Vår?

Våget meg ut en snartur i går med hunden før jobb, til tross for den intense forkjølelsen jeg har pådratt meg (noe jeg ikke skulle gjort siden jeg følte meg værre igjen i dag..). Solen skinte, jordene var snøfrie og det føltes ut som våren endelig var kommet!Det var så fint! Men kaldt.. Og gjett hva jeg våknet til i morges?

SNØØØØØØØØØØØØØØØØØØØØØØØØØØØØØØØØØØØØØØØØØØØØØØØØØØØØ...

Dæsken, har virkelig en høne å plukke med værgudene. Heldigvis er ikke snømengdene like store som de var i Tromsø når jeg var der i slutten av mars i fjor...Håper våren er like om hjørnet! Men i mellomtiden kan vel kanskje snøen ligge til over påske.. OM den føler den må..

Er våren ankommet stedet hvor du bor?

SkjarmtrolletHun er en merkelig skrue hun derre kaninfrøkenen jeg bor med. Veldig skjenert først, men deretter hopper hun opp i sofaen til besøket, og prøver å lirke seg nærmere bordet så hun også kan få en smakebit av hva vi andre spiser. Hun blir helt gal hvis jeg spiser appelsin, da vil hun også ha. Står på to bein på fanget mitt og prøver å tigge til seg noe. Druer er også en stor favoritt. Dersom kjøleskapdøren blir åpnet, er hun umiddelbart på plass for å inspisere hva som gjemmer seg der inne. Den ultimate soveplassen er nå på den ene spisestuestolen, hvor hun både har oversikt og føler seg litt gjemt under bordet. Bøker er hun veldig glad i, og klatrer gjerne oppå bokhylla til matmors store skrekk og gru. Ellers er hun en koseklump, og hopper ofte opp i sofaen for litt kos. Dokassen brukes også flittig, og det er aldri det skjer noen "uhell" på gulvet. Det føles virkelig ut som en jeg har en hund eller katt i huset, i stedet for en kanin.

Følelsen av a Lost World i OrchhaDenne lille byen med bare 10,000 innbyggere falt jeg helt pladask for i India. Etter å ha kommet fra byer som Delhi, Jaipur og Agra med innbyggertall opp i mot 15 millioner, var Orchha en fredelig liten oase. Nydelige palasser, templer og gravmonumenter okkuperer byens "skyline", og man slipper å dele disse vakre monumentene med tusenvis av andre turister. Her fikk jeg faktisk gå helt for meg selv!

Orchha var engang hovedstaten i ett av de største og mektiske rikene i sentral-India. Byen ble grunnlagt i år 1501. Idag står bare byggene igjen, som om tiden har stått stille siden den gang. Betwa-elven renner gjennom byen, og langs den står hele 14 "cenotapher", eller gravmonumenter reist for å hedre byens herskere etter deres død.Noen av disse stod faktisk rett bak hotellet vi bodde på. Eller, vi bodde i teltene avbildet ovenfor. Pretty awesome!Alt i alt en nydelig liten by, med kjempehyggelige mennesker. Absolutt mitt favorittsted på turen. Her fikk man faktisk roen til å kunne prosessere alle dagens inntrykk (og de er det mange av i India). Kaoset er gøy det også, men kanskje ikke over en lengre periode. :P Skulle gjerne vært lengre i byen, og koset meg nede ved elven med masse spennende lesestoff på dagtid - og vandret blant templene på oppdagelsesferd på ettermiddagene når varmen letter.

Drar gjerne tilbake! Hva synes du?Litt farge i hverdagen!Wow sier jeg bare. Holi (hinduistenes vår/fargefestival) var hysterisk gøy! Ikke hver dag man gnir hverandre inn i farger og fester og danser midt på lyse dagen. Vi var så hvite og fine først, og deretter tok det bare helt av, og en rosa fargebombe eksploderte over oss alle. Ble dynket i farger om og om igjen, og sitter enda igjen med rosa hår (må komme meg til frisøren snart, haha) og masse flotte minner.

Kan gjerne tenke meg å dra tilbake til India og feire Holi igjen - kan du?

