Bloggen har flyttet!

Takk for at du stikker innom, men fra nå av kommer alle nye innlegg på denne siden:

 

>>>>>> RENATES REISER <<<<<<

 

Alle følgere på Bloglovin' har automatisk blitt flyttet over, så det er hyggelig om du ønsker å følge meg videre på den nye bloggen! Linker du til Randombloggen i sidebaren din, setter jeg kjempestor pris på om du kan bytte den til Renates Reiser (http://www.renatesreiser.com). :D

Tusen takk, og happy travels!

Flat or Not

Hvem drømmer ikke om å kunne reise i business class på lange flyreiser? Med muligheten til å legge seg ned når kvelden kommer, i stedet for å sitte som sild i tønne på economy class? Å oppleve noe slik er i alle fall en av mine store reise-ønsker.

KLM har i samarbeid med den nederlandske designeren Hella Jongerius utviklet noen helt nye seter i deres nye World Business Class som fokuserer på privatliv og komfort. Det som er nytt med disse setene er at de kan legges helt flate, slik at det blir akkurat som å ligge i en seng! Stolene er også utformet på en slik måte at man får mer privatliv, siden små sidevegger skaper en liten barriere mot omverdenen. På denne måten kan man virkelig ankomme destinasjonen sin fullt uthvilt.

På Schipol flyplass i Amsterdam omgjorde KLM et vanlig ventesete til ett som kunne legge seg ned helt flatt. Dette for å teste ut hvordan menneskene som satte seg på setet ville reagere når det plutselig la seg ned flatt som en seng. Det hele ble filmet med skjulte kameraer, og den første personen som ble sittende på stolen helt til den lå flatt, vant 2 World Business Class billetter! Ikke verst. Lønner seg å teste ut nye saker, eller hva? Resultatet kan du se i videoen under:

Dersom du kunne tenke deg å teste ut World Business Class-seter selv (uten å betale en liten formue) kan du delta i spillet Flat or Not. Blant deltakerne vil det trekkes ut to World Business Class-billetter til en valgfri destinasjon!

Lykke til!

Denne posten er sponset av KLM #FlatorNot

Vinner i Travel Blog Awards!
Da kan jeg avsløre at Randombloggen er en av vinnerne i Supersavers Travel Blog Awards, i kategorien "juryens spesialpris"! Kategorien er ny for året, og et samarbeid mellom Supersaver og Forex bank - hvilket betyr at jeg nå også sitter igjen med et reisegavekort på 3000,-. Det er stort for en reisefrelst skapning som meg selv!

Jeg fikk beskjed om at noen (snille sjeler) hadde nominert bloggen min mens jeg var på reise i Burma (tusen takk!), men da hadde jeg ikke nok internett (eller tid) til å spre ordet selv. Med andre ord hadde jeg ingen forventning om at jeg skulle komme til å vinne noe. Derfor ble jeg svært overrasket da jeg fikk beskjeden.

Juryens begrunnelse på hvorfor Randombloggen ble valgt er følgende:

Randombloggen er virkelig en reiseblogg utover det vanlige. Reisene går til de mest fantastiske steder på kloden og skildres på en måte som får leseren til å ville kaste seg på neste fly! På den ene siden er innholdet ekte, realistisk, tett på mennesker og med fokus langt borte fra turistfellene. Samtidig er det så vakkert beskrevet at det nesten føles som et eventyr eller en drøm. Randombloggen byr på både halsbrekkende eventyr og lavmælte betraktninger.

Ble absolutt veldig smigret! Det er jo nettopp dette jeg bare drømmer om å kunne formidle til dere der ute gjennom denne bloggen. Dersom dere har lyst å lese intervjuet (hvor jeg tok litt (ekstremt) av, haha..), kan dere gå inn HER.

Nå er det bare å bestille seg en reise for pengene! Og jeg vet akkurat hvor turen skal gå...

Beste reisefotoblogg?

Da har jeg fått beskjed om at jeg er kommet i finalen i Travel Blog Awards! Hurra! Hvis du har lyst å stemme på meg i finalen kan du trykke på banneret nedenfor og avgi stemmen din på siden som dukker opp. Tusen takk på forhånd! ;D

Win a trip with Supersaver! Finn et billig hotell til ditt reisemål hos Supersaver - her finnes hoteller i alt fra travle storbyer til små, rolige steder!

Travel Blog Awards

Supersaver har satt igang en blog awards for reisebloggene, og jeg er visstnok nominert til kategorien "beste foto-reiseblogg"! Så gøy! Jeg har ikke akkurat noe håp om å vinne med tanke på de andre flotte bloggene som er nominert i samme kategori, men har du lyst å stemme på denne bloggen kan du gjøre det ved å trykke på banneret under. Tusen takk! :D

Win a trip with Supersaver!
Sammenlign priser og les gjestevurderinger på ulike hoteller hos Supersaver ? hotellbooking gjør du via oss!

Nytt bloggdesign

Fridagen min i går var ganske effektiv! Ble så og si ferdig me oppgaven som skal leveres i dag, fikk fikset litt her hjemme (mye forefallende arbeid, haha), trent og testet ut nykameraet litt. Dessuten fikk jeg endelig fikset ett nytt design til bloggen! Begynte å bli ekstremt lei det forrige, så trengte en forandring.. Håper det ser greit ut og at det ikke er noe som virker rart/ser feil ut som jeg ikke ser? Let me know if so. En del ting mangler, må få tilbake widgetsene, og arkivet går ganske kort tilbake i tid, så det må fikses asap! Yep.

