Obligatorisk klagepost før eksamen!

... Ja, her kommer den.

Første eksamen dette semesteret har vi nå på mandag - i sosiologi av alle ting. Kjenner jeg er mektig lei av faget (sjokk?), og vil bare bli ferdig. Jeg leser og leser men ingenting setter seg, jeg får liksom bare ikke med meg noe av det øynene mine febrilsk prøver å fange opp. Innvendig blir jeg mer og mer stresset, og det føles ut som det nesten ikke engang er noe vits å lese.. bare bortkastet tid for noe som allerede er håpløst.

OK, NOK NEGATIVITET FOR EN DAG.

På en mer positiv side kan jeg jo si at været har vært fantastisk flott i hele dag, og det er jo fint å kunne sitte ute å lese litt.

Dro også en snartur på butikken siden det er null mat i dette huset, og mens jeg stod å så på noen produkter, skvetter jeg til. En relativt  gammel mann har kommet opp til meg og står og prater SKIKKELIG HØYT, SKIKKELIG NÆRT meg. Han prater om rødsild og jeg bare "wtf? hvem er dette?". Rødsild er tydeligvis de røde små blomstene som vokser på berget, og denne gamle mannen var veldig glad i fugler, og visste meg størrelsen på eggene til alle sjøfuglene og når de får egg på våren og at han har en båt, eller nei han har en sjark (..), som drives framover av en kveite.. Hmm ja ok. Måtte bare le litt og unnskylde meg. Det neste sekundet var han borte, og jeg aner ikke hvor han kom fra eller hvor han dro. Skikkelig sært møte på butikken i alle fall... haha.


(er dette rødsild kanskje?!)

Nei, må vel gå tilbake til lesingen. Snart blir det filmkveld hos noen venner!

Ha en flotters lørdag.

.. Og vips har jeg en jobb?

Eller, får selvfølgelig ikke svar på jobbintervjuet enda. De sa de likte meg veldig godt, og det eneste negative var at jeg skal reise bort i sommer. De trenger derimot folk utover høsten også, så jeg får vel bare krysse fingrene.

Da jeg kom hjem, fikk jeg i alle fall vite at jeg har fått den andre jobben jeg har søkt på! Museumsvert på Gildeskål gamle kirkested! Den starter heller ikke før etter jeg har kommet hjem, og betyr derfor at jeg kan bo på hytta en hel måned, og bare jobbe og kose meg der. Håper selvfølgelig på en super sommer i år også..

Hva jeg gjør hvis jeg får begge jobbene vet jeg ikke, har liksom like lyst på begge. What to do?Sommerlig bilde jeg tok på den store eiendommen til Adare Manor.

Jobbintervju

Jeg skal på jobbintervju idag - for SAS. Det er bare en sommerjobb/ekstrajobb, men det føles ut som hele framtiden min står på spill her! Derfor freaker jeg litt ut. Vil ikke foberede meg altfor mye heller, så jeg virker mekanisk, men jeg har lett for å stivne til og miste ordene om jeg kommer i en situasjon hvor jeg skal si noe jeg ikke direkte er forberedt på.. Det er ikke bra.

Det er uansett en drøm å få jobbe på en slik direkte måte innenfor reiselivet, og jeg håper virkelig at entusiasmen  min smitter over på intervjuerne.

Først skal jeg på jobb i 7,5 timer nå, så kommer kanskje til å være sliten når jeg drar på intervjuet, men det er kanskje bra. Kanskje nervene har stilnet? Det føles uansett ut som om jeg skal opp i en muntlig eksamen eller noe..

Huff og huff. Wish me luck..

Gullet mitt

Skjønneste gutten min er 12,5 år nå! Fortsatt lite søt da.. Utrolig så glad man kan bli i ett dyr :)

8,000,000 sauer

Det ble estimert at det fantes rundt 8 millioner sauer i Irland i 2009, og idag kan det være mange flere. Vi møtte i alle fall på ganske mange av disse hårete krabatene på ferien i Irland. Det øverste lammet fant vi stuck i en grøft ved veien (inne i en innhegning), og den kunne ikke komme seg opp, og moren kom seg ikke ned. Den var også blitt ganske tynn, så det virket som den hadde ligget der en stund. Vi fant ut at vi måtte gi beskjed til eieren, og gikk de mange hundre meterne opp til gårdshuset.. Eieren ble kjempeglad, og vi fikk lov til å kose litt med lammet før den fikk en lykkelig gjenforening med moren sin.

Den grønne øya er helt nydelig!

