Mitt smultronställe

Et "smultronställe" er et sted hvor man føler man kan slappe av, slippe unna hverdagsstresset - det er på mange måter et "gjemmested" hvor man ofte vender tilbake.

Har du funnet ditt smultronställe?

In another time and age

Har på en måte oppholdt meg i fortiden de siste ukene. Vært uten internett og med andre ord litt avkappet fra omverdenen. Jeg har lest flerfoldige bøker som handler om fortiden, og spesielt romaner fra England som handler om pomp og prakt og tiden før verdenskrigene.. før alt forandret seg. Sist jeg var hjemme så jeg miniserien Tess of the D'Ubervilles og før det igjen Lost in Austen. Så ja, har vært litt tids-koko i hodet. Det hele toppet seg i går når vi feiret Olsok på kirkestedet (a pretty big deal her, spesielt siden det også var 50 år siden gjenvigslingen av gammelkirka). Jeg fikk bære en gammel konfirmasjonskjole fra 1920-tallet, men den så egentlig mer ut som noe fra 1800-tallet. Gikk rundt og følte meg litt staselig og veldig rak i ryggen, haha... I gudstjenesten i den over 800 år gamle kirka fikk jeg sitte inne i lensmannsstolen (kirka har innebygde "bur" som storfolket satt i) og det hele føltes pretty special. xD Fikk et par sure blikk fra en meget kristen dame da, siden jeg ikke gikk til nattverd (er for all del ikke kristen selv..). Fun times anyway! Og yes, I am a dreamer...

Har vært heldig med været i helga FAKTISK. Etter ca 3 uker sammenhengende med regn så syntes jeg virkelig det var på tide!

Floating Market utenfor BangkokCa. 110 Km utenfor Bangkok i Thailand ligger Damnoen Saduak Floating Market, og er som navnet tilsier, et flytende market. Her driver selgerne rundt i båtene sine, og håper å få solgt deg noe av det de har å tilby. Mange velger å selv sette seg i en båt og flyte rundt blant selgerne, men holder man seg på land får man et mye bedre overblikk og slipper mye av maset (som gjerne kan oppstå når man befinner seg i en båt). Selv om stedet i mange øyne er blitt en turistfelle, er det spenennde å vandre rundt der i en time eller to og se hva som er til salgs og kanskje prøve en ny frukt eller to. Det å ta bilder er selvfølgelig også veldig gøy.. ;) Her kommer derfor et lite bildedryss. Synes lyset var så vakkert der!

Har du en dag til overs i Bangkok, så anbefales det i alle fall å ta turen ut dit en stund.

Back in town

I alle fall til og med onsdags morgen. Nå er jeg halvveis i sommerjobben, og har bare 11 jobbdager igjen! Wow som tiden flyr. Nå tenkte jeg poste et par bilder som gjør at dere vil tro jeg har hatt fint vær hele uken, but don't be fooled! Disse bildene tok jeg i går når litt blå himmel tittet fram og temperaturen lurte seg opp i svimlende 12 grader. Resten av uka har det vært regn, tåke, regn, regn og regn... og 8 grader. Yepp du hørte rett. Juli sa du? Trodde vi var i februar...

(Åh, elsker peoner. Mye vakrere enn roser i mine øyne! Selv om roser er flotte de og...)

I uken som kommer er det ATTER EN GANG meldt regn, regn og mer regn. "2012 - året da sommeren rett og slett regnet bort".

Er så EKSTREMT glad for at jeg har diverse flybilletter liggende her hjemme som skal ta meg litt rundt om kring når jobbinga er over og august begynner. DA må jeg vel få treffe solen igjen.

Hvordan står det til med sommerværet der du bor?

Pick up your paint brush!Ble så fryktelig inspirert når jeg så denne karen (og et par til) stående å male tiiidlig om morgenen på små steinbrygger i Kotorfjorden i Montenegro. Det er så utrolig lenge siden jeg har malt selv at noe måtte gjøres! Derfor var jeg å kjøpte et felt-staffeli i dag (160,- på Biltema, cheap!), som skal bli med meg til Gildeskål når jeg drar i morgen tidlig. Et par lerreter måtte jeg også ha, og snart skal jeg gå å grave fram alle malingstubene og penslene mine. Blir gøy å stå ute å male, spesielt siden jeg aldri har prøvet det før.

