Ekorn, afternoon tea og en TARDIS

Dag to i London startet med et smell. Hotellfrokost er ganske så fantastisk. Gode og mette forlot vi frokostbordet, pakket sammen de gigantiske sekkene våre og dro mot flyplassen. På Heathrow fikk vi satt sekkene til oppbevaring, mens vi selv tok undergrunnen til sentrum.

Første stopp var Earl's Court ettersom vi hadde hørt nyss om at det stod en gammel politiboks der, eller som Dr Who fans vet, en TARDIS. Kunne ikke la sjansen til nærkontakt med en slik en gå ifra oss! Tusenvis av bilder senere måtte vi slite oss derifra, haha..

Vi tok så undergrunnen til Green Park og gikk derfra ned til Buckingham Palace, og videre langs St. James Park helt ned til Parliamentet og London Eye. Underveis tok vi sikkert 93204920 bilder med og av ekornene som svirrer rundt i parken. Sjenerte er de heller ikke!

De var tydeligvis veldig glade i peanøtter. Når de hadde fått nok tok de nøttene og grav dem ned i bakken for å spare dem til senere. xD

Deretter hadde vi plutselig en avtale å rekke. Kl. 15 hadde vi reservert et bord til afternoon tea på Sketch i London. Først og fremst fordi vi hadde hørt rykter om de kule toalettene, haha.. Dessverre hadde sjebnen seg slik at jeg aldri fikk oppleve de, siden de ble låst av før jeg kom så langt. Typisk! Og dere som lurer på hvorfor jeg jatter om disse toalettene, så søk de opp på google. ;)

Selve mat/drikkeopplevelsen var kjempebra. Vi fikk et tårn med godsaker, alt fra sandwicher og scones til makroner og kaker av forskjellig slag. Rommet var også helt spesielt. Jeg skal skrive mer om dette stedet senere.

Spesielt sted og kul opplevelse!

Vi fikk tid til litt last minute shopping etter dette, og gikk halvveis amok på Primark. Når man har to sekker som er stappfulle allerede er det begrenset hvor mye man kan ta med seg, haha huff.

Deretter var det bare å komme seg til flyplassen for å rekke flyet mot Sør-Amerika!

Mind the gap

Det var en fryd å komme tilbake til landet som har høflige innbyggere, smale gater og bøttevis med scones. Kjenner jeg har savnet det (mye)!

Da jeg landet strålte solen fra blå himmel, så det var ikke tvil om at jeg måtte tilbringe dagen utendørs. Jeg hørte noen på flyet snakke om Kew Gardens, så etter litt snoking på internetten (greit med internett på fly), så fant jeg ut at dit MÅTTE jeg. Og FOR en perle det var! Jeg har vært i London seks ganger før, men aldri innom denne storslagne botaniske hagen. Tror jeg kom i den rette sesongen også, da epletrærne og kirsebærtrærne stod i full blomst. Et nyyydelig skue. De enorme viktorianske drivhusene var utrolig flotte innvendig, med enorme tropiske palmetrær og andre vekster og småfugler som sang fra tretoppene.

Jeg gikk rundt hele parken, oppe blant tretoppene på en gangvei, blant kirskebærblomstene og i den japanske delen av parken. Stedet er en fryd for sansene, og ikke minst luktesansen! Det er umulig å beskrive hvordan parken er uten å kjenne på alle de fruktige, søte og spennende luktene som var overalt. Det ble nesten lukteoverdose. Helt utrolig!

Jeg, som er sconesoholiker, kjøpte meg scones med clotted cream og syltetøy som jeg tok med meg inn mellom epletrærne og nøt øyeblikket i solen. Farge har jeg også fått, ser nå herved ut som en blodsprengt hummer. Flotters.

Etter Kew dro jeg inn til sentrum, ca. 39032 stopp med undergrunnen tok meg til Monumentet. En ca 60 meter høy steinsøyle som ble reist til minne om brannen som nesten utslettet byen i 1666. Den står like bortenfor der som brannen opprinnelig startet. Litt over 300 trappetrinn opp, og en flott utsikt fra toppen.

Deretter trasket jeg jevnt og trutt i solen over broen og videre langs Jubilee Walkway helt til London Eye og Parliamentet. Dro også ned på steinstranden langs Themsen for å se etter skatter fra fortiden. ;) Fant dessverre ikke mer enn gamle bein, potteskår og gamle jernspiker.

Dro så med meg mine to sekker på 3294920 kg til Heathrow, hvor jeg endelig traff min reisevenninne! Nå er vi reunited og ready to take on the world!

I morgen skal vi utforske byen sammen, før flyene tar oss videre over både hav, kontinenter og flere tidssoner. Ekvator også!