Da har vi snart vært her i Irland halve oppholdet! Har allerede fått gjort kjempemye, og etter to dager i Dublin har vi nå tilbragt to dager på veiene og kjørt over 70 mil. Kjøringen går overraskende bra (bank i bordet), og å holde seg på venstresiden er ikke så vanskelig som man først skal tro, haha.

Vi har kjørt fra Dublin og vært innom Kilkenny, (Rock of) Cashel, Killarney og i dag har vi kjørt Ring of Kerry. Første dagen med litt regn! I går hadde vi 20 grader og sol, så håper på flere slike dager. Landskapet på Kerryhalvøyen var helt fantastisk, bare synd at tåken ødela litt av utsikten.

Det er millioner av sauer her, og i dag var vi til og med ansvarlige for å redde et lite lam som holdt på å sulte ihjel på en avsats den ikke kom seg opp fra. Bonden ble så takknemmelig og vi fikk lov til å kose med lillegullet etterpå.

I skrivende stund befinner vi oss på Adare Manor, som virkelig tok pusten fra meg ved ankomst! Et fantastisk nydelig slott, og rommet er gigantisk med to svære senger. Gleder meg til å se mer av området og slottet i morgen, og selvfølgelig å smake på frokosten... xD

Bilder kommer senere, de vil tydeligvis ikke lastes opp nå..

Ha det så fint! :)

Dublin neste!

Da setter vi oss på bussen til Rygge, og hopper på flyet til Dublin. Selv jeg blir å savne påsketing som påskekrimmen på melkekartongene (haha !), så blir det helt fantastisk deilig å tilbringe påskeferien på farten i Irland!

Kan hende jeg oppdaterer under turen, hvis ikke så får dere alle ha en strålende påske!Har dere noen (reise)planer for påsken?

Andre TV-innspillingen på en uke

Var i byen i dag da jeg fikk telefon fra venninnen jeg bor hos her i Oslo, hvor hun spurte om jeg hadde lyst å dra på en tv-innspilling for TV2 idag. Hørtes gøy ut, så vi dro til Nydalen midt på dagen i dag, hvor TV2 spilte inn til det nye programmet "Komiker i arbeid". Klaus Sonstad var programleder, og Anders Hoff, Kristin Skogheim, Nils Ivar Aadne var også med - i tillegg var Else Kåss Furuseth gjest.

Gøy innspilling med mye tv-tid for publikumet virket det som.. dessverre tok innspillingen ganske lang tid, så man ble litt slitne etter hvert.. Tror derimot programmet blir ganske gøy når det kommer på tv!

Det er en innspilling på mandag også i Nydalen, for de som er interessert! Gratis gratis too.

Min faste reisekompisLitt flaut kanskje? Men møt Ice Cube! Han kjøpte jeg på en Rainforest Café i USA i 2003, og er basert på en virkelig pingvin, og pengene den ble kjøpt for gikk til "the care of real penguins". Ikke at den kostet så mye.. Men uansett, etter jeg kjøpte den ble den etter hvert et fast inventar i kofferten eller ryggsekken når jeg dro på tur - og er det fortsatt. Har fått det for meg at hvis jeg ikke tar den med (spesielt på flyturer), så vil det skje noe fælt, haha.. Kall meg gjerne overtroisk.

Ice Cube har i alle fall blitt min faste reisekompis, og har vel vært med meg på utallige reiser (og sikkert nærmere 25 land). Dette bildet er tatt på Madeira. Blir litt som hagegnomen og Amelié kanskje? :P

Har dere noe dere alltid må ta med dere på reiser?

Nytt på Nytt!

Var på innspillingen av dette programmet i går, som absolutt er det beste norske programmet ever made! Alle programlederne er så utrooolig herlige - og det er vanskelig å ikke le bare Linn åpner munnen. Det var en liten vri da på programmet som vises på NRK i kveld - Jon Almås hadde tatt ferie for første gang noensinne! Derfor måtte produksjonen finne en vikar og valget falt på Bård Tufte Johansen. Hadde litt tvil om han først, men han gjorde en brajobb - uten å ta den helt ut.

Så sett dere foran tv-skjermen ikveld, og stikkord om hva som blir å skje på programmet inneholder: toppløshet, papirfly og papirballer, Linn som sitter oppå ryggen til en av programlederne og... mye latter. xDNoen av dere som bruker å se på programmet?

