17 nye pyramider funnet!

Det var i forrige uke at nyheten om at hele 17 nye pyramider, 1000 graver og 3000 bosetninger er funnet i Egypt kom! Det er ekstremt store tall. Det er forskere fra USA som har studert infrarøde satelittbilder som har funnet alle disse, og det er jo ikke mindre imponerende.. Så nå begynner vel utgravingene snart. Kanskje jeg får lov å være med? ;)


Bilde hentet fra flickr.com

Tenk om pyramidene som er funnet er like store som Kheopspyramiden, og bare skjuler seg under tusener av år med sand? Alle arkeologers drøm!

Vakre Visby og Gotland

Gotland er Sveriges største øy og ligger i Østersjøen. Den eneste byen på øya er Visby, middelalderbyen med sin ringmur som er på UNESCOs verdensarvliste. Byen er utrolig nydelig, og øya er en perfekt sommerdestinasjon for hele familien, eller for å ta med noen andre du er glad i.Det er mange ting man kan gjøre på øya forutenom å bare gå rundt i de vakre middelaldergatene i Visby og handle og kose seg på kafeer. Blant annet golf, ridning, gokart, museer, fisking og mye mer. Barna vil sikkert kose seg i Kneippbyn, et vann- og sommerland som til og med har Pippi's Villa Villekulla!

Gotland har også mange strender og basseng hvor man kan bade og kose seg. På steinstrenderne kan man også lete etter fossiler og det finnes også såkalte "rauker", svære eroderte steinformasjoner i alle former. Grotter finnes det også på øya, og naturen ellers er fantastisk og burde oppdages.Å kjøre rundt på øya er også anbefalt. Øya er ikke stor, men det er mye å se og gjøre. Etter å ha vært både i Irland og på Gotland, synes jeg på at måte at begge øyene har mange likheter. Små og pittureske med nydelig grønn natur har de begge to.

For å komme til Gotland kan man enten ta båt fra Nynäshamn og Oskarshamn hele året, og også fra Øland om sommeren. Fly til Gotland kan man også ta fra flere svenske byer.

Barcelona Rock - vandrerhjem for klatrere!

Haha, i Barcelona har de tenkt å bygge noe ganske genialt og definitivt annerledes.. Et vandrerhjem for klatrere, som skal bygges i form av et høyt spir av et fjell. Bygget skal bli ca 100 meter høyt, og skal påbegynnes om ca 2 år.

Klatrerne overnatter slik, på fjellhyllene i telt eller sovepose, slik de ville ha gjort om de klatret på et ordentlig fjell. Sjekk utsikten! Håper bare de er ordentlig sikret så de ikke faller av..Her er et bilde av hele greia, den kommer til å bli stor! Men lurer på hvor mange som blir å falle av strukturen hvert år... ?Kunne du tenkt deg å bo der?

Kilde

I stedet for å skrive hjemmeeksamen vil jeg..

 

1. Kjøpe meg et lite hus på en gresk øy2. Sykle Norge på langs fra Lindesnes til Nordkapp3. Ligge på en strand og lese tusenvis av bøker4. Kose med flere store kattepuser5. Bo på et tog i seks døgn igjen6. Utforske fjellene på nye øyer7. Spise Schokobons!8. Se flere flotte solnedganger på rad9. Grave etter og finne massevis av fossiler10. Sette meg på et fly og dra lang langt bort...

Sunday morning

Ikke akkurat..  dagen flyr avgårde!

Nå har jeg kommet tilbake i min egen leilighet. Den siste uken har jeg bodd hos mine foreldre og passet hunden mens de har vært bortreist. Skulle gjerne vært på luksuscruise jeg også!

Føler på en måte at jeg er tilbake til virkeligheten nå da, og realiteten over alt som må gjøres den neste 1,5 uken holder på å gå opp for meg. Hvor har tiden dratt?! På toppen av det hele har jeg blitt forkjølet, og det er ikke så gøy akkurat.

Hjemmeeksamen går det ikke så veldig bra med, hahahahahah, jeg finner ikke den rette motivasjonen. Den er borte vekk! Forsvunnet med tiden! Blåst bort fra jordens overflate.. Har satt meg godt til rette nå da, og skal prøve å grave fram noe som ligner på arbeidsvilje og skrivemotivasjon.Gleder meg til å gå barfott og i sommerkjoler igjen.  DET får i alle fall opp motivasjonen.. en smule i hvertfall.

Næmmen, jeg har fått en blogg award!Fikk den fra  ANNETTE  

Så koselig!

 

Hvorfor startet du å blogge?

Jeg har hatt blogger og dagboker så lenge jeg kan huske. Har ofte et behov for å lette tankene, og så lenge det ikke er svært private ting, så føler jeg det er greit å gjøre det på en blogg. Gøy å få innspill fra andre om deres tanker og meninger, og om de kanskje har vært i samme situasjon. Denne bloggen er for det meste en reiseblogg, hvor jeg skriver om reiser jeg har vært på og reiser jeg skal på. Reising er livet, og det er utrolig gøy å lese hva andre har gjort og hvor de har dratt. Å dele erfaringer synes jeg er kjempenytting, og jeg håper jo at jeg kanskje kan inspirere andre til å utforske den fantastiske verden vi lever i.