Filme med videokamera eller bildekamera?

Helt siden Jordanturen har jeg vært innstilt på å kjøpe meg et videokamera for å ha med på reiser. Føler virkelig at videokameraet vi hadde med på den turen, gjorde det lille ekstra, og fanget tusenvis av minner vi sikkert fort ville glemt uten. Nå er tiden kommet til å bestemme seg for hvilket kamera jeg skal kjøpe da, og med deadlinen kommer også tvilen. Jeg finner ingen kameraer jeg liker til prisen jeg kan ta meg råd til! Jeg vil ha bra kvalitet (HD, 720 er nok da), bra fargegjengivning, bra stabilisasjon, bra autofokus, bra lyd, og laaaang zoom. I tillegg vil jeg betale maks 2,000kr.. haha, ja jeg vet det er lite, men har IKKE RÅD, HUFF.

Derfor begynte jeg å tenke.. jeg har jo et bra kamera som filmer i HD, er det ikke nok? Trenger jeg virkelig et videokamera i tillegg? På en måte ja, fordi jeg vet at jeg filmer mye mer om jeg har et separat filmkamera, og nei, på en annen side, fordi jeg må betale masse for noe jeg egentlig allerede har. SÅ WHAT TO DO?

Kanskje jeg skal prøve meg litt fram med filmingen på kameraet mitt, og se hva som skjer. Får vel rett og slett bare TVINGE meg selv til å bruke det mer, og fordele tiden mellom bilder og film.

Hva synes dere jeg burde gjøre? Har dere et forslag på et billig og bra videokamera?

Ting som må gjøres før 8. juni

Da reiser jeg til Tyrkia, før jeg drar rett til Afrika, og så skal jobbe ved sommerlandstedet til familien rett etter det igjen, i 1 måned. Så perioden 8. juni til 14. august blir altså å gå i ett.

Men før den tid må jeg:

- Øve til eksamen i historie, og reise opp til Tromsø for å ta den

- Skrive hjemmeeksamen på 10 sider i vert & gjest

- Pakke til to forskjellige turer

- Handle inn alt som skal handles inn til Afrikaturen, og shiiit det er mye! Blant annet en liten tursekk og en sommersovepose etc

- Bestille hotell i Nairobi og på Zanzibar og fly tur retur Oslo

- Bestemme meg for et videokamera og kjøøøpe

- Hente ut malariatabelettene

- Bestille reiseforsikring (noen tips på en bra og billig helårs reiseforsikring?)

- Og ikke minst.. prøve å tilbringe så mye tid som overholdet mulig med venner og familie og finne på mange sprell xD


Gleder meg til å se hav med denne fargen igjen..


Huff men jeg har sikkert glemt tusen ting.. to be updated I guess.

Gullet mitt

Skjønneste gutten min er 12,5 år nå! Fortsatt lite søt da.. Utrolig så glad man kan bli i ett dyr :)

Min faste reisekompisLitt flaut kanskje? Men møt Ice Cube! Han kjøpte jeg på en Rainforest Café i USA i 2003, og er basert på en virkelig pingvin, og pengene den ble kjøpt for gikk til "the care of real penguins". Ikke at den kostet så mye.. Men uansett, etter jeg kjøpte den ble den etter hvert et fast inventar i kofferten eller ryggsekken når jeg dro på tur - og er det fortsatt. Har fått det for meg at hvis jeg ikke tar den med (spesielt på flyturer), så vil det skje noe fælt, haha.. Kall meg gjerne overtroisk.

Ice Cube har i alle fall blitt min faste reisekompis, og har vel vært med meg på utallige reiser (og sikkert nærmere 25 land). Dette bildet er tatt på Madeira. Blir litt som hagegnomen og Amelié kanskje? :P

Har dere noe dere alltid må ta med dere på reiser?

Familieportrett

Som tidligere nevnt har jeg planlagt å male et familieportrett til foreldrene mine som en slags 50årsgave. Nå har jeg utsatt dette aaaaaltfor lenge, og siden fingerene mine har lengtet etter malekosten nå en stund, så tror jeg at jeg skal sette i gang og male... NÅ.

Håper bare det ikke blir like skummelt som dette..

Tegner/maler du?I used to. Føler det er år og dager siden jeg tegnet sist. Ikke fult så lenge siden jeg malte, men det begynner å bli en stund siden det også. Jeg savner det! Men jeg har jo bare meg selv å takke siden det er bare jeg selv som kan ta tak i det og gjøre noe med det. Jeg vet til og med hva jeg skal male, men tror prestasjonsangsten setter en stoppe for det. Tenkte å male et familieportrett til foreldrene mine i 50-årsgave, men siden jeg innerst inne føler at jeg ikke kommer til å klare det, setter jeg stopper for meg selv slik at jeg ikke engang setter i gang å prøver. Det er jo ikke verdens undergang om det ikke går, og prøver jeg ikke.. da finner jeg jo aldri ut av det heller.

Nei.. kanskje jeg skal ta fram malekosten til helgen, og se hva jeg får til.

Studere i New York

Nå har jeg funnet en glimrende ting jeg har lyst til å gjøre det kommende året - enten til høsten eller neste vår. Studere journalistikk og foto i New York! Omfggggggggggg, det høres jo helt sinnsykt fantastisk ut. Neppe noe top-class journalistikkurs, men bra nok. Det at jeg får bo i New York blir bare som en helt fantastisk ekstra bonus (eller er journalistikken et bonus?).

