Hva skal det bli av meg?

Snakk om å være vinglepetter.. Jeg har nå jobbet i ca 2 uker som museumsvert ved Gildeskål gamle kirkested, og trives utrolig i slike historiske omgivelser. Det har vel også sakte men sikkert sådd en ny grobunn om at jeg vil ta opp igjen arkeologien. Å ta en master i arkeologi og la masteroppgaven omhandle dette stedet hadde vært en drøm, det er jo så utrolig lite forskning som er gjort her! Kanskje ville det sikret meg en stilling ved museet her på lengre sikt også. Problemet er vel bare at jeg er ca 3 måneder for sent ute til å søke meg inn på et slikt masterprogram på instituttene vi har her i landet. Vel, foruten i Tromsø. Og der har jeg nettopp sent inn søknaden min.. Vitnemålene måtte visstnok sendes inn før 9. august, men da har jeg i alle fall et par dager å tenke meg om. Det som er negativt er at man får ikke feltutdanning ELLER museumsopplæring/praksis der, slik man får ved UiO. Så hva er egentlig da vitsen?

Hva jeg kommer til å bli når jeg blir "stor" kommer nok til å forbli et mysterium til jeg går av med pensjon..Så godt når man var liten, og bare trengte å være liten, rundt og søt.

It's a sick sick world

En stund siden sist nå.. og det er flere grunner til det. Laptopen min har tatt ferie, eller skjermen i alle fall. Jobben tar mye tid, og hjernen prøver å suge til seg all mulig informasjon relatert til jobben min. Dessuten sporer hjernen titt og ofte av, og stopper innom Oslo og Utøya og grusomhetene som skjedde der. Det hele virker fortsatt så uvirkelig, men samtidig så altomfattende. Det at et menneske har gjort disse handlingene er bare ubegripelig. Det er ubegripelig at det er mulig. Selv om det egentlig ikke finnes ord, bobler tankene over. De vandrer fortsatt til alle de som er berørte på en eller annen måte. Det er også så godt å se hvordan Norge har holdt sammen på en så vakker og rørende måte gjennom de siste dagene. Godt at hele landet støtter menneskene som har lidd tap, og som har gått gjennom noen veldig vonde dager. I disse dager kan jeg virkelig si at jeg er stolt over å være norsk. Norge i mitt hjerte.Hva skjer med verden?

For noen ufattelige hendelser som har tatt sted på Østlandet idag.. først rystes Oslo av en eller flere bomber og får gatene til å se ut som noe fra en krigsfilm, og deretter går en mann utkledd i politikostyme gal på Utøya og henretter opptil flere ungdommer. Hva i all verden?

Hva motiverer mennesker til å gjøre slike ufattelige gjerninger? Hvordan er det mulig?

Det er bare så forferdelig å tenke på at enkelte mennesker er i stand til å gjøre noe slikt med andre mennesker. Det er rett og slett umulig å forstå.

Broren min hadde gått mellom VG og regjeringsbyggene bare minutter før eksplosjonen, og stod på stand 500m lenger bort da bomben eksploderte. Jeg er så utrolig glad for at det likevel gikk bra med han. En ting er å se dette på TV fra over atlanteren eller i verdens andre utkanter, men dette er så nært. Så uvirkelig. Det er til å ta på, og det er så utrolig skremmende..

Jeg sender alle mine tanker og bønner til de som ikke var like heldige, og deres pårørende..

Jeg håper de får tatt jævlene som gjorde dette.

Tiden går så fort!

Nå har jeg vært hjemme i to dager siden jeg har hatt fri fra sommerjobben disse dagene. Jeg jobber i helgene, og har heller fri en eller to ukedager her og der. Blir mer penger av slikt!