Hvilke blogger følger du?

Keowyn

Hege's Blog

 Anettes foto

 Hamaca

I tillegg sjekker jeg innom mange andre fra tid til annen, og følger et par av de "store" bloggerne som Livingdoll.

Favoritt makeup-merke

Har ingen favoritt.


Ditt "må-ha-på" makeup

Dagligdags bruker jeg bare øyensminke, så eyeliner og mascara, I suppose.


Favoritt klesmerke

Klesmerker bryr jeg meg fint lite om, det som er viktig for min del er at klærne ser bra ut og at de passer.


Favorittfarge

Turkis og aprikos!


Favorittfilm

Kjempevanskelig spørsmål, har vel egentlig ingen absolutt favorittfilm, heller favorittfilmer i flertall. Som andre må jeg jo nevnte The Notebook, det er jo en utrolig flott historie. Spirited Away er en annen klassiker. Amélie, La Vita e Bella, Forrest Gump, Cinema Paradiso, Atonement, Gone with the Wind... ooog Frihetens Regn fortjener absolutt sin nr. 1 plass på imdb's topp 250 liste.


Hvilket land vil du besøke, og hvorfor?

WOW, for et spørsmål. Kan virkelig ikke bare velge ETT land, så jeg ramser opp de jeg ønsker å besøke snarest (ikke inkludert land jeg allerede har vært i eller skal til i løpet av kort tid): Australia, New Zealand, Peru, Bolivia, Seychellene, Bhutan, Burma, India, Indonesia, Kroatia, Island, Albania og Montenegro.


Parfyme?

 Jeg burde vel kanskje passe på å bruke parfyme litt mer, men den jeg bruker mest er vel J'adore Dior. Ønsker meg mangemange nye parfymer da, så hvis jeg har råd kan jeg kanskje svi av litt cash på tax free'en om litt over en uke.

Reglene er følgende:

1) Link til den som gav deg awarden
2) Besvar spørsmålene
3) Gi prisen videre til 1-10 andre blogger.

 

De bloggene som får award fra meg er disse:

http://keowyn.blogg.no

http://hevi86.wordpress.com/

http://piaskjevik.blogg.no

http://e11en.blogg.no/

http://susannolsen.blogg.no

Nye TV-serier som kommer!

De holder på å koke opp mye spennende tv-nytt der på andre siden av atlanteren. Hver vår kommer jo nyhetene om hvilke nye tv-serier kanalene i USA har tatt opp, som skal begynne enten allerede nå eller til høsten, og det står mye forskjellig på plakaten fra og med nå. Serier om alkoholiserte hunder, soldater i fangenskap i Irak, en kjendiseventyrer som forsvinner i Amazonas, flyvertinner og piloter, virkelige "fairytales", døde tvillingsøstre, politietterforskere som husker ALT, kvinner som finner ut at de er hekser, troll, parallelle virkeligheter, romvesenangrep, jernbanebygging, journalister, playboy-bunnies og en familie som reiser 85 millioner år tilbake i tid for å starte menneskeheten på nytt.

Mye snadder med andre ord.. eller? Haha, noen serier høres helt ville ut, og jeg lurer virkelig på hvordan de blir overført fra idé til film.

Tror jeg blir å sjekke ut de følgende seriene i alle fall (trykk på navnene for å komme til trailer): Falling Skies, Terra Nova, Awake, Grimm, The Secret Circle, Ringer, Once Upon a Time og The River.

Hva med deg?

Link

RegnDet regner i strie strømmer, trærne rister og det er et skikkelig høstvær ute. Men det gjør faktisk ingenting, for regn kan være ganske koselig en gang i blant. Spesielt når man uansett er nødt til å holde seg inne for å skrive ferdig hjemmeeksamen sin. Slik som nå. Koselig å høre regnet som trommer på vinduene, og samtidig føle seg varm og trygg innendørs. Det kan gjerne regne litt til for min del, men i neste uke, da ønsker jeg meg fint og vakkert vær med masse sol. I juni burde virkelig sommeren komme på besøk... Får satse på det.

Selvlysende sopp

Ja, forskere har tydeligvis funnet en ny type sopp, som faktisk er selvlysende! Soppen heter Mycena luxaeterna, og ble funnet i den brasilianske regnskogen. Dennis Desjardin fra San Fransisco State University, sier at "Når du ser ned på bakken er det som å se opp på himmelen - hver stjerne er en liten sopp". Synes det hørtes veldig koselig ut, haha!For å lese om andre nyoppdagede og sære dyrearter, sjekk ut denne siden http://www.nrk.no/vitenskap-og-teknologi/1.7646936

Reiseminne fra JordanFra jeg var liten har jeg vært glad i hester, og har ridd så lenge jeg kan huske. Men etter ungdomsskolen var det plutselig ikke tid til hestelivet lenger, og derfor er det lenge siden jeg har vært på hesteryggen. Jeg er jo også utdannet arkeolog, så da jeg var i Jordan i vinter, "måtte" jeg selvfølgelig leke litt Indiana Jones da jeg besøkte Petra. Kjøpte meg en "Indy" hatt, og hoppet opp på en hest. Utrolig teit, men samtidig så utrolig morsomt. Turister som gikk forbi pekte og sa "Look, she's riding into Petra just like Indiana Jones".. Hahahaha. Jadda. Det er i alle fall et fint lite minne fra en særdeles opplevelsesrik reise.

