Traveling Alone

"Skal du ut å reise alene igjen? Er ikke det skummelt/kjedelig?"

Før reisingen min begynte å eskalere, hadde jeg også kvaler med å dra alene ut i verden. Kanskje ikke så rart, med alle forferdelighetene media peprer oss med hele tiden. Men desto mer jeg har sett av verden, desto mer skjønner jeg hva den består av. Og den består ikke bare av onde mennesker og grusomme hendelser, den består også av utrolig mye godt.

Jeg er en type person som trives godt i eget selskap, og det har jeg allid gjort. Jeg var ganske selvstendig allerede i ung alder, og det føles godt å kjenne at jeg klarer meg selv uten å måtte være avhengig av andre. Foreldrene mine har vært flinke til å pushe meg ut i situasjoner jeg var sikker på at jeg ikke turte, og med tiden har jeg lært å pushe meg selv. Jeg har alltid slitt med dårlig selvtillit, men den har med årene forbedret seg nettopp fordi jeg har reist og lært meg selv å kjenne. Vi er alle mye sterkere enn hva vi tror, og det er bare bra å utfordre seg selv i blant. Tenk så kjedelig det hadde vært ellers!

Å reise sammen med noen er ikke en luksus alle har. Betyr det at vi skal sitte hjemme og drømme om den dagen vi endelig møter noen vi kan reise sammen med? NEI. Det er en unnskyldning. Man skal ikke sette livet sitt på vent fordi man ikke alltid har noen å dele det med. Jeg ønsker ikke å vente i en evighet på å finne en eller annen som kanskje har lyst å være med meg en gang i tiden. Det vil jo være bortkastet tid, eller hva?

Nå må jeg selvsagt legge til at jeg har mennesker rundt meg som jeg elsker å reise sammen med, og enkelte jeg ønsker å kunne reise med i framtiden. Har jeg muligheten vil jeg gjerne ha noen hjemmefra å dele minnene med. Men faktum er at dette ikke alltid er mulig. Mitt problem er at jeg ønsker å reise hele tiden, og vennene mine/familien min har ikke samme muligheter som jeg har på grunn av skole/arbeid/økonomi/familie. Dessuten har de andre drømmer for sitt liv, og jeg skal ikke tvinge de til å leve ut mine.

Mamma sier alltid "men er det ingen som kan reise sammen med deg?" Frykten for mange foreldre er nok at dersom det skjer noe, så er man veldig sårbar der ute i verden helt alene. Det vil for mange føles tryggere ut å ha noen de kjenner med seg, dersom de kommer opp i ekle situasjoner eller møter sykdom på veien. Jeg føler at så lenge man følger vanlige forholdsregler og tilegner seg kunnskap om stedene man skal til før man reiser, og f.eks. vet hvilke områder som er trygge/mindre trygge, og hvilke numre man kan ringe dersom man har behov for assistanse og så videre, så klarer man seg oftest fint. Dessuten har jeg opplevd at hjelp fra fremmende alltid er tilgjengelig dersom man har behov for dette. Man må selvsagt ha vett nok til å prøve å unngå farlige situasjoner og ikke løpe ute alene i bakgater midt på natten, for dessverre kan det jo finnes enkelte lumske karakterer der ute i verden også.

Jeg tror også mange tror at dersom man drar på en reise alene så er man alene 100 % av tiden. Det kunne ikke vært lengre fra sannheten! Selv om man reiser solo er man sjeldent/aldri alene. Utrolig mange fler enn man ser for seg reiser alene, og så lenge man har lyst å bli kjent med andre reisende så er dette null problem. Det er alltid noen andre som skal samme vei som deg. Mennesker som reiser er også interesserte i å skape nye bekjentskaper, og de aller fleste er åpne for å snakke med akkurat DEG. På denne måten kan man oppleve steder sammen, få tips om steder man kan dra, utveksle reiseerfaringer og få nye venner på kjøpet.