Men dagene går jo så ekstremt fort! Har hengt mye med mine skjønne venninner disse dagene, sett film, pratet, lekt med lillegullene, gavehandling, vært på byturer, shoppet, kafebesøk, spist take away chinese ooosv, så det er jo en del, men TIDEN FLYR. I morgen kjører jeg tilbake til hytta (hvor jeg bor når jeg jobber) på morgenen og har så jobb fra 11- 17. På søndag er det barndåp, og da må jeg tilbake hit etter jobb. På onsdag er det bryllup, så da blir det også tilbake til byen. Gleder meg! På fredag er det olsok, og da skal det være storarrangement på kirkestedet hvor jeg jobber, og i tillegg til omvising osv skal vi tydeligvis ha skuespill for de oppmøtte? EEK.

Det blir altså en full uke med andre ord, men også mye å glede seg til! Blir likevel godt med litt ro etter neste helg, haha.Her bor jeg mens jeg jobber i Gildeskål. Den lille hytta til venstre er bare min mens jeg er der. xD

Filmredigering

Det er gøy det! Men ekstremt tidkrevende.. Tror jeg blir ferdig med å mekke sammen Afrikafilmen en gang i neste århundre. Gøy blir den i alle fall! For oss som var det i det minste, kanskje ikke like gøy for alle andre xD

Nå mens jeg er hjemme i leiligheten begynner jeg å få oversikt over alt jeg kjøpte der nede i Afrika, og hvor jeg skal plassere greiene. Kom hjem for litt siden etter å ha besøkt venninner (og gullebebiser), og fikk et lite ryddemaniøyeblikk, så NÅ ser dette stedet ganske levbart ut igjen. Gleder meg til å begynne å henge opp bilder og masker! Vet bare ikke hvor.. tror ikke jeg har plass, huff. MEN DET SKAL VI NO FÅ ORDNET JAU.

Men nå.. tilbake til filmen!Savner gepardene mine!

Finnes det dyr i et vulkansk krater?Yepp, i Ngorongoro finnes det mye rart! Tydeligvis skal alle de mest kjente afrikanske savannedyrene finnes i krateret, foruten giraffer, som ikke kommer seg ned den bratte skrenten. Vi var ikke like heldige som i Masai Mara, og fikk derfor ikke sett alle, men de nydelige omgivelsene gjorde at det var helt greit i mine øyne!Å kjøre ned i krateret var en spesiell opplevelse! Man ser kraterryggen hele veien rundt, og veggene strekker seg 600 meter opp fra kratets bunn. Det finnes meget merkelige planter og trær der, blant annet slike som er avbildet over - kaktusplanter som egentlig ikke er kaktuser, men trær.. og som ser ut som kaktuser først før de på en måte blir til vanlige trær? Skikkelig sært. Det føltes nesten som vi kjørte ned i en uoppdaget alien planet!Det fantes også en liten jungel der nede, og det føltes ut som man plutselig befant seg i Jurrasic Park. xDDet var VELDIG mange hyener der nede, og vi hadde så flaks at vi kom over disse! To kjempeskjønne hyenebabier hadde vi ikke trodd vi skulle få se!Vi ble også vitne til en slags "mini migrasjon" av gnuer som beveget seg i flokk til en vannkilde. Det var et skikkelig imponerende syn!Alt i alt var det en kjempefin dag. Vi fikk sett neshorn (4 stykk), gnuer, løve, sebra, forskjellige gaseller/antiloper, hyener, flodhester, forskjellige typer spesielle fugler, vortesvin (millioooner) osv. Ingen elefanter da, så det var litt merkelig.

Speaking of elephants, det skjedde noe skikkelig kult på campen vår som befant seg på kraterryggen som jeg skal fortelle om senere. xD

Tilfeldigheter

Merkelig når man plutselig ser noen som man har letet etter i flere måneder i byen de egentlig bor i, også finner man dem plutselig like foran seg på en helt tilfeldig plass i hjembyen. Spesielt etter at man tilfeldigvis tenkte på personen out of the blue uten å ha viet dem en tanke på flere uker, og like etterpå er personen foran deg.

DET ER SÅ RART. DET ER SÅ TILFELDIG.

