Soverommet er ferdig!Vel, sånn ca 90% i alle fall. Sengeteppet ska jeg jo skaffe i India neste måned (forhåpentligvis), og har flere stjernelys som skal henges opp. Elsker å ligge i sengen å lese før jeg legger meg, og når jeg slår av lysene, så skinner de selvlysende stjernene i taket opp, og det er som å ligge utendørs under stjernehimmelen! Såååå koselig.

3-retters bursdagsmiddagSiden faren min har bursdag dagen før meg, tenkte jeg å slå ltit på stortromma og laget til en dobbel bursdagsmiddag på lørdagskvelden til familien. Det var en kjempehyggelig kveld og jeg fikk masse skryt for maten, så det var gøy! Spesielt etter å ha brukt hele dagen på å rydde og vaske, og brukt nesten et firesifret beløp på all maten. xD Skulle bare ønske jeg hadde hatt plass til et par stoler til og kanskje kunne invitert et par venner. Men får ta det senere. :)

Til forrett ble det mozarella og tomat-salat. Nam nam.Til hovedrett laget jeg indrefilet av svin, med salat, potetbåter og en kjempegod urtekremostsaus.

Til dessert ble det pannacotta med pasjonsfruktsaus, som jeg laget helt fra bunnen av. OG GUD DESSERTEN BLE GOD!

Var liksom ikke lite mett når maten var blitt fortært.. Meeen, det nesten viktigste var jo igjen! Hjemmelaget oreokake, som tok tusen år å lage! Sånn 5 forskjellige kaker i en på en måte O_o

MEN NAM NAM!Alt i alt en vellykket og koselig kveld! Fant til og med en rødvin som jeg likte kjempegodt, som var mild og god og ikke har den værste ettersmaken. Supert! Gjestene nærmest rullet hjem da de skulle dra.. og jeg er fortsatt mett.

Jaja xD

Omg, it's mah birthday!I en halvtime til i alle fall...

Dagen har gått litt i ett, men den har vært veldig fin <3 Har fått mange fine hilsener og blir litt rørt. Kooselig! Dagen i går var også kjempebra (men stressende haha) da jeg stelte i stand 3-retters middag til familien. Mer om det senere.

Er så sliten at jeg tror senga blir neste. Men må nesten vente 25 minutter til. Kan jo ikke sove bort bursdagen sin liksom!

Nye reiseplaner?

Jeg er skikkelig gira!! Hvis alt går som det skal og skjebnen er enig med oss ser det ut at the two dorks ska ut på tur igjen! Besteste venninna mi (som jeg bl.a var i Afrika sammen med) og jeg døpte oss selv the dorks pga både det ene og det andre. Vi er ganske dorky (teit), men dorky er jo AWESOME! Laget jo Afrikafilm om Dorks Abroad såe xD Nå sporer jeg litt av.. UANSETT, jeg krysser fingerene for at alt går bra, og at vi kommer oss til Balkan i sommer og til Sør-Amerika i høst. TENK! Kan ikke engang begynne å tenke på hvor fantastisk det kommer til å bli. xD JEG SIER BARE INCA TRAIL ASSÅ!

Ja, som sagt er jeg litt gira.. Haha. Alltid så gøy å ha noe som dette å se fram i mot. :D

Har du lagt noen reiseplaner for dette året?

Norgesferie

Sommeren 2010 kjørte jeg og min daværende kjæreste fra Sverige inn til Norge, langs kysten via Risør, Lindesnes, Stavanger nordover langs fjordene på vestlandet opp til Ålesund og derfra opp til Bodø. Vi var ikke spesielt heldig med været og til slutt gav vi bare opp (skulle egentlig opp til Lofoten og helt til Nordkapp) og dro til syden i stedet, haha.. Det var uansett en fantastisk tur, og vi teltet på mange søte små avstikkere langs veien. Og Norge er virkelig nydelig!

Resten av veien nord fra Atlanterhavsveien var slik som på bildet under...Fikk med andre ord sett MASSE av den vakre kystriksveien.. x_X

Har uansett kjempelyst til å se mer av landet! Så hvis jeg får tid i vår/sommer håper jeg at jeg i alle fall kommer meg til Lofoten. Leeenge siden jeg har vært der nå.