Det eneste jeg sliter med å finne ut er om jeg burde gjøre det fra høsten av, eller neste vår. Gjør jeg det neste vår får jeg spart opp nok penger - om jeg får meg en jobb (for jeg SKAL ha en jobb innen reiseliv). Men samtidig har jeg veldig lyst å gjøre dette NÅ, og høsten er jo nærmere i tid.

Jeg er torn... what to do?Yes, I'd love to go back.

Hei! Hvem er du?

Det er ganske mange mennesker innom bloggen om dagen, men ingen legger igjen noen avtrykk. Derfor ville jeg bare si hei til dere, og hyggelig at dere stopper innom. :)

DONT BE A STRANGER, PEOPLE!!!Dette er et bilde fra Tower Bridge i London, akkurat i det broen åpner seg for å slippe en båt igjennom. Skikkelig Inception feel, aaaaaaaaaaahaha

...

Hesteliv

I det siste har jeg hatt et ganske så sterkt ønske om å begynne å ri igjen - eller i alle fall være nær hester. Helt siden jeg var bitteliten har hester hatt et stort grep om hjertet mitt, og det var en stor dag da jeg var 7 år og fikk begynne på ridekurs. Dette skjedde på et lokalt ridesenter, og etter et par år var jeg i stallen så og si hver dag - selv om den var en halvtimes kjøring unna hjemmet mitt.

Jeg ble så kjent med en ung dame som bodde litt nærmere og hadde to skjønne hester. Jeg begynte så å ri hos henne i stedet, og endte så opp med å være forvert til den ene av dem - dvs at han var "min" et par dager i uken. Jeg var i himmelrike!

Det var derfor kjempetrist når jeg fikk vite at hun som eide hesten skulle flytte, og ta dyrene med seg.. Men like etterpå fikk jeg en annen hest, i en annen stall på for. Det gikk fort i svingene, men herregud så koselig og gøy. Husker å sitte på høyloftet i den første stallen med venninnen min og prate og kose oss, lange rideturer i snøen, rideturer på stranden, nissefest i stallen med grøt og sprell, og kos på det bittelille "pauserommet" i den siste stallen.

Men så var det slutt. Tiden strakk ikke til, andre ting krevde mer fokus.

... Og nå savner jeg hestene og hestelivet.Jeg fikk heldigvis ri litt i Jordan da..

(Sinnsyke) ting jeg vil gjøre

- Sykle Norge på langs fra Nordkapp til Lindesnes

- Sykle/kjør/reisee fra Nordkapp til Kapp Agulhas (Sør-Afrika)

- Bestige "the seven summits" - de høyeste fjellene på alle kontinentene

- Krysse Sydpolen

- Reise gjennom Kasakhstan
Ukens to-do liste

Mandag

Skole fra 12.30 til 15.30 - Historie

Ut på kafé med gruppen min i historie for å gjøre ferdig gruppeoppgaven til i morgen

Handle inn mat (kanskje finne sushistuffs?)

Bestille sydentur i juni

 

Tirsdag

Skole fra 08.30 til 15.30 - Historie

Blant annet fremføring i gruppeoppgaven som er ett av fagets to arbeidskrav

Jobbe med den individuelle historieoppgaven

 

Onsdag

Skole fra 08.30 til 15.30 - Historie

Møte en venninne som bor i byen

Jobbe med den individuelle historieoppgaven

 

Torsdag

Skole fra 08.30 til 15.30 - Sosiologi

Veiledingstime om sosiologigruppeoppgaven

Jobbe med den individuelle oppgaven i sosiologi/historie

Utgang (feeeeeeeest) med klassen

 

Fredag

Skole fra 08.30 til 15.30 - Sosiologi

Jobbe med de millioner av oppgaver jeg haaar ugh

Reise tilbake til hjembyen 20.30

Slappe av og spiiiise

To do liste

Jeg MÅ få gjort dette innen slutten av måneden, men helst allerede før neste uker er over.

(det som er streket over har jeg nå fått gjort)

 

REISERELATERT

- Bestille Tyrkiareise

- Bestemme oss for hvilken, og bestille Afrikareise

- Bestille fly til Afrika

- Bestille leiebil i Irland

- Bestille slottsovernatting i Irland

 

SKOLERELATERT

- Få gjort ferdig fremføringen om helleristninger vi skal ha på tirsdag

- Få skrapet sammen gruppearbeidet i Sosiologi

- Få skrevet intervju og intervjue en reiselivsmedarbeider

- Få skrevet ferdig oppgaven rett ovenfor og levere inn den innen 17. mars

- Få lest ferdig de to kapitlene i den lille historieboka

- Få lest ferdig heeeele den store historieboka

- Få lest ferdig sosiologikompendiet

- Begynne å lese sosiologiboka

- Få, begynne, og gjøre ferdig arbeidskrav nummer to i historie

 

Oh herrejesus sier jeg bare ...................... x_X

Min egen vri på "Eat, Pray, Love"

De som kjenner meg vet jo at jeg er en drømmer. Jeg drømmer hele tiden om nye steder jeg vil se, nye ting jeg vil oppleve. Om jeg får gjort alt jeg drømmer om? Nei, det er jo derfor det kalles å drømme. Men noen drømmer har kommet i oppfyllelse, og jeg vet at alt (det meste) er mulig bare man pusher seg selv nok.

