På safari i Masai Mara!

Wow, sier jeg bare, for en opplevelse! Vi ble virkelig kastet ut i det, og på vår første game drive samme kveld som vi kom, så vi faktisk 4 av the big 5 (som består av løve, leopard, bøffel, elefant og neshorn), og morgenen etter så vi den siste av dem. WOW.Vi bodde i slike permanente telt på en camp like utenfor nasjonalparken, og teltet hadde ordentlige senger. Utenfor var det to minitelt med do og dusj xD Interessant opplevelse å stå ute å dusje i dusjen mens det regnet o.o

Antiloper av alle sorter og sebra var det kjempemange av, og de er jo så utrolig vakre!Haha, bøfflene er ganske kule. De ser harmløse ut, men er visstnok ganske så farlige. Hornene deres er jo ganske så massive!Åh jeg elsker giraffer! De er så store og grasiøse, og det virker som alt tar så mye lengre tid for den siden de er så store. De er utrolig fascinerende.Det samme gjelder elefantene! De er nok favorittene mine på savannen. Så utrolig herlige dyr! De små er jo også så søte at man nesten sprekker når man ser dem.Jeg har sikkert fem hundre tusen bilder av elefanter bare fra Kenya! Sjekk ut karen over som ser ut som han spruter vann inn i munnen med snabelen. xDLeoparder er veldig skye dyr, og det er derfor sjeldent man ser dem. Men vi kom heldigvis over denne karen som satt i et tre, skremt opp av løvene som oppholdt seg i buskene under.Neshorn! Også ganske sky dyr, så vi var heldige der også! Noen elefantrumper stikker ut i bakgrunnen.Det er utrolig hvor nært man kan komme disse ville dyrene uten at de blir redde. Tror jeg var 3 meter unna denne majestetiske karen på det nærmeste! Løver er så fantastisk vakre!Kom også over en hel pride of lions, skikkelig close. Søte lille Simba xD

Nå ser jeg at det begynner å bli tusenvis av bilder i dette innlegget... skal prøve å ikke ta helt av, haha.Vi ble også vitne til noe så sjeldent som et cheeta kill! Vi oppdaget plutselig en gepard i fullt sprang mot en flokk med gaseller, og like etter hoppet den i en og slengte den i bakken. Den holdt så gasellen i kveletak til den døde, og deretter kom gepardens to unger løpende!! Her står de to å spiser mens mammaen ligger å hviler seg etter den strabasiøse løpingen.

Vi så også tusen andre dyr som aper, vortesvin, flodhester, mange flere løver og elefanter og sebraer og giraffer ooooosv. Faktisk så mange at der er umulig å huske alt. Det kommer nok flere bilder senere også kjenner jeg meg selv rett.

Forresten, fikk nettopp hotellrommet vårt her på Zanzibar, og HERREJESUS FOR NOE LUKSUS!! It's unreal! Skal poste bilder senere idag :D

Karibu og kwaheri Kenya!

Velkommen og farvell til Kenya ja, akkurat nå befinner vi oss på HERLIGE Zanzibar utenfor kysten til Tanzania. Den siste uken har vært skikkelig uvirkelig og mind blowing, så nå har vi et par dager på oss å virkelig fordøye alle møtene og inntrykkene vi har fått. Dessuten skal jeg ikke legge skjul på at det blir godt med ordentlige toaletter, dusjer og senger etter mange dager i telt, stådo og fellesdusjer. ;)

Men ja, tilbake til Kenya. For et flott og kaotisk land! Kultursjokk deluxe liksom, i alle fall om man ikke har reist utenlands til lignende områder før. Det er skikkelig fascinerende og sitte å se ut vinduet på bussen, og til tider ristes i hjel, på alle menneskene som bor i landet, og hvordan de lever. Det er støv overalt, søppel og lukten er ikke alltid den beste, det reklameres for coca cola overalt, geiter og kyr springer rundt på veien og inne i byene og leter etter noe å tygge på, og barn hyler og vinker febrilsk i det vi kjører forbi.

Å begi seg ut i gatene er både morsomt og til tider litt truende. Det er ikke så mange andre hvite ansikter å se, og de lokale kan ofte virke litt skeptiske ("you look like money" fikk jeg høre da jeg sa at jeg ikke hadde råd til noe greier som en fyr på gata solgte..). Men de fleste lyser opp i et smil så lenge man er åpen tilbake. Spesielt barna synes det er kjempemorsomt.

Etter vi forlot Nairobi, dro vi på en 2 netters safari til Masai Mara (som jeg skal skrive om i neste innlegg straks), og deretter tilbake til Nairobi igjen for en natt. Så begynte ferden ut av landet og inn i Tanzania. Jeg fikk altså ikke sett så mye som jeg ønsket. Men jeg drar gjerne tilbake for å utforske mer en annen gang.. kanskje ikke til Nairobi da.. :PDisse barna var så utrolig skjønne. De syntes det var kjempemorsomt når jeg tok bilde av dem, og de fikk se bildene etterpå! Derfor ble flere og flere med på hvert bilde fordi de også ville se seg selv. xD

Vi var å besøkte en masailandsby mens vi var i Kenya, og masaimannfolkene danset for oss og greier. De som hopper høyest får tydeligvis flest kjærester.. og polygami er inget fremmedord for masaiene.