NÅ skal jeg derimot sove.

BBC besøker vår neolitiske "henge"

BBC var som sagt på plass i Kent hvor jeg var på arkeologisk utgravning for et par uker siden, og HER er den lille reportasjen de lagde mens de var der.

Siste dagen i gjørma

Fikk ikke tatt så mange bilder som jeg hadde håpet, hele dagen gikk i ett! Var faktisk så stresset når jeg kom tilbake etter siste utgravningsdagen at jeg klarte å glemme både øredobbene mine og shampoen/balsamen på B&B'et. Og alle kostet en del penger... dessuten finner jeg ikke iPoden min, yikes? Neida, den dukker nok opp.

Uansett, back to business. Jeg jobbet i to ulike trencher i går, først en overflatesjakt som er avbildet på bildet under, hvor målet var å finne potteskår eller lignende som kunne hjelpe oss datere stedet. Men det fant vi ikke noe av. Deretter ble jeg omflyttet til en annen sjakt (eller hva i all verden heter disse greiene på norsk?), hvor det var mye mer action! Her fikk jeg pirket fram endeløse menger med 4,000-5,000 år gamle potteskår, store som små, og alt fra ribbein, til lårbein og tenner! Ikke dårlig. Hadde det faktisk så gøy at jeg GLEMTE å ta bilder (hva er oddsen for at noe slik?), før klokken ble så mye at jeg måtte løpe av sted for å rekke å dusje før toget gikk.

Helt utrolig spennende, og utrolig tungt! Musklene verker som bare det etter en lang dag i "grøfta" og man blir utrolig trøtt av all den friske lufta, men hva gjør det når man har det gøy?! Snakket med et par andre som har vært med på utgravninger av romerske villaer, og det håper jeg å få være med på neste gang. Når man graver ut slike steder er funnene man får ganske forhåndsbestemte (selv om man alltid kan bli overrasket), og langt flere enn i slike forhistoriske utgravninger som jeg har vært med på nå. Men gøy å få erfaring fra ulike typer utgravninger også - og når funnene ikke er forhåndsbestemte så blir det jo også mye mer spennende!

Prikken på i'en er vel det at jeg har kommet inn på master i arkeologi ved Universitetet i Tromsø! Så det gjør alt litt mer komplisert framover... Kjenner etter denne uken at dette virkelig er noe jeg brenner for. Håper jeg får muligheten til å kombinere studiene mine. Eller finne på ett eller annet lurt... Jaja, det ordner seg vel!Harrietsham

Tok meg altså en runde rundt landsbyen jeg currently bor i, i går kveld. Ble nesten blown away på hvert gatehjørne av de koselige, gamle små husene. Jeg faller så utrolig lett for slike steder, at det skulle nesten ikke vært lov. Helt utrolig at hus fra 1500--1600 tallet fortsatt er bebodd. Hjemme føles det ut som at slike gamle hus er forandret til museumsgjenstander. Gatene er trange og små, og bak enkelte hus går det små smug ut til jordene som ligger og sprer seg utover. Sauene breker og søte katter sitter å ser på det begrensede livet rundt. Hagene nærmest bugner over av fargerike blomster, og lavendelen sprer skjønne dufter utover i gatelandskapet. Det mest spesielle huset er ved det i East Street, med sine svarte tømmerbjelker på hvit base, som er fra 1500-årene og uvanlig vel bevart. Og ja, det er fortsatt bebodd, selv om veggene og gulvene er usedvanlig skjeve. Helt utrolig! Ute på jordene rakk jeg også å se nærmere 12 små kaniner før de spratt avsted bak buskene! Slenger med et par tusen bilder fra dette stedet.. Skulle virkelig ønske jeg hadde hatt bedre tid. Kunne tenkt meg få ting bedre enn å sitte under ett av de store eiketrærne på jordene og lese bøker om 1800-tallets England.. Aaahh..
The Diggers

Jepp, har fått gravd litt i dag også (sjokk?)! Har i grunn bare gravd et dypt hull og skrapet overflaten rundt sjaktene våre for å kunne se sammenhengen mellom dem. Vi graver jo ut i en stor henge, og i dag fikk vi bli heiset opp av en gravemaskin slik at vi fikk se stedet ovenfra. Gøy! Så mye større ut enn fra på bakken, og man så den runde formen til hengen veldig godt. Dessverre kom regnværet rett før vi var ferdige, så BBC fikk filmet oss mens vi så ganske ekle, skitne og våte ut. Nå ser været bedre ut da, og selv om jeg fortsatt er sliten både fra i går og idag tenker jeg å ta turen ut en tur siden jeg drar allerede i morgen herfra... Må få sett litt mer av nærmiljøet før da!
Landsby og pub-liv