FERDIG!!

HURRA FOR LIVET! Det er en utrolig deilig følelse og kjenne seg fri fra alt som heter pugging og intens lesing. Jeg har som nevnt tidligere enda en (hjemme)eksamen igjen, men den skal jeg nå få unna på supertid! Kjempetrist å forlate alle folkene der oppe da.. men satser på at vi sees igjen engang. Jeg foreslo reunion, synes det er en super ide, haha.

På grunn av noe kabelbrudd eller whatever lå hele telefonnettet nede før i dag, og jeg skøyet med at det sikkert kom til å ramme flytrafikken også, og jammen gjorde det ikke det. Ble ganske mye forsinka, men det var en utrolig fin følelse å lette og komme opp over skyene. Solen stod høyt på himmelen selv om klokken var vel etter 22!

Alt var fryd og gammen helt til.. turbulensen begynte, og iPoden plutselig visste mange skumle sanger som "Better Luck Next Time", "Deep Enough", Danger Zone", Weak and Powerless", "Ashes to Ashes", "Plane", "This Dying Soul", "Vanishing", "The Spirit Carries On", "All Good Things Come to an End", "Ticket to Heaven", "Crashed" og "We Go Deep", MENS JEG SITTER I ET FLY SOM RISTER SOM EN SENTRIFUGE MIDT OVER HAVET.. Creepy. Kødder ikke altså. Så kom DET SMELLET, og jeg fikk angst. Aner ikke hva det var, men plutselig var vi i alle fall rett over Landegode, så nært at jeg kunne ha tatt på fjelltoppene, og da var alt bra igjen.

Hurra.

Nå skal jeg legge meg å hvile hjernen og få litt etterlengtet søvn, dessverre må jeg opp tidlig på jobb i morgen.

GOD NATT FOLKENS.Eeelsker øyeblikket når man flyr ut og over skyene og får se solen skinne ut over det fantastiske skylandskapet. Dette bildet tok jeg da vi dro fra Aqaba i Jordan.

Fiskarbonde og jektefart

Befolkningsvekst. Befolkningsnedgang. Demografi. Migrasjon. Vikingtid. Høvdinger. Håløyger. Øyvind Skaldespiller. Olav Trygvasson. Snorre. Ottars beretninger. Kvener. Finner. Pomorhandel. Utvikling. Kalmarunionen. Christian IV. Dansketiden. Unionen med Sverige. Grunnlov. Tørrfisk. Handel. Hanseatene. Jekt og sjark. Motorisering. Dampbåter. Hurtigruta. Jordbruk. Husdyrhold. Omsorgsbonde. Druktning. Lofoten. Vågan. Nasjonsbygging. Modernisering. Samer. Mobilisering. Nessekongene. Handelssteder. Nordlandsgjelda. Krig. Poteter. Korn. Fisk. Lovgivning. Konge. Kirke. Stat. Tienden. Vesterhavsveldet. Skogbruk. Tømmer. Trelast. Sild. Gruvedrift. Makt. Økonomi. Monopol. Skipsfart. Viser. Dikt. Bonder. Leilending. Byborger. Amt. Skatt. 30 årskrigen. Gjenreisning. Vekst. Tyskere. Industrialisering. Eksport. Produksjonsvekst. Bytteforhold. Trollfjordslaget. Mehamkonflikten. Hvalfangst.OSV. OSV. OSV.

FØLER JEG BLIR GAL. Alt jeg husker er bare ORD, ikke bakgrunnen til ordene. Kjære hjerne, kan du være så snill å suge til deg all informasjon jeg trenger for å gjøre det bra på eksamen i morgen? TAKK.

Huff, så glad jeg skal være når dette er over.

Hva er det med disse vulkanene på Island?

I tiden framover skal jeg reise såpass mye at om flytraffikken blir ordentlig rammet så vet jeg ikke hvor jeg skal gjøre av meg! Krysser fingrene for at alt går bra.

Ikveld reiser jeg opp til Tromsø, jeg har jo historieeksamen i morgen. Tror aldri jeg har vært så rolig og samtidig så uforberedt før en eksamen.. Jeg vet ikke hva som har skjedd med meg. Trodde at det gikk så som så på sosiologieksaen for tre uker siden, men fikk karakteren i går og det var en A! Så da ble jeg utrolig lettet og glad, og håper jo selvfølgelig at jeg klarer å prestere like bra på den kommende eksamen. Selv om.. haha, ja, jeg vet ikke.

Jeg reiser hjem igjen i morgen kveld, og har en lang jobbuke foran meg. Har også en skriftlig hjemmeeksamen jeg må få skrevet og levert inn, men føler at det vil gå ganske greit. Det som er kjipt med å studere er jo skoleeksamene man må pugge så ekstremt til!

