God Jul!Tenk at det er jul, dere! Selv om julaften var i går har det nesten ikke gått opp for meg ennå. Feiret kvelden med broren min, foreldrene mine og besteforeldrene. En herlig (og litt gal) gjeng! Dagen startet selvsagt med Tre Nøtter til Askepott og Reisen til Julestjernen. Ingen jul uten!

Håper alle der ute hadde en fin kveld i går, og får en fin og fredelig romjul! Selv skal jeg jobbe ikveld og i morgen. Må tjene reisepenger til nyåret!

Siden sist

Siden sist har det skjedd et par nye ting. Snøen har for eksempel allerede ankommet byen, og gitt oss førjulsstemningen veldig tidlig i år.

Nå i helga var jeg på bursdagshyttetur med vennegjengen. Vanvittig koselig å endelig være samlet igjen (halvparten bor utenbys), og fint å vite at det ikke er mer enn to måneder til neste gang.

Om to uker skal jeg på Lissie-konsert!

Skolen har innvilget meg permisjon fra sykepleiestudiet, så fra høsten blir jeg fulltidsstudent igjen - denne gangen som masterstudent i arkeologi (forhåpentligvis) i Trondheim.

Jeg og mamma har bestilt oss weekendtur til Vilnius i Litauen midt i november! Gleder meg til fine dager med spabehandlinger, shopping, god mat og ikke minst utforskingen av en ny by. Vi flyr hjem igjen fra Riga (i Latvia), så vi får begge et lite gjensyn med den byen i tillegg.

Ellers er dagene preget av mye jobbing, og slik vil det nok fortsette fram til neste høst. MEN jobbing betyr penger og penger betyr reise. Det står mange flotte steder på reise(ønske)menyen etter nyttår - blant annet Burma/Myanmar i januar/februar, Australia i april/mai og USA i juni. You only live once!

Noen som har vært i Vilnius og har tips å komme med? Da blir jeg glad!

Summer memories

Er det bare meg som ikke helt klarer å skjønne at sommeren er over? Jeg synes nettopp jeg var ute og gikk i marka og så knoppene på trærne begynne å spire mens jeg vasset i gammel snø og hørte småfuglene synge rundt meg. Føler ikke jeg er klar for en ny vinter ennå.. MEN vi har vel en (forhåpentligvis) fin høst foran oss først, også drar jeg en tur til Sverige i morgen og blir til slutten av helga. En mini-sommer kanskje? Håper det. Får uansett trøste meg med at selv om jeg var relativt lite hjemme i sommer, fikk jeg heldigvis noen megafine sommerdager her nord.

Topptur til SteigtindLong time no see bloggen! Dagene går litt i surr. Det er mye å ordne og finne ut av når man plutselig bestemmer seg for å forandre fremtiden sin, så det er stort sett det dagene går til (pluss jobb, turer, vennebesøk og Breaking Bad..). MEN i dag hadde jeg fri OG jeg våknet til et nydelig vær! Det måtte nesten bare bety én ting, ENDELIG en skikkelig fjelltur! (Wo)man vs. nature and all that.

Etter litt frem og tilbake bestemte jeg meg får å takle en gammel kjenning - 793 m høye Steigtind. Fjellet med (kanskje) den mest spesielle formasjonen her i området. Jeg har vært på fjellet en gang tidligere, for ca. hundre år siden da jeg var på leirskole. Men jeg innbiller meg at vi aldri nådde selve toppen? Uansett var det skikkelig deilig å komme seg opp dit idag.

Været var helt formidabelt. Solen skinte i begynnelsen fra helt blå himmel, og den lille vinden som blåste var god og varm.

Første delen av veien er i ganske bratt terreng med god stigning. Deretter kommer man opp over tregrensen og kan endelig nyde den flotte utsikten vestover mot storhavet og Landegode. Så flater det utt litt og man kan gå i godt driv oppover/framover. Landskapet er veldig åpent med mange små tjern, og massevis av ryper som hyler og flakser avsted om man kommer for brått på.

Også må man jo gjøre en ofring til Pachamama..

Plutselig ser man også selve toppen komme til syne.

De siste par hundremeterne er igjen ganske bratte og luftige, med mye småstein som kan rase ut. Men etter et par timer står man altså på toppen, og har en vanvittig bra utsikt i 360 grader rundt seg. Mot Lofoten, Kjerringøy, Sørfjorden, Heggmotinden, Børvasstindene, Sandhornet, Fugløya, Landegode for å nevne noe. Over kanten på toppen er det et stup som gir en sug i magen... Rett ned mange hundre meter.

Jeg tok meg god tid nedover og stoppet ca. 32094 ganger for å ta bilder. Tåken fra havet var prikken over i'en!

Jeg møtte også en liten saueflokk, hvor bjellesauen passet godt på at jeg ikke kom altfor nært.Alt i alt en nydelig naturopplevelse! Terapi for sjelen. Blir resten av måneden like fin som de første to dagene, så er det helt fint for min del at høsten er her.

Grubleseminar

 

Jeg har jobbet som museumsvert ved Gildeskål gamle kirke i to sesonger. Begge sesongene har jeg, kollegaen min og sjefen vår vært høyt og lavt i den lille middelalderkirken og søkt etter tidligere ukjente spor fra århundrene som har gått. Kirkens historie er i motsetning til mange andre svært dårlig dokumentert, slik at i stedet for å finne svar - har vi heller bare funnet nye spørsmål. Nysgjerrigheten nådde til slutt et slik punkt, at kirkevergen tok kontakt med en gjeng forskere som ved et par tidligere anledninger har samlet seg på gamle kirkesteder for å komme til bunns i en del ulike spørsmål. Hvorfor er kirken plassert akkurat på dette stedet? Hvem oppførte den? Hvor lenge har den stått der? Hvor mye er originalt? Hva kan man si om interiøret? Hvordan har det forandret seg? Og så videre.

Nå i helgen kom de endelig på besøkt til oss! 12 forskere med forskjellige utdanninger og bakgrunner (historikere, kunsthistorikere, arkeologer, geoarkeologer o.l.) ble rundet opp og transportert til Gildeskål hvor de skulle bruke 4 dager på å utforske hver eneste lille krik og krok i kirken, og på stedet, og se hva de kom fram til. Det var utrolig spennende å få være med på! Alle presenterte først og fremst sine fagfelt og teorier, etterfulgt av diskusjoner omkring emnene, og de skal nå etterhvert skrive hver sin artikkel som skal gis ut i egen bok om stedet i løpet av ett år ca. På søndagen var det åpen dag, hvor lokalbefolkningen og andre interesserte kunne komme å høre hva forskerne hadde kommet fram til på disse dagene, og hvordan veien går videre.


Bildene over fra åpen dag - Kjartan P. Hauglid

Jeg fikk mange spørsmål i løpet av helgen om jeg ønsker å gå videre med min egen arkeologiske utdanning. Jeg sitter jo med en bachelorgrad som jeg lenge har hatt lyst til å utvide til noe mer. Nå føler jeg at jeg endelig har fått viljen og motet til å gjøre nettopp dette! Tilværelsen min blir derfor til å forandre seg drastisk framover, og jeg gleder meg noe vanvittig til å ta fatt på noe som jeg virkelig brenner for. Livet er for kort til å ikke satse på hva man virkelig vil, eller hva?

