In the air!

Nettbrettet tar skikkelig bra bilder assa.. Hohoho. Neida. Sitter hoyt i luften og ser ned paa det vakre skylandskapet. Tastaturet er skikkelig gay, og kan ikke skrive norske bokstaver.. DET maa fikses.

Uansett, Oslo er neste stopp. Adios!

What to pack?


Sekk 1 og sekk 2 ved ankomst i Moskva før Asia rundt reisen i 2009

Dagen for avreise nærmer seg med stormskritt. Vanskelig å akseptere at i denne tiden på fredag sitter jeg på flyet til New Delhi! Drar jo til Oslo allerede på onsdag, så er ikke lenge igjen i det hele tatt. Det betyr også at det begynner å haste med pakkingen. Burde ha en viss oversikt over hva jeg skal presse ned i ryggsekken min!

Sålangt har jeg pakket ned:

Viktige saker:

Utskrifter av alle billetter og reiseruten, pass, visum, kredittkort, forsikringspapirer, valuta, telefon + lader, passbilder, et lite førstehjelpsskrin med diverse lure tabeletter (som immodium), KAMERA, og adapter må jeg kjøpe på Gardermoen. Viser seg at vi trenger samme som vi hadde på trucken i Afrika, men den solgte jeg til et par andre nordmenn. :P

Klær og utstyr:

Lette topper med lange ermer (lurt å ikke vise så mye hud i India..), et par med korte ermer, capribukse, dongeribukse, lett turbukse, annen type baggy bomullsbukse, en lang fargerik kjole, en regntett/vanntett jakke, litt varme cardigans, lette og lange skjerf, flipflops, gåsandaler, tursko, sokker, undertøy

Mindre viktige saker, men som er kjempebra å ha:

Selvfølgelig alle toalettsaker, reiseskrivedagbok, guidebok, lesebøker (har bl.a spart Shantaram til en eventuell Indiareise, men er den kanskje litt klisjé å ha med? haha), iPod + lader, filter til kamera, håndsprit. hodelykt, reisehåndduk, silkelakenpose, liten ryggsekk, liten veske, solbriller, nettbrett + lader, minnepenn (lagring av bilder) myggmiddel, solkrem, hengelås, pengebelte, vanntett pose til kameraet (skal jo være med på feiringen av Holi, og vil gjerne kunne ta bilder uten å ødelegge kameraet, haha).

Yes... akkurat nå ligger alt slengt utover spisebordet, og den stakkars lille sekken ser sikkert med skrekk og gru på øyeblikket jeg skal prøve å presse alt inn i den. Jaja. Det burde gå! Burde vel også tenke over at jeg vil ha plass til å kjøpe en del ting der nede. Tenker sengeteppe, buddhafigurer og andre figurer, putetrekk også vil jeg ha et lite BORD! Ja, du leste rett. Som sagt, stakkars sekk og stakkars meg. ;)

Er det noe du ser jeg har glemt i pakkelisten?

Sometimes winter ain't so bad..Nordlys er fint det. Spesielt når man kommer sliten hjem, går ut av bilen og oppdager plutselig det fantastiske lysshowet oppe på himmelen. Da stiger humøret raskt!

Sommerjobb i boks

Da har jeg takket ja til jobb som museumsvert i sommer også, på samme sted som i fjor. Er helt forelsket i stedet og i den vakre gamle kirka, så passer meg egentlig helt utmerket. En måneds jobbing på verdens vakreste sted med god lønn? YES PLZ.

Håper sommeren blir like vakker som i fjor!

Åh. <3

Tror nesten jeg må kjøpe meg en gammeldags langkjole, og sprade rundt i mens jeg er på jobb.. Å virkelig "get into my role" liksom. Tror nesten det ja.

Lesehest pt. 2Ingenting er mer spennende enn cellemembranen - i følge Miss Bunny. Tror kanskje hun har skiftet navn til Bunny forresten... Eller, who knows! Ikke jeg i alle fall - HAR HAR HAR.

