Island i mai!

Da tar jeg en liten pause fra Marokko-innleggene for å fortelle at i mai så går reisen til Island! Dette virker være året hvor gamle reisemålsdrømmer skal gå i oppfyllelse, og etter å allerede ha sett både Burma og Marokko i år, gleder jeg meg fryktelig til å besøke Island. Når jeg i tillegg har fått en herlig fyr som reisefølge, kan dette ikke bli annet enn bra!

Vi har ikke så mange dager til rådighet, men satser på å leie bil slik at vi får litt større frihet til å komme oss rundt. Vi håper på nærkontakt med både endeløse sletter, høye fosser, store vulkaner, varme kilder og imponerende isbreer - for å ikke snakke om de hårete, firbente skapningene øya er full av - islandshestene!

Grunnen til at jeg lager dette innlegget er som vanlig fordi jeg håper noen av der ute har vært på Island tidligere, og kanskje har tips (både om reisemål og ellers) å komme med! If so, tas de i mot med stor takk!

27 kommentarer

prinsessen

04.04.2014 kl.13:13

Sååå utrolig gøy! kos deg

Hadde blitt såå glad om du tok en titt innom bloggen min <3

Masse klemmer fra Prinsessen. blogg.no <3

nobackpacker

04.04.2014 kl.14:45

Jeg har ikke vært på Island, sorry? men jeg stjeler ideen din siden jeg snart skal til Maastricht og Nancy. :)

Astridhjerte

04.04.2014 kl.14:55

Så gøy!:) har vert på Island en gang, men det var kun en langhelg i forbindelse med et bryllup. Så vi fikk ikke sett så mer enn gatene i Reykjarvik. Men vi var på den blå lagunen, og det var fantastisk:) vil gjerne reise tilbake sammen med Alexander, og leie bil for å se litt mer av landet:)

Siv

04.04.2014 kl.16:50

Fyr? Nå ble jeg en liten smule nysgjerrig, jeg! Tihi

Freedomtravel

04.04.2014 kl.19:55

Vad kul att du ska till Island! Jag har bott där ett år för länge sedan, och så reste vi dit igen förra året. Att ta en ridtur rekommenderar vi verkligen! www.eldhestar.is är bra! Blå Lagunen är också värt ett besök! Sedan måste vi rekommendera Reykjavik och allt man kan göra där. Framför allt har de riktigt bra mat! Vi har skrivit ett reportage om Reykjavik här: http://www.resfeber.se/blogg/2012/10/helena-gastbloggar-shoppa-at-gott-och-roa-dig-i-reykjavik/

Randomjenta

04.04.2014 kl.20:29

prinsessen: Takk for det :)

Randomjenta

04.04.2014 kl.20:30

nobackpacker: Så spennende! :D

Randomjenta

04.04.2014 kl.20:31

Astridhjerte: Kult! Jeg hører veldig mye bra om den blå lagunen, så dit vil jeg absolutt stikke innom :D Får håpe dere får til et besøk!

Randomjenta

04.04.2014 kl.20:31

Siv: Jasså du ;)

Randomjenta

04.04.2014 kl.20:32

Freedomtravel: Oi, så gøy! Har sjekket eldhestar-nettsiden og det virker ganske bra! Om enn noe dyrt for de lengre turene, men det er vel kanskje slik islandske priser er o.o Skal sjekke innom både linken på resfeber og bloggen deres for tips! :D

Maria

05.04.2014 kl.13:33

FOR et år du har! Tidenes reiseår eller? :) Er det fælt å si at jeg er en smule misunnelig? Hehe :P Mannen her i huset hadde jublet over Island-tur! Det ser jo helt utrolig flott ut der, masse spennende natur og gammel historie :)

Randomjenta

05.04.2014 kl.14:10

Maria: Haha, det begynner i alle fall å se slik ut ;) Det har i alle fall bare toppet seg fra år til år i det siste, så gleder meg til fortsettelsen :D

Hehe, ja ser for meg at Island er en slik destinasjon som både kvinner og menn gleder seg like mye til å besøke. ;)

annette

05.04.2014 kl.16:26

Wow.. you lucky girl. Nå ble jeg en smule missunt ;) masse god tur

Kjersti

05.04.2014 kl.19:46

Weee, Island! Jeg hadde islandshest før (som var født på Island til og med), men å ri islandshest på Island er noe helt eget. Det MÅ man gjøre hvis man er hesteinteressert, og egentlig hvis man ikke er det også.