Men back to the seminar. De fleste av forskerne bodde på gamle erværdige MK Faxsen (fra 1916) under oppholdet, og på lørdagen tok vi båten ut til en av de store nærliggende øyene utenfor Gildeskålkysten - Fugløya. Det var en nydelig tur i varierende vær, med kjempehyggelig selskap, noe godt i glasset og en festmiddag bestående av blant annet hvalbiff. Dessuten fikk vi gå en runde på land i den gamle (og særdeles nydelige) bebyggelsen. SLIK VIL JEG BO!


Bildene over - Kjartan P. Hauglid

Alt i alt ble det lange dager, men vanvittig spennende dager. Dager jeg er uendelig glad for at jeg fikk være med på, og som kommer til å forandre livet mitt.. bokstavelig talt.

/end bloggdvaleJeg forsvant plutselig fra overflaten en stund. En del har skjedd siden sist.. Jeg har blant annet hatt noen fantastiske dager i Gildeskål på historisk grubleseminar! Kom hjem nå i ettermiddag, og hjernen min er fullstappet av inntrykk, nye opplysninger og lærdom og mange nye bekjentskaper. Jeg skal skrive mer om dette i morgen, også har jeg jo massssssssevis av bilder å vise fra den siste reisen!

Tjohei!

It's back!Sommeren er endelig TILBAKE! Og alle hjerter fryder seg... Etter 3 uker med konstant regn er det godt å endelig føle solens stråler og se naturen lyse opp i alle dens vakre farger (istedet for GRÅTTONER slik det har vært i det siste).

I går kveld tok jeg en liten "ferie-vri" som man sjeldent kan gjøre her. Fylte meg et glass vin og tok teppet og den nye boka mi med ut for å lese. Få steder i verden kan man sitte ute og se solen relativt høyt på himmelen så sent på kvelden. Nord-Norge er virkelig et paradis når været er bra.

I dag har jeg hatt en etterlengtet fridag, så jeg lå og sov en stund i solen før jeg møtte en venninne og tok turen opp til Keiservarden. Lenge siden sist!

På vei ned plukket jeg massevis av blomster..

Da jeg kom hjem stelte jeg i stand til "garden party" med kaninen som gjest, HAHA. Neida (joda), man må jo gjøre litt ut av disse fine dagene.Hvordan står det til med sommeren der du bor?

Cabin Weekend

Jeg forsvant litt fra bloggen. Har så utrolig mange ting å skrive om/bilder å poste, at det hele blir litt overveldende, haha... ANYWAYS. I helgen dro jeg tilbake til my favorite place på denne kloden, nemlig landstedet til besteforeldrene mine! Kvalitetstid med familien og nydelig landskap så langt øyet kan se. Dessverre var ikke været helt på lag, men slik er det jo iblant (ofte) her oppe.Asken til lillegutten Fox kom forresten tilbake her i uken, så ett av helgens mål var å finne et sted å begrave urnen. Vi fant et et nydelig sted under en flott rosebuske nede ved havet.Fint å vite at han får tilbringe "evigheten" på stedet han elsket mest her i verden.

På lørdagen dro vi inn til nærmeste tettsted for å dra på kafe, handle litt og se oss om.

(fant verdens kuleste bil)På vei tilbake dro vi innom et hus som er til salgs i nærheten, og som jeg VELDIG GJERNE ønsker å kjøpe. Det trenger nok en del (mye) oppussing, men ÅH SÅ GØY... Får se hva som skjer på den biten, haha.

Vi gjorde også ett par flere stopp. Turister i nærmiljøet and all that. GALE turister that is. Neida. Joda..Dette er virkelig et nydelig stykke Norge..

På kvelden ble det grilling. Mmmm, alltid noe å se fram til på en hyttetur.

Det var det!

This past week in pictures

Jeg er straks på tur til flyplassen, men tenkte jeg skulle dele noen bilder fra uken som har gått. Det har både vært en fin, avslappende og fryktelig trist uke. Gjensyn med familie og venner, sushi, blomsterenger, bursdagsfeiring, byturer, venninnekvelder, midtnattsol, turer i skog og mark, soling på altanen, og ikke minst de siste dagene med gullet mitt, Fox.

Det tar alltid en stund før man klarer å hente seg inn etter en lengre reise i en helt annen kultur. Det gikk et par dager før jeg på automatikk sluttet å lete etter en søppelbøtte ved doet for å kaste dopapiret i (slik de gjør i Peru, Bolivia og Brasil), og det føles guddommelig å kunne drikke vann fra springen igjen. Jeg skjønner fortsatt ikke at trærne er helt grønne og skogen så frodig. Før jeg dro hadde det jo vært brunt og grått i månedsvis. Jeg legger meg fortsatt senere og står opp senere enn hva jeg skulle ønsket. Hodet klarer ikke å bekjempe jeglagen når solen skinner gjennom hele natten. Hodet henger fortsatt litt igjen over Atlanteren ett sted, tror jeg, og kroppen er fremdeles full av reisestøv. Det magiske reisestøvet som omhyller kroppen og sjelen mens man er på tur, og har vanskeligheter med å slippe taket når man kommer hjem...

Jeg håper på å oppdatere bloggen underveis denne gangen og. Når jeg kommer hjem har jeg jo 29032034 bilder fra Sør-Amerika som fortjener å vise seg fram, så det kommer nok en del flere innlegg om den reisen også. Mye reisestuffs fremover med andre ord.

Men nå venter flyet på meg!

Farvel, min venn

I dag forlot Foxegullet oss. Han har i lengre tid bare blitt slappere, trettere og mer skrøpelig for hver dag som har gått. Gledene han hadde tidligere, som f.eks. å gå tur, har til slutt bare blitt borte. Han har ikke hatt energi til å gjøre noe spesielt mer enn å sove. Han hadde i tillegg begynt å få klumper i huden, og har de siste dagene kastet opp. Noe har vært galt, men dyrelegen mente på at det ikke var noe poeng i å starte undersøkelser av han siden han var såpass gammel og skrøpelig. Det var med andre ord ingenting man kunne gjøre. Tiden hans var brukt opp.Han var alltid en gledespreder og familiens midtpunkt.. Men nå på slutten var han bare en skygge av seg selv.

Selve avlivningsprosessen var heldigvis rask, og virket smertefri. Dyrelegene gav oss et eget rom med tente stearinlys, og mamma og jeg dro dit sammen. Han lå på fanget vårt til han hadde tatt sitt siste åndedrag, og det var utfattelig vanskelig å forlate han der etterpå.. Nå skal han kremeres, og urnen skal begraves ved hytta - stedet han elsket mest.

14,5 herlige år fikk vi sammen, over halve livet mitt, og han var alltid en så utrolig stor del av meg. I perioden hvor jeg bodde i Oslo, kjente han på kroppen når jeg var på tur hjem. Kvelden før jeg ankom gikk han ofte opp og la seg foran soveromsdøren min og bare ventet.. Det er umulig å forstå hvor glad og knyttet man kan bli i ett dyr hvis man ikke har opplevd det selv, og han var bare helt spesiell. En fantastisk personlighet. Så utrolig snill, tålmodig og god med alle. Helt uerstattelig.

Det gjør så utrolig vondt, men jeg håper du har det bedre der du er nå..

Hvil i fred gullet mitt.

Lately

Da var plutselig de fire lange månedene med praksis over. Det er faktisk vemodig! Spesielt i denne siste praksisen har jeg trivdes ekstremt godt. En av pasientene jeg hadde mest med å gjøre gav meg en klem og sa tårefult at hun kom til å savne meg.. det kjenner man jo litt i hjerterota. Det blir nok uansett ikke siste gangen jeg er der..

Våren har også kommet for fult, og snøen er snart historie. Kveldene blir bare lysere og lysere, og snart er det tid for midnattsolen.