Uten internett blir man ganske produktiv xD .... forhåpentligvis, hehe.

Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didnt do than by the ones you did do.

So throw off the bowlines. Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Discover. - Mark Twain

Take two.

:)

Bytte Empire State Building ut med Rockefeller Top of the Rock?

Da jeg var i NYC var det et must å skulle få se utsikten fra toppen av Empire State Building, men da jeg og reisefølget først var der ble det et mareritt. Køen utenfor bygningen var helt sinnsykt lang, man måtte stå der i timer. Vi fikk ikke vite prisen før vi kom oss inn, og det gjorde det ikke bedre at denne var veldig høy. Da vi kom inn i bygningen måtte vi stå i kø flere ganger; for å komme inn i heisen til 2. etasje, for å bli kroppsvisitert, og deretter for å betale og ikke minst for å vente på å komme opp i heisen til observasjonsdekket. Vi sa enough is enough og kom oss ut derifra.


Så fikk vi tips om å heller dra til Rockefeller Center og deres Top of the Rock, som dessuten var mye billigere. Vi kom dit, og det var bare et par mennesker foran oss i køen, så alt gikk fort og smertefritt. Heisen var også morsom for den hadde et glasstak så vi kunne se inni heissjakten da vi kjørte oppover til 70. etasje (259m). På observasjonsdekket kunne man gå ut, og istedet for gitter var området omgjerdet av glass, så det var lettere å se, og glasset skjermet litt for vinden også. Og utsikten var helt fenomenal! Man har også bedre utsikt til Central Park enn man har fra Empire State. Men det beste av alt var kanskje det faktum at vi fikk se Empire State Building fra hvor vi var!

Hjemmesiden til Top of the Rock: http://www.topoftherocknyc.com/welcome/default.aspx

Offline world

Det er sært å gå en hel uke uten internett asså. Eller, har hatt litt tilgang på telefonen, men den har vært ganske begrenset. Det har både vært godt og frustrerende. Men frustrasjonen går fort over når man har venner med internett som kan rydde opp i saker og ting, hehe. Godt fordi man slipper å kaste bort flere timer hver dag på å surre rundt i the world wide web uten mål og mening (slik jeg ofte gjør..).

Jobben har gått kjempebra! Var litt spent før første dagen, lurte på om jeg kom til å huske manuset mitt osv (er museumsvert/guide i en gammel middelalderkirke) - men det har gått over alt forventning. Er en utrolig trivelig jobb, og det er kjempegøy å møte andre mennesker som er like glade i historie som jeg er, og se hvor fascinerte de blir av historiene jeg har å fortelle dem angående kirken og området rundt. Når vi ikke har gjester, er vi tre som jobber der på oppdagelsesferder rundt om i området og inne i selve kirka. Det er så mange mysterier som vi må prøve å finne svar på, og jeg bare elsker å gå rundt å spekulere eller ha en stille stund for meg selv inne i et kirkerom som er over 800 år gammelt.

Når jeg ikke er på jobb tilbringer jeg tid med besteforeldrene mine (nærmest en luksus, ser de veldig sjeldent til vanlig) og hører på historier fra både stedet og deres barndom. Jeg leser bøker, går turer, stirrer utover det endeløse havet eller springer rundt på marka med kaninen og hunden. De har virkelig blitt bestekompiser! Har også sovet ekstremt mye disse dagene... tror det er noe jeg har trengt.

Nå er jeg uansett hjemme fram til tirsdags morgen. Har mye som skal gjøres, blant annet husvask, klesvask, pakking til nye turer osv.. Og ikke minst blir det koselig å treffe MY HOMIES <3

I'm off!

Denne gangen skal jeg hit:Jepp, denne gangen går ferden til Gildeskål, hvor jeg skal jobbe 4 uker framover i gammelkirka (slik som sist sommer). Gleder meg! Er veldig spent på om jeg fortsatt har evnen til å huske all informasjonen om kirka og området rundt. Håper på en like bra sommer som i fjor, og at været blir minst like bra! Skal kanskje mye til, men men..