Huff og hei

Næmmen sjå, ei geit. Ja.. Huff, bloggingen har gått litt i stå i det siste. Har ikke hatt tid til å sette meg ned å tenke på noe annet enn mappeoppgaven som skal leveres inn senest i kveld klokken 23.59. Har jobbet flere dager også, og skal på igjen om 1,5 time, så ja, tiden går for å si det sånn. Nå ser det derimot ut som jeg klarer å få til noe brukbart. Og da mener jeg noe brukbart, men langt i fra bra. Har heldigvis mulighet til å rette på den senere før den endelige eksamensinnleveringen, men vet det kommer til å bli hektisk framover. 3 uker til første eksamen nå! Føler meg også uvel, tror jeg har presset i meg 5kg snacks i helga for å kunne holde motivasjonen oppe. Men etter et sugar high kommer et sugar CRASH. Gleder meg til å starte på sunnere vaner fra mandag av. Gleder meg generelt VELDIG til mandag. Rar følelse. Dessuten har det blitt sommertid! Hurra! Virker ikke som sommeren eller engang våren er nær da, det snør fortsatt utenfor. Tragisk. Men tror det har meldt varmere vær, så HURRA for det. Håper Norwegian kommer med billige billetter igjen, håper VIRKELIG det. Hm ja, da sier jeg over og ut og stopper denne train of thought greia.

ADIOS

Hjemme!

Kom hjem for et par dager siden, og sliter litt med post-vacation syndrome. xD Jetlag, altfor lite søvn hele turen, høyt tempo og magetrøbbel har slått meg helt ut. Har nesten vært i transe siden jeg kom hjem. I natt sovn jeg 12 timer i strekk fra kl 9 til 9! Var i tillegg hos manuellterapauten min, som fant ut at jeg har problemer med balansekrystallene mine - og at det er de som gjør meg så svimmel. Not good.

Både Nepal og India var helt fantastiske land da. Så utrolig ekstreme og forskjellige fra hva vi er vant til her hjemme. Jeg ble så utrolig glade i folkene jeg reiste med også. Kjempeflott gjeng. Vi kom skikkelig godt overens, og to av dem føltes nesten som familie til slutt. Savner de masse!

Ble en del trøbbel før jeg skulle hjem også. Flyet mellom Katmandu og Delhi ble kansellert! Det fant jeg ut kvelden før jeg skulle dra, så siste dagen gikk bort i å skaffe nytt fly. Det gikk til slutt, så 4 timer før flyet skulle dra gikk betalingen igjennom, haha. Litt stress, men som vanlig går det meste bra til slutt. Det ble derfor 12 timer på flyplassen i Delhi! Fin flyplass da, ble positivt overrasket. MEN butikkene der nektet å godta kortet mitt. x_X

My luck har vært litt opp og ned på turen generelt, men men, slik er livet. Godt å komme hjem til to- og firbente, får håpe jeg treffer resten snart også. Nå må jeg prøve å være flink å skrive. Har en mappeoppgave som skal inn på søndag, og jobbhelg i tillegg. Hoi hoi!

Buddha!

I gaar var vi paa stedet hvor Buddha ble fodt! Vakkert sted, skikkelig peaceful. Masse munker som bare satt og mediterte, og tusenvis av prayer flags.

Dessverre vaaknet jeg opp med delhi-belly, som jeg ALDRI SKULLE SAGT at jeg slapp unna. Haha. Har vaert litt daarlig i dag og i gaar, men har likevel faatt gjort alt som de andre har gjort, saa det er bra. Har forresten ogsaa faat saan to tusen myggstikk paa hver fot.

I gaar ettermiddag kom vi fram til Royal Chitwan National Park, hvor vi skal vaere i to netter. Hoydepunktet med oppholdet var elefantsafarien, MEN i dag av alle dager bestemte elefantfolka seg for aa gaa paa streik, saa det ble ikke noe av.... GUD ASSA haha. Har i stedet vaert paa jeepsafari og elvetur i kano og jungelvandring. Sett krokodiller skikkelig up close, men ingen neshorn eller tigre..

Naa sitter vi ute og geeker paa internett mens det lyner og tordner en meter fra oss - og regnet poser ned.

VIL HA NORSKE BOKSTAVER!