MEN, før den tid skal jeg reise BORT, far far away! Nå er det utrolig nok bare 5 dager til avreise, og reisefeberen er skyhøy. Nå som praksisen er over kan jeg endelig vie pakkingen min fulle oppmerksomhet, og det blir veldig interessant å se hvordan det blir å gå.. Ser for meg at jeg kommer til å drasse rundt på en sekk på ca. 238490 kg. Jeg må prøve å være streng med meg selv og bare pakke det aller nødvendigste.

Har dere noen spennende planer for sommeren?

Life in GoPro

(stjeler tittelen fra broren min som var først ute på gopro-bølgen xD)

Nå har jeg fått testet ut kameraet en del, dog bare bildedelen, har ikke filmet noe spesielt enda. Har ikke vært så vågal enda liksom! Haha. Men bildene blir kule de. Fryktelig uvant med en slik svær vidvinkel, det er sikkert. Umulig å vite hva man får med i rammen eller ikke, og siden kameraet ikke har skjerm heller, aner man ikke hva man har filmet/tatt bilde av før man kommer hjem og kobler den til datamaskinen. Men det er jo litt av spenningen! Litt old school på en måte. xD Man kan derimot laste ned en app hvor man kan se på f.eks. telefonen sin hva kameraet ser (det har innebygd wifi), så den må jeg nesten laste ned og teste ut snart.

Her kommer i alle fall noen bilder fra noen av turene mine den siste tiden.

Haha, lillefrøkena har endelig våget seg utenfor døra. Hun hater egentlig snø og kulde, men i går gikk hun altså ut døra selv. Det må vel være et sikkert vårtegn kanskje? xD

I det siste..

... Har jeg endelig fått GoPro-kameraet i hus! Det lover ikke akkurat godt at jeg nesten ikke fikk det ut av esken, og måtte søke på en youtube-video for å se hvordan jeg fikk selve kameraet ut av det vanntette plasthuset det kom i.. Haha! Men nå er det ladet opp og jeg har tatt de første bildene. Jeg er blown away! Vidvinkelen er SYK. Legger med to bilder for å vise den intense snømengden vi har utenfor akkurat nå.

(see the snow ghost?)

Enn så lenge har jeg bare testet ut å ta foto, men i morgen skal jeg prøve å filme en liten video.. om jeg får det til! AHHAHA..

(Jeg er evig takknemmelig svigersøss!!)

... Har jeg vært på nydelige fjellturer i de ekstreme snømengdene og under en blå himmel.


(fjellene i bakgrunnen er faktisk Lofotveggen. Sykt hvor nært vi egentlig er.. ca 10 mil i luftlinje)

... Har jeg lekt i snøen med verdens søteste hundreåring.

... Og "tagget" beskjeder i snøen oppe i fjellet. xD

... Har jeg fått sett layouten av den nye reiseartikkelen min som kommer på trykk i mai! EEEK!

... Har jeg sett de nyeste episodene av DOCTOR WHO!! Hmm, det er fælt å si det da, men ingen av de to episodene har tatt meg med storm. Hva skjer? Håper det bedrer seg etterhvert! Serien har mye å live up to I guess..

... (Speaking off Doctor Who, så fikk jeg et ganske så skummelt syn utenfor vinduet her om dagen)

Creepy..

... Har jeg jobbet sykelig mye! MEN i morgen har jeg FRI. Eller må seff skrive ferdig oppgaven som skal inn på onsdag, BUT HEY. FIRE UKER IGJEN.

... Og mens jeg snakker om fire uker, så befinner jeg meg i London om akkurat ÉN måned, og dagen etter setter vi oss på flyet til Cusco, PERU!! Ja, jeg er så reisesyk at jeg har fysisk vondt i sjela (til den grad det er mulig, hahahhaha...)..

Påskekos!

Da er påska straks over, og jeg har hatt det superawesome de siste dagene. Det har vært mye påskekos med venner, flotte middager og pannekakefrokoster, vindrikking, utegøy, familiemiddag med besteforeldrene mine, snømåkking, turer i snøværet, bursdagsfeiring for verdens to skjønneste 2-åringer, snømannlaging og snøballkasting, påskeegg, hysteriske filmkvelder osv osv. Kjempekos med andre ord! Innimellom har jeg også jobbet en del og tjent inn litt well-needed-cash. Jeg slenger med et par (tusen) bilder fra denne påsken nedenfor.(dør av bildeoverdose...)

Håper dere også har hatt en finfin påske! I morgen er det tilbake til hverdagen..

I put some new shoes on and suddenly everything's right

Haha, eller noe i den duren.. Etter jobb/praksis i går fant jeg ut at jeg måtte ta å utnytte det flotte været, og ikke minst teste ut de nye fjellskoene mine. Det var en tung tur siden jeg måtte kave meg oppover fjellet i snøskavler, MEN så kom jeg opp til den fjellstien som brukes mest her i byen, og den var BRØYTET. Oppå fjellet liksom, ikke dårlig. Skavlene var faktisk høyere enn meg.. (ikke at det egentlig sier så mye, jeg ruver ikke akkurat så veldig langt over bakken). UANSETT, det var en finfin tur og skoene works like a charm! De satt utrolig godt på foten, og det var ikke antydning til hverken gnagsår eller slitne såler.

Det er sjeldent at havet er så stille! I alle fall etter en uke med stiv kuling ca. hver dag.. Plutselig dukket forresten solen også opp nedenfor skydekket like før den ble svelgt av havet. Den var så stor, rød og nydelig!

Yuss. Jeg sier ikke god påske riktig enda, jeg. I grunn har jeg ikke engang påskeferie, men det får så være. Gleder meg utrolig masse til hjemkomsten av mange flotte venner, og koselige kvelder framover! Også håper jeg selvsagt at været blir "utendørsvennlig" i uken som kommer.

God helg!

Gosh, I'm tired

Det har vært en lærerik og intens praksisuke, lange kvelder med oppgaveskriving og nå er jeg midt inne i ei arbeidshelg. Kanskje ikke så rart at både kroppen og hodet føles ut som en grøtmasse. Egentlig burde leiligheten vært vasket også, så det burde jeg kanskje sette igang med før jeg skal på kveldsvakt, men å søke på reiseting er jo alltid mer fristende..

Til den store Sør-Amerikareisen om bare 52 (!!) dager er det en del ting som må handles inn og fikses. I går kjøpte jeg meg en ny dagstursekk/handbagasje siden den forrige tok kvelden i Nepal. Denne er både mer fleksibel og større, og dessuten mer holdbar, så det er jo et pluss. Jeg har funnet fram gamle vaksinasjonskort, og sjekket at gulfebervaksinen er i orden til vi skal til Pantanal i Brasil. Jeg sitter å sikler etter GoPro Hero3 kameraene, og lurer på om jeg skal skaffe meg en zipshot-tripod som er liten og lett og passer i fint i sekken. Jeg trenger en ny teknisk og BRA fritidsjakke, og nye skikkelige hikingsko som er LETTE og gode på foten/når over ankelene.. Dessuten har jeg ikke all verden av midler å rå over, så det jeg kjøper må være både billig og BRA, og det kan alltid være en utfordring. Men jeg liker slike utfordringer! xD Uansett godt når ting begynner å falle på plass.

Nei, nå må jeg komme igang med ett eller annet fornuftig..

Ha en flotters helg!

Årets første skitur

Kjenner det litt i kroppen i dag etter 3 timer i løypa i går.  Tror ikke vi vant noen poeng hverken for hurtighet eller stil, men gøy var det! Dagen startet litt grått, men snart kom både solen og den blå himmelen frem, og temperaturen steg. Fregnene nermest spratt frem på nesen min. Nå er det bare å satse på flere slike turer i tiden fremover.