Etter jeg postet innlegget i går, dro vi et par stykker til en liten landsby like ved her som heter Lenham. Kjempesøt landsby med imponerende gamle hus. Når jeg sier gamle hus, så vil det si 400-500 år gamle! Og de er fortsatt i bruk! Helt utrolig med andre ord. Vi håpet å skulle rekke afternoon tea på the tea room, men så heldige var vi ikke. Istedet vandret vi litt rundt og gikk til slutt til den gamle puben The Red Lion og tok en cider. Deretter ble det stormåltid med roast chicken, som tydeligvis er ganske engelsk, og med blant annet yorkshire pudding som tilbehør (yum). Engelskmennene er veldig glade i å kalle alt for pudding, og etter mye fram og tilbake kom vi fram til at alt som kan klassifiseres som dessert altså er pudding. Weird. Vi ble sittende en god stund og tok oss litt pudding (altså kake..), og plutselig ble det liv i den 500 år gamle puben - for det var quizkveld! Oi oi. For et styr og for et leven. Helt vanvittig gøy å være med på, haha. Vi kalte laget vårt The Diggers, og lå kanskje midt på treet når det gjaldt poeng, haha. Utrolig mange vanskelige spørsmål for meg som er norsk, men et av spørsmålene var faktisk hva skandinavene kaller for gløgg! Vårt lag var det eneste av de kanskje 7-9 som var der som fikk poeng. xD Men plutselig var klokken blitt 22.30, og vi måtte løpe som farsken for å rekke toget, men rakk det akkurat ikke... så vi måtte ta beina fatt og gå halvtimen hjem. Not too bad, maten fikk senket seg i alle fall, og det var tusenvis av stjerner på himmelen! And as always, pictures to follow. 

 Arkeolog på jobben

Oi oi, for en dag! Er fullstendig utslitt etter å ha gravet og gravet med alt fra spakkel til "slegge" hele dagen i solsteiken. Men så kom funnene, og jeg fikk grave fram massevis av bein! Hurra! Men nå må jeg løpe, så her kommer to bilder fra dagen. 

Diggin' in the dirt

Da var Skottland byttet ut med store jorder i Kent i England og store mengder støv og jord. Har med andre ord startet på den arkeologiske utgravningen jeg skal delta på denne uken. Kjempespennende første dag. Vi ble nærmest kastet inn i det, for som direktøren av diggen mener, så er den beste måten å lære på å faktisk gjøre det man skal lære seg. Stedet vi utgraver er en "henge" fra bronsealderen, men med mange flere perioder og lokaliteter rundt om kring. Veldig spennende sted. Og det som er best med å grave ut forhistoriske steder er jo at man aldri vet hva man finner! Fant selv en stor rund jernklump idag, som bronsealderfolkene pusset helt rund og brukte som slingshot xD Gleder meg til å se hva morgendagen har å by på! I dag har vi bare rørt overflaten, men i morgen skal vi jobbe oss dypere i jorda. Får bare håpe regnskyene som truer holder seg borte...

Stonehenge

Kom meg jo endelig til Stonehenge i november! Et sted jeg leeenge har hatt lyst til å se, det er jo tross alt et av verdens mest berømte byggverk! Selve steinsettingen er fra bronsealderen, rundt 2500 f.Kr. og 2000-tallet f.Kr. engang.

Steinsettingen består at to ringer, den ytre ringen er 30 meter i diameter (myyyyye mindre enn Avebury) og har steiner som er rundt 5 meter høye. Høyden på de fem steinene i den indre ringen er rundt 6,5 meter høye. De er store med andre ord! Man får kanskje ikke det inntrykket på stedet da, siden steinsettingen er inngjerdet og man ikke kommer spesielt nært..

Enkelte av steinene mener man i dag at er hentet fra et sted i Wales, hele 250 km unna. Helt utrolig at menneskene i bronsealderen klarte å frakte med seg disse enorme steinene på mellom 4 og 6 tonn hver, i over 25 mil!

Spennende er det jo også at man ikke helt vet hvilken funksjon Stonehenge hadde for datidens mennesker.. Men når man står der foran dette forhistoriske kjempemonumentet i solnedgangen, er det ikke vanskelig å forstå at dette stedet måtte ha vært magisk for disse menneskene, på en eller annen måte..