BilderedigeringsprogramKom via en blogg, en annen blogg og enkelte omveier over et bilderedigeringsprogram på nett som var litt kult. Veldig enkelt, med mange muligheter for en litt "vintage" effekt eller hva man måtte ønske! Gøy å ha noe å pusle med. :-)

Programmet heter pixlr-o-matic og linken finner dere HER.

Verdens beste utsikt

Er i mine øyne utsikten man har fra flysetet. Tenk, man sitter i en blikkboks over 10,000 meter oppe i lufta, og har fri utsikt ut over stedene man flyr over, eller magiske skylandskap om det er overskyet. For det er rett og slett magi i mine øyne! Føler meg faktisk priviligert når jeg sitter der og stirrer ut over landskapene... det er nok også utsikten som gjør at jeg greier å roe ned "skrekken" min for å fly..Jeg er den som sitter å tar bilder gjennom hele flyreisen mens andre sitter å sukker oppgitt og lurer på hva som er i veien med meg, haha. Men slike folk klarer ikke å appreciate the pretty things in life tydeligvis! Uansett, det mest spektakulære jeg har sett fra flysetet må uten tvil være pyramidene i Giza, som avbildet på bildet under! DET var stort jeg og jeg nærmest satt og hoppet i setet av spenning.. Kanskje godt etterfulgt av elefantene på bildet over. xD

Er du også en slik som sitter å tar bilder av skyene? ;) Hva er det flotteste du har sett fra flysetet?

Jadda


Bunny likes her ballooooons

Huff, sitter her og skal prøve å skrive mer på mappeoppgaven min i anatomi før jeg skal på jobb, men motivasjonen svikter og kaninen sitter på boka og tror det er hennes nye (og meget DYRE) leke... Dagene har gått i ett i det siste med jobb, skolearbeid, trening, reiseplanlegging, gåturer og whatnot, selv og jeg gjerne skulle ha presset inn litt vennebesøk og rydding/vasking. Er også en del komplikasjoner ute å går som gjør meg sinnsyk om jeg ikke får noe ordentlige svar snart..

INSANE YOU HEAR!

Downton Abbey har holdt meg oppegående da, men nå har jeg kommet til siste episode... OG MÅ VENTE TIL SEPTEMBER FØR EN NY SESONG STARTER, GUD.

Nei, får vel bare henge i og fortsette å skrive. Oppgaven skal inn på søndag, og jeg har vel ca 800 ord igjen, og en god del omskrivinger. 

Nevnte jeg forresten at det er snøstorm ute? Yikes.

Kanskje jeg skal lage meg sushi til lunsj/middag i dag. En fin måte å holde motet oppe på. Oui.

There are nine million bicycles in Beijing

That's a fact - synger Katie Melua. Hvor mange det faktisk er i disse dager er vel en annen sak.. flere og flere bruker biler nå til dags, og er en av grunnene til den sterke forurensningen Beijing lider under. Men, massevis av sykler finnes det selvsagt fortsatt, og da jeg var i Beijing tok jeg en del sykkelrelaterte bilder..

Ovenfor er altså noen av sykkelbildene. Den beste måten å se byen på er absolutt på to bein (om du har tid) eller to hjul!

Akkurat nå

 

- Ønsker jeg meg tilbake til dit bildet over er tatt.. brun og blid på stranda ved Tanzanias kyst.

- Holder jeg så vidt på å gjøre meg klar til å dra på spinning

- Skal jeg også til å sende inn mitt første arbeidskrav dette semesteret

- Hører jeg på denne sangen:

 

- Er jeg sinnsykt glad for at jeg endelig har fått postet visumsøknaden til India

- Har jeg en pelsdott av en kanin på fanget

- Er jeg utrolig irritert på visse mennesker som "er glade i dyr", men som likevel spøker og provoserer angående hvor bra pels og pelsindustrien er...

Neko Case

Åh, elsker denne sangen.. og maaange av hennes andre. Behagelige og fine å høre på. Vakker stemme.