Venstrekjøring

Nå er det bare et par dager igjen til turen går mot Irland, og siden vi skal reise gjennom landet med bil holder jeg på å lese meg opp på venstrekjøring. Blir spennende... og litt creepy. Irland er jo ikke kjent for å ha så flotte og breie veier, men det er vel kanskje litt av den irske sjarmen da og. Håper bare alle de andre bilene klarer å holde seg på sin side av veien, så skal nok jeg også det! Det rareste blir kanskje å ha girstangen på venstre side?Blir nok mange av disse veiene, haha. Vi er i alle fall såpass tidlig i sesongen at jeg tror vi har de fleste småveiene høvelig for oss selv.

Noen av dere som har erfaring fra å kjøre på "feil" side?

Da var Afrika endelig i boks!

Hurra, jeg er så glad - og utrolig lettet! Da vi skulle bestille flybillettene visste det seg plutselig at når man kom fram til betalingsruten, gikk prisen opp med 3000 (!) kroner per person.. Heldigvis fant jeg en annen side som var mye bedre, og prisen ble faktisk et par kroner mindre enn opprinnelig tenkt.

Så 17. juni går avsparket mot Nairobi, og den 13. juli tar vi det store A380 flyet hjem fra Johannesburg.

Hurraaaaaaaaaa!

Har du noen erfaring med å reise i Afrika?

Hva er ditt ultimate reisemål?

Vi har vel alle et eller annet sted som vi lenge lenge har drømt om å reise til. Det ene stedet som man føler at er litt utenfor rekkevidde, og en reise ditt på en måte vil gjøre livet komplett. Min absolutt nummer 1 reisedestinasjon er Påskeøya som ligger i Stillehavet. Helt siden jeg var ganske ung og hadde en merkelig drøm om det stedet har det fristet ekstremt å dra dit. Øya virker så mystisk og spennende, og siden den er en av de mest avsideliggende stedene i verden føler jeg på en måte at når jeg har vært der har jeg vært "alle steder".. haha. Uansett, her kommer litt bilder fra øya (funnet fra google).


Har du et drømmereisemål?

Hektisk uke!

Ja, da var startsignalet gått for yet another week, og det kjennes alldeles for tidlig ut på morgenen. I min perfekte verden står man ikke opp klokken 05.45, men klokken 10.00 - minst! Oh well, blir i alle fall litt tidligere ferdig på jobb. Så må jeg komme meg hjem, og fortsette å lese.. Hater virkelig ukene før eksamen. MEN denne uken får jeg på en måte feire med å reise bort, så derfor må jeg bare dytte meg selv til å lese bra - og mye.Må også få startet på pakkingen (tar vanligvis et par dager, haha), og ENDELIG få bestilt flybilletter etc til Afrikaturen. Gøy gøy! .. Men nå må jeg komme meg på jobb.

Ha en fin uke alle sammen!

Idylliske ZanzibarKan virkelig ikke tro at det bare er et par måneder til jeg befinner meg på den fantastisk vakre øya Zanzibar. I can't wait!

Cheers to the freakin' weekend, I'll drink to that!

Hurra! Det er helg! Synes egentlig denne uken har gått farlig fort. Mye av det jeg skulle ha gjort (som å lese til eksamen, kremt) har blitt dyttet i baksetet.. men forhåpentligvis får jeg motivasjonen til å lese i helgen. Ellers blir det kjipt den 2. mai..

I kveld skal jeg endelig gå å slå meg løs ute på byen (til en viss grad ofc, haha), og IKKE tenke på hverken jobb eller skole. Det skal bli godt! I morgen eller søndag blir det kanskje babybesøk om babyfamiliene vil ha babybesøk? Hint til deg K!

Spesielt godt med helg blir det også når været er så flott som det har vært idag! Og i går så jeg det sikreste vårtegnet av alle.. en edderkopp utenfor døren x_xHar dere noen fine planer for helgen?

God helg!

Flyskrekk?

Denne siden er ganske genial, enten vil den kurere flyskrekken din.. eller gjøre den værre..

denne siden kan du faktisk se alle flyene som er i luften akkurat nå - over hele Europa. Det er faktisk så mange, at du vil innse at sjansen for at det skal skje noe med akkurat ditt fly - er ytterst liten. På en annen side er det kanskje vanskelig for flygelederne å holde kontroll over alle disse flyene.. Men nei, jeg velger å fokusere på det første. Synes det er utrolig imponerende! Dessuten kan du jo følge reisen til ditt eget fly, eller se hvor i verden flyet til dine bekjente befinner seg til alle tider langs reisens gang.