Jeg er hverken supersosial eller spesielt utadvent, men jeg har en eventyrlyst som brenner inne i meg og gir meg "motet" jeg trenger til å dra ut og møte verden alene. Klarer jeg meg så klarer absolutt du deg også.

Alenereiser dytter deg ut av komfortsonen, og presser deg til å lære om deg selv - dine wants and needs, styrker og svakheter. Du disponerer tiden din selv, sover så lenge du vil, drar til de stedene du ønsker å se, følger din egen rytme. Friheten er total. Det er en utrolig følelse å bare gå rundt suge til seg alle inntrykk og bare kjenne på sin egen lykke.

Poenget er, ikke vent på at andre skal trykke på start-knappen på livet ditt. Den trykker du på selv!

The only person that can hold you back from doing what you want to do in life is yourself. Husk det!

24 kommentarer

Mariken

19.01.2014 kl.16:00

Herregud, jeg digger deg!

Freedomtravel

19.01.2014 kl.17:16

Jag tycker att du är tuff som reser själv! Det är inte alla som vågar. Vi reser alltid tillsammans och tycker om det, men det händer att vi träffar andra som reser ensamma. På Filippinerna träffade vi till exempel en fransyska som reste ensam flera månader varje år. Och helt sant att det är man själv som måste få saker att hända! De här tatueringarna gjorde Peter förra året i Malaysia, och det säger väl att vi tänker lite likadant: http://www.freedomtravel.se/2013/01/tatueringar/

Sylvia

19.01.2014 kl.18:19

Jeg er så enig med alt det du skriver! Jeg elsker å reise alene, men også sammen med andre... Det er to helt forskjellig opplevelser! Jeg unner alle å prøve og reise alene hvertfall en gang i livet!

lineinspirasjon

19.01.2014 kl.19:11

Oh yess, det er jo det fineste med å reise alene, det at en hele tiden kommer i kontakt med nye mennesker. Det er ingen selvfølge når en reiser i selskap med andre. De få gangene jeg nå reiser sammen med andre har jeg blitt veldig føyelig mht ønsker de andre har. Tenker at jeg kan jo gjøre alt mellom himmel og jord på alenereisene mine istedenfor. Gooood tur, nå drar du snart!

ReiseLiv

19.01.2014 kl.21:50

Jeg er så enig i det du skriver!

For min del har det nesten vært en skumlere tanke å skulle reise på en langtur sammen med noen, enn aleine.. Jeg har aldri vært redd for å være aleine, og bare etter de første dagene på den første aleineturen min skjønte jeg jo at jeg faktisk ikke kom til å være noe særlig aleine. Utfordringen min har vært å tørre å reise med samme person i mange måneder sammenhengende. Da er jeg mer redd for at ting skal skjære seg.. Etter mange uker (kanskje måneder) er det jo stor sannsynlighet for at man begynner å bli drittlei det samme ansiktet, og hvis du da har reist på tur med bestevennen eller kjæresten din kan det jo kanskje utfordre hele forholdet.

Men for all del, det er fantastisk å reise sammen med noen også. Poenget mitt er bare at jeg er så enig i det du skriver :)

Siv

19.01.2014 kl.21:56

Vet du, jeg tror jeg også vil reise alene. Jeg elsker å reise i Norge med fly alene - det er så avslappende! Man kommer mye fortere i kontakt med andre mennesker, og det er lettere å konsentrere, også er det mindre stressende. Du slipper å tenke på andre eller ta hensyn hele tiden. Jeg trives også godt i eget selskap - og det tror jeg er viktig.

Diggbart innlegg!

Veronica S

19.01.2014 kl.22:39

Du er kjempetøff..en stor inspirasjon...jeg vil reise til Haiti..men ingen vil reise med meg..så da tenker eg at eg må reise aleine..

