. Den var det sushi i.

GOD AFTEN.

Snapshots from MongoliaSommeren for to år siden tok jeg den transmongolske jernbanen fra Moskva gjennom store deler av Russland, Mongolia og så til endemålet Beijing. Hele 6 døgn på toget. Det var ganske så utrolig å våkne opp dag 5 og se hvordan landskapet hadde forandret seg fra skogkledd tundra til åpne vidstrakte landskap. Utenfor togsporet var de grønne åsene dekket av sauer og yurter - tradisjonelle små hus som mongolene bor i. Vi var kommet til Mongolia!Hovedstaten i Mongolia - Ulan Bator - var en spennende by. Tradisjonelle yurter og moderne høyhus side om side. Geiter og menn i dress som ferdes rundt i de samme gatene. En by full av kontraster med andre ord.

Mange søte og blide fjes å se i hele landet. Spesielt ungene syntes det var spennende å se hvilke mennesker toget brakte med seg denne uken.Av og til kjørte vi forbi små byer, men 95% av landet består av åpne rullende åser, ørken, og grønne slettelandskap så langt øyet kan se. Imponerende hvordan mange av disse nomadene klarer seg gjennom heten på sommeren og den ekstreme kulden på vinteren.

Mongolia utpreget seg i alle fall som et meget spennende land som jeg håper jeg får dra tilbake til snart, utforske og lære å kjenne bedre.

Noen som har vært der eller ønsker å dra?

Jeg er blakk!Nei, er egentlig ikke det. Dessverre. Hadde vært en fryd å se at lommene var tomme og kunne gå forbi butikkene UTEN Å STOPPE, GÅ INN OG KOMME UT MED NYE POSER. Neida, skal ikke lure meg selv... Det er jo så koselig å pakke ut av posene når man kommer hjem, og se på hva man faktisk har kjøpt! xDDen aller beste følelsen er når man kommer inn i butikk nummer tusen, og ENDELIG FINNER NOE MAN HAR LETT ETTER LENGE, som boken over! 149,- har det stått på prislappen i alle butikkene jeg har vært i, og på et punkt tenkte jeg faktisk "jaja, får bare kjøpe den da", MEN det gjorde jeg heldigvis ikke, og nå er den min for bare 69,-! Fikk i tillegg Idas Dans for 29,- siden jeg er ARK-venn. Fint å være venn med ARK med andre ord.Gjorde også århundrets oppdagelse idag. PHILADELPHIAMAKI I OSLO!! Merkelig nok har jeg bare funnet det i østblokkbyer som Riga, Talinn og Moskva.. Letet i flere år i Stockholm, men fant det aldri der. Men Oslo du, Oslo vet hva kundene liker! Det var så godt at jeg nesten datt av sofaen. De friterte laksemakiene var også delicious, men noe sier meg at det sikkert er 500 kalorier i hver bit. Må nok ha en runde til med philadelphiamakiene da før jeg drar hjem xD

Ja, da var vel dagens overfladiske innlegg over, i likhet med denne dagen i Oslo. Nå skal jeg se tusen til episoder med Glee, og i morgen blir det MUSEUMSDAG. Ja, tusen museer skal besøkes og beina mine MÅ bare takle det. Så det så.

Og ja forresten, tror jeg vil bli dyrepleier...

Magiske DelphiI Hellas ligger det en liten by som klamrer seg fast til fjellveggen. Byen heter Delphi, og det kan hende du synes navnet høres kjent ut. I den antikke byen med samme navn like bortenfor, hørte orakelet i Delphi til i antikk tid. I dag står ruinene igjen, men de er så omfattende at et besøk der gjør en ganske målløs. Spesielt på grunn av de vakre og meget dramatiske omgivelsene.Bare en liiiiiiiiiiiiiiiiten brøkdel av ruinene, de fleste lå ovenfor fra hvor dette bildet ble tatt.Det er et par år siden jeg var der nå, men jeg husker oppholdet som om det var i går. Synet som møtte oss når bussen hadde slengt seg gjennom svingene høyt oppe i fjellskråningen, og plutselig kom havet til syne nede i dalbunnen gjennom den røde disen farget av solnedgangen. Det var rett og slett magisk! Jeg slengte fra meg kofferten på hotellet og vandret oppigjennom trappene i byen til jeg fikk en utrolig utsikt ut over hele stedet og havet nedenfor.

Flygende ostehøvler!