Nå skal jeg bare spise opp frokosten, lese litt til, gå en tur, lese mer og så får det bare briste eller bære i morgen.

Ha en fin dag!


Bilde hentet fra weheartit.com

I dag skal jorden gå under

Harold Camping (89) er bombesikker på at dommedag er i dag. De kristne som tror på Gud skal få komme opp til himmelen og leve et liv i sus og dus, men hva med oss andre? Et gigantisk jordskjelv skal oppstå, som skal utslette alle oss som ikke tror på Gud, og vi skal leve i helvette til og med 21. oktober når det hele er over.

Eller?

Huff, det er skikkelig forferdelig hva slike kristne fanatikere kan få andre kristne til å tro. Nyhetsbyrået AFP forteller at i Vietnam har rundt 300 mennesker i ca 60 familier solgt alle sine eiendeler for å få råd til en busstur til en kristen samling ca 100 mil unna... De vil altså stå uten hjem når de skjønner at de har blitt lurt.

Jeg synes det er så tragisk, så utrolig tragisk.

Det er forferdelig at idioter starter slike meningsløse rykter som kan skremme mange, og forferdelig at noen mennesker er så godtroende at de faktisk tror på disse ryktene..


Bilde hentet fra dagbladet.no

Mitt første møte med New York

Det er den 3. juni 2007, og klokken er litt over 8 på kvelden. Vi landet på JFK, og tok metroen inn til Penn Station midt på Manhattan. Vi finner til slutt ut av den store stasjonen, og blir møtt av en stor folkemengde. Det regner utenfor, og folk står og venter på at regnet skal lette. Gule drosjer stresser forbi utenfor. Folk snakker amerikansk, og diskuterer fast og lett.

Ovenfor hodene våre henger et gigantisk amerikansk flagg. Vi tar opp paraplyene våre og begir oss ut i NY's gater. Hotellet skal være innenfor gålengde, og vi setter kurs dit.

Vi passerer Madison Square Garden, og etter en stund letter jeg litt på paraplyen.. ikke så langt unna troner Empire State Building, og det slår meg for fult - jeg er faktisk i New York!


Bildene er tatt med (et gammelt) mobilkamera, så beklager kvaliteten.

BahamasDa jeg og en venninne reiste rundt i USA for et par år siden, bestemte vi oss for å ta et dagscruise over til Bahamas fra Florida. Vi forlot Fort Lauderdale tidlig om morgenen i strålende solskinn, men hva var det som møtte oss da vi endelig så Grand Bahama i det fjerne? Jo, en gigantisk regnsky rugende over øya.De fleste båtgjestene dro til nærmeste casino og tilbrakte dagen der, jeg og reisefølget mitt derimot synes det var forferdelig at dagen vår i paradiset skulle regne bort, og vi ville jo se øya! Så vi trosset regnet og bega oss ut i Port Lucaya. Det var få andre mennesker å se, ikke så rart kanskje, haha.

Til tross for det uheldige været var humøret på topp, haha! På grunn av at solen ikke stekte, føltes jo vannet utroooolig varmt! Kunne gjerne stått der hele dagen.
Utrolig typisk at den ENE dagen vi var der, skulle det regne. Vi snakket med noen lokale inne på en butikk, og de bare lo.. "It hasn't rained for like three months now", jaja gni det inn liksom. Vi kom oss i alle fall ut og fikk sett litt, og kanskje regnet gjorde turen til en enda mer spesiell opplevelse enn det ville vært om været hadde vært bra? Hvem vet. Håper i alle fall på sol neste gang, haha..


Adare Manor

Dette er Adare Manor, slottet jeg bodde på når jeg var i Irland. Det ligger utenfor den lille byen Adare på vestkysten, like ved Limerick. Det er nå omgjort til et 5 stjerners hotell, og det var virkelig en opplevelse å bo der.Både rommet vårt og badet var gigantisk, og så mye større ut i virkeligheten. Vi hadde utsikt til en vakker elv, hvor man kunne fiske ørret. Bortenfor elven var golfbanen, og mange av de som bor på slottet kommer dit for å spille golf..
Nedenfor kommer noen bilder av resepsjonen. Det var virkelig spectacular å komme inn dit for å sjekke inn. Taket føltes tusen meter lenger opp.. og lysekronen er sikkert større en bilen min..


Nedenfor er deler av frokostsalen. Frokosten var inkludert i romprisen, og bestod av mye forskjellig. Kanskje litt for eksklusiv mat for en enkel sjel som meg? Spennende i alle fall, og vi storkoste oss. Utsikten ut til hagen var upåklagelig, og man følte seg virkelig som en "lady of the manor" når man satt der! Jeg bestilte eggerøre med laks, og har ALDRI smakt bedre.Stedet anbefales virkelig, og jeg ønsker jeg hadde muligheten (og råd) til å bo der lengre enn det vi gjorde, men jeg vet i alle fall at jeg kan dra tilbake! Vi fikk en spesialpris, og fikk derfor et rom for 190 euro for en natt inkludert frokost, og det sprengte budsjettet ltit, men føler det var verdt det.

Har du vært på slottsferie før?

Hurra for Norge!