Kjersti

20.01.2014 kl.07:29

For en del år tilbake lot jeg meg holde igjen av at jeg ikke hadde noen å reise med. Etter hvert ble reiselysten min så stor at jeg bare hoppet i det alene. Startet i det små, med turer i Europa hvor jeg hadde vært før, og i løpet av tre år hadde jeg reist alene til steder som USA, Karibien, Japan, Kina, Australia, Peru, Galapagos, Kambodsja, Thailand, osv. Det hadde jeg aldri trodd jeg ville tørre.

Så lenge man bruker hodet er det helt trygt å reise alene. Jeg har alltid trivdes godt i eget selskap, så det har heller ikke vært viktig for meg å ha noen jeg kjenner rundt meg døgnet rundt. Det beste er friheten man har alene. Aldri noen diskusjon om hvor man bør dra, hva man bør gjøre der, når man skal stå opp og hvor man skal spise. Ingen å måtte ta hensyn til. Jeg ble mer selvstendig av å reise alene, og det gir en mestringsfølelse å vite at man KAN sette seg på et fly til et land hvor man ikke kjenner noen eller forstår språket, og klare seg der alene helt utmerket. Alle bør prøve å reise alene. Jeg tror det er sunt.

Nå er jeg så heldig at jeg etter hvert fant meg en reiseinteressert kjæreste, så sånn sett er jeg jo glad for at jeg ikke reiser noe særlig alene mer.

camillaiverden

20.01.2014 kl.12:25

Åh, jeg måå bli tøffere! Jeg VIL jo egentlig reise aleine - og bør også, for jeg får aldri noen med meg dit jeg vil, haha. Når jeg allerede er på reise, typ med venninner eller gjennom organisasjon (som i Ghana), vet jeg jo dessuten at jeg hadde klart det helt fint, og at det ikke er noe å være redd for. Men så kommer jeg hjem, lar det gå noen dager, og da blir jeg tidenes største pingle og tør ikke bestille alenereiser. Blir så oppgitt over meg selv at jeg snart griner, haha! Hmm, en vakker, vakker dag.... sukk.

GlobetrotterElisa

20.01.2014 kl.13:19

Livet er for kort til å vente på andre... det tok desverre litt tid før jeg skjønte det selv! Jeg reiser stort sett sammen med min like reiseglade samboer, men det er ikke alle turene han faktisk vil være med på - så da reiser jeg alene. Nå skal det sies at de gangene jeg har reist alene, har jeg reist på organiserte turer, så det er nesten litt juks... Kos deg på tur - og det er mye lettere å bli kjent med andre når man reiser alene enn når man reiser med venninne/kjæreste! Gleder meg til å følge deg gjennom Burma og mitt favorittland Thailand:)

juliareisegal

20.01.2014 kl.20:13

Veldig gøy å lese bloggen din og gleder meg til å følge deg på den kommende reisen :)

Randomjenta

23.01.2014 kl.01:20

Oi, slikt setter egoet pris på, haha ;D Takk!

Randomjenta

23.01.2014 kl.01:22

Takk for det! Nei, det er ikke alle som tør, men så lenge de klarer å ta vare på seg selv hjemme vil de kunne klare det rundt i verden også. Når man har funnet en partner som er like reiseglad som seg selv (slik dere har), har man truffet gullpotten! Det må jo være helt supert å kunne oppleve verden tilsammen. Det ville jeg helt klart foretrukket, men foreløpig må jeg altså reise alene. Men digger det også! ;)

Se der ja! Med slike tattoveringer sender man et klart budskap :D Awesome!

Randomjenta

23.01.2014 kl.01:23

Det er absolutt to helt forskjellige opplevelser! Å ha muligheten til å kunne gjøre begge er en stor fordel!

Randomjenta

23.01.2014 kl.01:27

Hvis noen har skjønt det, så må det være deg! :D Det er en helt annen opplevelse enn å reise sammen med noen. Føler at dersom man skal gjøre det, må man være sikker på at man har relativt like interesser og ønsker for turen som den man reiser sammen med. Hvis ikke kan det gå skeis.. :p Takk!