Den blå lagune er veldig turistete (for å bruke et ord som ikke er et ord), så de lokale drar stort sett andre steder for å bade. Jeg har vært der tre ganger (og på Island bare to ganger, haha) og badet, og det er nesten så bra at jeg vil kalle det et av mine favorittsteder i verden. Spesielt fint er det når det er mørkt. Det har heller ikke vært plagsomt mange mennesker der de gangene jeg har vært der.

Utenom det har jeg ingenting fornuftig å tipse om, for jeg har bare vært der på korte turer og ikke sett noe mer enn Reykjavik.. Skal tilbake før eller siden for å se mer av landet og den fantastiske naturen! :)

Husk forresten å ta flybussen inn til byen, og ikke gjør som en jeg kjenner som tok taxi. Det er langt og ble veldig dyrt, men du er jo så reisevant at du sikkert ikke gjør sånne nybegynnerfeil :)

Kjersti

05.04.2014 kl.20:01

Oi, forresten. Ser at Eldhestar nevnes her. Jeg var ikke fornøyd med dem i det hele tatt. Da jeg avtalte med dem på telefon virket alt bare bra, men da jeg kom dit opplevde jeg at de behandlet alle rytterne som nybegynnere, og ga blaffen i at halve gruppen var erfarne ryttere som holdt på å kjede livet av seg. Ishestar hadde et mye bedre opplegg, hvor man ble tildelt hest ut fra nivå, og folkene var dessuten mye hyggeligere der. Ishestar bruker jeg gjerne neste gang, men Eldhestar ville jeg aldri giddet å betale igjen. Nå er det noen år siden jeg var der, og mye avhenger nok av personene som jobber der, så det kan jo også tenkes at jeg bare var uheldig.

Ann-Mari

06.04.2014 kl.09:33

Island er flott, og særlig om en leier bil og er sin egen frue!

Lagunen er jo morsom, og et fint sted å få massasje eller annet før en setter seg på flyet hjem - o det passer med tidene. Men bestill tid allerede nå i så fall. Da vi var der, var det ikke mulig å få noe den dagen vi var der.

Å se Tingvellir var jo også spesielt, med tanke på historiens sus. Vi leide også bil, og kjørte en bra stykke utenfor hovedstaden og spiste god sjømat. Aner ikke om stedet eksisterer fremdeles, men uansett: jo lengre bort du kommer fra Reykjavik, jo kjekkere får du det.

Neste gang jeg skal dit, skal jeg iallefall få med meg Dimmu Borgir. Det stedet virker helt magisk.

God tur, dere får det nok kjekt uansett hva dere finner på :0)

Elisabeth

06.04.2014 kl.12:17

Jeg har aldri vært på Island, så har ingen tips å komme med. MEN, jeg gleder meg veldig til å lese om reisen din! :)

Jeg håper å få til en reise snart selv. Blir nok bare noe kort på meg da, som Amsterdam eller Roma eller Paris, men sånn er det når man ikke har så mange feriedager å gå på :p :)

Randomjenta

06.04.2014 kl.19:41

annette: Takk ;) Men du skal jo til flotte Paris selv, så du har mye fint foran deg :D

Randomjenta

06.04.2014 kl.19:44

Kjersti: Åh så kult! Drømte alltid om å eie en islandshest da jeg var yngre. Drømmehesten :) Derfor er det ganske selvsagt at jeg må prøve å ri slike når jeg først er på Island ;D

Kjipt at du hadde en slik dårlig opplevelse med eldhestar! Kanskje jeg skal sjekke ut ishestar i stedet! Som du sier har det jo med personene å gjøre, men vil helst slippe å få en dårlig opplevelse når man først er der.