Går du på ski?

Snøtur & Kvinnedagen

Når været er bra blir jeg veldig gla' (og lager slike teite rim, haha)! Kjempefint turvær i dag, og jeg slengte meg til og med i snøen. Det gjør jeg relativt sjeldent, så det sier jo litt om hvor fint det var i dag...Nå er derimot snøveggen på tur tilbake hit, og jeg ser så vidt fjellet/øya Landegode som ligger utti havgapet her. Det har vel ikke så mye å si heller, siden jeg må komme meg på jobb nå.. Sånn er det!

Satser på årets første skitur i morgen om været blir like bra som det har vært i dag.

God helg, og ikke minst, ha en fin kvinnedag!

... og så ble det vinter igjen.

Haha, jeg var litt for rask i svingene i forrige innlegg. Morgenen etterpå våknet jeg opp til en hvit vegg utenfor vinduet. Snøstorm deluxe. Det har vært fint i dag da, så jeg slo til med en hele 3 timer lang tur ute i skogen/fjellet. Deilig!

Det er fint når været er bra!

Ellers har jeg vært på jobb i helga, må nesten prøve å tjene inn litt penger og ikke bare jobbe gratis (kremtpraksiskremt), hehe. Men føler meg ikke spesielt gira på å hoppe rett på en ny uke da.. Teller virkelig ned dagene til prakisperioden er over, og neste reise står for tur. xD 65 dager nå!

Prøver dog å være flink til å ta vare på hver dag, så i går tok jeg fram malepenslene, staffeliet og et nytt lerret. Tror sjela får det bedre om jeg prøver å presse inn litt kunstneriske ferdigheter i hverdagen.

Det er vår!

1. mars i dag! Mars er jo i teorien en vårmåned, selv om vi sjeldent merker noe til det her oppe i nord.. MEN i dag slo været skikkelig til. Etter et par uker med regn, vind og storm i takene, så skinte plutselig solen idag, og varmet alles hjerter. Idyll, idyll! På grunn av regnværet og plussgradene som har vært, har også 99 % av snøen og isen forsvunnet, så bakken er bar og småfuglene synger fint fra tretoppene.

Dagen startet litt senere enn vanlig, i og med at vi hadde skole i dag og ikke trengte være der før kl. 10. Godt å sove litt ekstra. Timene på universitetet gikk fort og vi fikk masse god informasjon om tiden framover i denne praksisen og første arbeidskrav som skal inn om to uker (sykt at 1 av 10 uker allerede er over..).

Planen var å dra til treningsstudioet etterpå, men det slo jeg fra meg når jeg så hvor fint været var, og dro rett hjem og skiftet til turklær. Godt å lufte både meg selv og kameraet. Jeg møtte til og med på tre av skogens konger! Vi oppdaget hverandre ca. samtidig, og stod og stirret på hverandre en stund før jeg dro fram kamerat og knipset et par bilder. MEN, så døde batteriet! Kjipt deluxe! Måtte bare snu, turte ikke gå lenger mot elgene uansett, haha. Gikk en annen vei oppover mot Keiservarden, og gikk ut på et lite stup hvor jeg så elgene ovenfra. Klarte heldigvis melke kamerabatteriet liit til før det ble helt svart. Vandret så en stund til før jeg snudde og gikk hjem.

OG FORRESTEN! Sjekk hva jeg fant i butikken idag! SCHOKO-BONS. Wowowowowow. Hva blir det neste liksom, Kinder Joy? DET hadde vært noe.

Flotters dag, nå skal jeg se hva kvelden bringer!

Ha en finfin helg.

The start of something new

Ja, da var både forrige praksis og jobbhelgen over, og jeg har i dag vært i møte med avdelingsleder og kontaktsykepleier på mitt neste praksissted. Denne gangen skal jeg ut i sykehjem, og etter hva jeg forstår er det veldig annerledes fra der jeg jobber til vanlig. Så det kommer til å bli en utfordring! Men utfordringer er jo bra, ingen bedre måte å lære seg saker og ting på enn å bare bli kastet inn i det, haha. I morgen har jeg endelig friiii, også starter jeg for fullt på onsdag.

Føler meg også endelig nærmest 100 % frisk, så var tilbake på treningsstudioet idag etter en sykdomspause på 2 uker. Tungt i starten, men man kommer vel raskt inn i det igjen. Nå er det vel bare 11 uker til avreise, så burde virkelig komme igang for fullt nå. Formen burde være på topp før vi skal springe rundt i sør-amerikanske fjell tusenvis av meter over havnivå. Hvis ikke tror jeg at jeg blir å slite, haha..

Jaja. Her kommer litt bilde fra den siste tiden..

Skjedde ikke akkurat så mye da jeg var syk, men i tiden før og etterpå har det vært turer, ost & kjekskveld og nye bursdagsgaver (Yay!). Har fått fikset og organisert den støre bokhyllen, og det tok sin tid.. Noen småfugler kom endelig innom og smakte på meisebollene jeg hengte ut før jul engang. Tre elger har også vært på besøk rett bak huset her en kveld, men det har jeg dessverre ikke bilder av. Gøy når man ikke trenger å gå lenger vekk fra huset enn dørstokken for å oppleve dyrelivet da.

Er forresten hekta på denne sangen nå for tiden:

Jau, da var den oppdateringen finito.  Må forresten lære meg spansk! FORT!

Not feeling my bestFormen har vært ganske kjip denne uka. Etter at jeg begynte å bli litt for kjepphøy og si til alle at "oi oi jeg har ikke vært syk i det hele tatt på over ett år nå..", så ble jeg nettopp det. Jeg trosset tegnene både tirsdag og onsdag og gikk på jobb med feber og stuffs, men i går bestemte jeg meg for at nok er nok - og ble hjemme. Det har jeg vært i dag også. Kjenner at formen begynner å bli litt bedre og hodet føles heldigvis litt bedre også (føltes ut som det skulle implodere og eksplodere samtidig..).

Når man føler seg dårlig er det i alle fall godt å fylle i den største te-koppen man finner med god te og honning oppi, og legge seg ned for å lese det nyeste Vagabond som kom i posten! Synd at det stod om Burma der da. Nå er jeg enda mer fristet...

Lately

Sliten, trøtt og litt subfebril slenger jeg bare ut en hel rekke bilder fra den siste tiden. Mange fine get-togethers og kos! Nydelig utevær også - og det beste av alt er at det ser ut til at finværet blir å fortsette! Nå må jeg bare prøve å unngå å bli syk, og heller få gjort ferdig min siste store oppgave i denne praksisen..

Happy birthday to me!

Ja, da var den dagen av året jeg frykter mest ankommet. Haha, det høres kanskje fælt ut.. Neida, jeg er glad og takknemmelig for at jeg har fått lov til å tilbrakt hele 27 år på jorden allerede. Årene har gått så utrolig fort, og det er rart å tenke på at jeg begynner å nærme meg 30 med stormskritt.. Jeg har fått opplevd mye, og håper at opplevelsene også står på rekke og rad foran meg i tiden som kommer. Jeg er også utrolig glad for at jeg har så fine venner og en så fin familie rundt meg. <3

Pappa fyller år dagen før meg, så i går hadde vi familie på besøk. Koselig middag med bestefar, og så kom flere familiemedlemmer innom på kaffe og kaker etterpå.Mens man snakker om familie så har noe trist og litt skummelt har skjedd.. så jeg krysser alt jeg har av fingrer og tær og håper at det går bra.. ;_; Dagen i dag er foreløpig satt på pause..