Randomjenta

23.01.2014 kl.01:29

Haha, ser den! Det er en stor prøvelse å skulle være så tett på noen så lenge, og å kunne klare seg gjennom de ulike prøvelsene det å være på reise gir. Men kommer man seg gjennom det er man i alle fall MYE nærmere enn man var før man dro. Sikkert en fin måte å teste ut sin utkårede ;)

Randomjenta

23.01.2014 kl.01:30

Det er avslappende ja, og en helt annen opplevelse enn å skulle reise to eller flere (selv om det er veldig gøy også). Du får prøve deg! Selv på kortere turer finner man fort ut om det er noe som vil falle i smak eller ikke :D Takk!

Randomjenta

23.01.2014 kl.01:31

Takk for fine ord :D Det er dessverre slik at det ofte er vanskelig å finne andre som vil det samme.. Men du får undersøke hvordan det er å reise dit alene, og begynne å forberede deg! Det aller meste er mulig ;)

Randomjenta

23.01.2014 kl.01:33

Wow, se der ja! Tenk kor mye du har opplevd siden du bare valgte å hoppe i det! Det er slik man aldri ser tilbake fra å ha gjort, et stort steg i riktig retning. Mestringsfølelsen er helt fantastisk! Man vokser utrolig mye på det, og tjener poeng som er greie å ha senere i livet når man står foran store utfordringer. Inspirerende kommentar, takk! :D

Randomjenta

23.01.2014 kl.01:35

Hehe, ja det er det som er - man vil nok klare seg heeelt fint! Men frykten for det ukjente kan jo være ganske skremmende. Du får rett og slett bare hoppe i det! Start i det små, helgeturer i Europa f.eks. og kjenn på følelsen. Deretter tar du det som det kommer ;) Jeg har trua!

Randomjenta

23.01.2014 kl.01:36

Helt rett! Man får ta ansvar for egen lykke og bare hive seg i det! Organiserte turer er genialt for å treffe andre likesinnede, så vil ikke si det er juks ;) Tusen takk du!

Randomjenta

23.01.2014 kl.01:36

Tusen takk! :D

July

12.02.2014 kl.22:57

Du er så inspirerende å lese! :)

Kos deg masse på tur, ser ut som du har det fantastisk. Drømmer meg vekk i innleggene dine og gleder meg mer og mer til min egen nye reise starter :)

Hvem vet, kanskje vi ender opp på samme sted/reise engang i fremtiden :D

ReiseKlem fra meg :)

Randomjenta

17.02.2014 kl.11:56

July: Aww, takk for så fine ord! :D Det varmer! Ikke vær redd, tiden går fort og plutselig står du der dagen før avreise med sekken pakket, kribling i beina og hodet fullt av spennende tanker om tiden foran deg ;D

Ja, det skal du ikke se bort ifra! Klem!

Skriv en ny kommentar

, Bodø

Hei, jeg heter Renate og er en reisegal nordlenning med bøttevis av eventyrlyst, som ofte befinner seg på reiser i inn- og utland. Her på bloggen sladrer jeg om stedene jeg har vært, og drømmer om stedene jeg engang skal dra. Til nå har jeg satt mine bein i 60 ulike land og på 5 kontinenter, og flere skal det bli. Følg meg gjerne på reisen!  Hei, jeg heter Renate og er en reisegal nordlenning med bøttevis av eventyrlyst, som ofte befinner seg på reiser i inn- og utland. Her på bloggen sladrer jeg om stedene jeg har vært, og drømmer om stedene jeg engang skal dra. Til nå har jeg satt mine bein i over 60 ulike land og i 5 verdensdeler, og flere skal det bli. Følg meg gjerne på reisen!