Noen andre som har vært på norgesferie, eller kan tenke seg det?

So true

"When one door closes another door opens, but we so often look so long and so regretfully upon the closed door, that we do not see the ones which open for us."  Alexander Graham Bell 

Søndag


Skikkelig random bilde fra Galdhøpiggen.. savner fjellturer!

Is fun-dag! Neida, eller joda, noen ganger. Har hatt jobbhelg denne helga, litt intenst siden jeg hadde 8-15.30 skole hver dag forrige uke og skal ha det hver dag uken som kommer, MEN MEN, slik kan det gå. Heldigvis ikke sånn så veldig ofte. ;)

Herlighet, om nøyaktig en uke blir jeg hundre år!!! Eller nesten, blir så gammel at jeg vil ikke engang si det høyt. Synes tiden går så altfor fort. Ikke lenge siden jeg var 12! Noen ganger er det jo greit at tiden går fort, men andre ganger litt mindre greit. Har likevel forhåpentligvis mange fine år foran meg, og burde vel heller fokusere på det enn at tallet mitt nå begynner å nærme seg 30.. Ok, det er noen år igjen.. men likevel! EEEK

Soverommet er snart ferdig! Venter i grunn bare på å finne et fint sengeteppe i India. Det hadde vært fint ;)

Nok en lang dag er over


Mange måter å holde motivasjonen oppe på..

Føler jeg har vært litt bortskjemt i det siste, og jobbet mange kvelder, hvor jeg egentlig kan sove så lenge jeg vil om morgenene. Jeg har alltid vært et b-menneske, så en slik jobbsituasjon passer meg egentlig ypperlig. Nå som jeg har startet skolen, er det derimot opp klokken 06 hver dag, og kroppen og hjernen lider! Ikke bare fordi jeg må opp tidlig, men også fordi vi sitter i ett auditorium i 8 timer per dag og får hjernene våre peiset fulle av informasjon. Deretter er det rett hjem og lese 50 sider fagstoff om proteinsyntese, adenosintrifosfatmolekyler, deoksyribonukleinsyre, elektromagnetiske strålinger, kjemiske bindinger og polare kovalente bindinger.. oooog annet innen fysikk, kjemi og biologi. Noe som tar ca 28349 timer.

Hva har jeg gjort liksom?!? .... Hahah..

Uansett! Det blir vel bedre når vi kommer inn på selve anatomien og de store kroppsdelene, organene oooosv, og kanskje litt værre igjen når vi kommer inn på fysiologien. MEN MEN, DETTA SKAL GÅ GREIT ASS.

Håper jeg.

Det må jo det da. Jeg gir liksom ikke opp. SÅ DET SÅ.

Uansett, nå skal jeg slappe av litt før jeg hopper i seng. Trenger all søvnen jeg kan få, hahahahaha...

Oi oi!

Har nesten glemt av bloggen, har vært litt fraværende i det siste. Holder på å bygge opp en reisehjemmeside, og det tar jo litt tid. ;) Spennende er det uansett! Håper jeg får den ordentlig på beina snart.

Ellers er vi jo allerede kommet halvveis inn i Januar! Hva skjer med tiden? Den flyger jo bare avsted! I morgen begynner jeg jo på skolen igjen, på en helt ny skole med helt nye medstudenter og lærere og et helt nytt fag. Om alt går som det skal kan jeg kalle meg selv sykepleier om fire år! Lille sykepleier-arkeolog-reiselivs-meg. Merkelig kombinasjon. Men slik er det. Jeg kjenner det litt i magen, men det er vel bare naturlig. Håper bare jeg klarer meg fint.

Resten av tiden jeg ikke er med venner eller på jobb, sitter jeg å drømmer meg bort i bilder av India og Nepal, og gleder meg til jeg drar østover igjen. Asia er et spennende kontinent!

Hmm, nå må jeg bare få ryddet og ordnet leiligheten, og gjøre alt klart til min nye start i morgen...

Winter WonderlandWow, første gang på lenge at jeg ble skikkelig giret når jeg våknet og så ut. Så ut som en gigantisk snømann hadde eksplodert over hele byen. Det må ha snødd minst 30 cm i natt! Det var bare en ting å gjøre - kaste i seg frokost og komme seg ut på tur i snøen!