Gleder meg utrolig mye til å endelig bli litt bedre kjent med sagaøya :D

(det blir nok flybussen vil jeg tro, ja ;)).

Randomjenta

06.04.2014 kl.19:46

Ann: Ja, man får jo så mye større frihet med egen bil! Dessuten er vel utfluktene såpass dyre, at man bruker neppe noe mer penger på å leie bil istedet for å dra på arrangerte bussturer.

Oi! Lurt tips om at vi må bestille tid tidlig hos den blå lagune! Kjipt om vi ikke skulle få plass!

Vil tro det blir en flott tur :D Håper vi er nogenlunde heldige med været også! Takk for tips!

Randomjenta

06.04.2014 kl.19:47

Elisabeth: Den blir nok godt dokumentert på bloggen vil jeg tro ;)

Håper du får muligheten til å reise en tur, ja! Det finnes jo så mange flotte reisemål/storbyer kort reisevei fra Norge, så håper det løser seg :)

Hamaca Reiseblogg

07.04.2014 kl.08:14

Åh, din heldiggris!! :D Det høres jo helt topp ut! Har drømt om Island lenge selv, men har aldri vært der! Blir gøy å se hva dere finner på der!

Mstraveltipsy

07.04.2014 kl.12:27

Island er kjempe flott :) Jeg var der i august og det var litt sur vind, så det kan det kanskje være i mai også. Vi leide bil og kjørte til Gullfoss og Geysir, pluss at vi stoppet noen andre steder på veien også. Vi jentene var også på ridetur på islandshester og det er virkelig vært turen, det vil jeg anbefale deg å gjøre. I min mening må man helt klart leie bil og komme seg litt rundt, fantastisk natur der. Blå lagunen måtte vi jo innom også da. Ligger på vei til flyplassen (eller fra så klart), så vi dro innom der før vi fløy hjem. Hvis du vil kan du lese innlegget mitt om Island her :) http://www.mstraveltipsy.com/2013/01/reykjavik-iceland.html

Randomjenta

08.04.2014 kl.17:10

Hamaca Reiseblogg: Det skal bli spennende å endelig oppleve øya selv ja! :D

Randomjenta

08.04.2014 kl.17:12

Mstraveltipsy: Kult! Regner med at været kan være litt ustabilt, men på andre siden er det sikkert ganske likt slik jeg er vant med fra å vokse opp i nord-norge xD Takk for tips, skal skjekke innlegget ditt!

Mathilde

23.04.2014 kl.19:47

Åh! Jeg har så lyst til Island jeg også. God tur og kos deg mye! :)

Randomjenta

28.04.2014 kl.08:01

Tusen takk, Mathilde! :D Har et magisk bilde av Island i hodet, så er veldig spent på hvordan stedet virkelig er!

Skriv en ny kommentar

, Bodø

Hei, jeg heter Renate og er en reisegal nordlenning med bøttevis av eventyrlyst, som ofte befinner seg på reiser i inn- og utland. Her på bloggen sladrer jeg om stedene jeg har vært, og drømmer om stedene jeg engang skal dra. Til nå har jeg satt mine bein i 60 ulike land og på 5 kontinenter, og flere skal det bli. Følg meg gjerne på reisen!  Hei, jeg heter Renate og er en reisegal nordlenning med bøttevis av eventyrlyst, som ofte befinner seg på reiser i inn- og utland. Her på bloggen sladrer jeg om stedene jeg har vært, og drømmer om stedene jeg engang skal dra. Til nå har jeg satt mine bein i over 60 ulike land og i 5 verdensdeler, og flere skal det bli. Følg meg gjerne på reisen!