  Kontakt: rea_sand@yahoo.no

  + Legg meg til som venn
Follow on BloglovinImage and video hosting by TinyPic

Neste reisemål


Januar 2014: Myanmar/Burma og Thailand
Mars 2014: Marokko
April 2014: Nederland og Tyskland
Mai 2014: Island
Juni 2014: USA
Oktober 2014: Australia
More to come...

Image and video hosting by TinyPic
15 % rabatt med koden 'TSGOG13'Kategorier

 • » - Hvor har jeg vært?
 • » Afrika
 • » Argentina
 • » Bahamas
 • » Blogg
 • » Bolivia
 • » Bosnia & Herzegovina
 • » Brasil
 • » Bulgaria
 • » Burma/Myanmar
 • » Bøker & film
 • » Danmark
 • » Egypt
 • » England
 • » Estland
 • » Frankrike
 • » Hellas
 • » Hong Kong
 • » Hverdag
 • » India
 • » Irland
 • » Island
 • » Italia
 • » Jordan
 • » Kenya
 • » Kina
 • » Kroatia
 • » Latvia
 • » Litauen
 • » Malawi
 • » Malaysia
 • » Marokko
 • » Mexico
 • » Mongolia
 • » Montenegro
 • » Nederland
 • » Nepal
 • » News & TV
 • » Nord-Irland
 • » Norge
 • » Peru
 • » Polen
 • » Portugal
 • » Qatar
 • » Random
 • » Reiseartikler
 • » Reisedrømmer
 • » Reiseinspirasjon
 • » Reiseminner
 • » Reisetips
 • » Romania
 • » Russland
 • » San Marino
 • » Skottland
 • » Slovakia
 • » Spania
 • » Storbritannia
 • » Sverige
 • » Tanzania
 • » Thailand
 • » Tsjekkia
 • » Tyrkia
 • » Tyskland
 • » Ungarn
 • » USA
 • » USA - California
 • » USA - Florida
 • » USA - New York
 • » USA - Route 66
 • » Vatikanstaten
 • » Venezuela
 • » Zambia


 • Populære Innlegg

 • A Nomadic Life
 • Scenes from Bagan
 • In the backstreets of Varanasi
 • Romania - The Fairytale Land
 • Traveling Alone
 • 15 ting man må gjøre i New York
 • Hvordan har du tid/råd til å reise så mye?
 • A Year of Travel 2013
 • 50 ting jeg har lært på mine reiser


 • Andre Reiseblogger

 • Bobleliv Reiseblogg
 • Cocopia
 • Camilla i Verden
 • Den Vide Verden
 • Globetrotter Elisa
 • Hamacareise
 • Lineinspirasjon
 • Mstraveltipsy
 • Norske Reiseblogger
 • Reisedagboka/Sandra
 • Renates Reiser
 • Supermarie
 • Travel Thoughts


 • Instagram  Arkiv

 • Juli 2014
 • Juni 2014
 • Mai 2014
 • April 2014
 • Mars 2014
 • Februar 2014
 • Januar 2014
 • Desember 2013
 • November 2013
 • Oktober 2013
 • September 2013
 • August 2013
 • Juli 2013
 • Juni 2013
 • Mai 2013
 • April 2013
 • Mars 2013
 • Februar 2013
 • Januar 2013
 • Desember 2012
 • November 2012
 • Oktober 2012
 • September 2012
 • August 2012
 • Juli 2012
 • Juni 2012
 • Mai 2012
 • April 2012
 • Mars 2012
 • Februar 2012
 • Januar 2012
 • Desember 2011
 • November 2011
 • Oktober 2011
 • September 2011
 • August 2011
 • Juli 2011
 • Juni 2011
 • Mai 2011
 • April 2011
 • Mars 2011
 • Februar 2011
 • Desember 2010
 • November 2010
 • Juni 2010
 • April 2010
 • Mars 2010
 • Februar 2010
 • Januar 2010
 • Desember 2009
 • November 2009
 • September 2009


 • Søk i bloggen
  Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
  hits