Jeg er jo veldig i tvil om hva jeg skal gjøre fra høsten av, det er ingen overraskelse. Planen var vel opprinnelig å kaste seg ut i jobbmarkedet med en gang jeg var ferdig med dette reiselvisstudiet. Så fikk jeg vite at det var mulig for meg å ta en master i reiseliv fra høsten av, og det ble plutselig min nye plan. Nå er jeg derimot ikke så sikker lenger. Eller, det vil si, jeg er ganske sikker på at jeg ønsker meg en master i reiseliv, men jeg er ikke sikker på om jeg vil ta den fra høsten av - og jeg er ikke sikker på at jeg vil studere i Alta. Studiet er bare samlingsbasert, men likevel.

Jeg er fri og frank og har muligheten til å gjøre hva jeg vil, når jeg vil - og jeg vil jo reise! NÅ! HELE TIDEN! Men det er dessverre ikke mulig... Ikke før jeg vinner i Lotto i alle fall. Jeg har søkt mye rundt og siden jeg nå blir å reise til Afrika i sommer, er høsten min plutselig fri om jeg ikke går for skolealternativet. Å bo i New York rundt en måned, bare for å nyte byen, frister veldig. Jeg kom over informasjon om at man kan leie rom hos den lokale frelsesarmeen for under ti tusen norske kroner i måneden, inkludert to måltider per dag. Det er jo ikke så ille? Etterpå kunne jeg tenke meg å dra ned til Sør- Amerika og studere spansk, og kanskje få litt arbeidserfaring. I tillegg til å reise rund, selvfølgelig.. Kanskje kan jeg også studere eller arbeide litt i Australia etter nyttår?

Det jeg har kommet fram til er vel at jeg vil leve ut min egen versjon av Eat, Pray, Love. Mitt liv, mine regler, mine premisser. Det hadde vært fint det.

Hvordan skal jeg få dette til? Det vet jeg ikke. Hvordan jeg skal få penger til dette? Det vet jeg ikke. Men å drømme, det vet jeg at jeg kan.

I just rediscovered my old Livejournal

A - I DON'T KNOW WHAT SLEEP IS COULD YOU PLEASE DESCRIBE IT?

Me - Well, first you have to close your eyes, and when your eyes are closed you will notice that everything has gone black. It's completely dark, and if you want to sail on into dream land, you're going to have to keep them closed. After a couple of minutes - or hours depending on how tired you are - you'll find yourself somewhere magical where anything can, and will, happen. It might seem very real, but most of the times you'll find out that it's nowhere near reality. Other times you'll notice that dreams wont occur, and that you're just floating in darkness. Those times are the most sad ones. Anyway, you can stay there for minutes, hours or even days (months if you happen to sail on into a coma) but eventually you'll wake up. The wake up call could come from your alarm clock, your boss calling to let you know you're late for work, your aunt calling to check if it's okay that she comes over with some home made muffins, or just your body telling you that it is finally fully rested so you can go on with your day.

I hope you get to experience it once, and that these light bulbs stop dangling from strings. ;_;
Mange flybilletter som skal bestilles

Ja, jeg skal både hit og dit det kommende halvåret, og har dessverre ikke fått bestilt så mange billetter enda. Derfor blir nok den kommende tiden ille for lommeboken.. eller bankkortet mener jeg, hvem bruker liksom kontanter nå til dags?

HAHA neida.

.. Eller?

Det føles ut som jeg BOR på norwegian.no, sas.no, ryanair.com/no, allaflygbiljetter.se og kayak.no.

Det blir selvsagt noen rundreiser til Tromsø, og det virker som de billettene har gått opp myyye i pris fra i fjor, faen heller. Jeg må også komme meg til Oslo i april, og derfra en tur til Irland. Ikke superbillig heller. Så skal jeg og mamma en tur til syden i juni for å feire hennes 50årsdag med noen laaaate dager på stranden. I slutten av måneden kommer da reisehøydepunktet for å år... Afrika! Herregud som jeg gleder meg til ALLE reisene, til og med skolereisene til Tromsø. Og det føles så GODT å glede seg!Skulle ønske alle flyreisene jeg skal på involverte et fly fra Qatar Airways <3

Noen folk asså..

Herregud, kjenner meg litt oppgitt og irritert... men samtidig lettet.

Det ble slutt mellom meg og typen for et halvt år siden, og etter det rotet han med en annen jente. Etter et par måneder fant han derimot ut at hun ikke var rett for han, og klaget til meg om at de hadde så få interesser og passet så dårlig ilag. Etter det og fram til ca to uker siden, har han oppført seg helt psycho og sa at livet var ikke verdt noe om han ikke fikk fortsette være med meg og tryglet og ba om å få meg tilbake. Dette skjedde som sagt fram til for TO UKER SIDEN.

Og... I dag fikk jeg vite at han og hun jenta han rotet med for et halvt år siden NÅ ER BLITT SAMMEN?

Jeg sier bare wtf. Han forlot jo henne fordi han trodde det kunne bli oss to igjen, og likevel tar hun han tilbake så lett? Noe er veldig mystisk her, og han er tydeligvis laaaaaaaaaaaaaaaaangt ifra en ærlig person.

Jeg sier bare haha og stakkars jente, hun aner virkelig ikke hva hun har begitt seg inn i.

x_x

Norge - Russland i en gammel Ford?

Herrejesus, om alt går etter planen kommer neste år til å bli det beste reiseåret noensinne, og det sier litt xD

Når har jeg og foreldrene fått tilbud om å kjøre en uke rundt i distriktene i Russland i en gammel veteranbil sammen med en gjeng andre i like kule gamle biler og oppleve det ekte russiske. NRK skal også følge med på turen, fordi de mente det hele hørtes så spennende ut. Jeg sier gjerne ja takk, for å si det sånn!