Masaiene er et tradisjonelt nomadefolk som man blant annet finner i Kenya og Tanzania, og som flytter etter mat og vann til alle kyrne sine. Der de slår seg ned (for ca ett år om gangen), bygger de slike hus som nedenfor, laget av greiner, gress og kumøkk.Damene har også sin egen dans, og mange av jentene fra turen vår slengte seg sammen med dem og klappet og sang.Og med det sier altså jeg og barna nedenfor kwaheri fra Kenya!

Walking the streets of Nairobi!

We made it! Herregud for et sted! Støv, sand, tusenvis av biler, ingen gangoverfelt, kassettbutikker, svære trær, full musikk i matbutikkene og jobbansatte som danser til rytmene.

Vi krysset først ekvator (!!), og så gjorde flyet vårt en kort mellomlanding i Kigali, Rwanda før det fortsatte til Nairobi.

Etter 3 dager med flyreiser etter hverandre, og tusen millioner timer på fly det siste døgnet, var det utrolig godt å få sove i en seng vel framme i Kenyas hovedstat. Vi sov helt til vi våknet i mårrest, og tok så beina fatt og vandret ut i Nairobis gater. Litt skummelt først, ingen andre hvite ansikter å se. Rart å føle seg i mindretall (har ikke følt det slik siden i Kina når alle skulle ta bilde med den rare utlendingen aka meg). xD Where's the outsider?

Vi hadde ingenting å "frykte" da, haha. Vi har møtt kjempemange trivelige og pratsomme kenyanere idag, og merkelig nok het de fleste David? Denne fyren (het han kanskje David også?) jobbet i en butikk som han så gjerne ville at jeg skulle promotere til mine kjente, så ja, værsågod.

Vi møtte også to karer som vi satt med en stund mens de lærte oss the basics av Swahili. Simba betyr faktisk løve! Føler at jeg har vært utrolig lite opplyst.. :P

Vi var også på infomøtet til Acacia, tourselskapet vi skal reise med de neste 3-4 ukene, og alle virkelig utrolig greie. Det var utrolig nok også to norsker til i reisefølget! Vi var bare 13 på møtet, og 7 andre møter vi på trucken i morgen. To andre var missing fra møtet, de ble sikkert overkjørt av en av de psycho bussene.. Men ja, i morgen drar vi rett på safari i Masai Mara i 3 dager, og det hele hørtes helt syyyykt bra ut!

Aner ikke når vi får internett neste gang, men vi snakkes så fort det går (internetten her er så treg at jeg vil rive ut håret... har sittet her nå i over en time for å prøve å laste opp bilder, gaaaaaaaaah).

Kwaheri!

@ Gardermoen

Ja, her sitter vi, reisefølget og jeg. Haha. Har fått gratis internett (i 1 time) da, så det er jo flotters. Men er ganske trøtt så håper det er mulig å finne en ordentlig plass å sove etter hvert. Reising tar på!

Sist gang jeg overnattet her på OSL var for noen år siden da en vennegjeng og jeg reiste hjem fra Malta. Det gikk ingen fly til Bodø (eller var det kanskje så dyrt?), så vi overnattet like så greit på flyplassen. Det var en svært kald og hard natt... men vi kom oss igjennom den, haha.Her ser dere all bagasjen vår... våre stakkars rygger blir å slite litt de kommende ukene!

Noen flere som har overnattet på Gardermoen?

Klar for avgang (igjen)!

Eller? Det er bare et par timer til jeg skal være på flyplassen, og jeg har ikke pakket noe ned i sekken enda, alt ligger STRØDD utover gulvet. Et totalt kaos kan det vel beskrives som.. tror jeg freaker ut. Ikke har jeg bestemt meg 100% for hvilke klær jeg skal ta med heller. Det ble litt stress tidligere idag når jeg skulle til byen og handle, ta ut penger og ta passbilder. Bilen ville ikke starte! Ingen kunne hente meg, og ikke hadde jeg nok penger til bussen.. så ta måtte jeg bare ta beina fatt og gå. Det tok ca 1 time, og selv om været var kjempeflott, så stjal det litt av tiden min. Ikke fikk jeg tatt ut nok dollar heller, men det får så være. De må vel ha på gardermoen! Kjøpte forresten såpebobler som vi kan leke med barna i Afrika med, det vil de forhåpentligvis like!

Her er forresten reiseruten:Skikkelig lekkert laget i paint og greier, wow.. haha, neida, men den  viser i alle fall hvor vi skal. Lander i Nairobi i morgen kveld (omg!), og etter nesten 4 uker drar vi hjem fra Livingstone via Johannesburg.