I det siste..

... Har vi rukket å pløye oss igjennom hele (nesten) januar! Crazy! Det betyr også at det bare er et par dager før jeg fyller år (igjen..)..

... Har jeg jobbet MYE. Men det betyr også at jeg allerede er halvveis inn i praksisen, tiden FLYR. Det har vært en veldig spennende periode da, og jeg har allerede fått gjort masse. Injeksjoner, sondenedsetting, sårskifting, blodprøver osv - og har møtt så utrolig mange flotte og koselige mennesker. Den første oppgaven er også innlevert.

.... Har kaninfrøkenen vist seg fra sin søte side, men hun har også begynt å røyte en del (massssse), woops.. Goodbye black clothes!

.... Har det snødd en del.... Har jeg vært flink å opprettholde treningsregimet mitt. Det er så godt å føle at treningen ikke er noe ork, men heller noe man gleder seg til. Good stuffs!

... Har jeg lest ferdig The Historian av Elizabeth Kostova, og den boken er virkelig full av reiseinspirasjon. ;D Which brings me to:

... Har jeg holdt på med litt reiseplanegging... Spennende steder coming up! xD

... Hadde jeg besøk av et par venninner her i går - koselig girls night!

Yeppers. Det var en liten oppdatering. Skal på jobb nå straks igjen, så gleder meg maks til hele TO DAGER FRI PÅ RAD i morgen og tirsdag! Det skal bli skikkelig deilig. Håper været blir bra så jeg kommer meg på en liten fjelltur. På tirsdag har jeg bursdag og blir dermed en million år...

Yikes.

En awesome helg!

Det har vært en fin og hendelsesrik helg etter en lang praksisuke. Fin avslutning på uken!

Etter jobb på fredag handlet jeg inn og ordnet til middagsselskap. Mormoren min skal opereres i morgen, og blir borte i en måned etterpå på grunn av rehabilitering, så jeg ba hun og bestefaren min, og foreldrene mine på middag. Svinefilét, ovnsbakte poteter og krydderostesaus. Etterpå ble det kladdkake med is og bringebær. Mums. Kjempekoselig kveld.

Lørdags kveld feiret min kjære Kari bursdagen sin, og det ble en veeeeldig gøyal kveld, haha! Photoboothen ble heftig brukt for å si det sånn...

(Svaret er ja, vi er ikke riktig gode i hodet..)

Til tross for en (veldig) sen kveld i går, var været såpass flott i dag at jeg og min fellow luda-venninne kom oss ut og på tur opp til Keiservarden. 8 kilometer og nesten 400 meter opp på GLATTIS deluxe, var en veldig interessant opplevelse, haha. Ganske kald også, men slik her det jo her oppe på denne tiden av året.. Vi må jo komme i hardtrening før turen til Machu Picchu!

Ellers har jeg testet ut 50 mm objektivet i helga, og jeg ELSKER DET. Kaningullet måtte være modell, så jeg har stalket henne rundt i leiligheten.. Hun ser rart på meg, men jeg tror hun digger det. Haha.. Må brukte våren på å bli godt kjent med kameraet slik at bildene fra Sør-Amerika blir fantastiske. Yeppers.

Det var det. Håper du har hatt en fin helg også! Nå skal jeg fortsette på oppgaveskrivingen, og se en episode Homeland før sengs.

Litt random inspirasjon på morgenen

Til tross for at det er min første fridag på 8 intense dager med praksis, trening og jobb, våknet jeg klokken 8... Det skal vel også sies at jeg sovnet av klokken 20 i går kveld på sofaen, og snorket der til klokken var nesten midnatt.. Tror jeg var litt sliten, haha. I morgen er det dog tilbake i praksis, men helgen som kommer har jeg heldigvis fri!

Driver dere med noe spennende for tiden?

Endelig i gang!

Da har jeg endelig besøkt treningssenteret for første gang i år! It feels niiiiiiiiice. Etter to uker med praksis og tusenvis av nye inntrykk og gjøremål, og jobbhelg foran meg, er jeg utslitt og går rundt som en trøtt zombie hver dag. Følte at det er bare en ting som kan gjøre at jeg får mer energi, og dermed var det på med treningsklærne! Har jo en del spennende reiser foran meg i år som krever litt ekstra (blant annet inkaveien, eeek!), og dermed må jeg gjøre kroppen klar til å yte det lille ekstra! Når det blir litt lysere skal jeg også ta opp fjellturene, og forhåpentligvis kommer skiene på et par ganger også i løpet av våren (ikke sant, Hege?). Dette blir bra!

Trener du?

I det siste..

... Har vi allerede rukket å komme en hel uke inn i det nye året!

... Har jeg sovet veeeeeeldig mye.. Tror jeg har vært utslitt av reisen, tidsforskjellene, nyttårsaften og veldig tidlige morgener.

... Har jeg startet i praksis! Jeg er i hjemmesykepleien nå, og det er early mornings og lange dager, og veldig mye nytt! Men også masse spennende og lærerikt. Vi får se hvordan tiden går videre, og om jeg utvikler meg og lærer meg like mye som jeg håper på.

... Har jeg sett sykt mye på The Big Bang Theory.. Har aldri skjønt poenget med serien, før jeg plutselig så noen episoder i julen og kom litt på andre tanker. Nå sitter jeg å ler høyt for meg selv hjemme et par ganger daglig. Sånt trenger man, haha..

... Har jeg vært på kino og sett Life of Pi! Falt fullstendig for boken da jeg leste den for et par år siden, og har lenge sett fram til filmen. Eller, det er ofte litt risky med slike filmer. Enten kan de bli veldig bra, eller veldig dårlige.. Denne var absolutt førstnevnte! Den holdt seg tro til boken, og var visuelt sett fantastisk nydelig!

Har du vært å sett filmen? Hvis ikke BURDE DU DRA (it's a must).

Godt nyttår!

Kan dere tro at vi allerede er kommet til år 2013? Jeg synes det er helt vanvittig.. klarer ikke å fatte det helt. Det føltes som i går at året var 1999 og alle ventet i spenning på hva som ville skje i det vi gikk inn i år 2000.

Det har vært et hendelsesrikt år, med et nytt studium og fortsettelsen av to av jobbene mine. Jeg har vært på noen utrolige reiser, og håper virkelig at reiseåret 2013 blir like bra som i 2012!

Nyttårsforsett har jeg ikke helt troen på, men det er selvsagt saker jeg ønsker å forbedre i året som ligger foran oss nå. Vi får se hva det blir til! Allerede i morgen tidlig skal jeg møte opp i hjemmesykepleiepraksisen jeg skal være i nå i 8 uker framover. Blir veldig spennende, og håper virkelig jeg er heldig med sted og kontaktsykepleier.

Har du noen nyttårsforsett? Ønsker uansett alle dere som tar dere tid til å titte innom bloggen av og til et fantastisk flott godt nytt år!

Aaand it begins!

Har hatt en kjempekoselig ettermiddag her hjemme med familiemiddag, pinnekjøtt, multekrem og alt god som hører med. Koselig med en liten mini-julaften her hjemme også før man reiser avsted! Til og med juletreet er kommet opp. xD

Meeen nå er det tid for å dra til flyplassen. Kameraet er ladet, kofferten pakket, nøkkelen overlevert til kaninpasseren, blomstene vannet og jeg er klar til å løpe ut døra! Flyet tar meg ned til Oslo ikveld, hvor jeg skal overnatte på et vandrerhjem ved Gardermoen, før flyet går videre i morgen tidlig.Snakkes!