Reisedagbøker - en perfekt måte å samle reiseminnene påPå alle mine større reiseeventyr har jeg alltid hatt med meg en bok, som underveis i reisen blir fylt av dag til dag beskrivelser, skildringer av mennesker jeg møter og steder jeg ser, postkort, bilder, kvitteringer, billetter av forskjellige slag og andre minner fra de aktuelle stedene. Ingenting er mer gøy enn å ta frem disse av og til, når reiselysten er som størst, og bare bla seg gjennom både store og små minner, som man kanskje ville glemt hadde det ikke vært for bøkene. Man opplever jo så mye på reiser at det er stort sett umulig å huske alt om det ikke blir skrevet ned. Å bla i bøkene slår til og med å se på bildene, fordi man får en helt annen og dypere beskrivelse av hva man har vært med på.

Haha, nedenfor er noen få utdrag fra USA-bøkene mine. xD Har forresten skikkelig nydelig skrift...

Har allerede funnet boka jeg skal bruke på India/Nepalturen nå i mars, så gleder meg til at den også skal fylles til randen!

Flere som bruker å skrive dagbok på reisene sine?

En dag full av fargerMin kjære frøken K og jeg feiret bursdagene våre i går med et lite regnbuetema. Colors everywhere! Kaken hadde hun laget, og inni var den full av vakre farger!

Delicious!

Andre ting var også ganske fargerike..

Alt i alt en kjempekoselig kveld med finfine venner. ;) Bare synd at ikke alle er i byen for øyeblikket!

Nå må jeg komme meg på trening snart.. sliter bare litt med å skulle dra ut i kulda. ;_;

TV-serier

I det siste har jeg sett utrolig mange episoder av forskjellige tv-serier. Skal prøve å ramse opp alle jeg ser på nå for tiden (OG har sett ALT av so far): 90210, Gossip Girl, Hart of Dixie, The Walking Dead, The Lying Game, Glee, Revenge, Pretty Little Liars, Pan Am, True Blood, The Secret Circle, Terra Nova, Once Upon a Time, Game of Thrones, Homeland oooog nå husker jeg ikke flere. Så nettopp ferdig The Killing og den serien var jo ganske spennende (syk sesongavslutning), så fint å bare kunne sette på en ny epsiode med en gang den forrige var ferdig. Ventetid sucks, haha. Prøvde meg også på Dexter, men synes den var litt eh, rar... Blir jeg for desperat ser jeg nok sikkert mer da. Men what now liksom?! Ser jo egentlig ut som jeg ikke gjør annet enn å se på tv-serier, but that's not true! De er derimot fint fordriv når jeg er lei av skolearbeid eller for sliten/trøtt til å gjøre noe annet. xD

Kanskje det er tid for å begynne på Downton Abbey. Eller fortsette med Ringer? Eller perhaps Person of Interest?

JAJA FINNER VEL NOE.

Men ideas are most welcome!

To gode vennerGullene mine.

Les mer i arkivet » Juli 2014 » Juni 2014 » Mai 2014 » April 2014 » Mars 2014 » Februar 2014 » Januar 2014 » Desember 2013 » November 2013 » Oktober 2013 » September 2013 » August 2013 » Juli 2013 » Juni 2013 » Mai 2013 » April 2013 » Mars 2013 » Februar 2013 » Januar 2013 » Desember 2012 » November 2012 » Oktober 2012 » September 2012 » August 2012 » Juli 2012 » Juni 2012 » Mai 2012 » April 2012 » Mars 2012 » Februar 2012

, Bodø

Hei, jeg heter Renate og er en reisegal nordlenning med bøttevis av eventyrlyst, som ofte befinner seg på reiser i inn- og utland. Her på bloggen sladrer jeg om stedene jeg har vært, og drømmer om stedene jeg engang skal dra. Til nå har jeg satt mine bein i 60 ulike land og på 5 kontinenter, og flere skal det bli. Følg meg gjerne på reisen!  Hei, jeg heter Renate og er en reisegal nordlenning med bøttevis av eventyrlyst, som ofte befinner seg på reiser i inn- og utland. Her på bloggen sladrer jeg om stedene jeg har vært, og drømmer om stedene jeg engang skal dra. Til nå har jeg satt mine bein i over 60 ulike land og i 5 verdensdeler, og flere skal det bli. Følg meg gjerne på reisen!  + Legg meg til som venn