De andre reiseplanene for året 2011 kommer jeg tilbake til senere.

Slenger med et par bilder fra Russland fra i fjor når jeg tok den transmongolske jernbanen gjennom det fantastiske landet.

Moskva er en fantastisk nydelig by på linje med de andre store historiske byene i Europa som London, Roma og Paris i mine øyne. Det triste og gråe som jeg hadde sett for meg før jeg dro dit forsvant raskt idet jeg kom meg ut i gatene og begynte å utforske den spennende byen. Hit vil jeg absolutt tilbake en dag.Landsbygda er også i en klasse for seg, og spesielt områdene sør for Sibir langs Bajkalsjøen og mot grensen til Mongolia var svært naturskjønne. Villhester i fleng var det også! Gleder meg til å finne ut hva Russland har å by på neste gang.

Nå har man mulighet til å bli reisereporter for Solia!

Jeg har reist med Solia en gang før og det var til Madeira, og det var en helt fantastisk ferie. Madeira er en unik øy, og vi leide en bil noen av dagene for å virkelig få med oss alt som øyen har å tilby.

Nå har jeg sett igjennom alle reisemålene som Solia har, og jeg må si at det stedet som slår meg som mest spennende er safarien i Kenya, siden jeg har hatt utrolig lyst til å dra til dette spennende landet lenge med sin vakre natur, spennende mennesker og flotte dyr. Men for en ukes ferie ville jeg nok aller helst dratt tilbake til Egypt, og kanskje denne gangen til Sharm el Sheikh. Et land med en fantastisk historie, nydelig undervannsliv og luksuriøse hoteller som plutselig åpenbarer seg som en oase i ørkenen. Hadde ikke sagt nei takk til en uke der kan jeg fortelle deg.

Hvis du vil bli reporter kan du gå inn her.

Her kommer et par bilder fra sist jeg var i Egypt.

Den var en fantastisk ferie!

 

Jauda, hva som skjer med innleggene her vet jeg ikke...

... DE FORSVINNER PÅ ET MAGISK SETT UT AV UNIVERSET OG VISER SEG ALDRI MER PÅ BLOGGEN!!

Huff, får håpe de kommer tilbake.

Hvorfor er det så vanskelig å sette seg ned å skrive?

Føler det er slik med alt akkurat nå. Sliter med en reiseartikkel jeg skriver som jeg håper jeg vil få publisert et eller annet sted, og kommer aldri på noe å skrive i bloggen.

NULL INSPIRASJON HETER DET VEL.

Har kommet tilbake til Stockholm nå, og i går SATT JEG UTE PÅ BALKONGEN I EN TIME OG SOLET MEG! Det ble skikkelig varmt too, helt sykt. Jeg koste meg også med et lilla påskeegg xD Dessuten kom en liten marihøne og landet på stolen, så jeg føler virkelig at våren skulle slå til i går. Men.. idag snør det, IGJEN. Heldigvis ser det ut til at den ikke legger seg, så håper virkelig at gatene forblir snøfrie nå.

På fredag var vi med noen venner på et klatresenter. Utrolig gøy! Klatret blant annet en vegg på 12 meter, ganske sykt. Ser ut til at vi kanskje blir å gå et kurs nå hvor vi får grønt kort og kan sikre hverandre. Å klatre kan alle gjøre, men man må altså ha grønt kort for å kunne sikre noen andre mens de klatrer. Greit i grunn, vil helst ikke at man skal falle ned å dø heller O_O

Jaaa, hva ellers kan jeg skrive om? Turen til Stavanger er bestilt! Gleder meg kjempemye! Blir flott å endelig få se gjengen igjen ;) Håper virkelig at vi får supert vær også mens jeg er der så vi kan være turister, fun fun.

Påskeferien ser ut til å ta sted på det svenske høyfjellet, eller noe, vet ikke enda. Så virker det som at i alle fall jeg, og kanskje karen too, kommer til Bodø i mai i tid for mitt søskenbarns konfirmasjon. Lenge siden jeg har brukt bunaden nå! Men virker ikke som jeg blir i Norge på 17. mai, OG DET ER JO SYKT! Lurer på om norskene her går i tog eller noe? Jeg vil vel springe rundt med flagg anyway så. Det værste blir vel å se Eurovision på SVENSK TV! Herregud, det blir jo forferdelig. Men så får jeg vel vite first hand hva svenskene mener om Norge, og det er vel kanskje bra?

HER STOD VI I FJOR, HEGUS!99 fakta om ME OMG

Stjal denne greia fra Kari. Boring day inside me snøstorm inside såååååååå.

99 SANNHETER OM MEG.

DET SISTE:

1. Siste du drakk -  Vann.
2. Siste telefonsamtale -  Mammaen min, de har visstnok bestilt sydentur.
3. Siste mottatte sms - Hegus xD
4. Siste sangen du hørte på - Hmm, cant remember. Var et syngesøskenpar fra Australia ellernoe, men forgot the name o_O
5. Sist du gråt - Felte en tåre eller to i går når jeg leste om Knut Erik Fosshaug i Magasinet. TRASIG OG FINT.


HAR DU NOEN GANG:
6. Gått ut med noen to ganger? - Jeg går ofte ut av døren med folk ja, AHAHAH...
7. Blitt bedratt? - Det håper jeg virkelig ikke!
8. Angret på at du har kysset noen? - Nei, eller jo, og angrer på at visse folk har kysset MEG.
10. Vært deprimert? - Ja.
11. Vært dritings? - Nei? Ok joda.