Oppdatering fra India/Nepal!

Tenkte å bare skrive litt her uten bilder, siden det får hele nettverket til å klikke. Vet ikke om noen i hele tatt leser dette, men tror mamma blir glad for et slik innlegg ;)

Nå sitter jeg i Buddhas hjemby Lumbini, som ligger i Nepal. Kom hit etter 13 timer på veien fra Varanasi i India. Der har vi vært i to netter før dette, uten internett, så har ikke fått skrevet noe. Bussreisen var laaang og humpete, men fikk se en del flotte ting fra busvinduene. Og ikke minst fikk de lokale se noen blonde hårtuster som de forbrilske snudde seg etter og gapte i vanntro. Gøy å føle seg som kjendis.

India har vært fantastisk, helt fantastisk - på alle måter! Jeg har verdens beste reisekamerater, bådde gruppen og lederen vår - han er utrolig flink! Stedene vi har besøkt har også vært flotte. Nesten så man må klype seg i armen når man ser rundt seg. Der er utrolig vanskelig å forestille seg for noen som ikke har vært her eller i lignende land. Og få land ligner på India! Ekstremt sted på alle måter.

Planen framover er å se oss litt rundt her i byen i morgen, og deretter skal vi et par netter til en nasjonalpark. Der skal vi endelig slappe av litt, og kose oss på elefantsafari og litt andre ting. Blir gøy!

Bare synd at Famke, romkameraten min (vi er srsly så utrolig like på alle måter, at det er nesten helt vanvittig at vi har funnet hverandre her) har fått matforgiftning, og har vært utroolig dårlig de siste par dagene. Håper virkelig hun kommer seg. Jeg slapp heldivis unna the "delhi-belly" som det kalles. Får se om Nepal er like snill.

Har bare vært her noen timer, men forskjellene fra India er allerede svære. Det er lang mindre lys her, mindre forurensning, og stjernehimmelen er fantastisk!! Ingen bruker bilhornene hvert nanosekund, og stillheten er utrolig! Dessuten er det mange mygg... Prøver å slå de i hjel her jeg sitter, men er vanskelig! Er ganske sent nå, så må vel komme meg i seng. Har stått opp kl 4 VELDIG mange morgener denne turen (ikke at det gjør noe, vi må jo få tid til å gjøre alt), men i morgen er avgangen kl 9, så kan endelig sove litt - blir fantastisk!

Ønsker dere alle en god natt og en fin dag i morgen - håper min blir like så!

Happy Holi!

Tre dager for sent, men bedre sent enn aldri right? Det var en fantastisk vaarfeiring! Farger, fest og galskap i gatene. Har nok aldri vaert mer fargerik, og haaret mitt er fortsatt rosa, gult og gront. Haha. Som dere kan se paa bildet tok det litt av... haha. Vi saa alle slik ut til slutt, eller faktisk vaerre..

Det teite nett her lar meg ikke laste opp flere bilder, men jau, as usual - de kommer.

Taj Mahal!!

 Zomg, for en dag! Eller hver dag er awesome her, for aa si det saann! Har blant annet beveget oss til Agra etter et meget interessant togtur. Artig med tusen indere up in your face hele turen. De er ganske nysgjerrige paa oss her merker vi. xD Paa samme maate som i Kina, vi er nesten som superstars. Hoho. Koselig da, man utveksler fine blikk og gester med de som ikke snakker spraaket, og ja - det er fint.

Har blant annet vaert paa Agra Fort (NYDELIG) og TAJ MAHAL (WOW) i dag! Sitter aa slapper av litt naa i hotellobbyen. Sitter tre karer og bare stirrer paa meg. Koselig. xD Utenfor springer det kuer og gale tuktuks kjoerer som villmenn. India er utrolig spennende og flott! Men selvfolgelig ser man masse trist ogsaa... Et land av kolossale kontraster.

Internettet er som vanlig litt ustabilt, men faar i alle fall postet en liten oppdatering. Skal opp paa takterassen og ta oss noe godt aa drikke foer middagen.