Får håpe det betyr noe da.

Eller?

Lion Walk!

Føler på en måte at denne afrikaferien har vært en endeløs remse med dreams come true! I går var vi og gikk tur med tre løver! OMFG.Vi var en gruppe på 9 stykk som gikk sammen med løvepasserne, og de tre små løvene var 7-8 måneder gamle. Her sitter jeg med den ene lille karen.De var så utrolig søte! To jenter og en søt gutt i midten.

Løver er utrolig flotte dyr, og det var en kjempespesielt å kunne gå tur sammen med tre av dem! Noe jeg virkelig anbefaler! I morgen skal jeg gå tur med noen andre store kattedyr... wheee! Sjekk innom senere så kommer det nok noen bilder derfra også xD

Kan du gjette hvilke kattedyr jeg mener?

At our end destination..

Ja, da var vi ankommet Livingstone! Helt sykt aa tenkte paa at vi har ankommet vaar enddestinasjon for denne reisen. Er ikke klar for aa vaere ferdig enda! Det har vaert en helt insane opplevelse!

I dag besokte vi Victoriafallene, og det kan nesten ikke beskrives. Bilder og mer tekst kommer senere, naar vi kommer tilbake til norsk landjord med norske keyboards.

I morgen skal vi faa naerkontakt med lions og ta en liten helikoptertur over fallene! GLEDER MEG.

Serengeti National ParkSerengeti er swahili for "endeløse sletter", og sjeldent har det vært gitt et mer passende navn. Serengetis savanne strekker seg virkelig ut i evigheten.Enkelte steder derimot, finnes det små (eller store slik som den jeg sitter på) steinformasjoner som bryter opp det ekstreme landskapet. Skikkelig spesielt!Vi var ikke like heldig med dyrelivet i Serengeti som i Masai Mara (der var det jo ekstremt!), men vi fikk sett det meste! De fleste var derimot ganske langt unna, slik at bildene ikke viser så mye.. Over er det et bilde av en topi, det største antilopedyret.Giraffer så vi as usual mange av, og godt er det! xD Elsker trærne som finnes enkelte steder i Serengeti.Bavianer og andre aper fantes det millioner av!Hallo der løvefrøken! Hun var ikke helt sikker på om hun ville bli sett.Struts er meget spesielle dyr.. og så gigantiske! Ser man bort i fra fjærene ser man virkelig på en dinosaur imo. o.o Lårmusklene er jo gigantiske!Mine elskede elefanter, herregud de er jo så fantastiske dyr. Vi kom blant annet over en som stod å virkelig ristet i et tre, trodde han skulle rive det ned.. Elefantflokkene vi så i Serengeti var enormt store.

Ellers så vi blant annet totalt hele 4 leoparder, to i et tre som spiste på en gaselle de hadde dratt opp dit, og to som vandret i det høye gresset. Utrolig gøy!

Har du vært på safari i Afrika selv?

Les mer i arkivet » Juli 2014 » Juni 2014 » Mai 2014 » April 2014 » Mars 2014 » Februar 2014 » Januar 2014 » Desember 2013 » November 2013 » Oktober 2013 » September 2013 » August 2013 » Juli 2013 » Juni 2013 » Mai 2013 » April 2013 » Mars 2013 » Februar 2013 » Januar 2013 » Desember 2012 » November 2012 » Oktober 2012 » September 2012 » August 2012 » Juli 2012 » Juni 2012 » Mai 2012 » April 2012 » Mars 2012 » Februar 2012

, Bodø

Hei, jeg heter Renate og er en reisegal nordlenning med bøttevis av eventyrlyst, som ofte befinner seg på reiser i inn- og utland. Her på bloggen sladrer jeg om stedene jeg har vært, og drømmer om stedene jeg engang skal dra. Til nå har jeg satt mine bein i 60 ulike land og på 5 kontinenter, og flere skal det bli. Følg meg gjerne på reisen!  Hei, jeg heter Renate og er en reisegal nordlenning med bøttevis av eventyrlyst, som ofte befinner seg på reiser i inn- og utland. Her på bloggen sladrer jeg om stedene jeg har vært, og drømmer om stedene jeg engang skal dra. Til nå har jeg satt mine bein i over 60 ulike land og i 5 verdensdeler, og flere skal det bli. Følg meg gjerne på reisen!  + Legg meg til som venn