Var nede i Bjørvika i går, men ble ikke så lenge, hold på å blåse på hav. Noe som mange andre faktisk gjorde! Flugtagfolkene i alle fall. Red Bull Flugtag er et konsept som har reist over hele verden for å la merkelige folk konkurrere i å fly lengst i en egenkonstruert flykonstruksjon. Nesten litt som "ta sjansen" om noen av dere husker det. ANYWAYS, det gikk selvfølgelig galt for de fleste av disse flygetingene (flygende sparker med julenissepiloter, flygende ostehøvler og gigantiske marihøner, villakser osv), og noen kom seg ikke engang AV RAMPEN. Strange. Ganske så mange folk hadde møtt opp da, så det var ganske morsomt.Her går det gale for villaksen...Ikke så ofte man ser støveldansende nisser i august o_oLots of folks indeed. Lurer på hvem som vant, for jeg gikk før den tid kom... kunne det ha vært ostehøvelen?

Best Glee quote ever

"Do you know what this is? It's broccoli. When I showed this to Brittany earlier, she began to whimper, thinking I had cut down a small tree where a family of gummi bears used to live."

- Sue

 AHAHAHAHAHAHHA

Ønsker jeg var midt i orkanen!

Ja, har faktisk hørt og lest av flere at de ønsker de kunne oppleve naturkreftene som orkanen Irene nå utslipper på USA på nært hold. Selv tenker jeg bare... herregud, hva er det som får mennesker til å ønske noe slik? 2011 har vært et år preget av utrolig mange forferdelige naturkatastrofer som har ødelagt store landområder og tatt flerfoldige menneskers liv.

Tørken og sultkatastrofen på Afrikas horn, jordskjelvene og tsunamiene som angrep Japan, gigantiske jordras i Brasil,  jordskjelv på New Zealand, dødelige halgstormer i Kina, enorme flommer i Australia, jordskjelv med utrolige ødeleggelser i Chile, over 100 tornadoer i Iowa/Alabama, i tillegg til flere store branner, flommer og jordskjelv andre steder i verden... og nå orkanen Irene som allerede har tatt 10 liv på sin ferd oppover amerikas kyst. OG DETTE ER BARE I ÅR, BARE ÅTTE MÅNEDER MED HENDELSER..

En rapport fra i fjor sier at i 2010 var hele 42 MILLIONER mennesker på flukt på grunn av naturkatastrofer. Vi som har sluppet unna disse tragediene, skjønner vi ikke hvor heldige vi er? Hvem kunne så ØNSKE å oppleve slikt fordi det høres "spennende" ut? Jeg blir kvalm. Dessuten er det respektløst for alle de som har gått tapt i slike tragedier og alle de som har mistet noen de er glade i. Vi burde takke høyere makter hver dag for at vi er så heldige som vi er. Man vet aldri hvilket sted som blir rammet neste gang, det er forferdeligheten som skjedde 22. juli et godt eksempel på... Nei, vær glad i livet, utsett ikke deg selv for unødvendig fare og vær takknemmelig for det du har.

Many places seen, many things done

Sene, ensomme kvelder får en ofte til å tenke på hva en ikke har i stedet for å fokusere på hvor heldig man faktisk er. For å oppmuntre meg selv tenkte jeg å poste noen bilder fra alle de fine feriene jeg har hatt sålangt i år. Året er jo ikke over heller, bare HALVE 2011 er forbi! Jeg får lære meg selv å bli mer positiv..

Oooooooooooooog ja, tror jeg stopper før jeg kommer til Afrika. Det har vært et FANTASTISK reiseår sålangt! Men etter å ha sett gjennom alle bildene føler jeg reisefeberen melde sin ankomst.... UH OH!

Dagen i går

Så, mens det høljer ned og tordner ute kan jeg bruke tiden på å fortelle om dagen i går. Ikke så spesielt eventful at det gjør noe, MEN MEN. Brukte en del penger da, uuuuuugh.

Vandret litt rundt i byen i solskinnet og fant ut at jeg trenger fem dager bare på Søstrene Grene fordi de har så mye søtt og fint. Deretter hoppet jeg på den alltid så overfylte bussen til IKEA.


Dagens fangst

Spiste en liten minilunsj (som inkluderte en meget så god trøffelkake, nam), før jeg hoppet ut i handlekaoset. Hvorfor har jeg ikke en bil med meg? Kunne sikkert kjøpt 1/3 av butikken, men når man bare har en koffert til rådighet er det ikke så lett. Det ble en del greier med meg hjem da, som en kan se på bildet under...Så joda.. Drasset så posene hjem i tusen varmegrader. Neida, men varmt og godt var det! Var faktisk så sliten at jeg måtte sove etter å ha lest litt i sofaen, og da jeg våknet var det MØRKT UTE. Neida, ikke helt, men skjønte med en gang at regnet ville komme hvert sekund. TIL TROSS FOR DET, tok jeg IKKE med meg paraply da jeg gikk for å kjøpe middag (les: sushiiiiiiii)... gud. Gikk derfor til trikken og ventet på den. Plutselig kommer fyren som står like bortenfor bort til meg og bryter ut av seg "your eyes so beautiful, I just couldn't keep it to myself, I had to tell you! Are you norwegian? Nooo, you look australian!" og blablabla og hele familiehistorien og yes, you name it. Like før trikken kom og han skulle gå tilbake til tingene sine så tok han meg på nesen og sa "this is beautiful too!". Ok man.... good to know.Dette ble i alle fall resultatet etter tusen års vandring i regnet, men oooooooooh yums. Serriøst, denne sushien er to die for! Fikk også endelig sett Water for Elephants! Litt ulik fra boken på flere måter, men omfg, I want a Rosie!