Vi rakk heldigvis en gåtur mellom ælingene, og lyset ble etterhvert skikkelig spesielt og vakkert! Fint med snø om den kunne ligge slik... men det er jo kaos på veiene nå. o.o

Har dere snø for tiden?

Da er turen til India og Nepal bestilt!

Jeg kan ikke tro det! Jeg skal DIT! Snart, i mars allerede. Jeg gleder meg noe heeeelt sinnsykt. Det blir spennende på mange måter. Det blir min første langtur hvor jeg reiser alene! Turte derimot ikke å reise helt alene til India, så har meldt meg på en tur hos G Adventures hvor vi besøker både India og Nepal. Det høres på alle måter ut som en drømmeferie i mine øyne.

Vi skal besøke blant annet New Delhi, Agra, Jaipur, Orchha, Varanasi (omfg) i India og Lumbini (Buddhas fødested!), Pokhara, Chitwan National Park og Kathmandu i Nepal.

Can't wait!! Nå må jeg bare få ordnet visum til India asap.

Noen som har vært i ett eller begge landene og har litt tips å komme med?

Dagens reisebildeSolnedgang over Nilen i Luxor. Spennende og eksotisk by med bøttevis av historie.

Artikkelen om Zanzibar er ute!FIkk beskjed fra en venninne at lillesøsteren hennes hadde sett meg i Det Nye, haha.. Kjempegøy å endelig få se saken på trykk!

Har forresten også fått med meg at den svenske bloggeren Kenza for tiden er på Zanzibar og bor på samme hotell som vi bodde på! Oi oi!

Inspirerende soveromSynes disse soverommene er så utrooolig koselige. Holder på med et lignende prosjekt på soverommet mitt for tiden. Har ikke så veldig mye igjen, men vil ikke legge ut noen bilder før det er ferdig. Lights, colors and fabric all the way!

Er i alle fall ikke minimalist..

Tioman Island - MalaysiaI vinterhalvåret kan jeg ikke annet enn å drømme meg tilbake til mer eksotiske strøk. Tioman Island utenfor kysten av Malaysia er nettopp et slik sted. En liten vakker øy, uten store resorts og støyende vannaktiviteter. Ingen nattklubber eller shoppingstrøk. Bare vakre gjemte strender, turkist hav og palmer som bruser i den lette brisen.

Stedet vi bodde på heter Panuba Inn, og mange av bungalowene står på stylter i havet. Det er et skikkelig sjarmerende og "bohemsk" sted. Atmosfæren er utrolig avslappende, maten nydelig og utsikten upåklagelig! Vi bodde i første etasje på bygget lengst til venstre, og betalte bare 250kr PER NATT FOR ROMMET MED FROKOST!! Sykt billig med andre ord. Tror ikke vi betalte mer enn 20-30 kr pr middagsrett heller, og prosjonene var STORE, og ekstremt gode!

Ved å gå gjennom skogen (nordover om jeg husker riktig?) noen timer, så kommer man til en øde strand som kalles Monkey Beach! Og med god grunn, aper var det nok av!De var tydeligvis glade i Pringles, og bestemte seg for å stjele vår..Her sitter noen å knasker i seg litt potetgull, det falt tydeligvis i smak..

Selve stranden var nydelig da! Og vi hadde den heeeeeeeelt for oss selv. Vel, nesten.Kjempefint sted på alle måter. Kanskje ikke for dem som MÅ ha fart og spenning hele tiden.. men for oss som liker å strekke oss ut på en øde strand, eller sitte på balkongen med en god bok mens man gløtter på solskiven som dupper ned i havet etter en lang og fin dag, så er øya perfekt!

Fantastisk øy, fantastisk ferie, og jeg lenger tilbake!

Stonehenge

Kom meg jo endelig til Stonehenge i november! Et sted jeg leeenge har hatt lyst til å se, det er jo tross alt et av verdens mest berømte byggverk! Selve steinsettingen er fra bronsealderen, rundt 2500 f.Kr. og 2000-tallet f.Kr. engang.