  Kontakt: rea_sand@yahoo.no

  + Legg meg til som venn
Follow on BloglovinImage and video hosting by TinyPic

Neste reisemål


Januar 2014: Myanmar/Burma og Thailand
Mars 2014: Marokko
April 2014: Nederland og Tyskland
Mai 2014: Island
Juni 2014: USA
Oktober 2014: Australia
More to come...

Image and video hosting by TinyPic
15 % rabatt med koden 'TSGOG13'Kategorier

 • » - Hvor har jeg vært?
 • » Afrika
 • » Argentina
 • » Bahamas
 • » Blogg
 • » Bolivia
 • » Bosnia & Herzegovina
 • » Brasil
 • » Bulgaria
 • » Burma/Myanmar
 • » Bøker & film
 • » Danmark
 • » Egypt
 • » England
 • » Estland
 • » Frankrike
 • » Hellas
 • » Hong Kong
 • » Hverdag
 • » India
 • » Irland
 • » Island
 • » Italia
 • » Jordan
 • » Kenya
 • » Kina
 • » Kroatia
 • » Latvia
 • » Litauen
 • » Malawi
 • » Malaysia
 • » Marokko
 • » Mexico
 • » Mongolia
 • » Montenegro
 • » Nederland
 • » Nepal
 • » News & TV
 • » Nord-Irland
 • » Norge
 • » Peru
 • » Polen
 • » Portugal
 • » Qatar
 • » Random
 • » Reiseartikler
 • » Reisedrømmer
 • » Reiseinspirasjon
 • » Reiseminner
 • » Reisetips
 • » Romania
 • » Russland
 • » San Marino
 • » Skottland
 • » Slovakia
 • » Spania
 • » Storbritannia
 • » Sverige
 • » Tanzania
 • » Thailand
 • » Tsjekkia
 • » Tyrkia
 • » Tyskland
 • » Ungarn
 • » USA
 • » USA - California
 • » USA - Florida
 • » USA - New York
 • » USA - Route 66
 • » Vatikanstaten
 • » Venezuela
 • » Zambia


 • Populære Innlegg

 • A Nomadic Life
 • Scenes from Bagan
 • In the backstreets of Varanasi
 • Romania - The Fairytale Land
 • Traveling Alone
 • 15 ting man må gjøre i New York
 • Hvordan har du tid/råd til å reise så mye?
 • A Year of Travel 2013
 • 50 ting jeg har lært på mine reiser


 • Andre Reiseblogger

 • Bobleliv Reiseblogg
 • Cocopia
 • Camilla i Verden
 • Den Vide Verden
 • Globetrotter Elisa
 • Hamacareise
 • Lineinspirasjon
 • Mstraveltipsy
 • Norske Reiseblogger
 • Reisedagboka/Sandra
 • Renates Reiser
 • Supermarie
 • Travel Thoughts


 • Instagram  Arkiv

 • Juli 2014
 • Juni 2014
 • Mai 2014
 • April 2014
 • Mars 2014
 • Februar 2014
 • Januar 2014
 • Desember 2013
 • November 2013
 • Oktober 2013
 • September 2013
 • August 2013
 • Juli 2013
 • Juni 2013
 • Mai 2013
 • April 2013
 • Mars 2013
 • Februar 2013
 • Januar 2013
 • Desember 2012
 • November 2012
 • Oktober 2012
 • September 2012
 • August 2012
 • Juli 2012
 • Juni 2012
 • Mai 2012
 • April 2012
 • Mars 2012
 • Februar 2012
 • Januar 2012
 • Desember 2011
 • November 2011
 • Oktober 2011
 • September 2011
 • August 2011
 • Juli 2011
 • Juni 2011
 • Mai 2011
 • April 2011
 • Mars 2011
 • Februar 2011
 • Desember 2010
 • November 2010
 • Juni 2010
 • April 2010
 • Mars 2010
 • Februar 2010
 • Januar 2010
 • Desember 2009
 • November 2009
 • September 2009


 • Søk i bloggen
  Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
  hits