JULEFERIIIEEE

Hadde verdens verste og travleste morgen i går tidlig, aaalt gikk rett vest. Kom til og med bak en gigantisk megatreg gravemaskin på vei til skolen.. Tente til meg selv i bilen "ulykken kan jo ikke fortsette inn i evigheten, så nå burde det gå bra på eksamen..". Og I think it did! Veldig skummel å føle at det gikk bra, ser for meg at det er det veldig lett å bli skuffet.. Vanligvis tror jeg det går rett vest også går det bra likevel såå ja. Ikke lett uansett hva man tenker!

Ble uansett ferdig relativt tidlig og dro rett til byen og gjorde meg ferdig med alle julegavene, ojoj! Skremmende mye folk i byen da på en fredag.. Dro deretter hjem, fikk pakket inn gavene og vasket hele leiligheten så nå er det klart for jul! Satt også opp adventsstaken som jegi kke har gjort før nå. og guess what - DEN VIRKER IKKE. So much for that.. Fikk uansett besøk av hun som er så utrolig snill og skal passe lille Luda mens jeg er på ferie i USA, og lagde litt mat til oss. Kjempefin og effektiv dag!

Men idag må jeg pakke ferdig, vaske klær, også skal jeg jobbe i kveld. Og NÅ skal jeg enda en tur til byen.. PÅ EN LØRDAG I ADVENT, HJELP.

Ha en fin dag!

Eksamen eksamen eksamen

Det er fælt å si det men akkurat nå er jeg utroooolig skolelei. Til de grader... Det har vært et hardt semester, og i morgen er det heldigvis over. Da har jeg min siste eksamen for i år! Det skal bli utrolig godt med juleferie nå, før neste semester begynner med fire måneder sammenhengende praksis. Spennende å se hva vårhalvåret blir å by på.

Men først må jeg altså igjennom denne eksamen.. Den er sykt omfattende, for å si det mildt. Disse temaene er bare noen av de vi må kunne om: Farmakologi (som er et huuuge tema i seg selv), hjerteinfarkt, hjertesvikt (høyre og venstresidig), karsykdommer (som for eksempel hypertensjon, tromboflebitt, lungeemboli og aterosklerose), arterielle og venøse fotsår, angina pectoris, lungesykdommer som blant annet KOLS, pneumoni, allergi, astma. Hjerneslag, afasi og dysfagi, øyesykdommer som glaukom og katarakt, AMD og diabetisk retinopati, øresykdommer, hørselstap, uretritt, prostatitt og cystitt, prostatalidelser, diabetes type 1 og type 2, revmatiske sykdommer som slitasjegikt/artrose, fibromyalgi, leddgikt, bekhterevs sykdom, reaktiv artritt, revmatoid artritt osv, smerter og smertebehandling av både akutte og kroniske smerter, alderspsykiatri med blant annet demens, depresjon og angst, parkinsons sykdom, delirium, nevrotiske sykdommer som epilepsi og MS, geriatriske og gerontologiske temaer, klinisk ernæring med alle sine undertemaer, smittevern og infeksjonsspredning i blant annet sykehjem og sykehus, sykepleierens funksjon i hjemmesykepleien og på sykehjem, og til slutt de juridiske rammer, lover og regler og juss innenfor sykepleien generelt... Dessuten skal vi kunne alt om årsaker, symptomer, observasjoner, medikamentell behandling og annen behandling, og bivirkninger, innenfor alle sykdommene. Vi har 11 bøker med alt fra 300 sider til 900 sider..

... Er det rart at hodet mitt holder på å dø?

Lille Luda sovnet av da jeg begynte å ramse opp disse.. xD Bra hun også finner nytte av den ene sykdomslæreboka!

Føler meg langt fra klar for denne eksamen, og er fullstendig sikker på at jeg ikke husker en eneste ting. MEN, det skal uansett bli godt å bli ferdig så ja.. hiv og hoi. >_<Er du ferdig med dine eksamener for i år?

Movember ut og Advent inn

Ja, da  var det på tide å barbere bort barten og i stedet sette på nisselua og bringe julen i hus. Eller, ikke her i gården, tror ikke jeg orker å la julen komme på besøk i leiligheten i år.. Neste søndag reiser jeg bort, og jeg jobber i kveld, tirsdags kveld og lørdagskvelden. På fredag har jeg en stor eksamen, så torsdagen vil jeg nok veksle mellom å ligge i lesekoma og riste av eksamensangst. På onsdag skal jeg ut å spise med en venninne som flytter fra byen før jul, og på søndag (samme dag som jeg drar) skal jeg stelle i stand en førjulsfamiliemiddag. I mellomtiden må jeg også komme meg til frisøren, handle ferdig julegavene, pakke de inn, pakke kofferten og treffe venner før jeg drar. Må seff ut på turer/trening as well. LOTS OF STUFF AND NOT MUCH TIME, med andre ord. 

Men nå som jeg skriver om julen kjenner jeg et lite stikk i meg.. kanskje jeg må pynte bare BITTELITT likevel? I alle fall høre på litt julemusikk. Reisen til Julestjernen DVd'en blir med meg i kofferten, for den må sees på julaften uansett hvor i verden jeg befinner meg. Jeg har ikke engang adventskalender i år! Tenk på det..

Men det er jo faktisk 1. søndag i advent i dag, så slenger med noen adventsbilder fra ca. samme tid i fjor.

Hvordan ligger juleforberedelsene an hos deg?

I det siste..

... Har jeg endelig fått sammen reiseruten fra NY og ned til Florida, enkelte hoteller er bestilt og et par opplevelser. O-M-G SIER JEG BARE. Akkurat to uker igjen nå til jeg setter meg på flyet til Florida!

... Har jeg vært på Thanksgiving dinner. Fine folk og nydelig mat = success. Jeg er meget takknemmelig!

... Har jeg handlet julegaver, og nå har jeg vel bare to igjen? Zomg.

... Har jeg fått tårer i øynene og vondt i hjertet av denne saken HER. ;_; Ufattelig trist at noen er så ensom og alene..

... Har jeg gjort arbeidskrav og forsøkt å pløye meg gjennom alle bøkene før neste eksamen (7.des).... Har jeg hørt myyye på Lana del Rey. Umulig å bli lei. Her, her og her er favorittene akkurat nå.

... Har jeg endelig fått malt meg et stort bilde som skal henge på soverommet. En indisk elefant som forhåpentligvis bringer lykke.... Har jeg fikset litt på kategoriene her på bloggen, men har fortsatt en del som må fikses på for at det skal bli mer oversiktlig.

... Har jeg fått solgt tre bilder til Gildeskåls bildebank xD

... Har jeg sett den nye Reisen til Julestjernen på kino. Vakker film visuelt sett, men selve skuespillet ble ganske så flatt. Synd i grunn.. Den lille skogsnissen Mose var uansett det beste med hele filmen. <3

... Har jeg prøvd å fange den hårete kaninen min på bilde. haha...

 

Har du gjort noe gøy/mindre gøy i det siste?

Nytt kamera!

Jeg er veldig glad i kompaktkameraet jeg har brukt nå i snart to år, men det er virkelig på tide å prøve seg på et DSLR. Det passer jo ypperlig med at jeg har en bror som bor i USA, for da kan jeg handle til mye rimeligere priser! Trykket derfor nettopp "hjem" en Canon 600D som jeg har siklet etter i evigheter! HURRA.

