15. ting man må gjøre i New York!

The Big Apple, City of Dreams, Byen som aldri Sover, Gotham, City of Lights, The Empire State, Manhattan - kjært barn har mange navn, og få byer tiltrekker seg flere fans enn New York City! Jeg har fått muligheten til å besøke byen 2 (3) ganger, midt på sommeren og midt på vinteren, og har derfor fått være med på litt av det byen har å tilby. Mye av det jeg gjorde første gang på besøk gikk igjen neste gang, andre ting falt ut og nye steder ble besøkt. Føler NYC er en by man kan tilbringe ett århundre i uten å få opplevd alt byen består av... Det er likevel enkelte ting man bare presse inn når man først reiser til byen, og nedenfor ser dere min liste!

1. Gå over Brooklyn Bridge

... Og da helst i solnedgangen. Da Brooklyn Bridge åpnet i 1883 var den verdens lengste hengebro, og fortsatt står den støtt den dag i dag. Over 6000 mennesker går over broen daglig, og det er ikke vanskelig å skjønne hvorfor. Broen er blitt et ikon, og det er en vakker spasertur å gå eller sykle mellom Brooklyn og Manhattan. Turen over tar ca. 30 minutt, men beregn mer tid om du har lyst å stoppe opp og nyte utsikten. Pass på å få med deg solnedgangen herfra, den er spektakulær!

 2. Vandre rundt i Greenwich Village & West Village

Disse koselige nabolagene skiller seg veldig fra resten av Manhattan. Her finnes ingen høyhus og gatene går i en annen vinkel enn resten av byen. De små byhusene fra 1800-tallet skaper en nesten landsbyatmosfære, og minner mer om koselige London enn svære New York. Tilbring en ettermiddag med å bare vandre rundt i de rolige gatene, ta en kopp te eller kaffe på en av de mange små coffe shops, luft lommeboken i en eller flere av designerbutikkene - og pust ut! Her er tempoet roligere enn i resten av byen. Er du en fan av Sex og Singelliv kan du ta turen innom Perry Street (mellom Bleeker St og West 4th) og se fasaden til leiligheten hvor Carrie Bradshaw bodde i serien.

3. Besøke The Met

Dette enorme museet er ekstravagant både utendørs og innendørs! The Metropolitan Museum of Art er det fulle navnet, og er det største kunstmuseet i USA. Bygget er enormt og huser mer enn 2 millioner kunstverk! Her finner man alt fra mumier fra gamle Egypt, flotte skulpturer fra antikkens Hellas og Roma, afrikansk og asiatisk kunst, ikoner fra middelalderen, verdensberømte malerier fra de europeiske renessanse- og barokkunstnerne og moderne verk fra kunstnere som Pollock, Picasso og Dali. Det er med andre ord en gullgruve for kunstinteresserte! Her inne kan man tilbringe flere uker uten å få sett alt, så sett av god tid! Et perfekt utflukt dersom været viser seg fra sin mindre hyggelige side.

4. Tusle rundt i Central Park

Et besøk i byens grønne lunge burde man ikke være foruten på en tur til NY. Denne parken som opprinnelig åpnet i 1857 regnes som en av verdens største byparker. Den strekker seg fra 59th street i sør til 110th street, og inneholder blant annet en stor innsjø, et naturlig skogmiljø, en dyrehage, en karusell, skøytebaner på vinteren og basseng på sommeren, kilometervis med gåstier, lekeområder for barn, svære gressletter hvor man kan spille sport eller sole seg, et amfiteater, fontener og ikke minst - et slott! Her kan man blant annet ha piknik, sole seg, gå på skøyter, dra på båttur, se teater, gå, jogge eller sykle og ri på hest. Mange muligheter med andre ord!

5. Ta Staten Island-ferga og hilse på Frihetsgudinnen

Fergen som går fra fra tippen av Manhattan ved Battery Park over til Staten Island tar en rett forbi et av byens fremste kjennetegn - Frihetsgudinnen. Gaven fra Frankrike har blitt et ikon, og hun hilser velkommen til de som ankommer New York fra sjøsiden. Fergeturen over til Staten Island tar 25 minutt hver vei, og er fullstendig gratis. Er man relativt rask, kan man gå rett fra fergen man ankommer med og ombord i neste ferge som tar en tilbake til Manhattan.

6. Nyte en cupcake fra Magnolia Bakery

Dette bakeriet fikk nok sitt gjennombrudd gjennom hitserien Sex og Singelliv - men det er vel fortjent. Nydeligere cupcakes skal man lete lenge etter. Men én er absolutt nok hvis man ikke vil gå inn i sukkersjokk.. Bakeriet har blant annet utsalg på Rockefeller Plaza, nede i food courten i Grand Central Station og i Perry Street i West Village.I sistnevnte kan du forresten regne med å ende opp i kø..7. La deg blende av neonlysene på Times Square

Turistfelle nr. 1 i New York, men åh så gøy! Det er når mørket senker seg at Times Square virkelig våkner til liv, så har du bare besøkt stedet på dagtid har du gått glipp av noe vesentlig. Her springer det superhelter rundt i gatene, en naken (nesten) cowboy spiller gitar her i sommermånedene, turister står i eviglange køer for å kjøpe billetter til musikaler og tv-show, gule drosjer suser forbi, og dampen fra undergrunnen oser opp gjennom kumlokkene i gaten mens neonlysene blinker heftig over deg..