Ja, da var bunaden tatt av og roen senket seg. Det har vært en fin 17. mai, og jeg er glad for at været holdt seg nogenlunde bra, til tross for hva som var meldt.

Dagen startet med en fjelltur, og det var utrolig godt å våkne opp på en tirsdag og slippe å dra på jobb, haha. Bedre å komme seg ut i marka og gå litt! Deretter var det å dra hjem, skifte til finstasen og komme seg til byen for å se borgertoget. Ganske morsomt at russen gjorde litt sprell i år, og var litt oppfinnsomme. Så dro jeg og familien på en restaurant og spiste middag, og etter en liten tur på kirkegården dro vi hjem og spiste kake og slappet av. Kort og godt.

Har selvsagt hatt studiefri idag, så gruer meg litt til jobb og lesing resten av uken.. men må nesten bare tenke positivt nå, ikke lenge igjen før det er sommerferie (fra skolen i alle fall, haha..)!

Håper dere alle har hatt en finfin dag!Hurra sier Fox!

Bodø som feriedestinasjon?

Haha tenker du kanskje, men er du interessert i natur og en litt annerledes ferie, skal du virkelig ikke se bort fra at du kommer til å trives her oppe.Bodø ligger rett nord for polarsirkelen, og om vinteren er dagene korte og mørke, mens om sommeren er kveldene lyse og midnattsolen skinner hele natten.
Midnattsolen er som en eviglang solnedgang, så liker du solnedganger, vil kameraet ditt ikke stå stille!

Stranden Mjelle litt nord for byen, er utrolig vakker og har til og med fått en sang dedisert til seg. Hit flokker de fleste bodøværingene om sommeren når været er på sitt beste, og bader, griller, soler seg og bare nyter.Som dere ser er sanden visse steder helt rød. Når jeg var liten ble jeg fortalt at det var fordi sanden hadde blåst dit fra Sahara.. Haha. Nå vet jeg at det er på grunn av jernet i fjellet rundt.


Liker du å bevege kroppen og gå på fjellturer, er området rundt Bodø ypperlig. De fleste toppene er på rundt 1,000 meter, og fine dags eller halvdagsturer. Bildene nedenfor er fra Per Kalsatind, en del av Børvasstindene som Bodø har fin utsikt til mot sør.
Dette bildet er fra toppen på Sandhornet, som man også har fint utsikt til fra Bodø.

Fine dagsutflukter fra Bodø for deg som ikke ønsker å kave deg opp på fjell, er å besøke enten Saltstrømmen, som er verdens sterkeste malstrøm, eller det gamle handelsstedet på Kjerringøy.En særdeles stille kveld i Saltstrømmen. Mange turister kommer dit bare for å fiske, enorme vannmengder presses gjennom det lille sundet under broen to ganger per dag, og med vannet kommer fisken. Nedenfor kommer noen bilder fra idylliske Kjerringøy.Og for å avslutte turen kan du jo smake på saltenområdets "delikatesse" - møsbrømlefse! En tynn og sprø kornlefse som er fylt med en tykk saus av brunost og sirup. En skikkelig kaloribombe, men herregud så godt!


Avslutt så dagen på en strand... det finnes hundrevis å velge mellom.
Kan ikke klage på vannfargen heller, haha. Da gjennstår det vel bare å si VELKOMMEN TIL BODØ!

Du ble vel i det minste litt fristet?


Nå er reiseartikkelen min kommet på trykk!

Så utrolig gøy! Var i byen i går og kjøpte reisemagasinet Reiselyst, hvor jeg denne måneden har fått en 4-siders reiseartikkel på trykk. Er så stolt! Min store drøm er jo å kunne leve som reisejournalist, men det er jo en drøm jeg vet er for langt unna til å noensinne nå.. likevel er det jo gøy når man oppnår noe man lenge har jobbet for!

Stedet jeg har skrevet om er det hellige fjellet Huashan i Kina, som jeg var på sommeren for to år siden. Det var virkelig en utrolig opplevelse, og jeg håper jeg har klart å få fram det på papiret.
Kjenner på meg at det blir mye skriving i sommer. En ting er jo å drømme, en annen ting er jo å gjøre noe med det!

Midt i mai

Herregud som tiden går, vi er jo allerede midt i mai! Nå er det akkurat en måned til vi kommer hjem fra Tyrkia, og i morgen er det akkurat en måned til vi setter oss på flyet til Oslo som dagen etterpå skal ta oss til Afrika. Om akkurat to måneder er jeg tilbake er i byen, og en dag fra å starte i ny jobb. For akkurat ett år siden døde bestemor.. rart å tenke på. På en mer positive note, så blir gudbarnet hele 2 måneder i morgen! Livets gang, I suppose. Noen forlater oss, mens andre vokser opp.17. mai er også bare noen dager unna. Lurer på hvordan dagen blir, vi har jo alltid besøkt bestemor før vi ser borgertoget. Tid for nye tradisjoner nå..

Nå er det bare en uke til eksamen min i historie, og siste uken før en eksamen er alltid intensiv. Gleder meg ikke, haha. Men før jeg tar fatt på lesingen idag, tror jeg nesten at jeg må vaske og rydde leiligheten før jeg forsvinner i støvet. Hybelkaninene er bltit til store monstre som truer med å spise meg når jeg sover.. Ellers håper jeg på sol så jeg kan lese ute.