3 YNDLINGS FARGER:
12. Turkis.
13. Rød.
14. + alle fargene ever.

DETTE ÅRET:
15. Har du fått nye venner i år? - I 2010 altså? Nei, dessverre ikke enda.
16. Sluttet å være forelsket? - Nope.
17. Ledd til du har begynt å gråte? -  Jau.
18. Møtt noen som har forandret deg? -  Nope.
19. Funnet ut hvem dine virkelige venner er? - I believe I know from before.
20. Funnet ut at noen har snakket om deg bak din rygg? - Nei. Så now is the time to come clean!!
21. Kysset noen fra din top friends liste? - Jaa.

SANNHET:
23. Hvor mange barn vil du ha? - To små gullklumper.
24. Har du kjæledyr? - Yes, Foxebabien min!
25. Vil du forandre navnet ditt? - Hmm, tror ikke det.

26. Hvordan feiret du din siste bursdag? - INGEN ANING, sånn serriøst.. MEN har bursdag om to dager så forhåpentligvis blir jeg å huske den bedre.
27. Når våknet du i dag? - 10.10 ca.
28. Hva gjorde du midnatt i går? - Kom hjem fra kino.
29. Nevn noe du IKKE kan vente på? - THAILAND.

30. Sist gang du så pappan din? - Den 3. januar.
31. Hva ville du forandra i livet ditt? - Fått en jobb og mange nye bekjentskap i samme slengen.
32. Hva hører du på akkurat nå? - TV3.
33. Har du noensinne pratet med en person som heter Tom?  - TOM JONES JA. Neida.
34. Hva går deg på nervene akkurat nå? - "Snøstormen" utenfor.
36. Hva er ditt virkelige navn? - Smashley Simpson.
37. Sivilstatus? - Samboer.
38. Stjernetegn - Vannmann.
39. Gutt eller jente? - EN FLICKA JA.
40. Barneskole - Løpsmarka og Rønvik.
41. Ungdomskole - Kirkhaugen.
42. Videregående - Bodin.
43. Hår farge - GULT. Eller "høy"farget.. FML
44. Langt eller kort? - Halvlangt, eller ja, det blir vel lengre hver dag.
45. Høyde - 156.
46. Er du betatt av noen? - Neida. JODA. AHAHHAHA.
48. Piercinger? - Just my ears. Liker ikke andre piercinger, æsj.
49. Tattovering? - No!
50. Høyre eller venstre hendt?  Høyre.

FØRSTE:
51. Første opprasjon - Hadde en del babyproblemer, men om jeg ikke husker feil var vel den første ordentlige operasjonen under narkose da jeg tok mandlene. Husker ikke my age.
52. Første piercing - Ørene mine da jeg var 2.
53. Første tattoo - Har itj.
54. Første beste venn - Det var vel Mats?
55. Første sport du var med på? - Handball.
56. Første kjæledyr - Bernhard ;_; <3
57. Første ferie -  Lofoten og Vesterålen når jeg var 6 måneder. Husker det som i går.. :shady:
58. Første konsert - Oj, hjelp. Uh? Tror det var Dream Theater, eller Milton Keynes greia.
59. Første forelskelse - Oj dæven. INGEN ANING.
60. Første person du var ordentlig sammen med - Svenskemannen min.

AKKURAT NÅ:
61. Spiser - Ingenting, men spiste noe risted brød med ost earlier.
62. Drikker - Vann.
63. Nå skal jeg - Do nada.
64. Hører på - Still TV3
65. Venter på -  Vil gå tur uten snøstorm.

FRAMTIDEN DIN:
66. Lyst på barn? - Jau.
67. Lyst til å gifte deg? - Jau.
68. Karriere du vil ha? - Noe innen reiseliv, arkeologi, historie, kunst ellernoe slikt. GIMMEGIMME.

HVA ER BEST MED DET MOTSATTE KJØNN?
69. Lepper eller øyne - I am a sucker for eyes.
70. Kyss eller klem - Jeg er veldig glad i begge to.
71. Høyere eller lavere - Høyere. Ikke noe sjokk det da med tanke på hvor "høy" jeg er..
72. Eldre eller yngre - Helst rundt min egen alder.
73. Romantisk eller spontan - Båda.
74. Fin mage eller fine armer - Båda! Neida, men liker armer for some reason? O_o

75. Voldsom eller forsiktig - Man skal da vel ikke være voldelig?!
76. Tatovering eller piercing? - Tar tattoveringer over piercing any day, men ja..
77. Forhold eller bare lek - HER I GÅRDEN LEKER MAN IKKE.
78. Bråkmaker eller tilbakeholden - Bitch or baby? WHATGAWD.

HAR DU NOENSINNE:
79. Kysset en fremmed - Nei faen heller.
80. Drukket sterk alkohol - Kanskje..
81. Mista brillene/linsene - Har ingen av delene så det har vel blitt litt vanskelig.
82. Sex på første date - Æsj.
83. Knust noens hjerte - Det tviler jeg sterkt på.
84. Fått ditt eget hjerte knust - Ja faen heller.
85. Blitt arrestert? - Nei, og bra er det.
86. Takket nei til en invitasjon til date - Hhhahahahhaha.
87. Grått når noen har dødd - Ja..
88. Likt en venn som er Jente? - Liker alle vennene mine jeg, men ikke på den måten, nei.