Julemarkedet i BathDet var virkelig kjempekoselig! Kanskje et lite minus at temperaturen var såpass høy og snøen fraværende, men det gjorde i bunn og grunn ikke så mye uansett. Fine dekorasjoner og massevis av folk som hygget seg sammen. Og kirken dannet jo en utrolig flott bakgrunn! Mye spennende å kjøpe i bodene også, men hadde verken penger eller plass til å kjøpe så mye selv...Føler at julefølelsen min er mange hakk sterkere i år enn den har vært de tidligere år.. mye på grunn av denne koselige førjulsturen til England! Tror nesten slike julete førjulsturer må bli en tradisjon, jeg. ;) Det finnes jo mange flotte julemarkeder rundt i hele Europa! Kunne godt tenkt meg å dra til Tyskland, for eksempel, de er jo mestere i denne kunsten. Dessuten ville jeg gjeeerne dratt til Røros!

Noen som har vært på julemarked i år?

Lacock - en vakker engelsk landsby, ofte brukt som film locationI likhet med landsbyen Castle Combe, har virkelig tiden stått stille i Lacock de siste hundreårene. Å begi seg inn i den lille byen er som å transporteres 200-300 år tilbake i tid. De eneste tegnene på at vi egentlig befinner oss i 2011, er bilene som står parkert rundt i byen, og sprekker tidsboblen. Synd at bilene har lov til å kjøres og parkeres rundt i landsbyen, men siden folk faktisk bor i disse husene, må de vel nesten få lov..

I Lacock er det derimot ingen som eier husene sine. De leier dem hos National Trust, som faktisk eier hele Lacock. Det er en av grunnene til at byen har fått lov til å stå slik den har gjort, urørt, i alle disse år.I landsbyens kirke ble bryllupet til Camilla Parker-Bowles sin datter holdt for en liten stund tilbake, fordi familien har tilknytning til dette området. Camilla er jo gift med Prins Charles, slik at nesten hele kongefamilien var til stede under bryllupet. Inkludert både Prins Harry, Prins William og hans Kate. Stor stas for den lille landsbyen!Like ved kirken står det et hus, som Harry Potter-fans kanskje kjenner igjen. Dette huset ble brukt som Harrys foreldres hus i den første filmen om Harry.Det finnes også et annet sted i landsbyen som har blitt brukt i Harry Potter-filmene, og det er Lacock Abbey. Dette bygget ble satt opp på 1200-tallet som et nonnekloster. Etter at Henry VIII fjernet alt som het kloster fra England på 1500-tallet, ble bygget omgjort til et herskapshus. Huset har vært bebodd av samme familie i flere hundre år nå, selv om huset også ble gitt til National Trust i 1944. Klostergangene og annet interiør i bygget har blitt brukt i flere Harry Potter filmer (blant annet som interiør og eksteriør av Hogwarts).

The Other Boleyn Girl ble også filmet her forresten. Men Lacock Abbey er også kjent for noe annet. William Henry Fox Talbot bodde her på 1800-tallet, og i 1835 ble det første kjente fotografiske negativ tatt her, gjennom vinduet i bildet under. Talbot eksperimenterte veldig med fotografi, og fant til slutt opp den negative/positive fotografiske prosessen som moderne fotografi bygges på. Trykk HER for å se bildet hans.Lacock har ikke bare vært brukt i Harry Potter-filmene, mange andre filmer og serier har også blitt fimet her i landsbyen. Flere Robin Hood filmer, The Cranford Cronicles, Emma, Moll Flanders, The Wolf Man, War Horse og BBC produksjonen av Pride and Prejudice (med Colin Firth) ble filmet i Lacock. I sistnevnte ble blant annet hovedgaten omgjort til Meryton!Her kommer et lite bildedryss fra landsbyen..Sånn! Da var verdens lengste innlegg over! All ære til dere som kom dere gjennom hele greia.. haha.

Noen som kunne tenkt seg å dra dit, eller som kjenner stedet igjen fra en film eller serie?