Det ser også ut som at jeg ikke skaffer meg videokamera likevel, men heller prøver å være flink å filme med fotoapparatet. Har testet det en del nå, og resultatet virker i det miiiiinste bra nok. Eneste som er synd er med zoomen, but what can one do. Må bare skaffe meg et til minnekort (har forsåvidt mange nå, men ett til kan vel ikke skade) og batteri.

Kjøpte sovepose i går til Afrikaturen! Haha, barnesovepose på Biltema! Det skal så sies at jeg ikke engang er 1,60, så posen passet meg just fine. Billig og lett var den også, og den tar liten plass - med andre ord helt perfekt! Kjøpte meg også masse nye sommerklær som passer for et liv på farten, så tror jeg har alt sånn i boks nå. Må bare hente ut de dyyre malariatabelettene..

Ok, ser nesten ut som jeg har skrevet en bok her nå, så skal stoppe. Avslutter med et lite vårbilde.

Eurovision 2011

Haha, det har blitt en tradisjon i vennegjengen å møtes og se finalen i grand prix sammen. Vi setter oss godt til rette med et stemmegivningsark med merkelige og morsomme kategorier, og finner etter hvert fram til hvem vi synes skal vinne. The dream team of judges, med andre ord, haha!

Det blir spennende å se hvem det blir som stikker av med seieren i år, bare synd at Norge forsvant ut i semifinalen. Ikke at Haba Haba akkurat var tidenes sang, men det blir jo automatisk litt mindre spennende når vårt eget land ikke er med å kjemper om tittelen. Oh well, blir i alle fall gøy, haha.. Har ikke engang hørt halvparten av sangene i år.

Er det noen av dere som gjør som oss?

Lyst til å besøke kafeen hvor Amelié jobbet?

Det kan du hvis du besøker Montmartrestrøket i Paris! Det er et koselig lite sted.. og du finner til og med den lille bereiste hagenissen på disken. Bon Voyage!

Adressen er:

Café des Deux Moulins,

15 rue Lepic, Paris

Fredag den 13.

Årets første. er det ikke? De overtroiske ønsker jo helst å ligge under dynen når den 13. dukker opp på en fredag, hvordan forhold har du til dagen?

Fredag den 13. ble opprinnelig ansett som en ulykkesdag bare for maks et par århundre siden, og det finnes mange teorier hvorfor. Den enkelste teorier er vel det at både tallet 13 og dagen fredag har blitt ansett som ulykkesbringere.

Personlig har dagen vært ganske grei, det eneste negative var vel strømregningen som dumpet ned i postkassen og ønsker å suge pengene mine ut av banken min. Ikke bra.

Hvordan har dagen din vært?Better get back to my studying I suppose..

Filme med videokamera eller bildekamera?

Helt siden Jordanturen har jeg vært innstilt på å kjøpe meg et videokamera for å ha med på reiser. Føler virkelig at videokameraet vi hadde med på den turen, gjorde det lille ekstra, og fanget tusenvis av minner vi sikkert fort ville glemt uten. Nå er tiden kommet til å bestemme seg for hvilket kamera jeg skal kjøpe da, og med deadlinen kommer også tvilen. Jeg finner ingen kameraer jeg liker til prisen jeg kan ta meg råd til! Jeg vil ha bra kvalitet (HD, 720 er nok da), bra fargegjengivning, bra stabilisasjon, bra autofokus, bra lyd, og laaaang zoom. I tillegg vil jeg betale maks 2,000kr.. haha, ja jeg vet det er lite, men har IKKE RÅD, HUFF.

Derfor begynte jeg å tenke.. jeg har jo et bra kamera som filmer i HD, er det ikke nok? Trenger jeg virkelig et videokamera i tillegg? På en måte ja, fordi jeg vet at jeg filmer mye mer om jeg har et separat filmkamera, og nei, på en annen side, fordi jeg må betale masse for noe jeg egentlig allerede har. SÅ WHAT TO DO?

Kanskje jeg skal prøve meg litt fram med filmingen på kameraet mitt, og se hva som skjer. Får vel rett og slett bare TVINGE meg selv til å bruke det mer, og fordele tiden mellom bilder og film.

Hva synes dere jeg burde gjøre? Har dere et forslag på et billig og bra videokamera?

I heart books

Jeg elsker bøker! Og nå snakker jeg ikke om kjedelige og langtråkkelige skolebøker som MÅ leses, men bøkene som er som vidunderlige små univers man kan drukne i og forsvinne til en helt annen verden, bøker som fanger deg i deres trolldom og klamrer seg fast til deg lenge etter du har lest siste side. Jeg elsker å kunne sette meg ned med en god bok og bare drømme meg bort.

Hva som kjennetegner en god bok er kanskje vanskelig å forklare, den eneste måten man finner ut om den er bra eller ikke er ved å sette seg ned og begynne å lese.