TROR DU PÅ:
89. Deg selv - Ikke alltid, men ting blir vel bedre om man klarer det?
90. Mirakler - Ja, alt kan skje.
91. Kjærlighet ved første blikk - Mutual attraction ved første blikk, men kjærlighet? Hmm..
92. Himmelen - Himmelen finnes jo, men det kristne tilfluktsstedet man kommer til når man dør? No. ;_;
93. Nissen - aka Mamma&Pappa ja. MEN NISSEN ER JO EN SØTKLUMP.
94. Kyssing på første date - Et lite kyss er vel greit, hva.
95. Engler - Kanskje vi alle har en liten englevenn som passer på oss og sånn. :shady:

SVAR HELT ÆRLIG:
96. Er det en person du har lyst til å være sammen med akkurat nå? -  Jau.
97. Hatt mer enn en kjæreste av gangen? - Nei fysj.
98. Tror du det er mulig og være trofast for alltid? - Ja.
99. Hva er den ene tingen du ikke kan leve uten - De fine menneskene rundt meg <3

OK, THAT'S ALL FOLKS, IT TOOK A LITTLE WHILE JA. ADIOS FOR NOW.

Wtf

Herregud for en sucky header jeg har. Den passer jo ikke inn på bloggen engang?!

Frøken K, lager du dine egne eller? Jeg har ikke photoshop eller noe og det gjør ikke akkurat saken enklere :P

WHERE CAN I FIND A GOOD HEADER?

2009

1. Gjorde du noe i år som du aldri har gjort før? Uteksaminerte med en bachelor i arkeologi i vår, besøkte Asia, koste med en panda og jau. My memory sucks.
2. Holdt du noen av nyttårsløftene? Jeg hadde vel i grunn ingen nyttårsløfter å holde, så får heller se om jeg kanskje lager noen for det kommende året?
3. Ble noen av dine venner foreldre i år? Nei ingen av mine nære venner, men noen bekjente/gamle bekjente.
4. Døde noen som sto deg nær? Nei, og bank i borget. Dessverre gikk et par fjerne familiemedlemmer bort. :(
5. Hvilke land besøkte du? Oj, mange. Polen, Egypt, Russland, Mongolia, Kina, Singapore, Malaysia, Qatar og Frankrike (pluss Sverige of course).
6. Er det noe du har savnet i 2009 du vil ha i år 2010? Mer omgang med venner og en jobb!
7. Hvilke datoer fra år 2009 kommer du alltid til å huske? DE DATOENE BARE JEG VET OM, MUAHAHA.
8. Hva var din største framgang i 2009? Bachelorgraden I guess?
9. Største feilgrep? Feilgrep og feilgrep, men skulle gjerne ha fått meg en jobb høsten 09..
10. Har du vært syk eller skadet deg? Nei, har vært heldig, bank i bordet. Bare litt forkjølelser og sånn.
11. Beste kjøpet? Alle reisene jeg har vært på.
12. Hva bruker du mest penger på? Klær og reiser.
13. Gjorde noe deg ordentlig glad? Alle reisene, opplevelsene, vennene, kjæresten og familien.
14. Hvillke sanger kommer alltid til å minna deg om 2009? Sikkert alle de sangene jeg ikke vil huske.
15. Var du mer glad eller lei deg i sammenlikning med tidligere år? Ca samme.
16. Hva skulle du ønske at du hadde gjort mer av? Vært mer med venner, jobbet og tjent penger, reist enda mer..
17. Hva skule du ønske du hadde gjort mindre av? SITTE HJEMME UTEN JOBB.
18. Hvordan tillbringer du julen? Her i hjembyen med familie og venner. <3
19. Ble du forelsket i år? Ikke forelsket på nytt, men fortsatt forelsket kan man vel si. :p
20. Favorittprogram på TV? Har sett på mye greier dette året, Flash Forward er vel blant de nye favorittene.
21. Beste boken du leste i år? Hmm, det må vel kanskje bli den nye Dan Brown boken jeg holder på med nå, veldig spennende og interessant. Husker ikke hva jeg leste tidligere på året.
22. Største musikalske opplevelse? Haha, husker ikke.. var på en koselig og bra konsert for ikke så lenge siden her i hjembyen da.
24. Noe du ønsket deg og fikk da du hadde bursdag? Penger!
25. Noe du ønsket deg men ikke fikk? Metalldetektor. xD
26. Hva gjorde du på bursdagen din i 2009? Herregud, husker ikke.. Enkel feiring. Var mer spennende året før da jeg tilbrakte deler av bursdagen på Akropolis i snøværet som prydet Athen på den tiden.
27. Finnes det noe som kunne ha gjort året enda bedre? At jeg hadde fått en jobb, tjent opp masse penger og funnet ut hva i all verden jeg vil utdanne meg som.
28. Hvordan vil du beskrive din stil i år 2009? Same as usual, tror jeg. Litt random.
29. Hva fikk deg til å føle deg bra? De gode menneskene jeg har rundt meg.
30. Hvilken kjendis var du mest sugen på? Kan ikke si jeg er så veldig sugen på så mange kjendiser.. O_o
31. Hvem savnet du? Alle at one point or another. ;_;

Gleder meg til 2010.
Stikkord:

Bali vs. Mexico

Idag har jeg lest mye om studier jeg kan tenkte meg å starte på etter dette året. Nå er jo virkelig tiden inne til å finne ut hva jeg vil gjøre med livet mitt og hvilken vei jeg vil gå, og reiseliv er jo noe jeg lenge har ment er for meg. Derfor begynte jeg å lese om Gateway College sitt tilbud om å ta reiselivsutdanningen på bare et semester (bare 3 måneder i praksis) i enten Mexico eller på Bali. Herregud, tenk å gå på skole på Bali liksom!