When in RomeNå er det et par år siden jeg studerte i Roma en vår, og nå som våren er kommet hit hvor jeg bor, kjenner jeg hvor utrolig mye jeg savner den vakre byen. Å kunne vandre gatelangs i de vakre bydelene hver dag, å kjøpte gelato og spise på spansketrappen eller ved fontenen i Trastevere, å prøve å unngå de utrolige folkemengdene ved Trevifontenen, den vakre ruten jeg måtte gå fra leiligheten til skolen, takterrassen på skolen med utsikt over heeele byen, den humpete bussturen til togstasjonen over alle brosteinene, den guddommelige følelsen en får inne i Pantheon, å spise toast med kremost og hvitost og en skål med masse frukt hver dag til frokost i solen på balkongen vår, det store utvalget av kindersjokoladetyper på butikken, vinkveldene, det guddommelige lyset som av og til var i Peterskirken, alle de søte kattene ved de antikke ruinene ved trikkens endestopp, alle museene og de fantastiske kunstverkene, å oppdage en ny kirke hver dag, solnedgangen sett fra Santa Maria kirken på Capitolhøyden osv osv

Åh, Roma i mitt hjerte <3

Dreamlike

(weheartit.com)

Jeg elsker å drømme meg bort i bilder.

Familieportrett

Som tidligere nevnt har jeg planlagt å male et familieportrett til foreldrene mine som en slags 50årsgave. Nå har jeg utsatt dette aaaaaltfor lenge, og siden fingerene mine har lengtet etter malekosten nå en stund, så tror jeg at jeg skal sette i gang og male... NÅ.

Håper bare det ikke blir like skummelt som dette..

Ny uke - nye muligheter!

.. jeg prøver å se litt positivt framover nå. Det er derimot IKKE LETT. Nå er det da heldigvis bare 11 dager til jeg reiser til Oslo, og 14 dager til jeg reiser til Irland. Det finnes ikke ord på hvor godt det skal bli å komme seg litt utenlands igjen. Føler at det er på slike reiser jeg virkelig lever.

Før den tid skal det jobbes med de siste arbeidskravene (skal prøve å gjøre ferdig det i historie i dag), og leses til den første eksamen som er 2. mai. Skal prøve å sette opp en leseplan til alle eksamene, slik at jeg får litt oversikt over hva som skal gjøres. Må også få søkt på alle skolene, og jobbene i løpet av denne uken. Sykt at vi allerede er i april!Synes helgen kom og gikk ganske fort.. kom hjem veldig sent på fredag, og i går skulle jeg egentlig treffe venner, men det ble i stedet en tidlig kveld med mye søvn - og det trengte jeg virkelig. Det blir ganske lite søvn i Tromsø-ukene. På en annen side er det lenge siden jeg har truffet enkelte av vennene x_x

Men ja, med en ny uke kommer nye muligheter, så man må vel bare prøve å se framover!

Håper alle sammen har hatt en fin helg.

Afrika i svart/hvitt

Man er jo som oftest vant til å se veldig fargesprakende bilder fra Afrika - et kontinent som har veldig mange farger å by på. Men jeg kom over disse bildene på flickr.com, og synes de er minst like spektakulære som de fargerike bildene.. om ikke mer.

Fredag - det er idag det

Så var enda en skoleuke over her i Tromsø, og jeg sitter nå alene på universitetet litt trist over at uken allerede er forbi. Dagene går så ekstremt fort og man gjør ting hele tiden. Tiden strekker virkelig ikke til slik at man får gjort alt man ønsker..

Men men, det får så være. Gleder meg litt til å komme hjem og ha helg (og sovemorgener), men gleder meg ikke spesielt til å dra tilbake til jobb på mandag. MEN nå har jeg virkelig ikke mange dagene (ukene igjen) på den jobben. Jeg har neste uke, tre dager uken etter og så tre uker helt i slutten av april. Dessuten blir jeg sikkert å jobbe litt i mai om jeg får tid (for jeg trenger pengene), hvis jeg ikke får positivt svar fra noen av jobbene jeg har søkt på.

Så etter jeg har jobbet en og en halv uke nå - så får jeg en stor bonus - som er reisen til Irland! Som jeg gleder meg!

Jeg har også en annen ting som gleder meg veldig mye om dagen, men det skal jeg fortelle mer om når alt er satt i stein.

Over og ut (for nå, jeg skal sitte her i flere timer før jeg drar til flyplassen så det kommer nok flere innlegg).