Avebury - større og eldre enn Stonehenge!Avebury er en neolitisk steinsetting som antas å være nesten 5000 år gammel. Stedet består av en stor steinsirkel, med to mindre steinsirkler i midten, og en enorm vollgrav rundt. Den yttre steinsirkelen sies å være den største i Europa med sine 331,6 meter! Vollgraven er hele 420 meter i diameter! Til sammenligning er den yttre steinringen i Stonehenge bare 30 meter! Det er stort altså! Spesielt med tanke på at nesten hver eneste stein er like store som de på bildet over, og at mennesker i steinalderen flyttet disse steinene hit, og reiste dem. Det er snakk om utrolig mange tonn stein, hvor mange mennesker var involvert på dette prosjektet?Området er så stort at det er egentlig vanskelig å få oversikt over hvor stort det faktisk er. Mye fordi det for noen hundre år siden ble bygget en landsby (og vei) midt i gjennom steinsirkelen. Menneskene på den tiden så ikke verdien i steinene og hugget enkelte opp for å bruke som lett tilgjengelig byggemasse i husene sine.Som med andre slike forhistoriske steinsirkler, vet man ikke helt sikkert hva dette stedet ble brukt til. Enkelte mener at det var et sted for rituelle religiøse handlinger og tro. Andre mener at Avebury handlet om og hyllet menneskets to kjønn. Enkelte av steinene er tynne og lange, andre er kortere og runde - og disse mener forskere representerte menn og kvinner.Noe annet som er spennende er alle de forhistoriske monumentene som finnes i områdene rundt Avebury. Stonehenge ligger bare ca 25 km unna, og like i nærheten av Avebury ligger Silbury Hill. Det er en 40 meter høy menneskeskapt haug, og er det høyeste menneskeskapte forhistoriske monumentet i Europa, og ett av de høyeste i hele verden. Lik i alder med steinsettingen i Avebury, og ingen vet hvorfor haugen ble skapt (undersøkelser har funnet ut at det ikke var en gravhaug f.eks.).Enkelte av steinene er opp i mot 4,5 meter, helt sykt! Spesielt med tanke på at menneskene som reiste disse steinene ikke var stort større enn meg selv (rundt 1,60 cm).Vollgraven som går rundt hele området er rundt 21 meter bred og 11 meter dyp.

Avebury eies i dag av National Trust som tar vare på det enorme forhistoriske monumentet. I forhold til Stonehenge ser Avebury betydelig færre besøkende, og i lavsesongen har man virkelig stedet for seg selv... og sauene da.Bebyggelsen i Avebury er forresten veldig søt og sjarmerende, så om du får litt ekstra tid på stedet anbefales det å ta en liten runde rundt å se på husene også.

Andre som har vært der? Veldig spennende og interessant å se dette stedet og Stonehenge på samme dag. Store forskjelliger dem i mellom!

The prettiest village in EnglandCastle Combe har vunnet tittelen "den vakreste landsbyen i England" opptil flere ganger. Når man står midt i byen, ved buttercross-steinen* avbildet ovenfor, og ser seg rundt - da skjønner man absolutt hvorfor. Byen har en helt spesiell magi - og det føles som tiden virkelig har stått stille. Foruten sporadiske søppelbokser og skilt, er det ingenting som tyder på at året har blitt 2011 i Castle Combe. De tradisjonelle steinhusene står fortsatt som de har gjort i hundrevis av år.

* En liten steintrapp/steinplattform hvor rytterne klatret opp og hoppet på hestene sineTil tross for navnet, finnes det ikke noe slott i Castle Combe idag. Det har forsvunnet med tiden, og mye av steinen ble brukt for å bygge byens vakre herskapshus fra 1500-tallet som i dag er omgjort til hotell.Landsbyen ligger i den sørlige delen av Cotswolds-området, som er kjent for sine vakre og vel bevarte steinhus fra middelalderen, og bare rundt 15-20 minutt med bil fra Bath. Med andre ord et perfekt utfluktsmål derfra!Det er på ingen måter en stor landsby. Hele Castle Combe er rundt 100 meter lang, og egentlig ikke mer enn én gate. Rundt 350 mennesker bor der i dag. Midt i smørøyet ligger det også en liten kirke, som har en mekanisk kirkeklokke fra middelalderen fortsatt i bruk.På grunn av sin sjarm og gamle arkitektur, har Castle Combe vært brukt som som kulisser i flere filmer og tv-serier. Den første var filmmusikalen Doctor Dolittle, som ble filmet i landsbyen på 60-tallet. I forbildelse med filmingen påkostet filmselskapet seg å bygge ny tv-antenne på berget ovenfor byen til landsbybeboerne, fordi de måtte fjerne tv-antennene som beboerne hadde på takene sine. Derfor er det ingen antenner å se i landsbyen idag. En episode av Poirot har også blitt filmet i byen, og av nyere produksjon har filmene Stardust og The Wolfman blitt filmet der. I 2010 ble også landsbyen film location for en ny Steven Spielberg film, som heter The War Horse.

Det var virkelig en liten perle av en landsby! Skulle ønske jeg hadde mer tid til å utforske landsbyen og området rundt. Det ligger tydeligvis andre landsbyer i nærheten med navn som Grittleton, Nettleton og Tiddleywink - hvor søtt er ikke det? xD Cotswolds-omrdådet har i alle fall gitt mersmak!

Jeg besøkte også en annen nydelig liten by i Cotswolds som heter Lacock da jeg var i England sist, som jeg skal skrive om snart. Der har forresten både Harry Potter og Pride & Prejudice bltit filmet.