Flere som skal jobbe i sommer?

Finnmark

For et herlig fylke! Grønne skoger, idylliske fiskelandsbyer, langstrakte vidder, stupbratte fjell og lange flate åser, fargerike blomsteråkre, sol og regn om hverandre, klipper og karrige sletter på Magerøya, tusenårige helleristninger i Alta, og hundretusenvis av rein derimellom. Serriøst, har aldri sett så mange dyr på samme sted før. Vi var vitne til en reinmigrasjon på Sennalandet som nesten slo safariooplevelsene jeg hadde i Afrika - og det sier jo litt.

Selvfølgelig umulig å se hvordan det virkelig var på bildene, dessverre...

Så forresten ikke så mye til "the natives of Finnmark" eller samene, som det sies på godt norsk.

Eller, vi kom borti en kar!

Ellers så vi mange veier gitt. Laaange, straaake veier. Mange var en drøm å kjøre på! Det var derimot ikke de svingete veiene som dessverre ofte dominerte. Veldig smale og svingete. For en gang skyld tok jeg ikke bilder av de da. xD

I Hammerfest, ytterst utti havgapet, måtte vi bare melde oss inn i isbjørnklubben. Fattige ble vi, men nå støtter vi isbjørnen, kan dra på årsmøter OG fikk en gullpins! WOWOWOWOWO liksom. Hehe. Ble forresten også spist av en isbjørn der borte, den virket ikke spesielt takknemmelig..

Var også enkelte ganger i tvil om vi befant oss i Norge eller på Færøyene..?

... eller om vi befant oss på sørlandet?!

Men så kom denne karen og minte meg på hvor jeg var!

Masse flott landskap da. Ble blown away opptil flere ganger - også bokstavelig talt. (HOOHOHO - gud humoren min idag altså...)

Og er man historieinteressert (eller kulturinteressert generelt) er selvfølgelig helleristningene i Alta vel verdt et besøk! Fantastiske skildringer laget av mennesker for mellom 2000-6500 år siden! Imponerende bare det! Gøy å se hvordan skildringer av spesifikke dyr og ting (som f.eks. båter) endret seg gjennom årene!

Utrolig fascinerende! Håper jeg får se mer av Finnmark en gang i framtiden. Still much to see and do!

So very true

Amen.

På tuppen av Europa

Jeg er så utrolig glad for at vi valgte å overnatte i Skarsvåg (ikke Skarsvik slik jeg skrev i forrige innlegg, navnene går i surr), i stedet for å kjøre ned til Alta samme kveld slik planen egentlig var. Tidlig neste morgen våknet vi til ca. samme vær som kvelden før, men dro opp til Nordkapplatået igjen likevel. Allerede på den ca. 15 km lange veien opp oppdaget vi at vi så MYE mer enn hva vi hadde gjort dagen før. Så da vi kom på toppen kunne vi se veien strekke seg framover mot Nordkapp og havet bortenfor. Hurra! Det blåste derimot EKSTREMT mye, men hva gjør vel det når man faktisk har UTSIKT?

Eksempel på utsikten første dagen:

Eksempel på utsikten dag to:

En liiiiten minimal forbedring ja... Vi var på platået klokken 10 på morgenen, og selve Nordkapphallen åpner ikke før kl. 11. Det vil si at de store busslastene med turister ikke kommer før etter det, og det var på ingen måte trengsel der oppe. Folk var det selvsagt, men litt mennesker må man jo tåle. ;) Dagen før var vi der omtrent alene, tror vi i allle fall, hvem vet hvilke andre mennesker som skjulte seg inne i tåken. Vi så ingen i alle fall, haha!Hadde også store planer om å gå ut til Knivskjellodden, som er det egentlige nordligste punktet i Europa, men det skjedde ikke.. Første dagen var det jo umulig å se enn 1 meter foran seg, og dag nummer to var det liten storm i kastene.. så ganske uaktuelt da også. Oh well, next time!Har du vært på Nordkapp? Hvordan var været da?