Les mer i arkivet » Juli 2014 » Juni 2014 » Mai 2014 » April 2014 » Mars 2014 » Februar 2014 » Januar 2014 » Desember 2013 » November 2013 » Oktober 2013 » September 2013 » August 2013 » Juli 2013 » Juni 2013 » Mai 2013 » April 2013 » Mars 2013 » Februar 2013 » Januar 2013 » Desember 2012 » November 2012 » Oktober 2012 » September 2012 » August 2012 » Juli 2012 » Juni 2012 » Mai 2012 » April 2012 » Mars 2012 » Februar 2012

, Bodø

Hei, jeg heter Renate og er en reisegal nordlenning med bøttevis av eventyrlyst, som ofte befinner seg på reiser i inn- og utland. Her på bloggen sladrer jeg om stedene jeg har vært, og drømmer om stedene jeg engang skal dra. Til nå har jeg satt mine bein i 60 ulike land og på 5 kontinenter, og flere skal det bli. Følg meg gjerne på reisen!  Hei, jeg heter Renate og er en reisegal nordlenning med bøttevis av eventyrlyst, som ofte befinner seg på reiser i inn- og utland. Her på bloggen sladrer jeg om stedene jeg har vært, og drømmer om stedene jeg engang skal dra. Til nå har jeg satt mine bein i over 60 ulike land og i 5 verdensdeler, og flere skal det bli. Følg meg gjerne på reisen!  + Legg meg til som venn


Image and video hosting by TinyPic

Kategorier

 • » - Hvor har jeg vært?
 • » Afrika
 • » Argentina
 • » Bahamas
 • » Blogg
 • » Bolivia
 • » Bosnia & Herzegovina
 • » Brasil
 • » Bulgaria
 • » Burma/Myanmar
 • » Bøker & film
 • » Danmark
 • » Egypt
 • » England
 • » Estland
 • » Frankrike
 • » Hellas
 • » Hong Kong
 • » Hverdag
 • » India
 • » Irland
 • » Island
 • » Italia
 • » Jordan
 • » Kenya
 • » Kina
 • » Kroatia
 • » Latvia
 • » Litauen
 • » Malawi
 • » Malaysia
 • » Marokko
 • » Mexico
 • » Mongolia
 • » Montenegro
 • » Nederland
 • » Nepal
 • » News & TV
 • » Nord-Irland
 • » Norge
 • » Peru
 • » Polen
 • » Portugal
 • » Qatar
 • » Random
 • » Reiseartikler
 • » Reisedrømmer
 • » Reiseinspirasjon
 • » Reiseminner
 • » Reisetips
 • » Romania
 • » Russland
 • » San Marino
 • » Skottland
 • » Slovakia
 • » Spania
 • » Storbritannia
 • » Sverige
 • » Tanzania
 • » Thailand
 • » Tsjekkia
 • » Tyrkia
 • » Tyskland
 • » Ungarn
 • » USA
 • » USA - California
 • » USA - Florida
 • » USA - New York
 • » USA - Route 66
 • » Vatikanstaten
 • » Venezuela
 • » Zambia


 • Populære Innlegg

 • A Nomadic Life
 • Scenes from Bagan
 • In the backstreets of Varanasi
 • Romania - The Fairytale Land
 • Traveling Alone
 • 15 ting man må gjøre i New York
 • Hvordan har du tid/råd til å reise så mye?
 • A Year of Travel 2013
 • 50 ting jeg har lært på mine reiser


 • Andre Reiseblogger

 • Bobleliv Reiseblogg
 • Cocopia
 • Camilla i Verden
 • Den Vide Verden
 • Globetrotter Elisa
 • Hamacareise
 • Lineinspirasjon
 • Mstraveltipsy
 • Norske Reiseblogger
 • Reisedagboka/Sandra
 • Renates Reiser
 • Supermarie
 • Travel Thoughts


 • Arkiv

 • Juli 2014
 • Juni 2014
 • Mai 2014
 • April 2014
 • Mars 2014
 • Februar 2014
 • Januar 2014
 • Desember 2013
 • November 2013
 • Oktober 2013
 • September 2013
 • August 2013
 • Juli 2013
 • Juni 2013
 • Mai 2013
 • April 2013
 • Mars 2013
 • Februar 2013
 • Januar 2013
 • Desember 2012
 • November 2012
 • Oktober 2012
 • September 2012
 • August 2012
 • Juli 2012
 • Juni 2012
 • Mai 2012
 • April 2012
 • Mars 2012
 • Februar 2012
 • Januar 2012
 • Desember 2011
 • November 2011
 • Oktober 2011
 • September 2011
 • August 2011
 • Juli 2011
 • Juni 2011
 • Mai 2011
 • April 2011
 • Mars 2011
 • Februar 2011
 • Desember 2010
 • November 2010
 • Juni 2010
 • April 2010
 • Mars 2010
 • Februar 2010
 • Januar 2010
 • Desember 2009
 • November 2009
 • September 2009


 • Søk i bloggen

  hits