Noen som fikk lyst å dra til Castle Combe? :-)

Dag to i LondonEn dag fylt av solskinn, mer sightseeing, høstfarger, en minidose shopping og masssse ekorn! Det var utrolig nydelig i Green Park og St. James Park, og temperaturen og været generelt var kjempebra. Ekornene var som vanlig kjempenysgjerrige, og kom springende med en gang jeg satte meg ned og rakte ut handen. Morsomme krabater.. xD Spesielt karen under som trodde jeg hadde noe kjempespennende i bagen min.Like matgale som kaninen min alle sammen, haha. Men like søte er de også!Lyset på morgenen var kjempefint. Skulle bare ønske jeg hadde kommet meg opp enda tidligere, sånn rundt soloppgang. Området ville sikkert vært dekket i dis da, zomg.Disse tre karene over var forresten veldig kule. Og store!En ting som er litt gøy når man reiser alene, er at folk konstant spør deg om du kan ta bilde av dem. Til gjengeld får jeg også dem til å ta bilder av meg xD Andre ganger er det ingen som kan ta bilder, og da må selvutløseren i aksjon. Men litt øving blir timingen rett, slik som på løvbildet under :POk, nok bilder av meg og høstfargene.. Eller nei vent, ett bilde til. Foran Buckingham Palace! Endte liksom bare opp der..... På vei til Parlamentet (iiigjen). Foreldrene mine var i London helgen før meg, og opplevde London i lav tåke med blå himmel over. Helt magiske bilder! Håpet på å få se noe slikt selv, men neida. :P Fint er det uansett der da.Gikk forbi Parlamentet helt til den lille parken som ligger der ved Themsen, og satte meg ned. To søte duer holdt meg selskap.Så begynte jeg å få dårlig tid og måtte rusle tilbake mot undergrunnen...Huff, btw så telefonkioskenes kirkegård da jeg tok gatwick expressen fra flyplassen. TRAGISK. TELEFONKIOSKER, VI TRENGER DERE!! Og ikke de nye fancy glasskioskene, men disse gamle, søte og røde. Snufs.Med mye gåing går dagene raskt, og man blir fort slitne. Tok derfor en litt forsinket afternoon cream tea, med nyyyydelige scones, clotted cream og jam på Selfridges. Naaaaaaaaam. Må serriøst lage scones en dag, savner de hysterisk mye allerede. Spiste scones til to måltider hver dag da jeg var der...

Etter denne avslappende stunden måtte jeg skynde meg til Primark og løpe en runde der inne, trenge meg forbi alle folkene, raske til meg et par plagg og sukke oppgitt i køen, før jeg kom meg ut og på toget til Bath. Må serriøst tilbake snart med større bagasje og mer penger. Ja.

Anyways. Det var det.

Flere som er like avhengige av scones som meg?

Første dag i London og Winter Wonderland i Hyde ParkDen første dagen min gikk for det meste til sightseeing, hvor jeg så på ting jeg har sett på hundre ganger før, men aldri blir lei av. Været var ganske trist, men fotomulighetene kommer etter at mørket har senket seg! Da forvandles hele byen og blir skikkelig vakker!

Jeg fikk jo ikke tid til å gjøre halvparten av tingene jeg skrev opp at jeg skulle gjøre, men fikk likevel gjort det viktigste. Og som de sier - all the more reason to go back!Oxford Street var pyntet i finstasen, og det var vanskelig å ikke få julefølelse når man trasket rundt i storgaten. Som vanlig var det altfor mange folk, men siden hostellet mitt lå like i nærheten, kunne jeg ikke unngå å ta turen innom.Det jeg absolutt fikk aller mest julestemning av da, var julemarkedet/vinterparken/tivoliet de hadde satt opp i Hyde Park - Winter Wonderland! For et genialt og ikke minst koselig konsept! Jeg kjøpte meg varm kakao og bare gikk rundt og nøt de flotte dekorasjonene, og lydene av barn og voksne som frydet seg på karusellene. Det eneste som ville gjørt det bedre er om snøen hadde vært tilstede, men klager ikke akkurat på 10 grader i slutten av november...

Jeg avsluttet så kvelden med et forrykende show i Queen's Theatre i West End. Les Miserables var en nydelig, trist og tragisk historie og sangene rørte de fleste i salen. Sikkert halvparten tørket tårene når musikalen var over. o.oAlt i alt en fiiiiin, og lang, men likevel flott dag. Hurra!

England updateHar kommet meg paa hostellet i Bath naa, og er fullstendig utslitt i kroppen, haha. Det har vaert ekstremt mye gaaing disse to dagene, og natt til i gaar fikk jeg ikke akkurat sove saa mye heller. Men jeg holder virkelig motet oppe. Det er jo sinnsykt flott her! Paa grunn av at kroppen er saa sliten og det er blitt fullstendig moerkt ute naa, saa tar jeg meg stunden til aa skrive litt foer jeg skal paa en liten soet kino og se Wuthering Heights!