Ha en fiiiiiiiiiiiiiin dag, og jeg håper dette regnet stopper så jeg kommer meg til kjøpesenteret xD

Lys gjør alt litt bedre, ikke sant?

Det er ingen surprise at jeg er glad i lys. Tror ikke jeg vet om noen som eier fler lysestaker, lanterner eller andre lysobjekter enn meg. Kanskje ikke så rart når man bor på en av verdens mørkeste steder (på vinterhalvåret selvfølgelig, sommeren blir en annen sak..)! Lys gjør alt så mye bedre, og ikke minst koselig. Fikk plutselig en ide om å henge opp lysslynger rundt i leiligheten nå når det begynner å bli mørkt. Hadde slike i Stockholm når jeg bodde der, som vist i bildet nedenfor.Tenkte å henge en fargerik lysslynge over stuevinduene, og en på soverommet - nesten som en stjernehimmel kanskje? Hadde vært gøy å se om jeg får noe opp på badet også. xD

Poster noen inspirasjonsbilder nedenfor, hentet fra weheartit.com.Hva synes du?

En dag i Oslo


<3

Startet dagen med å våkne (obviously), deretter fant jeg ut at det var 20 grader, og ble SÅ GLAD. Kledde på meg og løp ut døren. Skaffet meg et ukekort slik at jeg bare kan stresse rundt fra det ene transportmiddelet til det andre uten å tenke på å kjøpe billetter, stemple and all that stuffs, meget greit.Startet med et besøk på det Naturhistoriske museet, og besøkte mine gamle venner - mumiene! Lenge siden jeg har vært der nå, men var der ca ukelig eller oftere i studentperioden. Museet har også reklamert om at de har utstilling om ismannen Ötzi der nå, så jeg antok jo at HAN skulle være der, men NEIDA, det var bare en utstilling OM han, ikke han selv. ;_; Så måtte jeg trøste meg selv...og gikk å kjøpte frozen yoghurt på Yoghurt Heaven! YUM. Man kan velge hvilken yoghurtsmak man vil ha, og deretter tilbehøret (masse godt å velge mellom), også veies heile greia, og man betaler etter hva den totale vekten blir. Jeg betalte 30,-Deretter gikk jeg rundt det meste av byen og så ca hele bloggnorge og en trilliard andre mennesker før jeg endte opp ved Domkirken. 10 års bryllupsdag for kronprinsparet idag, så masse kjentfolk samlet seg til gudstjeneste i Domkirken, blant annet Bård Tufte Johansen (wtf).Mr. Statsminister var også selvsagt der, og ble møtt av et applausbrøl.Haha, like før Dronning Sonia gikk og lukket døren etter Kongen.. xD Hun er nok en dame som bruker å rydde opp i saker og ting.Hele gjengen (Victoria og Daniel hadde tydeligvis også tatt turen), og hovedgjestene selv. Hurra.

Ja, så etter å ha stått i tusen år dro jeg så etter hvert tilbake til leiligheten (pluss ca femti omveier av forskjellig sort) helt utslitt. Ikke bra å gå fra sengeliggende i en uke til maratonløper i hovedstaten på bare noen dager.MEN hvem kan klage når man har DETTE til middag? Omfg, så godt, det finnes IKKE ORD.

MEN JA VI SNAKKES. Tror jeg skal dra på en svær svensk møbelbutikk i morgen...

Vogue Italia redaktøren Franca Sozzani i Oslo!She's tiiiiiny! Skikkelig high celeb count i dag altså... for de som teller. :shady: Skal lage et innlegg om dagen idag, nå straks.

Skyer og sol


Same plane, different place

Da er jeg ankommet "storstaden", og sovnet meg igjennom første natten. Hørtes ut som noen holdt på å ommøbellere i etasjen ovenfor hele natten, meget merkelig. Sovnet likevel, så nå er jeg klar for museum, shopping og frozen yoghurt!

Ha en fin dag!