Image and video hosting by TinyPic

Kategorier

 • » - Hvor har jeg vært?
 • » Afrika
 • » Argentina
 • » Bahamas
 • » Blogg
 • » Bolivia
 • » Bosnia & Herzegovina
 • » Brasil
 • » Bulgaria
 • » Burma/Myanmar
 • » Bøker & film
 • » Danmark
 • » Egypt
 • » England
 • » Estland
 • » Frankrike
 • » Hellas
 • » Hong Kong
 • » Hverdag
 • » India
 • » Irland
 • » Island
 • » Italia
 • » Jordan
 • » Kenya
 • » Kina
 • » Kroatia
 • » Latvia
 • » Litauen
 • » Malawi
 • » Malaysia
 • » Marokko
 • » Mexico
 • » Mongolia
 • » Montenegro
 • » Nederland
 • » Nepal
 • » News & TV
 • » Nord-Irland
 • » Norge
 • » Peru
 • » Polen
 • » Portugal
 • » Qatar
 • » Random
 • » Reiseartikler
 • » Reisedrømmer
 • » Reiseinspirasjon
 • » Reiseminner
 • » Reisetips
 • » Romania
 • » Russland
 • » San Marino
 • » Skottland
 • » Slovakia
 • » Spania
 • » Storbritannia
 • » Sverige
 • » Tanzania
 • » Thailand
 • » Tsjekkia
 • » Tyrkia
 • » Tyskland
 • » Ungarn
 • » USA
 • » USA - California
 • » USA - Florida
 • » USA - New York
 • » USA - Route 66
 • » Vatikanstaten
 • » Venezuela
 • » Zambia


 • Populære Innlegg

 • A Nomadic Life
 • Scenes from Bagan
 • In the backstreets of Varanasi
 • Romania - The Fairytale Land
 • Traveling Alone
 • 15 ting man må gjøre i New York
 • Hvordan har du tid/råd til å reise så mye?
 • A Year of Travel 2013
 • 50 ting jeg har lært på mine reiser


 • Andre Reiseblogger

 • Bobleliv Reiseblogg
 • Cocopia
 • Camilla i Verden
 • Den Vide Verden
 • Globetrotter Elisa
 • Hamacareise
 • Lineinspirasjon
 • Mstraveltipsy
 • Norske Reiseblogger
 • Reisedagboka/Sandra
 • Renates Reiser
 • Supermarie
 • Travel Thoughts


 • Arkiv

 • Juli 2014
 • Juni 2014
 • Mai 2014
 • April 2014
 • Mars 2014
 • Februar 2014
 • Januar 2014
 • Desember 2013
 • November 2013
 • Oktober 2013
 • September 2013
 • August 2013
 • Juli 2013
 • Juni 2013
 • Mai 2013
 • April 2013
 • Mars 2013
 • Februar 2013
 • Januar 2013
 • Desember 2012
 • November 2012
 • Oktober 2012
 • September 2012
 • August 2012
 • Juli 2012
 • Juni 2012
 • Mai 2012
 • April 2012
 • Mars 2012
 • Februar 2012
 • Januar 2012
 • Desember 2011
 • November 2011
 • Oktober 2011
 • September 2011
 • August 2011
 • Juli 2011
 • Juni 2011
 • Mai 2011
 • April 2011
 • Mars 2011
 • Februar 2011
 • Desember 2010
 • November 2010
 • Juni 2010
 • April 2010
 • Mars 2010
 • Februar 2010
 • Januar 2010
 • Desember 2009
 • November 2009
 • September 2009


 • Søk i bloggen

  hits