(aner ikke hva som skjedde med de norske bokstavene, de bare forsvant..)

Ok, nu har jeg lyst til aa drepe dataen fordi jeg holdt paa aa avslutte et langt innlegg med flere bilder ogsaa forsvinner alt?! Argh.

Da blir det heller en short summary - London er nydelig som alltid, og Bath er enda flottere enn hva jeg kunne forestille meg! Slenger med et par bilder.Stoerre og mer utfyllende innlegg med bilder kommer naar jeg for kommet meg hjem og brukt en ordentlig pc, og ikke en tablet som nekter aa samarbeide, haha. Gleder meg i alle fall ekstremt til i morgen og den store utflukten jeg skal paa!

Haaper alle har det fint!

Off I go!

Skulle egentlig på jobb idag, men et stroke of faith ordnet det slik at jeg slapp. xD Det var godt, for tviler på at jeg blir å få sove så mye i natt, og derfor var det godt å kunne sove ordentlig ut i dag. Natten skal tilbringes på et tog i vel 10 timer. Lenge siden jeg tilbrakte så lang tid på tog, så det i seg selv blir spennende, haha. Nå er det batterilading, pakking og rydding på gang.

I morgen tidlig er jeg framme i Norges tredje største by, og hopper derfra på flyet til London. Gleder meg utrolig mye! Håper alt går greit og at jeg får tid til det jeg har sett for meg at jeg skal gjøre. Er også fint om jeg finner et par julegaver! Skal se om jeg får oppdatert noe underveis.

Adios for now!

En uke igjen før jeg er i England!Åh, gleder meg virkelig. Absolutt alt av overnatting og transport er booket og betalt, så det trenger jeg ikke stresse med. Siden jeg har såpass kort tid der, så har jeg laget meg en liten liste over hva som skal gjøres mens jeg er der. Både for å hjelpe meg selv å holde styr, og kanskje for å gi dere et par tips.

Things to do:

- Shoppe på Primark, New Look og Forever 21 ? og generelt i Oxford Street (får vanligvis lite tid til sånt..)

- Kjøpe cupcakes på Hummingbird Bakery (nam nam)

- Treffe de gode vennene mine Big Ben, Westminster Abbey, Trafalgar Square, Tower Bridge og Tower of London igjen xD (litt sightseeing må ALLTID til, haha)

- Spise scones hver dag, NAM! (se om de selger noen slags sconesmix på matbutikkene)

- Fotografere i Hyde Park, og se på juledekorasjonene der og i resten av byen (sikkert enkelt å få julefølelsen på plass der!)

- Kveldssang i St. Paul?s, Westminster Abbey eller ballet på Royal Opera House (førstnevnte er jo tross alt gratis..)

- Gå opp i Monument om mulig (billig, og utsikten skal være fin)

- Se de romerske badene i Bath, og resten av byen som visstnok skal være veldig vakker

- Besøke julemarkedet i Bath, som åpner mens jeg er der. Koselig!

- Har dessuten veldig lyst til å dra til Hampton Court, men er svæært skeptisk til at det lar seg gjøre denne gang.. Vi får se!

Ja, that's it, I suppose. Hadde vært fint om alt gikk som smurt.. Håper det fortsatt er litt høstfarger igjen på trærne og i parkene! Hadde også vært fint om regnet lot vente på seg til jeg har kommet meg hjem igjen, haha.

Hvis dere har noen tips til ting å gjøre/steder å spise/whatever i London/Bath, let me know!

På reisefot igjen snart!


Castle Combe

Jeg gleder meg så mye at jeg holder på å sprekke! I dag har mye av dagen gått til planlegging og bestilling, og om akkurat to uker setter jeg kurs mot England! Helt alene også, så det i seg selv blir jo spennende. Det blir litt sightseeing (selv om jeg har vært der 5 ganger før... hmm) og shopping i London, julemarked i Bath, og tur til blant annet Stonehenge (!!!), og de to små og vakre landsbyene Castle Combe og Lacock i Cotswolds-distriktet. De to landsbyene har blitt brukt som filming locations for blant annet Harry Potter og Pride & Prejudice, så forventningene er store! Dessuten får jeg et par dager på besøk hos en venninne i Trondheim etterpå, så det blir nok en fantastisk uke!

London

Europas hovedstat? London er utvilsomt en vakker og populær by, som de fleste reiseglade til nå har besøkt. Tror jeg har vært der 5 ganger eller noe til nå.. Det er virkelig byen man alltid reiser tilbake til! Blir aldri lei. Byen har alt, bra shopping, gode restauranter, mange forskjellige og vakre bydeler, fantastisk arkitektur og historie landemerker, et bra uteliv og kulturliv og vel... noe for alle. Slenger med litt bilder fra den seneste turen min dit som var i fjor høst.