Image and video hosting by TinyPic

Kategorier

 • » - Hvor har jeg vært?
 • » Afrika
 • » Argentina
 • » Bahamas
 • » Blogg
 • » Bolivia
 • » Bosnia & Herzegovina
 • » Brasil
 • » Bulgaria
 • » Burma/Myanmar
 • » Bøker & film
 • » Danmark
 • » Egypt
 • » England
 • » Estland
 • » Frankrike
 • » Hellas
 • » Hong Kong
 • » Hverdag
 • » India
 • » Irland
 • » Island
 • » Italia
 • » Jordan
 • » Kenya
 • » Kina
 • » Kroatia
 • » Latvia
 • » Litauen
 • » Malawi
 • » Malaysia
 • » Marokko
 • » Mexico
 • » Mongolia
 • » Montenegro
 • » Nederland
 • » Nepal
 • » News & TV
 • » Nord-Irland
 • » Norge
 • » Peru
 • » Polen
 • » Portugal
 • » Qatar
 • » Random
 • » Reiseartikler
 • » Reisedrømmer
 • » Reiseinspirasjon
 • » Reiseminner
 • » Reisetips
 • » Romania
 • » Russland
 • » San Marino
 • » Skottland
 • » Slovakia
 • » Spania
 • » Storbritannia
 • » Sverige
 • » Tanzania
 • » Thailand
 • » Tsjekkia
 • » Tyrkia
 • » Tyskland
 • » Ungarn
 • » USA
 • » USA - California
 • » USA - Florida
 • » USA - New York
 • » USA - Route 66
 • » Vatikanstaten
 • » Venezuela
 • » Zambia


 • Populære Innlegg

 • A Nomadic Life
 • Scenes from Bagan
 • In the backstreets of Varanasi
 • Romania - The Fairytale Land
 • Traveling Alone
 • 15 ting man må gjøre i New York
 • Hvordan har du tid/råd til å reise så mye?
 • A Year of Travel 2013
 • 50 ting jeg har lært på mine reiser


 • Andre Reiseblogger

 • Bobleliv Reiseblogg
 • Cocopia
 • Camilla i Verden
 • Den Vide Verden
 • Globetrotter Elisa
 • Hamacareise
 • Lineinspirasjon
 • Mstraveltipsy
 • Norske Reiseblogger
 • Reisedagboka/Sandra
 • Renates Reiser
 • Supermarie
 • Travel Thoughts


 • Arkiv

 • Juli 2014
 • Juni 2014
 • Mai 2014
 • April 2014
 • Mars 2014
 • Februar 2014
 • Januar 2014
 • Desember 2013
 • November 2013
 • Oktober 2013
 • September 2013
 • August 2013
 • Juli 2013
 • Juni 2013
 • Mai 2013
 • April 2013
 • Mars 2013
 • Februar 2013
 • Januar 2013
 • Desember 2012
 • November 2012
 • Oktober 2012
 • September 2012
 • August 2012
 • Juli 2012
 • Juni 2012
 • Mai 2012
 • April 2012
 • Mars 2012
 • Februar 2012
 • Januar 2012
 • Desember 2011
 • November 2011
 • Oktober 2011
 • September 2011
 • August 2011
 • Juli 2011
 • Juni 2011
 • Mai 2011
 • April 2011
 • Mars 2011
 • Februar 2011
 • Desember 2010
 • November 2010
 • Juni 2010
 • April 2010
 • Mars 2010
 • Februar 2010
 • Januar 2010
 • Desember 2009
 • November 2009
 • September 2009


 • Søk i bloggen

  hits