Take me back

Tragisk at med en gang jeg går gjennom døra hjemme får jeg vondt i magen, og ønsket om å dra tilbake til stedet you-know-where blusser opp igjen. TRAGISK.

Norgesferien var uansett kjempebra, og vi fikk se maaange nydelige sider av Nord-Norge! Og noen ikke fullt så vakre.. værmessig i alle fall. Skriver mer og poster flere bilder senere i kveld. Nå skal jeg på jobb.

På 71 grader nord...?

Eller.. kunne godt ha vært på Svinesund for all I know, har så vidt klart å sett nesa foran meg i denne tåka. Huff, så frustrerende! Nordkapp skal jo være en av de ultimate naturopplevelsene i Norge, og i grunn har vi vel egentlig opplevd naturen på sitt mest ekstreme i dag. Tåke, regn og vind til de grader. Sikten var ca. 0 meter oppe på Nordkapplatået.. Eneste godnyheten er vel egentlig det at Nordkapptunnelen ENDELIG er nedbetalt! For et par dager siden bare, så nå sparer man masse penger hvis man tar bilen med seg oppover. Good stuffs.

Vi bestemte oss for å overnatte i Skarsvik, ca 1 mil unna Nordkapp, for å prøve lykken igjen i morgen. Billetten varer jo i 48 timer (det burde den vel egentlig til den prisen), så det er jo ypperlig. Det blir derimot to veldig mange dager med kjøring nedover til Bodø igjen, men det skal vi vel klare. Gjensyn med Nordens Paris - Tromsø

Jeg studerte jo i Tromsø på deltid fram til forrige vår, så det var gøy å komme tilbake til byen nå! Vi tilbrakte en natt på Tromsø camping, og fikk både spist ute, vandret rundt i byen, handlet på kjøpesenteret Jekta, og tatt fjellheisen! Hun jeg reiser med er fortsatt syk, så jeg tok å gikk opp til toppen av fjellheisen mens hun tok fjellheisen opp. Brukte 30 min på de vel 400 metrene, så ble litt sliten der på slutten.. formen er ikke helt det den var før jeg dro til Balkan, så får kjempe meg opp på flere fjell i løpet av sommeren, så blir det bare fryd og gammen. Herlig er det i alle fall! Været var faktisk ganske bra i Tromsø, varmt og deilig, og solen tittet til og med også fram. Bra greier!Senja

Været var ikke helt på toppers i Senja, Norges nest største øy, men så var vi der ikke lenger enn fire-fem timer heller, haha. Vi tok ferga fra Andenes til Gryllefjord, og kjørte så derfra til Botnhamn, hvor vi tok ferga over til Kvaløya ved Tromsø. Veiene på Senja er SMALE og veien går mye opp og ned. Naturen er slående, og fjellene er nesten mer dramatiske enn mange steder i Lofoten/Vesterålen. Hadde været vært bedre hadde vi nokk kunne sett enda mer. Men noe fikk vi da med oss! Har vært på øya før, siden jeg har mye slekt derfra, men har aldri sett de nordlige områdene som vi nå kjørte gjennom. Les mer i arkivet » Juli 2014 » Juni 2014 » Mai 2014 » April 2014 » Mars 2014 » Februar 2014 » Januar 2014 » Desember 2013 » November 2013 » Oktober 2013 » September 2013 » August 2013 » Juli 2013 » Juni 2013 » Mai 2013 » April 2013 » Mars 2013 » Februar 2013 » Januar 2013 » Desember 2012 » November 2012 » Oktober 2012 » September 2012 » August 2012 » Juli 2012 » Juni 2012 » Mai 2012 » April 2012 » Mars 2012 » Februar 2012