Things to do in Oslo


Gammelt bilde fra Aker Brygge/Tjuvholmen. Elsker å være turist i mitt eget land xD

For at jeg skal prøve å få gjort mest mulig på den uken jeg har der alene, så har jeg laget en liste. Alltid koselig med lister vet dere, spesielt følelsen man får etter at man har krysset av punkter!

- Dra på Vikingskipmuseet (hallo, en utdannet arkeolog som aldri har vært der enda.. skammelig x_x)

- Gjenbesøk både på nasjonalmuseet, naturhistoriske museet og det kulturhistoriske museet (omfg så nettopp at Ötzi skal være der nå!)

- Spise sushi sånn ca hver dag (skal prøve å bli lei av det så jeg ikke savner det like mye når jeg kommer hjem.. never gonna happen ;_; )

- Finne tak i makroner (tips på hvor de har awesome og ikke så dyre makroner?)

- Handle på Indiska og Søstrene Grene

- Dra innom IKEA og se om jeg finner noe lurt

- Kanskje jeg tar turen innom Folkemuseet på Bygdøy (tydeligvis gratis inngang der på lørdag)

- Internasjonal torgdag på Grønland på lørdag også, mye som skjer da altså..

- Kanskje jeg endelig vil se innsiden av Akershus slott?

- Må ta meg tid til å vandre rundt på Vår Frelsers Gravlund

- Norsk Derby på Øvrevoll på søndag, oh wow! xD (Ønsket å bli jockey når jeg var mindre! .. Sikkert derfor jeg ble så kort og liten... o_O Maybe I should put on my hat and go! xD)

Ok, tror jeg trenger flere dager...

Aloha!


Bodø from above, tatt tidligere i vår

God kveld ja, det har vært en fin dag i dag.

Våknet til et hustrig og trist vær, så tok med meg dyna til sofaen og lå og så på serier der en stund.. hvor ofte gjør man det liksom? Skikkelig koselig luksus. xD Deretter dro jeg til byen med noen venner og fikk kjøpt litt stuffs som jeg allerede har tusen av (les: lanterner og elefanter...). MEN OMG, jeg fant Scrabble til 199,-!! Det er jo sykt billig da, for på Arkbutikken like ved kostet den 549,-, wtf liksom.

Deretter var det baking på gang fordi frøken Hege hadde bursdag! Cupcakes og den mest awesome kaken sånn ever ble resultatet. God var den også, i likhet med alle godsakene vi fikk servert da vi ankom bursdagsbarnets hus. xD

Nå burde jeg vel komme meg i seng. Skal prøve å vaske hele leiligheten før jeg setter meg på flyet i morgen kveld. Alltid like fint å komme hjem til et ryddig og rent hus. Har ikke startet å pakke engang, men skal prøve å ta med meg minst mulig uansett.

Så ja, da blir det endelig Oslo i morgen!

Verdens beste filmintro

Begynnelsen, slutten, musikken, fargene, karakterene, kameravinklene, følelsen - ja, ingen introer slår denne. Musikken på fult, ta på fullscreen og bare nyt. xD

Å duppe rundt i DødehavetI forbindelse med reisen til Jordan tidligere i år, var et besøk ved Dødehavet uungåelig. Selv om man har hørt og lest sitt, var det likevel med en viss skepsis vi la oss ned i vannet. Men joda, man flyter virkelig som en kork! xD Ikke trenger man anstrenge seg heller, så lenge man klarer å holde ansiktet unna det saltrike vannet er det bare å duppe rundt totalt avslappet.Man kan også smøre seg inn i dødehavsleiren, som skal være veldig god og pleiende for kroppen. Tydeligvis selges denne for flere hundrelapper på spasenter over hele verden.Salt er det i alle fall nok av i og rundt Dødehavet! Et besøk og helst et dupp i Dødehavet er virkelig anbefalt. Det er umulig å beskrive den uvirkelige følelsen av å flyte helt uanstrengt i denne sjøen!

Sicilia

Jeg har alltid vært Italiafrelst, og siden min første tur til Italia i 2007 har jeg vært helt forelsket. Jeg har vært en del opp og ned vestkysten i landet, men det finnes fortsatt steder i Italia jeg VIRKELIG vil dra. For eksempel Milano, Cinque Terre, Sardinia og Sicilia. På grunn av min slemme fot, falt jo halve Osloturen og Kroatia i vasken, MEN nå ser jeg at ryanair har ganske billige billetter til Palermo i neste uke. Jeg kan altså få et par dager i Sicilia hvis jeg hopper i det. JEG HAR SÅ LYST. En dag i Palermo og et par dager i den vakre byen Cefalu. Se så vakkert og idyllisk det er der!Zomg. Noen som har vært på Sicilia og kan gi litt tips?