Når jeg går på skole er en av de tingene jeg lengter mest etter å kunne lese "vanlige" bøker. Når man studerer er det alltid en eller annen skolebok som må leses, og bare man så mye som tenker på en vanlig bok så kjenner man at skyldfølelsen kommer. Jeg får bare så dårlig samvittighet! Men jeg har likevel trosset denne samvittigheten i det siste.. fullførte Water for Elephants for litt siden, og Life of Pi før det igjen. Og gud som jeg elsker de bøkene! De har akkurat den magien man leter etter for å kunne forsvinne inn i boka. Life of Pi var umulig å legge fra seg, jeg gikk bare rundt å tenkte på hva som ventet på neste side.. bare MÅTTE lese videre. Og den slutten! Herregud!

Nei, les boka sier jeg bare.. Les bøker generelt! Filmer er god underholdning, men bøker, ja bøker de er noe helt for seg selv.

Skal serriøst drasse med meg så mange bøker kofferten kan klare til Tyrkia..

Har du noen favorittbøker?

Ting som må gjøres før 8. juni

Da reiser jeg til Tyrkia, før jeg drar rett til Afrika, og så skal jobbe ved sommerlandstedet til familien rett etter det igjen, i 1 måned. Så perioden 8. juni til 14. august blir altså å gå i ett.

Men før den tid må jeg:

- Øve til eksamen i historie, og reise opp til Tromsø for å ta den

- Skrive hjemmeeksamen på 10 sider i vert & gjest

- Pakke til to forskjellige turer

- Handle inn alt som skal handles inn til Afrikaturen, og shiiit det er mye! Blant annet en liten tursekk og en sommersovepose etc

- Bestille hotell i Nairobi og på Zanzibar og fly tur retur Oslo

- Bestemme meg for et videokamera og kjøøøpe

- Hente ut malariatabelettene

- Bestille reiseforsikring (noen tips på en bra og billig helårs reiseforsikring?)

- Og ikke minst.. prøve å tilbringe så mye tid som overholdet mulig med venner og familie og finne på mange sprell xD


Gleder meg til å se hav med denne fargen igjen..


Huff men jeg har sikkert glemt tusen ting.. to be updated I guess.

Vaksiner og malaria

Mens jeg var i Tromsø fikk jeg endelig tatt gulfebervaksinen, i tillegg til å få en resept på malariatabeletter. Glad jeg har alle hepatittvaksinene fra før, hvis ikke ville det blitt en svæært så dyr affære. Jeg ville ha malarone, som er malariatabelettypen med minst bivirkninger, og tabelettene er dyre. For mitt opphold i Afrika må jeg betale over 1000 kroner.. Sykt. Men med tanke på hvor vi skal kunne jeg aldri i verden ha sluppet unna å ta dem. Mygg elsker meg..

Skulle egentlig ha bestilt visum til de tre landene vi trenger det til, men har forstått det slik at for et gebyr på 50 dollar får vi det ganske enkelt og greit på hver grenseovergang. Håper bare vi ikke er de eneste i gruppen som må gjøre det slik, slik at we slow them down.. Eneste andre utvei er å sende passet til Stockholm, og ambassadene der, men tar ikke sjansen på det siden jeg trenger passet mitt allerede om en måned.

Oh well.

Gleder meg til å begynne å pakke!Bilde fra sist gang jeg var på det afrikanske kontinentet. Blir spennende å se en helt annen type Afrika enn dette..

Bilder fra Irland, del 2

Ja, da var det dags for et til bildedryss. Bildet nedenfor er fra Limerick. Lovely day for a Guiness!


St. John Castle i Limerick

De fantastiske Cliffs of Moher

Know where you're going?


Country rooooads

Disse kuene var skikkelig sære.. de stilte seg opp og bare stirret på oss. Nesten litt creepy, haha.
Galway! Flott by, absolutt. Liten og søt, med en flott gågate.

On the road!


En gate i byen Sligo.


En fantastisk nydelig og stooor strand litt nord for Sligo.


Svanesjøen? Haha.


Flere flotte kuer.


Og så avslutter jeg med denne flotte hesten, så virkelig ut som Silkesvarten.


Det kommer et lite innlegg senere om slottet vi bodde på, føler det fortjener et eget innlegg. Og jeg sier igjen, Irland anbefales virkelig. Det var så utrolig god å reise dit såpass tidlig i sesongen også, det var ikke like stort mas på veiene som jeg hadde fryktet. Dessuten var gresset grønt, og trærne grønne og himmelen for det meste blå. Vi hadde 25 grader på det meste, og det er MYE selv for høysommeren på den grønne øya. Dessuten var det en fryd å se alle de vakre kirsebærtrærne i full blomst over alt. Kjenner jeg med en gang begynner å drømme meg tilbake..

Bilder fra Irland, del 1

Mange kirker i Kilkenny


Utsikt fra the Rock of Cashel

Selve "Rocken". Nydelig, men vanskelig å fange på kamera. Kjempevarmt var der og!

Ikke så brede veier på Kerryhalvøya.

Lang fjære sender båtene på land


Borg/Slottsruiner fantes overalt.. Det finnes vel 3,000 slike over hele øya.