, Bodø

Hei, jeg heter Renate og er en reisegal nordlenning med bøttevis av eventyrlyst, som ofte befinner seg på reiser i inn- og utland. Her på bloggen sladrer jeg om stedene jeg har vært, og drømmer om stedene jeg engang skal dra. Til nå har jeg satt mine bein i 60 ulike land og på 5 kontinenter, og flere skal det bli. Følg meg gjerne på reisen!  Hei, jeg heter Renate og er en reisegal nordlenning med bøttevis av eventyrlyst, som ofte befinner seg på reiser i inn- og utland. Her på bloggen sladrer jeg om stedene jeg har vært, og drømmer om stedene jeg engang skal dra. Til nå har jeg satt mine bein i over 60 ulike land og i 5 verdensdeler, og flere skal det bli. Følg meg gjerne på reisen!  + Legg meg til som venn


Image and video hosting by TinyPic

Kategorier

 • » - Hvor har jeg vært?
 • » Afrika
 • » Argentina
 • » Bahamas
 • » Blogg
 • » Bolivia
 • » Bosnia & Herzegovina
 • » Brasil
 • » Bulgaria
 • » Burma/Myanmar
 • » Bøker & film
 • » Danmark
 • » Egypt
 • » England
 • » Estland
 • » Frankrike
 • » Hellas
 • » Hong Kong
 • » Hverdag
 • » India
 • » Irland
 • » Island
 • » Italia
 • » Jordan
 • » Kenya
 • » Kina
 • » Kroatia
 • » Latvia
 • » Litauen
 • » Malawi
 • » Malaysia
 • » Marokko
 • » Mexico
 • » Mongolia
 • » Montenegro
 • » Nederland
 • » Nepal
 • » News & TV
 • » Nord-Irland
 • » Norge
 • » Peru
 • » Polen
 • » Portugal
 • » Qatar
 • » Random
 • » Reiseartikler
 • » Reisedrømmer
 • » Reiseinspirasjon
 • » Reiseminner
 • » Reisetips
 • » Romania
 • » Russland
 • » San Marino
 • » Skottland
 • » Slovakia
 • » Spania
 • » Storbritannia
 • » Sverige
 • » Tanzania
 • » Thailand
 • » Tsjekkia
 • » Tyrkia
 • » Tyskland
 • » Ungarn
 • » USA
 • » USA - California
 • » USA - Florida
 • » USA - New York
 • » USA - Route 66
 • » Vatikanstaten
 • » Venezuela
 • » Zambia


 • Populære Innlegg

 • A Nomadic Life
 • Scenes from Bagan
 • In the backstreets of Varanasi
 • Romania - The Fairytale Land
 • Traveling Alone
 • 15 ting man må gjøre i New York
 • Hvordan har du tid/råd til å reise så mye?
 • A Year of Travel 2013
 • 50 ting jeg har lært på mine reiser


 • Andre Reiseblogger

 • Bobleliv Reiseblogg
 • Cocopia
 • Camilla i Verden
 • Den Vide Verden
 • Globetrotter Elisa
 • Hamacareise
 • Lineinspirasjon
 • Mstraveltipsy
 • Norske Reiseblogger
 • Reisedagboka/Sandra
 • Renates Reiser
 • Supermarie
 • Travel Thoughts


 • Arkiv

 • Juli 2014
 • Juni 2014
 • Mai 2014
 • April 2014
 • Mars 2014
 • Februar 2014
 • Januar 2014
 • Desember 2013
 • November 2013
 • Oktober 2013
 • September 2013
 • August 2013
 • Juli 2013
 • Juni 2013
 • Mai 2013
 • April 2013
 • Mars 2013
 • Februar 2013
 • Januar 2013
 • Desember 2012
 • November 2012
 • Oktober 2012
 • September 2012
 • August 2012
 • Juli 2012
 • Juni 2012
 • Mai 2012
 • April 2012
 • Mars 2012
 • Februar 2012
 • Januar 2012
 • Desember 2011
 • November 2011
 • Oktober 2011
 • September 2011
 • August 2011
 • Juli 2011
 • Juni 2011
 • Mai 2011
 • April 2011
 • Mars 2011
 • Februar 2011
 • Desember 2010
 • November 2010
 • Juni 2010
 • April 2010
 • Mars 2010
 • Februar 2010
 • Januar 2010
 • Desember 2009
 • November 2009
 • September 2009


 • Søk i bloggen

  hits