Hekta på Holy Ghost!

Disse to sangene går virkelig på rundgang her hjemme nå, klarer ikke å stoppe å høre på dem.

 Awesomeness to the max.

 <3

Siste

Sang du hørte: Holy Ghost - Hold My Breath

Film du så: The Good, The Bad and The Ugly (skikkelig barsk mannefilm, haha, men awesome)

Mat du spiste: Polarbrød med brunost, kjempegodt

Klem: Bestemoren min for et par dager siden

Følelse: Happiness, godt å føle at jeg begynner å bli frisk i foten, dessuten er været så fint!

Reise: Afrikaturen! Bare noen dager til jeg drar til Oslo også!

Glede: Hurra hurra?

Drøm: Hahahhaha.. tror ikke jeg klarer å gjenfortelle den, it was waaaay too weird.

Person du traff: Ekspeditøren på Vinmonopolet, hurra.

Person du snakket i telefon med: Mamma.

Personen du fikk sms av: Frøken K.

Gangen du spiste 7-eleven pølse: Sånn never?

Gangen du var utendørs: Ca en time siden. Burde gå ut igjen, været er way too awesome!

Gangen hele familien din spiste middag sammen: Wow, lenge siden... i mai tror jeg, eller når det var broren min var sist hjemme..

Tingen du kjøpte: Vinflaske og litt mat.

Generelt

Skal bli morsomt: Å treffe vennegjengen i kveld, og dra ut på byen en snartur!

Skal ikke bli morsomt: Letingen etter ny jobb...

Sparer til: Fremtidige reiser xD

Pålegg som gjelder: Brunost all the way.

Ønsker at jeg var flinkere til: Alt ;_;

Dagens drikke: Vann.

Hva savner du: Alt og ingenting..

Tre band/artister: Ellie Goulding, Sam Sparro og Lissie.

Hva har du gjort idag: Vært en snaaaartur i byen, solet meg og lest.

Pleier du å banne mye: Huff, ja dessverre.

Hvor tidlig står du opp: Mellom 8.30 og 10.30 en gang.

I helgene: Samme, ukene og helgene går egentlig i ett.

Hva skal du gjøre ikveld: See frieeeends.

Hvor mange timer sover du per natt: Tusen timer! Neida, rundt 8-10 er perfekt.

Beste som hendte deg forrige sommer: Denne sommeren eller? If so; alle reisene og menneskene og maten og musikken og filmene og alt, yes, alt.

Favorittplagg i garderoben akkurat nå: Alle kjolene jeg føler jeg aldri får brukt ;_;

Høyde: 156.

Bytter gjerne garderobe med: Livingdoll.

Bukse eller skjørt: Hmm, begge?

Seneste utleste bok: The Return av Victoria Hislop. Ikke like bra som Øya, men fin bok (masse lærerik og hjerteskjærende fakta om Franco's rise to "fame" i Spania..)

Dittt soverom kan beskrives som: Lite, mørkt og koselig? xP

Deg selv med tre ord (akkurat nå): Sulten, sliten i leddene og forhåpningsfull xD

Du trener: Haha, elsker å gå turer i skog og mark, men nå kan jeg ikke på grunn av den sabla foten.. Skal begynne å trene i høst da. Trenger å trene opp kroppen slik at den blir sterk og ikke svikter x_X

Du ville bli da du var liten: Dyrelege.. That never happened. =/

Hvordan ser din liste ut?

 

Verdens vakreste arbeidsplass?


Gammelkirka

Siste dag på jobb var på søndag, men jeg har vel ikke posten noen bilder fra stedet jeg har jobbet i sommer? Jeg var museumsvert i Gildeskål gamle kirke, og jobben gikk for det meste ut på å være omviser i gammelkirken for tilreisende turister eller andre interesserte. En jobb jeg aldri tidligere kunne tenkt meg å gjøre, men som gikk utrolig bra, og som jeg føler jeg har vokst veldig mye ved å gjøre. I tillegg til omvisingen har jeg vært rundt i området og sett etter uregistrerte fornminner, og laget en brosjyre om fornminnene i området. En kjempemorsom og spennende jobb all together, for å si det sånn! Her kommer litt bilder derfra.Kirken er bygget i romansk stil, og har stått slik den gjør nå siden ca 1200. Så kirken er altså rundt 800 år gammel, noe som er helt fantastisk. Bare tanken på hvor mange mennesker som har gått til kirken i løpet av så mange hundre år, og hvor mye historie som faktisk kirkerommet inneholder, er helt sinnsyk. Fortsatt ligger det mange mennesker begravd under gulvet i kirken, så hver morgen var jeg påpasselig med å si "god morgen" til alle sammen, haha, slik at alle hold seg i ro. xD