 
Kit-objektivet følger med, og jeg fikk også et ekstra telezoom-objektiv med for bare $68! Elsker virkelig kampanjer. xD

Nå er det tre uker til jeg lander i USA, og dermed tre uker til jeg får treffe ny-kameraet. Har virkelig ikke ord på hvor mye jeg gleder meg!

Noen som har et Canon 600D og kan fortelle om sine erfaringer?

Happy Diwali

Diwali er hinduenes lystfest som feires over tre til fem dager i perioden mellom oktober og november. Man tenner lys (diwali betyr "en rekke med lamper") og lar dem brenne hele natten. På den måten mener hinduene at hjemmet renses. Men huset må også vaskes og gjøres rent til den store feiringen. Dette gjør huset klart for at gudinnen Lakshmi (som lysfesten er til ære for) kan komme på besøk og velsigne hjemmet.

Diwali regnes også som hinduenes nyttårsfeiring. Deres nye år starter i denne perioden. Hinduene kler seg i sine fineste og reneste klær, tilbringer tid med familien og deler ut godter og annet søtt til hverandre. Høres med andre ord ut som en koselig tid!

Happy Diwali!

Da var bartehelga over..Gårdagen gikk til sightseeing i Nidarosdomen (omg har aldri vært inni der før, som jeg kan huske i alle fall.. TRAGISK), shopping for alle penga (fant også et par julegaver!), IKEA-visitt hvor vi både feiret jul i stua og med ribbe i matserveringen og avslapping deluxe før toget hjem gikk. NSB har fått nye tog som virkelig illustrerer at det er ikke alltid nytt betyr bedre! Steinharde seter gjorde turen særdeles lite behagelig. Men men, hjem kom jeg meg uansett (selv om de mørke ringene under øynene sikkert kan sees helt fra månen...).

Det er absolutt hver dag man drikker appelsinjuice til ribbe..OMG, ELEVENTH DOCTOR BUNNY! Både sløyfe og fez! Bowties are COOL. xD

Det ble en del varer til slutt ja... SPENNENDE SPENNENDE.

Gleder meg allerede til neste Trondheim-visitt! :D

Eventyr i Barteland

Har vært her i Trondheim siden lørdag morgen, og fått gjort både det ene og det andre. Været har vært flott og selskapet supert. Var en tur ute på byen i går kveld, og blant annet spist nydelig sushi idag. Litt shopping har det også blitt, og i morgen skal jeg prøve å hamstre inn julegaver til folk. Deretter går ferden tilbake opp nord med nattoget. Kjipt! (så forresten en nesten-tardis-dør!)
Jaaa!

Da var også den praktiske prosedyreeksamen bestått! All lesingen, jobbingen og søvnmangelen denne uka har dermed vært verdt det! Vi (jeg og hun jeg samarbeidet med, vi måtte gå inn to og to) fikk selvfølgelig det vi hadde øvet minst på.. men fikk til kommentar da vi var ferdig at hvis dette var temaet vi hadde minst kunnskaper om så lød det særdeles lovende. Not bad! Three down og one to go da. Neste eksamen er ikke før 7. desember, så nå kan jeg endelig puste litt. :D

Men NÅ stikker jeg til Trondheim en tur!

Happy Halloween!Bilder fra i fjor (så liten lillegullet var da xD)

Ha en finfin (og litt skummel?) kveld!

Home at last

Høres ut som jeg har vært borte skikkelig lenge, men har vel egentlig ikke det. Lang skoledag da! Kom hjem for en halvtime siden.. Disse samlingsukene er ganske intensive. Nå på kvelden har vi hatt førstehjelpsgjennomgang med Røde Kors hvor de laget til ulike scenarioer (feks brannskade, noen som har falt ned trappa, kuttet seg på kniv osv) som vi kom uforberedt inn i for så å prøve oss på førstehjelp. Veldig spesielt å komme inn i et rom med masse blod og en bevisstløs person.. Og særdeles lærerikt!

Fikk forresten svar på medikamenteksamen, og jeg fikk alt rett! HURRA OG AMEN. Over halvparten strøk, så jeg ble ganske så lettet kan du tro.

Nå må jeg vel komme meg i seng før en ny dag starter.

Ha en flotters kveld!

Winter Wonderland?

Jepp, slik ser det ut her i Bodø nå. Snøen har virkelig lagt seg godt til rette etter snøstorm og kaos i helga. Er jo ikke akkurat den største snø-tilhengeren, men det ser jo ganske så fint ut.

Eneste minus er at de driver å graver opp vannledninger her i gata og i hele nabolaget slik at mange veier er avstengte, og har vært det siden i mai. De skulle liksom være ferdig å legge nye rør før fellesferien.. Så hvem vet hva skjedde der. Saken er uansett den at det er fysisk UMULIG å komme seg opp den eneste bakken som er tilgjengelig opp til huset nå som bakken er dekket av tettpakket snø og is. Veldig bra planlagt av kommunen med andre ord. Stakkars bilen er nå forlatt langt ned i bakken... Håper de brøyter, strør OG FJERNER GRAVEMASKINENE slik at det er mulig å komme seg hjem. /end of rant.

Anyways, dyrene har koset seg ute i snøen!

Lille Luda har derimot aldri opplevd snøen før så hun var litt skeptisk.. Men hun våget seg likevel ut en tur!

Får se hvor lenge snøen blir liggende. Julefølelsen er i alle fall ankommet for min del! Og det er jo egentlig bare greit, for det blir nok ikke en hvit jul på meg i år...

Sushi-mania

Helga og dagene som ledet opp til den var i det hektiske slaget. Jobb hver dag i tillegg til eksamenslesing og regning (hadde eksamen i medikamentregning i dag). Og på lørdagen stod jeg i tre (!) timer å lagde sushi til familie og venner etter jobb. Broren min reiser avsted til Florida i dag, hvor han skal bo i to år, så vi hadde en liten "hade-bra-sees-om-to-år" kveld. Eller, jeg reiser jo for å besøke han om 6 uker så.. Kjempekoselig kveld da! Og maten falt i smak. Til og med bestefar som kan være litt skeptisk til ny mat skrøt veldig.

Det ble aller mest maki (because it is the best), og bitene med scampi tempura og laks, avokado og philadelphiaost gikk raskest. Laget også chilimajones som er kjempegodt til! Nam, nam.

Kake ble det også, mmmmmmmmmmmmm.

I går gikk mesteparten av dagen til regning før eksamen i dag. Ooog mamma inviterte oss på en nydelig kalkunmiddag (som mormoren min vanligvis lager hvert år i romjula, men som det ikke blir tid til i år..). Mye god mat i helga med andre ord.

Eksamen håper jeg virkelig gikk bra.. Man er jo nødt til å ha alt fullstendig rett for å stå, og det er jo ikke så rart siden det kan være livsfarlig å gi feil medisindose til en pasient. Hodet må være skjerpet med andre ord! Jeg regnet gjennom hele eksamen to ganger på kladden før jeg turte å føre alt inn på innføringsarkene. Oppdaget på den måten en feil! Så godt jeg fikk den ut av veien. Men er fortsatt nervøs for at noe har gått feil. Vi får se, får nok svaret temmelig snart!

Tvi tvi.

Det snør, det snør..

... og det er altfor tidlig! Snøen skulle jo vente til jeg har reist ut av landet i desember ;_;

Været i går var skikkelig schizo i går. Gikk fra hagl til blå himmel til grå snøvegg til nogenlunde greit, og når været hadde rast fra seg lå det igjen ett hvitt teppe på bakken av snø.

Bildene nedenfor er tatt i går med ca 15min intervaller:

Oooog i dag ser det slik ut:I AM NOT READY FOR THIS!!