Steinsettingen består at to ringer, den ytre ringen er 30 meter i diameter (myyyyye mindre enn Avebury) og har steiner som er rundt 5 meter høye. Høyden på de fem steinene i den indre ringen er rundt 6,5 meter høye. De er store med andre ord! Man får kanskje ikke det inntrykket på stedet da, siden steinsettingen er inngjerdet og man ikke kommer spesielt nært..

Enkelte av steinene mener man i dag at er hentet fra et sted i Wales, hele 250 km unna. Helt utrolig at menneskene i bronsealderen klarte å frakte med seg disse enorme steinene på mellom 4 og 6 tonn hver, i over 25 mil!

Spennende er det jo også at man ikke helt vet hvilken funksjon Stonehenge hadde for datidens mennesker.. Men når man står der foran dette forhistoriske kjempemonumentet i solnedgangen, er det ikke vanskelig å forstå at dette stedet måtte ha vært magisk for disse menneskene, på en eller annen måte..

2012

Jah, da er vi allerede noen dager inn i det nye året. Året som forhåpentligvis blir det beste til nå! Så lenge man prøver sitt beste i alle fall, så blir man neppe skuffet. Nyttårsaften var fantastisk med raketter i parken, middag med familien og resten av kvelden/natten med vennene. Også jobb både før og etter..

Nå er det to uker igjen til jeg begynner på sykepleiestudiet, så prøver å få kjøpt bøkene jeg trenger uten å bruke en formue. For i år skal det spares! Jeg er såpass optimistisk at jeg skal spare til reiser og diverse på en konto, og til nedbetaling av studielånet på en annen. Slik at når jeg er ferdig på skolen i 2015 er jeg forhåpentligvis uten studielån! Det innebærer jo selvsagt at jeg må jobbe en god del da..

Når det gjelder reiser, så håper jeg at 2012 blir like episk som 2011. Skulle egentlig reise til India/Nepal med en venninne nå i vår, men siden hun har fått seg ny jobb har hun ikke mulighet lenger. Kan ikke la det stoppe meg da! Satt å så på bilder fra India og Nepal i går, og er mer giret enn noensinne! Håper jeg sitter på flyet i slutten av februar.

Håper også 2012 er året jeg kommer meg på Kroatia/Bosnia/Montenegro-reisen som jeg har planlagt i hundrevis av år.. Mai (utenom eksamenstidene) er jo perfekt! Norwegian har kjempebillige billetter nå også, zomg.

USA i sommer, og Bolivia/Peru eller Australia i november/desember er også meeeeget fristende.. Jeg vil også se mer av Norge! Som sagt, sparing sparing! Men man må jo ha noen lyspunkter i en hverdag som består av snø, kulde, jobb og skole. xD

Ellersssssssssss, håper jeg at i alle fall en, eller flere, av reisene blir koselige venninneturer! Spesielt USA i sommer! Koselige venninneturer er noe jeg savner generellt, kanskje vi må satse på flere morsomme bilturer til Sverige xD

2012 er ellers året jeg skal trene masse (og forhåpentligvis dermed slippe unna nakke og ryggproblemene mine), spise bra mat, lese enda mer fantastisk litteratur, bli ferdig med imdb top 250-lista, kose meg i naturen, gjøre det bra på skolen, jobbe og jobbe mer, og rett og slett bare ha det supert!

Satser på at det blir bra xD Hurra for 2012! Har du satt deg noen mål/endringer for det nye året?

Les mer i arkivet » Juli 2014 » Juni 2014 » Mai 2014 » April 2014 » Mars 2014 » Februar 2014 » Januar 2014 » Desember 2013 » November 2013 » Oktober 2013 » September 2013 » August 2013 » Juli 2013 » Juni 2013 » Mai 2013 » April 2013 » Mars 2013 » Februar 2013 » Januar 2013 » Desember 2012 » November 2012 » Oktober 2012 » September 2012 » August 2012 » Juli 2012 » Juni 2012 » Mai 2012 » April 2012 » Mars 2012 » Februar 2012