Man er selvfølgelig ikke ferdig utdannet etter dette semesteret man kan bruke det til å bygge opp en bachelor i reiseliv. Tenker meg at det ser fint ut på vitnemålet at man har studert på slike eksotiske steder også.

Noen som har lyst å bli med?

paradiseSier ikke nei takk til å tilbringe tiden mellom timene på denne stranden.
Stikkord:

Høsten er den vakreste årstiden - synes jeg

Trærne skifter farge, skjerfene, luene, hanskene og kåpene kommer fram i lyset igjen og man kan kose seg hjemme under teppet med kakao og marshmallows og en bra film, mens høstværet herjer utenfor.

Jeg er helt forelsket i denne årstiden, og etter å ha sett på bildene nedenfor, kanskje du føler det på samme måte?

63ddccb98d02f47fc752ec4f2f73ad52e06ed414mlarge

16876664ecc5c7e4e6large

20081109134152

tumblrkpef3ixfws1qzkdy9o1500large

tumblrkpnirqp5lv1qzaup4o1500large


Hva er din favorittårstid?

Stikkord:

World of random

random


Først innlegg i bloggen måtte være litt random, så her går startskuddet!
Stikkord:
Les mer i arkivet » August 2014 » Juli 2014 » Juni 2014

,  Hei, jeg heter Renate og er en reisegal nordlenning med bøttevis av eventyrlyst, som ofte befinner seg på reiser i inn- og utland. Her på bloggen sladrer jeg om stedene jeg har vært, og drømmer om stedene jeg engang skal dra. Til nå har jeg satt mine bein i over 60 ulike land og i 5 verdensdeler, og flere skal det bli. Følg meg gjerne på reisen!

  Kontakt: rea_sand@yahoo.no

  + Legg meg til som venn


Image and video hosting by TinyPic

Kategorier

 • » - Hvor har jeg vært?
 • » Afrika
 • » Argentina
 • » Bahamas
 • » Blogg
 • » Bolivia
 • » Bosnia & Herzegovina
 • » Brasil
 • » Bulgaria
 • » Burma/Myanmar
 • » Bøker & film
 • » Danmark
 • » Egypt
 • » England
 • » Estland
 • » Frankrike
 • » Hellas
 • » Hong Kong
 • » Hverdag
 • » India
 • » Irland
 • » Island
 • » Italia
 • » Jordan
 • » Kenya
 • » Kina
 • » Kroatia
 • » Latvia
 • » Litauen
 • » Malawi
 • » Malaysia
 • » Marokko
 • » Mexico
 • » Mongolia
 • » Montenegro
 • » Nederland
 • » Nepal
 • » News & TV
 • » Nord-Irland
 • » Norge
 • » Peru
 • » Polen
 • » Portugal
 • » Qatar
 • » Random
 • » Reiseartikler
 • » Reisedrømmer
 • » Reiseinspirasjon
 • » Reiseminner
 • » Reisetips
 • » Romania
 • » Russland
 • » San Marino
 • » Skottland
 • » Slovakia
 • » Spania
 • » Storbritannia
 • » Sverige
 • » Tanzania
 • » Thailand
 • » Tsjekkia
 • » Tyrkia
 • » Tyskland
 • » Ungarn
 • » USA
 • » USA - California
 • » USA - Florida
 • » USA - New York
 • » USA - Route 66
 • » Vatikanstaten
 • » Venezuela
 • » Zambia


 • Populære Innlegg

 • A Nomadic Life
 • Scenes from Bagan
 • In the backstreets of Varanasi
 • Romania - The Fairytale Land
 • Traveling Alone
 • 15 ting man må gjøre i New York
 • Hvordan har du tid/råd til å reise så mye?
 • A Year of Travel 2013
 • 50 ting jeg har lært på mine reiser


 • Andre Reiseblogger

 • Bobleliv Reiseblogg
 • Cocopia
 • Camilla i Verden
 • Den Vide Verden
 • Globetrotter Elisa
 • Hamacareise
 • Lineinspirasjon
 • Mstraveltipsy
 • Norske Reiseblogger
 • Reisedagboka/Sandra
 • Renates Reiser
 • Supermarie
 • Travel Thoughts


 • Instagram  Arkiv

 • August 2014
 • Juli 2014
 • Juni 2014
 • Mai 2014
 • April 2014
 • Mars 2014
 • Februar 2014
 • Januar 2014
 • Desember 2013
 • November 2013
 • Oktober 2013
 • September 2013
 • August 2013
 • Juli 2013
 • Juni 2013
 • Mai 2013
 • April 2013
 • Mars 2013
 • Februar 2013
 • Januar 2013
 • Desember 2012
 • November 2012
 • Oktober 2012
 • September 2012
 • August 2012
 • Juli 2012
 • Juni 2012
 • Mai 2012
 • April 2012
 • Mars 2012
 • Februar 2012
 • Januar 2012
 • Desember 2011
 • November 2011
 • Oktober 2011
 • September 2011
 • August 2011
 • Juli 2011
 • Juni 2011
 • Mai 2011
 • April 2011
 • Mars 2011
 • Februar 2011
 • Desember 2010
 • November 2010
 • Juni 2010
 • April 2010
 • Mars 2010
 • Februar 2010
 • Januar 2010
 • Desember 2009
 • November 2009
 • September 2009


 • Søk i bloggen

  hits