Huff. "Heldigvis" har jeg vært nærmest konstant innendørs de siste to dagene pga intens eksamenslesing og medikamentregning.. Men siden jeg skal på jobb i dag må jeg trosse meg ut. SKIKKELIG END OF THE WORLD STEMNING! Neida. Kan jo være koselig med snø også... errr *kremt*.

Neida, NEGATIVITET OVER.

Har snøen lagt seg der du bor?

Fox fyller 14 år!Helt utrolig å tenke på at den fine gutten min allerede har blitt 14 år! CRAZY. Det tilsvarer vel noe slik som 105 menneskeår!! Husker dagen han kom hjem til oss som i går... Den lille flekkete, klønete lille valpen med de blå øynene <3

Vi er så utrolig velsignet som har fått beholde han såpass lenge, og jeg håper vi får ha han i et par år til. Hele familiens midtpunkt og det største gullet i verden.

Gratulerer med dagen lille venn!

Uken i bilder

Utdrag fra uken i bilder selv om jeg ikke har instagram, oi oi. Turer, jobb, hjemmeeksamen, en liten samboer og å redde jorden nok en gang fra Daleks.

Nå blir det enda mer jobbing i helga, og SKIKKELIG innspurt på både det ene og det andre faget i neste uke. Uken deretter er det to eksamener og masse øving innimellom, og en liten tur til Trondheim venter på meg når det er unnagjort. Hurra!

Har du hatt en fin uke?

This and that

Forsvant plutselig igjen. LURER PÅ HVOR.

....

Neida, har vært mye skole/jobb de siste dagene. Plutselig var det ca. tusen arbeidskrav som skulle leveres, og en eksamen som dukket opp. Har faktisk 3 eksamener de kommende tre ukene. Yey.

Ellers gleder jeg meg glugg ihjel til jeg setter meg på flyet over Atlanteren om UNDER TO MÅNEDER. Har selvfølgelig mer lyst til å planlegge/undersøke/osv reisestuff enn skolestuff. Men det går vel ikke i lengden?

Uansett fint å ha noe å se fram i mot og glede seg til etter at siste eksamen for semesteret er finito.

Som du kan se over blomstrer det og spirer ute om dagen.

Neida det gjør ikke det (sjokk). Ikke spesielt gøy med minusgrader, MEN sola er et hyggelig selskap å ha.

Nå skal jeg takke for meg.

Takk.

x_x
Ooog så va hytteturen overHar hatt det kjempefint! Koselig å være sammen med herlige folk 24/7. Ble til og med møtt med velkomstdrinker og greier på fredagen, ikke dårlig. Helgen har vært en stor mix av godt samvær, gøy musikk, sære filmer, tonnevis med kake og annen snacks, grotteturer og andre småturer rundt i nærområdet - ooog veldig morsomme kvelder..<3

Hyttetur!To av vennene mine feirer bursdagene sine nå i helgen, så i den forbindelse drar en gjeng av oss på hyttetur! Har vært på et par hytteturer der før, så gleder meg masse. xD

HA EN FIN HELG.

Les mer i arkivet » Juli 2014 » Juni 2014 » Mai 2014

, Bodø

Hei, jeg heter Renate og er en reisegal nordlenning med bøttevis av eventyrlyst, som ofte befinner seg på reiser i inn- og utland. Her på bloggen sladrer jeg om stedene jeg har vært, og drømmer om stedene jeg engang skal dra. Til nå har jeg satt mine bein i 60 ulike land og på 5 kontinenter, og flere skal det bli. Følg meg gjerne på reisen!  Hei, jeg heter Renate og er en reisegal nordlenning med bøttevis av eventyrlyst, som ofte befinner seg på reiser i inn- og utland. Her på bloggen sladrer jeg om stedene jeg har vært, og drømmer om stedene jeg engang skal dra. Til nå har jeg satt mine bein i over 60 ulike land og i 5 verdensdeler, og flere skal det bli. Følg meg gjerne på reisen!

  Kontakt: rea_sand@yahoo.no

  + Legg meg til som venn


Image and video hosting by TinyPic

Kategorier

 • » - Hvor har jeg vært?
 • » Afrika
 • » Argentina
 • » Bahamas
 • » Blogg
 • » Bolivia
 • » Bosnia & Herzegovina
 • » Brasil
 • » Bulgaria
 • » Burma/Myanmar
 • » Bøker & film
 • » Danmark
 • » Egypt
 • » England
 • » Estland
 • » Frankrike
 • » Hellas
 • » Hong Kong
 • » Hverdag
 • » India
 • » Irland
 • » Island
 • » Italia
 • » Jordan
 • » Kenya
 • » Kina
 • » Kroatia
 • » Latvia
 • » Litauen
 • » Malawi
 • » Malaysia
 • » Marokko
 • » Mexico
 • » Mongolia
 • » Montenegro
 • » Nederland
 • » Nepal
 • » News & TV
 • » Nord-Irland
 • » Norge
 • » Peru
 • » Polen
 • » Portugal
 • » Qatar
 • » Random
 • » Reiseartikler
 • » Reisedrømmer
 • » Reiseinspirasjon
 • » Reiseminner
 • » Reisetips
 • » Romania
 • » Russland
 • » San Marino
 • » Skottland
 • » Slovakia
 • » Spania
 • » Storbritannia
 • » Sverige
 • » Tanzania
 • » Thailand
 • » Tsjekkia
 • » Tyrkia
 • » Tyskland
 • » Ungarn
 • » USA
 • » USA - California
 • » USA - Florida
 • » USA - New York
 • » USA - Route 66
 • » Vatikanstaten
 • » Venezuela
 • » Zambia


 • Populære Innlegg

 • A Nomadic Life
 • Scenes from Bagan
 • In the backstreets of Varanasi
 • Romania - The Fairytale Land
 • Traveling Alone
 • 15 ting man må gjøre i New York
 • Hvordan har du tid/råd til å reise så mye?
 • A Year of Travel 2013
 • 50 ting jeg har lært på mine reiser


 • Andre Reiseblogger

 • Bobleliv Reiseblogg
 • Cocopia
 • Camilla i Verden
 • Den Vide Verden
 • Globetrotter Elisa
 • Hamacareise
 • Lineinspirasjon
 • Mstraveltipsy
 • Norske Reiseblogger
 • Reisedagboka/Sandra
 • Renates Reiser
 • Supermarie
 • Travel Thoughts


 • Instagram  Arkiv

 • Juli 2014
 • Juni 2014
 • Mai 2014
 • April 2014
 • Mars 2014
 • Februar 2014
 • Januar 2014
 • Desember 2013
 • November 2013
 • Oktober 2013
 • September 2013
 • August 2013
 • Juli 2013
 • Juni 2013
 • Mai 2013
 • April 2013
 • Mars 2013
 • Februar 2013
 • Januar 2013
 • Desember 2012
 • November 2012
 • Oktober 2012
 • September 2012
 • August 2012
 • Juli 2012
 • Juni 2012
 • Mai 2012
 • April 2012
 • Mars 2012
 • Februar 2012
 • Januar 2012
 • Desember 2011
 • November 2011
 • Oktober 2011
 • September 2011
 • August 2011
 • Juli 2011
 • Juni 2011
 • Mai 2011
 • April 2011
 • Mars 2011
 • Februar 2011
 • Desember 2010
 • November 2010
 • Juni 2010
 • April 2010
 • Mars 2010
 • Februar 2010
 • Januar 2010
 • Desember 2009
 • November 2009
 • September 2009


 • Søk i bloggen

  hits