Deler av trevirket brant ned i en stor brann i 1710, så interiøret i kirken er altså fra året etterpå - 1711. Få slike 1700-tallsinteriør finnes igjen i kirker rundt om i landet vårt idag, på grunn av at de aller fleste kirkene ble moderniserte, utvidet eller revet på midten av 1800-tallet. Denne kirken er derfor nesten unik, og det vises spesielt på disse "burene" som finnes rundt om i kirken. De er innelukkede stoler hvor de rikeste og mektiske i samfunnet satt.Alt i alt et meget spennende og vakkert sted å jobbe. Hvis dere er i nærområdet anbefaler jeg virkelig en tur innom. Et mer naturskjønt sted skal man lete lenge etter.

IMDb Top 250

I høst har jeg satt meg flere "mål" om ting jeg skal gjøre. Jeg skal lese masse masse, spesielt de gamle klassikerene man burde ha lest (Leser Wuthering Heights nå, og den er cra-azy), og jeg skal prøve å få sett hele top 250 filmene på imdb. Hva er ikke bedre enn å sitte inne å se på bra filmer mens mørket og høsten senker seg utenfor?

Blogg.no er teit og vil ikke la meg copy/paste hele listen inn i dette innlegget, så derfor limer jeg bare inn listen over top 15. Alle disse (utenom Seven Samurai, må få sett den FORT) har jeg nå fått sett, og alle er virkelig unike og bra på sin egen måte. Synes jeg i alle fall, men vi har jo alle ulike meninger, så oui.

Gikk gjennom hele listen og har faktisk sett akkurat 100 filmer av den nå. Bare 150 to go, haha... Hvor mange filmer har du sett/hvike ønsker du å se?

Rank Rating Title Votes
1. 9.2 The Shawshank Redemption (1994) 630,928
2. 9.2 The Godfather (1972) 481,241
3. 9.0 The Godfather: Part II (1974) 296,237
4. 8.9 The Good, the Bad and the Ugly (1966) 198,604
5. 8.9 Pulp Fiction (1994) 498,321
6. 8.9 12 Angry Men (1957) 151,075
7. 8.9 Schindler's List (1993) 331,265
8. 8.8 One Flew Over the Cuckoo's Nest (1975) 260,222
9. 8.8 The Dark Knight (2008) 566,527
10. 8.8 Inception (2010) 399,939
11. 8.8 The Lord of the Rings: The Return of the King (2003) 436,734
12. 8.8 Star Wars: Episode V - The Empire Strikes Back (1980) 324,796
13. 8.8 Seven Samurai (1954) 112,974
14. 8.8 Fight Club (1999) 467,064
15. 8.7 Goodfellas (1990)

275,662

It's a sick sick world, and I'll be your medicine

Krykke-jenta

I et desperat forsøk på å leve litt "normalt" igjen, ble jeg med foreldrene mine til det lokale kjøpesenteret. Krykkene ble selvsagt med, siden jeg aldri i verden ville overlevd haltende rundt der inne. Ikke at det gikk så greit med krykkene da heller for den saks skyld. Jeg har virkelig full medfølelse med alle som av en eller annen grunn er avhengige av krykker. Enkelte mennesker blir overhyggelige, mens andre lever i sin egen verden og gir tydeligvis faen i at noen sliter og ikke er like mobil som dem selv. Huff! En liten tankevekker dette altså. o.o

Fikk handlet en del ting da, blant annet lampe til nattbordet på soverommet. Slitsomt å vandre fram og tilbake til døren for å kunne slå på/av lyset. Plukket også opp en del småting fra Kremmerhuset og Cubus. Mye folk, men godt å komme seg ut litt. Nå er jeg derimot sliten i hele kroppen etter å ha anstrengt meg på krykkene, haha. Fint med en mamma som stiller opp som pakk-esel og bærer alle posene mine i alle fall. xD

Ellers har jeg ikke gjort så mye i dag. Ladder opp til helgen når jeg skal ta med meg foten og være litt sosial, haha. I går var vennegjengen hos en kompis, og så en veldig merkelig film (The Beaver - see it and be scared), og sa farvell til en venninne som skal ta med seg lillebabyen og flytte sørpå. Trist ;_; Hva om babyen vokser så fort at vi ikke får se han før han blir voksen!! Nå er det altså to venninner (og noen kompiser) som har flyttet sørover... tragisk. Vi savner dere allerede! Men men, all the more reason til å ta bedre vare på dem man fortsatt har rundt seg... og til å dra på besøk rundt om i landet xD

Jaja, nå skal jeg sette meg ned og se The Good, The Bad and the Ugly. Kan bli ganske så interessant, introen var jo catchy.. Så 12 Angry Men tidligere i dag, og damn, den var ganske awesome! Flotte dialoger og mange "oh snap" øyeblikk. Hele filmen foregår inne i et rom hvor juryen samles etter rettsaken, og her skal så de tolv mennene som juryen består av finne ut om den anklagede er skyldig eller ikke. De 90 minuttene den varte gikk ganske så fort.