Den lille søte bilen vår - Fabio xDGrønne sauer på den grønne øya


That's it for now. Det kommer enda fler bilder, blant annet fra slottet vi bodde på som jeg tror fortjener en egen post.

Les mer i arkivet » Juli 2014 » Juni 2014 » Mai 2014 » April 2014 » Mars 2014 » Februar 2014 » Januar 2014 » Desember 2013 » November 2013 » Oktober 2013 » September 2013 » August 2013 » Juli 2013 » Juni 2013 » Mai 2013 » April 2013 » Mars 2013 » Februar 2013 » Januar 2013 » Desember 2012 » November 2012 » Oktober 2012 » September 2012 » August 2012 » Juli 2012 » Juni 2012 » Mai 2012 » April 2012 » Mars 2012 » Februar 2012

, Bodø

Hei, jeg heter Renate og er en reisegal nordlenning med bøttevis av eventyrlyst, som ofte befinner seg på reiser i inn- og utland. Her på bloggen sladrer jeg om stedene jeg har vært, og drømmer om stedene jeg engang skal dra. Til nå har jeg satt mine bein i 60 ulike land og på 5 kontinenter, og flere skal det bli. Følg meg gjerne på reisen!  Hei, jeg heter Renate og er en reisegal nordlenning med bøttevis av eventyrlyst, som ofte befinner seg på reiser i inn- og utland. Her på bloggen sladrer jeg om stedene jeg har vært, og drømmer om stedene jeg engang skal dra. Til nå har jeg satt mine bein i over 60 ulike land og i 5 verdensdeler, og flere skal det bli. Følg meg gjerne på reisen!  + Legg meg til som venn


Image and video hosting by TinyPic

Kategorier

 • » - Hvor har jeg vært?
 • » Afrika
 • » Argentina
 • » Bahamas
 • » Blogg
 • » Bolivia
 • » Bosnia & Herzegovina
 • » Brasil
 • » Bulgaria
 • » Burma/Myanmar
 • » Bøker & film
 • » Danmark
 • » Egypt
 • » England
 • » Estland
 • » Frankrike
 • » Hellas
 • » Hong Kong
 • » Hverdag
 • » India
 • » Irland
 • » Island
 • » Italia
 • » Jordan
 • » Kenya
 • » Kina
 • » Kroatia
 • » Latvia
 • » Litauen
 • » Malawi
 • » Malaysia
 • » Marokko
 • » Mexico
 • » Mongolia
 • » Montenegro
 • » Nederland
 • » Nepal
 • » News & TV
 • » Nord-Irland
 • » Norge
 • » Peru
 • » Polen
 • » Portugal
 • » Qatar
 • » Random
 • » Reiseartikler
 • » Reisedrømmer
 • » Reiseinspirasjon
 • » Reiseminner
 • » Reisetips
 • » Romania
 • » Russland
 • » San Marino
 • » Skottland
 • » Slovakia
 • » Spania
 • » Storbritannia
 • » Sverige
 • » Tanzania
 • » Thailand
 • » Tsjekkia
 • » Tyrkia
 • » Tyskland
 • » Ungarn
 • » USA
 • » USA - California
 • » USA - Florida
 • » USA - New York
 • » USA - Route 66
 • » Vatikanstaten
 • » Venezuela
 • » Zambia


 • Populære Innlegg

 • A Nomadic Life
 • Scenes from Bagan
 • In the backstreets of Varanasi
 • Romania - The Fairytale Land
 • Traveling Alone
 • 15 ting man må gjøre i New York
 • Hvordan har du tid/råd til å reise så mye?
 • A Year of Travel 2013
 • 50 ting jeg har lært på mine reiser


 • Andre Reiseblogger

 • Bobleliv Reiseblogg
 • Cocopia
 • Camilla i Verden
 • Den Vide Verden
 • Globetrotter Elisa
 • Hamacareise
 • Lineinspirasjon
 • Mstraveltipsy
 • Norske Reiseblogger
 • Reisedagboka/Sandra
 • Renates Reiser
 • Supermarie
 • Travel Thoughts


 • Arkiv

 • Juli 2014
 • Juni 2014
 • Mai 2014
 • April 2014
 • Mars 2014
 • Februar 2014
 • Januar 2014
 • Desember 2013
 • November 2013
 • Oktober 2013
 • September 2013
 • August 2013
 • Juli 2013
 • Juni 2013
 • Mai 2013
 • April 2013
 • Mars 2013
 • Februar 2013
 • Januar 2013
 • Desember 2012
 • November 2012
 • Oktober 2012
 • September 2012
 • August 2012
 • Juli 2012
 • Juni 2012
 • Mai 2012
 • April 2012
 • Mars 2012
 • Februar 2012
 • Januar 2012
 • Desember 2011
 • November 2011
 • Oktober 2011
 • September 2011
 • August 2011
 • Juli 2011
 • Juni 2011
 • Mai 2011
 • April 2011
 • Mars 2011
 • Februar 2011
 • Desember 2010
 • November 2010
 • Juni 2010
 • April 2010
 • Mars 2010
 • Februar 2010
 • Januar 2010
 • Desember 2009
 • November 2009
 • September 2009


 • Søk i bloggen

  hits