Haaper alt er fint i Norge!En nydelig oase i hektiske JaipurDet kan virkelig hotellet Bissau Palace kalles. Som navnet tilsier er dette et gammelt palass, 150 år gammelt. Her kommer man unna galskapen ute i gatene i Jaipur og kan slappe litt av mens man kjenner brisen ruske lett i håret. Eksotiske rytmer kommer fra et tempel like ved, og de utallige papirdragene som engang endte sin skjebne i de store trærne utenfor, rister lett i vinden. Det er utallige utskjæringer og malte ornamenter på fasaden og inne i rommene, og mange mange elefantfigurer! Passer meg perfekt med andre ord.

Nå skal vi derimot kaste oss ut i gatene igjen, og prøve å gjøre oss kjent med denne byen i Rajasthan! Blir spennende!

Namaste!Har endelig fått tak i internett som er nogenlunde stabilt, så tenkte jeg skulle oppdatere! WOW - for et land, sier jeg bare! Har hatt bakoversveis siden jeg kom hit i går. At det bor over en milliard mennesker i landet skjønner man fort. Gatene er stappfulle av skapninger fra alle landets hjørner, religioner og ulike kulturer. Hinduer, buddhister og muslimer lever i fin harmoni med kuer, geiter, gatehunder og trafikken fra helvete - på godt norsk. Haha, trodde trafikken i Afrika og Kina blant annet var gal, men der tar India kaka. At det ikke skjer flere ulykker er helt fantastisk. Organisert kaos som jeg kaller det. xD Gruppen jeg reiser med er en flott blanding av mennesker fra hele verden, og romkameraten min og jeg kommer også godt overens og leide taxi i går og fikk sett mye av Delhi! Blant annet den gamle bydelen med Jama Masjid (Indias største moske) og Red Fort. Fikk også sett Lotustempelet og parliamentsbygningen. Etter velkomstmøtet tok vi metroen (antall mennesker man får inn i en metrovogn ble også da ca 239420) til Connaught Place, og tuslet derfra til India Gate. Flott dag! MASSE inntrykk! Og dessuten gikk jeg 36 timer uten søvn, så var litt sliten til slutt.. Skal komme med flere bilder når jeg har mulighet. Tar ganske mange om dagen ;)

 

 

Dagen i OsloWow, har tatt et par tusen år å laste opp dette innlegget.. tablet'en vil absolutt ikke samarbeide. Klikker med det norske tastaturet ett sekund, og klikker med minnekortleseren i neste. Nå klikker den med bildene jeg skal prøve å laste opp. Lyder bra for ferien liksom!

Har uansett hatt en laaang og fin dag. Været har vært strålende, og solen har virkelig varmet! Har gått Oslo rundt flere ganger og beina lider i grunn akkurat nå. Greit likevel siden jeg skal sitte på fly fra i morgen kl 15 til lørdagen kl 08. Niiiiice. Neida.

Fant forresten en nyyyydelig lanterne på Indiska! Angrer allerede på at jeg ikke kjøpte den.. kanskje jeg kan få den snille broren min til å dra innom mens jeg er borte ;) Og mens jeg snakker om snille brødre.. han kjøpte Reese's til meg da han var i Stockholm i helga! Nice!

OG BLOMSTRENE SPRETTER OPP HER OGSÅ BTW, WOOOOW LZM.

Ok, nok babbel, nå må jeg straks få meg litt søvn. Ha en fin kveld!

Les mer i arkivet » Juli 2014 » Juni 2014 » Mai 2014 » April 2014 » Mars 2014 » Februar 2014 » Januar 2014 » Desember 2013 » November 2013 » Oktober 2013 » September 2013 » August 2013 » Juli 2013 » Juni 2013 » Mai 2013 » April 2013 » Mars 2013 » Februar 2013 » Januar 2013 » Desember 2012 » November 2012 » Oktober 2012 » September 2012 » August 2012 » Juli 2012 » Juni 2012 » Mai 2012 » April 2012 » Mars 2012 » Februar 2012