, Bodø

Hei, jeg heter Renate og er en reisegal nordlenning med bøttevis av eventyrlyst, som ofte befinner seg på reiser i inn- og utland. Her på bloggen sladrer jeg om stedene jeg har vært, og drømmer om stedene jeg engang skal dra. Til nå har jeg satt mine bein i 60 ulike land og på 5 kontinenter, og flere skal det bli. Følg meg gjerne på reisen!  Hei, jeg heter Renate og er en reisegal nordlenning med bøttevis av eventyrlyst, som ofte befinner seg på reiser i inn- og utland. Her på bloggen sladrer jeg om stedene jeg har vært, og drømmer om stedene jeg engang skal dra. Til nå har jeg satt mine bein i over 60 ulike land og i 5 verdensdeler, og flere skal det bli. Følg meg gjerne på reisen!  + Legg meg til som venn


Image and video hosting by TinyPic

Kategorier

 • » - Hvor har jeg vært?
 • » Afrika
 • » Argentina
 • » Bahamas
 • » Blogg
 • » Bolivia
 • » Bosnia & Herzegovina
 • » Brasil
 • » Bulgaria
 • » Burma/Myanmar
 • » Bøker & film
 • » Danmark
 • » Egypt
 • » England
 • » Estland
 • » Frankrike
 • » Hellas
 • » Hong Kong
 • » Hverdag
 • » India
 • » Irland
 • » Island
 • » Italia
 • » Jordan
 • » Kenya
 • » Kina
 • » Kroatia
 • » Latvia
 • » Litauen
 • » Malawi
 • » Malaysia
 • » Marokko
 • » Mexico
 • » Mongolia
 • » Montenegro
 • » Nederland
 • » Nepal
 • » News & TV
 • » Nord-Irland
 • » Norge
 • » Peru
 • » Polen
 • » Portugal
 • » Qatar
 • » Random
 • » Reiseartikler
 • » Reisedrømmer
 • » Reiseinspirasjon
 • » Reiseminner
 • » Reisetips
 • » Romania
 • » Russland
 • » San Marino
 • » Skottland
 • » Slovakia
 • » Spania
 • » Storbritannia
 • » Sverige
 • » Tanzania
 • » Thailand
 • » Tsjekkia
 • » Tyrkia
 • » Tyskland
 • » Ungarn
 • » USA
 • » USA - California
 • » USA - Florida
 • » USA - New York
 • » USA - Route 66
 • » Vatikanstaten
 • » Venezuela
 • » Zambia


 • Populære Innlegg

 • A Nomadic Life
 • Scenes from Bagan
 • In the backstreets of Varanasi
 • Romania - The Fairytale Land
 • Traveling Alone
 • 15 ting man må gjøre i New York
 • Hvordan har du tid/råd til å reise så mye?
 • A Year of Travel 2013
 • 50 ting jeg har lært på mine reiser


 • Andre Reiseblogger

 • Bobleliv Reiseblogg
 • Cocopia
 • Camilla i Verden
 • Den Vide Verden
 • Globetrotter Elisa
 • Hamacareise
 • Lineinspirasjon
 • Mstraveltipsy
 • Norske Reiseblogger
 • Reisedagboka/Sandra
 • Renates Reiser
 • Supermarie
 • Travel Thoughts


 • Arkiv

 • Juli 2014
 • Juni 2014
 • Mai 2014
 • April 2014
 • Mars 2014
 • Februar 2014
 • Januar 2014
 • Desember 2013
 • November 2013
 • Oktober 2013
 • September 2013
 • August 2013
 • Juli 2013
 • Juni 2013
 • Mai 2013
 • April 2013
 • Mars 2013
 • Februar 2013
 • Januar 2013
 • Desember 2012
 • November 2012
 • Oktober 2012
 • September 2012
 • August 2012
 • Juli 2012
 • Juni 2012
 • Mai 2012
 • April 2012
 • Mars 2012
 • Februar 2012
 • Januar 2012
 • Desember 2011
 • November 2011
 • Oktober 2011
 • September 2011
 • August 2011
 • Juli 2011
 • Juni 2011
 • Mai 2011
 • April 2011
 • Mars 2011
 • Februar 2011
 • Desember 2010
 • November 2010
 • Juni 2010
 • April 2010
 • Mars 2010
 • Februar 2010
 • Januar 2010
 • Desember 2009
 • November 2009
 • September 2009


 • Søk i bloggen

  hits