<3

Les mer i arkivet » Juli 2014 » Juni 2014 » Mai 2014

, Bodø

Hei, jeg heter Renate og er en reisegal nordlenning med bøttevis av eventyrlyst, som ofte befinner seg på reiser i inn- og utland. Her på bloggen sladrer jeg om stedene jeg har vært, og drømmer om stedene jeg engang skal dra. Til nå har jeg satt mine bein i 60 ulike land og på 5 kontinenter, og flere skal det bli. Følg meg gjerne på reisen!  Hei, jeg heter Renate og er en reisegal nordlenning med bøttevis av eventyrlyst, som ofte befinner seg på reiser i inn- og utland. Her på bloggen sladrer jeg om stedene jeg har vært, og drømmer om stedene jeg engang skal dra. Til nå har jeg satt mine bein i over 60 ulike land og i 5 verdensdeler, og flere skal det bli. Følg meg gjerne på reisen!

  Kontakt: rea_sand@yahoo.no

  + Legg meg til som venn


Image and video hosting by TinyPic

Kategorier

 • » - Hvor har jeg vært?
 • » Afrika
 • » Argentina
 • » Bahamas
 • » Blogg
 • » Bolivia
 • » Bosnia & Herzegovina
 • » Brasil
 • » Bulgaria
 • » Burma/Myanmar
 • » Bøker & film
 • » Danmark
 • » Egypt
 • » England
 • » Estland
 • » Frankrike
 • » Hellas
 • » Hong Kong
 • » Hverdag
 • » India
 • » Irland
 • » Island
 • » Italia
 • » Jordan
 • » Kenya
 • » Kina
 • » Kroatia
 • » Latvia
 • » Litauen
 • » Malawi
 • » Malaysia
 • » Marokko
 • » Mexico
 • » Mongolia
 • » Montenegro
 • » Nederland
 • » Nepal
 • » News & TV
 • » Nord-Irland
 • » Norge
 • » Peru
 • » Polen
 • » Portugal
 • » Qatar
 • » Random
 • » Reiseartikler
 • » Reisedrømmer
 • » Reiseinspirasjon
 • » Reiseminner
 • » Reisetips
 • » Romania
 • » Russland
 • » San Marino
 • » Skottland
 • » Slovakia
 • » Spania
 • » Storbritannia
 • » Sverige
 • » Tanzania
 • » Thailand
 • » Tsjekkia
 • » Tyrkia
 • » Tyskland
 • » Ungarn
 • » USA
 • » USA - California
 • » USA - Florida
 • » USA - New York
 • » USA - Route 66
 • » Vatikanstaten
 • » Venezuela
 • » Zambia


 • Populære Innlegg

 • A Nomadic Life
 • Scenes from Bagan
 • In the backstreets of Varanasi
 • Romania - The Fairytale Land
 • Traveling Alone
 • 15 ting man må gjøre i New York
 • Hvordan har du tid/råd til å reise så mye?
 • A Year of Travel 2013
 • 50 ting jeg har lært på mine reiser


 • Andre Reiseblogger

 • Bobleliv Reiseblogg
 • Cocopia
 • Camilla i Verden
 • Den Vide Verden
 • Globetrotter Elisa
 • Hamacareise
 • Lineinspirasjon
 • Mstraveltipsy
 • Norske Reiseblogger
 • Reisedagboka/Sandra
 • Renates Reiser
 • Supermarie
 • Travel Thoughts


 • Instagram  Arkiv

 • Juli 2014
 • Juni 2014
 • Mai 2014
 • April 2014
 • Mars 2014
 • Februar 2014
 • Januar 2014
 • Desember 2013
 • November 2013
 • Oktober 2013
 • September 2013
 • August 2013
 • Juli 2013
 • Juni 2013
 • Mai 2013
 • April 2013
 • Mars 2013
 • Februar 2013
 • Januar 2013
 • Desember 2012
 • November 2012
 • Oktober 2012
 • September 2012
 • August 2012
 • Juli 2012
 • Juni 2012
 • Mai 2012
 • April 2012
 • Mars 2012
 • Februar 2012
 • Januar 2012
 • Desember 2011
 • November 2011
 • Oktober 2011
 • September 2011
 • August 2011
 • Juli 2011
 • Juni 2011
 • Mai 2011
 • April 2011
 • Mars 2011
 • Februar 2011
 • Desember 2010
 • November 2010
 • Juni 2010
 • April 2010
 • Mars 2010
 • Februar 2010
 • Januar 2010
 • Desember 2009
 • November 2009
 • September 2009


 • Søk i bloggen

  hits