, Bodø

Hei, jeg heter Renate og er en reisegal nordlenning med bøttevis av eventyrlyst, som ofte befinner seg på reiser i inn- og utland. Her på bloggen sladrer jeg om stedene jeg har vært, og drømmer om stedene jeg engang skal dra. Til nå har jeg satt mine bein i 60 ulike land og på 5 kontinenter, og flere skal det bli. Følg meg gjerne på reisen!  Hei, jeg heter Renate og er en reisegal nordlenning med bøttevis av eventyrlyst, som ofte befinner seg på reiser i inn- og utland. Her på bloggen sladrer jeg om stedene jeg har vært, og drømmer om stedene jeg engang skal dra. Til nå har jeg satt mine bein i over 60 ulike land og i 5 verdensdeler, og flere skal det bli. Følg meg gjerne på reisen!  + Legg meg til som venn


Image and video hosting by TinyPic

Kategorier

 • » - Hvor har jeg vært?
 • » Afrika
 • » Argentina
 • » Bahamas
 • » Blogg
 • » Bolivia
 • » Bosnia & Herzegovina
 • » Brasil
 • » Bulgaria
 • » Burma/Myanmar
 • » Bøker & film
 • » Danmark
 • » Egypt
 • » England
 • » Estland
 • » Frankrike
 • » Hellas
 • » Hong Kong
 • » Hverdag
 • » India
 • » Irland
 • » Island
 • » Italia
 • » Jordan
 • » Kenya
 • » Kina
 • » Kroatia
 • » Latvia
 • » Litauen
 • » Malawi
 • » Malaysia
 • » Marokko
 • » Mexico
 • » Mongolia
 • » Montenegro
 • » Nederland
 • » Nepal
 • » News & TV
 • » Nord-Irland
 • » Norge
 • » Peru
 • » Polen
 • » Portugal
 • » Qatar
 • » Random
 • » Reiseartikler
 • » Reisedrømmer
 • » Reiseinspirasjon
 • » Reiseminner
 • » Reisetips
 • » Romania
 • » Russland
 • » San Marino
 • » Skottland
 • » Slovakia
 • » Spania
 • » Storbritannia
 • » Sverige
 • » Tanzania
 • » Thailand
 • » Tsjekkia
 • » Tyrkia
 • » Tyskland
 • » Ungarn
 • » USA
 • » USA - California
 • » USA - Florida
 • » USA - New York
 • » USA - Route 66
 • » Vatikanstaten
 • » Venezuela
 • » Zambia


 • Populære Innlegg

 • A Nomadic Life
 • Scenes from Bagan
 • In the backstreets of Varanasi
 • Romania - The Fairytale Land
 • Traveling Alone
 • 15 ting man må gjøre i New York
 • Hvordan har du tid/råd til å reise så mye?
 • A Year of Travel 2013
 • 50 ting jeg har lært på mine reiser


 • Andre Reiseblogger

 • Bobleliv Reiseblogg
 • Cocopia
 • Camilla i Verden
 • Den Vide Verden
 • Globetrotter Elisa
 • Hamacareise
 • Lineinspirasjon
 • Mstraveltipsy
 • Norske Reiseblogger
 • Reisedagboka/Sandra
 • Renates Reiser
 • Supermarie
 • Travel Thoughts


 • Arkiv

 • Juli 2014
 • Juni 2014
 • Mai 2014
 • April 2014
 • Mars 2014
 • Februar 2014
 • Januar 2014
 • Desember 2013
 • November 2013
 • Oktober 2013
 • September 2013
 • August 2013
 • Juli 2013
 • Juni 2013
 • Mai 2013
 • April 2013
 • Mars 2013
 • Februar 2013
 • Januar 2013
 • Desember 2012
 • November 2012
 • Oktober 2012
 • September 2012
 • August 2012
 • Juli 2012
 • Juni 2012
 • Mai 2012
 • April 2012
 • Mars 2012
 • Februar 2012
 • Januar 2012
 • Desember 2011
 • November 2011
 • Oktober 2011
 • September 2011
 • August 2011
 • Juli 2011
 • Juni 2011
 • Mai 2011
 • April 2011
 • Mars 2011
 • Februar 2011
 • Desember 2010
 • November 2010
 • Juni 2010
 • April 2010
 • Mars 2010
 • Februar 2010
 • Januar 2010
 • Desember 2009
 • November 2009
 • September 2009


 • Søk i bloggen

  hits