I natt blir det en noe ukomfortabel overnatting på Gardermoen, før ca 12-13 timer i fly dagen etter, sååååee ja :P

Jeg skal prøve å oppdatere så mye som mulig med tekst og bilder fra turen mens jeg er der nede, men man vet jo aldri hvordan nettilgangen blir..

Får uansett håpe på det beste ;D

Les mer i arkivet » Juli 2014 » Juni 2014 » Mai 2014

, Bodø

Hei, jeg heter Renate og er en reisegal nordlenning med bøttevis av eventyrlyst, som ofte befinner seg på reiser i inn- og utland. Her på bloggen sladrer jeg om stedene jeg har vært, og drømmer om stedene jeg engang skal dra. Til nå har jeg satt mine bein i 60 ulike land og på 5 kontinenter, og flere skal det bli. Følg meg gjerne på reisen!  Hei, jeg heter Renate og er en reisegal nordlenning med bøttevis av eventyrlyst, som ofte befinner seg på reiser i inn- og utland. Her på bloggen sladrer jeg om stedene jeg har vært, og drømmer om stedene jeg engang skal dra. Til nå har jeg satt mine bein i over 60 ulike land og i 5 verdensdeler, og flere skal det bli. Følg meg gjerne på reisen!

  Kontakt: rea_sand@yahoo.no

  + Legg meg til som venn


Image and video hosting by TinyPic

Kategorier

 • » - Hvor har jeg vært?
 • » Afrika
 • » Argentina
 • » Bahamas
 • » Blogg
 • » Bolivia
 • » Bosnia & Herzegovina
 • » Brasil
 • » Bulgaria
 • » Burma/Myanmar
 • » Bøker & film
 • » Danmark
 • » Egypt
 • » England
 • » Estland
 • » Frankrike
 • » Hellas
 • » Hong Kong
 • » Hverdag
 • » India
 • » Irland
 • » Island
 • » Italia
 • » Jordan
 • » Kenya
 • » Kina
 • » Kroatia
 • » Latvia
 • » Litauen
 • » Malawi
 • » Malaysia
 • » Marokko
 • » Mexico
 • » Mongolia
 • » Montenegro
 • » Nederland
 • » Nepal
 • » News & TV
 • » Nord-Irland
 • » Norge
 • » Peru
 • » Polen
 • » Portugal
 • » Qatar
 • » Random
 • » Reiseartikler
 • » Reisedrømmer
 • » Reiseinspirasjon
 • » Reiseminner
 • » Reisetips
 • » Romania
 • » Russland
 • » San Marino
 • » Skottland
 • » Slovakia
 • » Spania
 • » Storbritannia
 • » Sverige
 • » Tanzania
 • » Thailand
 • » Tsjekkia
 • » Tyrkia
 • » Tyskland
 • » Ungarn
 • » USA
 • » USA - California
 • » USA - Florida
 • » USA - New York
 • » USA - Route 66
 • » Vatikanstaten
 • » Venezuela
 • » Zambia


 • Populære Innlegg

 • A Nomadic Life
 • Scenes from Bagan
 • In the backstreets of Varanasi
 • Romania - The Fairytale Land
 • Traveling Alone
 • 15 ting man må gjøre i New York
 • Hvordan har du tid/råd til å reise så mye?
 • A Year of Travel 2013
 • 50 ting jeg har lært på mine reiser


 • Andre Reiseblogger

 • Bobleliv Reiseblogg
 • Cocopia
 • Camilla i Verden
 • Den Vide Verden
 • Globetrotter Elisa
 • Hamacareise
 • Lineinspirasjon
 • Mstraveltipsy
 • Norske Reiseblogger
 • Reisedagboka/Sandra
 • Renates Reiser
 • Supermarie
 • Travel Thoughts


 • Instagram  Arkiv

 • Juli 2014
 • Juni 2014
 • Mai 2014
 • April 2014
 • Mars 2014
 • Februar 2014
 • Januar 2014
 • Desember 2013
 • November 2013
 • Oktober 2013
 • September 2013
 • August 2013
 • Juli 2013
 • Juni 2013
 • Mai 2013
 • April 2013
 • Mars 2013
 • Februar 2013
 • Januar 2013
 • Desember 2012
 • November 2012
 • Oktober 2012
 • September 2012
 • August 2012
 • Juli 2012
 • Juni 2012
 • Mai 2012
 • April 2012
 • Mars 2012
 • Februar 2012
 • Januar 2012
 • Desember 2011
 • November 2011
 • Oktober 2011
 • September 2011
 • August 2011
 • Juli 2011
 • Juni 2011
 • Mai 2011
 • April 2011
 • Mars 2011
 • Februar 2011
 • Desember 2010
 • November 2010
 • Juni 2010
 • April 2010
 • Mars 2010
 • Februar 2010
 • Januar 2010
 • Desember 2009
 • November 2009
 • September 2009


 • Søk i bloggen

  hits