Så det er i alle fall en upside med å være immobil, man kan sitte å se filmer og serier i fleng uten å få så veldig dårlig samvittighet... :P


Howdy Clint.

Story of my life

I have 1000+ songs on my iPod, but I listen to the same 3 over and over

Hulfot

Ja, da har jeg endelig vært hos legen og hun mente på at jeg har hulfot. Ikke den ekstreme varianten, men at jeg altså har høyere fotbue enn de fleste og at det gjør at tåballene og hælen blir mer belastet enn de skal. Hulfot er vel det motsatte av plattfot, kan man si. Hun mente på at jeg bare må holde meg i ro og bli frisk, slik at denne belastningsskaden går over, og at jeg deretter må dra til en ortopedtekniker og få laget meg såler til å ha i skoene slik at jeg forebygger fler plager. Disse må jeg da gå med resten av livet... Farvel til awesome shoes?!

Ugh, ikke nyheter jeg ønsket å høre liksom. Disse spesiallagede sålene koster nok sikkert flere tusen også, og hvor skal jeg få de pengene fra? Så lenge man holder seg frisk er det vel verdt det, I guess..

Jeg har nok stått og gått litt for mye i altfor flate sko nå i sommer.

Victoria Falls fra helikopter!

Synet av verdens største sammenhengende foss var spektakulært nok i seg selv, men å faktisk fly over fossefallet var bare helt utrolig. Fallene er i gjennomsnitt 108 meter høy (dobbelt så høy som Niagrafallene), 1,7km lang og det renner i gjennsomsnitt 1 million liter gjennom dem PER SEKUND! Utrolige krefter. Det er ikke for ingenting at fossen på lokalspråket kalles "the smoke that thunders".I tillegg så vi elefanter, bøffel, sebra og flodhest fra luften da vi fløy over nasjonalparken! Utrolig gøy!

Dagen før opplevde vi Victoriafallene til fots, og gikk langs den Zambiske siden fra nederst på bildet over, til den knausen som stikker ut mot fallene sør for broen. Og vi ble VÅTE. Vannskyen var så intens and vannet fløt på stien hvor vi gikk. Vi ble nødt til å kle av oss skoene og låne svære ponchoer for å ikke bli nevneverdig våt (noe vi ble uansett, haha) - og vi så ut som hobbiter på tur! xD Alt i alt en helt sinnsykt morsomt opplevelse.

Noen som har vært der og trasket gjennom vannskyen?

Stillesittende liv

Kjedelig når man ikke kan bevege seg normalt. Foten har altså ikke blitt noe særlig bedre siden helgen. Eller, den verker ikke konstant slik den gjorde før, nå verker den bare hvis jeg er så uheldig at stortåleddet blir bøyd mikroskopisk opp eller ned. Foten er fortsatt hoven, slik at jeg ikke kan trø flatt uansett om jeg ville. Jeg aner virkelig ikke hva det kan være som er årsaken bak dette. Men nå er jeg lei, så i morgen drar jeg avgårdet til legen - uansett om de har time eller ikke.

Det er så mange ting jeg vil gjøre, men som jeg ikke får gjort! I morgen skulle jeg egentlig reise til Oslo, men den turen måtte jeg utsette til i neste uke. Jeg trenger diverse ting til leiligheten, men jeg kan jo ikke kjøre så da kommer jeg meg ingen steder, selv om jeg kan hoppe rundt på krykker i butikkene.Jeg ønsker å male, men jeg har ingen lerret. Fjellene bare roper etter meg, men jeg kommer meg ingen vei. Blir gal av å konstant sitte i ro!

Heldigvis virker denne sesongen av True Blood veldig lovende da, så det hjelper med litt vampyrunderholdning. Får sette igang og lese også, og ikke bare henge foran denne skjermen.

Noen ideer på hva man kan bedrive tiden med?På toppen av Galdhøpiggen i fjor, da kunne jeg GÅ..

Les mer i arkivet » Juli 2014 » Juni 2014 » Mai 2014 » April 2014 » Mars 2014 » Februar 2014 » Januar 2014 » Desember 2013 » November 2013 » Oktober 2013 » September 2013 » August 2013 » Juli 2013 » Juni 2013 » Mai 2013 » April 2013 » Mars 2013 » Februar 2013 » Januar 2013 » Desember 2012 » November 2012 » Oktober 2012 » September 2012 » August 2012 » Juli 2012 » Juni 2012 » Mai 2012 » April 2012 » Mars 2012 » Februar 2012

, Bodø

Hei, jeg heter Renate og er en reisegal nordlenning med bøttevis av eventyrlyst, som ofte befinner seg på reiser i inn- og utland. Her på bloggen sladrer jeg om stedene jeg har vært, og drømmer om stedene jeg engang skal dra. Til nå har jeg satt mine bein i 60 ulike land og på 5 kontinenter, og flere skal det bli. Følg meg gjerne på reisen!  Hei, jeg heter Renate og er en reisegal nordlenning med bøttevis av eventyrlyst, som ofte befinner seg på reiser i inn- og utland. Her på bloggen sladrer jeg om stedene jeg har vært, og drømmer om stedene jeg engang skal dra. Til nå har jeg satt mine bein i over 60 ulike land og i 5 verdensdeler, og flere skal det bli. Følg meg gjerne på reisen!  + Legg meg til som venn


Image and video hosting by TinyPic

Kategorier

 • » - Hvor har jeg vært?
 • » Afrika
 • » Argentina
 • » Bahamas
 • » Blogg
 • » Bolivia
 • » Bosnia & Herzegovina
 • » Brasil
 • » Bulgaria
 • » Burma/Myanmar
 • » Bøker & film
 • » Danmark
 • » Egypt
 • » England
 • » Estland
 • » Frankrike
 • » Hellas
 • » Hong Kong
 • » Hverdag
 • » India
 • » Irland
 • » Island
 • » Italia
 • » Jordan
 • » Kenya
 • » Kina
 • » Kroatia
 • » Latvia
 • » Litauen
 • » Malawi
 • » Malaysia
 • » Marokko
 • » Mexico
 • » Mongolia
 • » Montenegro
 • » Nederland
 • » Nepal
 • » News & TV
 • » Nord-Irland
 • » Norge
 • » Peru
 • » Polen
 • » Portugal
 • » Qatar
 • » Random
 • » Reiseartikler
 • » Reisedrømmer
 • » Reiseinspirasjon
 • » Reiseminner
 • » Reisetips
 • » Romania
 • » Russland
 • » San Marino
 • » Skottland
 • » Slovakia
 • » Spania
 • » Storbritannia
 • » Sverige
 • » Tanzania
 • » Thailand
 • » Tsjekkia
 • » Tyrkia
 • » Tyskland
 • » Ungarn
 • » USA
 • » USA - California
 • » USA - Florida
 • » USA - New York
 • » USA - Route 66
 • » Vatikanstaten
 • » Venezuela
 • » Zambia


 • Populære Innlegg

 • A Nomadic Life
 • Scenes from Bagan
 • In the backstreets of Varanasi
 • Romania - The Fairytale Land
 • Traveling Alone
 • 15 ting man må gjøre i New York
 • Hvordan har du tid/råd til å reise så mye?
 • A Year of Travel 2013
 • 50 ting jeg har lært på mine reiser


 • Andre Reiseblogger

 • Bobleliv Reiseblogg
 • Cocopia
 • Camilla i Verden
 • Den Vide Verden
 • Globetrotter Elisa
 • Hamacareise
 • Lineinspirasjon
 • Mstraveltipsy
 • Norske Reiseblogger
 • Reisedagboka/Sandra
 • Renates Reiser
 • Supermarie
 • Travel Thoughts


 • Arkiv

 • Juli 2014
 • Juni 2014
 • Mai 2014
 • April 2014
 • Mars 2014
 • Februar 2014
 • Januar 2014
 • Desember 2013
 • November 2013
 • Oktober 2013
 • September 2013
 • August 2013
 • Juli 2013
 • Juni 2013
 • Mai 2013
 • April 2013
 • Mars 2013
 • Februar 2013
 • Januar 2013
 • Desember 2012
 • November 2012
 • Oktober 2012
 • September 2012
 • August 2012
 • Juli 2012
 • Juni 2012
 • Mai 2012
 • April 2012
 • Mars 2012
 • Februar 2012
 • Januar 2012
 • Desember 2011
 • November 2011
 • Oktober 2011
 • September 2011
 • August 2011
 • Juli 2011
 • Juni 2011
 • Mai 2011
 • April 2011
 • Mars 2011
 • Februar 2011
 • Desember 2010
 • November 2010
 • Juni 2010
 • April 2010
 • Mars 2010
 • Februar 2010
 • Januar 2010
 • Desember 2009
 • November 2009
 • September 2009


 • Søk i bloggen

  hits