8. Stoppe innom Grand Central Station

Denne enorme terminalen befinner seg i Midtown, Manhattan og er verdens største togstasjon hvis man regner antall togplatformer. Her er flerfoldige tusener av mennesker innom hver dag på tur til jobb fra forstadene. Terminalen har også t-banestasjoner tilknyttet seg, og en enorm foot court nede i kjelleren som tiltrekker seg mange besøkende. Den store hallen som er avbildet nedenfor er ofte brukt i filmer og tv-serier, og er alltid full av reisende. Stjernetaket i denne hallen er utrolig flott, så glem ikke å se oppover når du besøker bygget.

9. Spise på en Diner

Dinere har de mange av i New York, og mange er rettet mot turister med priser som gjenspeiler dette (skal du spise billig burde du seile vekk fra områdene rundt Times Square..). Det er på de mer tradisjonelle, ekte dinerene at du får en skikkelig amerikansk matopplevelse. Enorme, nydelige porsjoner til en billig penge, et fantastisk trivelig personale og bare lokale mennesker i båsene rundt - dét er oppskriften til suksess. Bildet nedenfor er fra Scotty's Diner på Lexington Ave og hadde svære, gode porsjoner mat til en billig penge!

10. Dra tilbake i historien på American Museum of National History

Dette museet er et av de største og mest berømte i hele verden. Museet ble startet i 1869 og tar i dag opp hele fire kvartal i Manhattan. Det inneholder alt mulig fra små fossiler til verdens største jernmeteoritt på 34 tonn. Dinosaursamlingen er en av de største og mest imponerende i verden, og i taket på havavdelingen henger en blåhval i naturtro størrelse. Du kan se neandertaler i øynene i The Hall of Human Origins og dyr fra hele verden i forskjellige diorama. Man kan også ta turen til stjernene og planetene i Hayden Planetarium. Museet er virkelig et fascinerende sted å tilbringe en formiddag (eller helst en dag eller to, haha). Filmen Night at the Museum tok forresten sted her, selv om mange av interiørscenene ble filmet i studio. Ta turen!

11. Ground Zero

Etter terrorangrepet 11. september 2001 ble det etterlatt to svære hull der tvillingtårnene engang stod. Det er nå snart 12 år siden, og stedet har forandret seg veldig siden den gang. De nye WTC-skyskraperne strekker seg nok engang mot himmelen, og to svære vannbasseng er blitt laget som minnesmerker over bygningene som tidligere stod her og alle menneskene som gikk tapt. Det er gratis inngang til området, men man må reservere billetter til et bestemt tidspunkt for å ikke overskride antall mennesker som er lov på stedet på en gang. Det er også streng sikkerhet på stedet, så forvent både kø, og å måtte sende ytterklær og vesker gjennom et screeningapparat før du kommer inn.

12. Ta turen innom Brooklyn

Mange av turistene som kommer til NYC holder seg for det aller meste på Manhattan. De andre bydelene har derimot også mye å by på! I Brooklyn er bygningene lavere, barnefamiliene fler og tempoet litt roligere enn på Manhattan. Her finnes det flust av restauranter, barer og andre kulturelle tilbud - samt en botanisk hage og flere flotte parker. Nederst på Brooklyn finnes også den gamle fornøyelsesparken Coney Island som er vel besøkt på sommeren.

Og ikke minst er det er fra Brooklyn at man kan ta nydelige bilder av Brooklyn Bridge og skyskraperne på Manhattan etter at solen har gått ned. Anbefales!

13. Besøke østen i Chinatown

DETTE dere, DETTE er kult! Jeg har reist en del i Asia og kan med hånden på hjertet si at jeg følte virkelig at jeg VAR i Kina (og/eller lignende land)! Det var helt utrolig. Vi tuslet først rundt i ytterkantene mot Little Italiy, og dette området var preget av hundrevis av turistsjapper som solgte akkurat det samme. Det var ikke før vi gikk inn i dybden av stedet at vi oppdaget kjernen av Chinatown. Enorme grønnsaksmarkeder og fiskemarkeder med krabber krypende på gulvet, priser i YUAN, og ekspeditører vrælende på mandarin. Hele kjøpesentre (i liten skala) med BARE asiater, og butikker IDENTISKE med de vi så i Kina. Helt utrolig rått.

14. Vindusshoppe langs 5th Ave

Lommeboken må være relativt tykk for å kunne slå seg løs på denne gaten, men vindusshopping kan være nesten like gøy! Butikker som Tiffany's, Cartier og Chanel pryder denne gaten nord for 49th Street og opp til Central Park. Spesielt i julesesongen er gaten og butikkene pyntet til randen! Husk å ta turen innom Saks & Company for den lille ekstra dosen av luxury!

15. Sist men ikke minst - se solnedgangen fra Top of the Rock!

Det er utrolig spesielt å stå på toppen av New York og se hvordan solen går ned i havet bak Empire State Building, og hvordan lysene i byen sakte men sikkert lyser opp i takt med at mørket senker seg. Det bare MÅ oppleves. Man ser faktisk helt til Frihetsgudinnen, og Brooklyn, New Jersey, Queens og Harlem.. og ikke minst hele Central Park! Det er her oppe man ser hvor gigantisk parken faktisk er. De gule drosjene ser ut som små maur der de kaver seg fram i de rette gatene, og man kan se inn på de opplyste kontorene i byggninger like ved.

Det finnes selvfølgelig uendelig mange andre ting man kan gjøre i denne millionbyen. Mange har som must å ta turen opp i selve Empire State Building, men selv synes jeg det er kulere å kunne se til bygningen enn fra bygningen. Shopping er et must for mange som besøker NYC, og i byen finnes uendelige muligheter for dette. Nattelivet og restaurantmulighetene er også en drøm. Dette er faktisk byen som har ALT. Eller hva synes kanskje du? Follow my blog with Bloglovin

Obs! Nordmenn trenger visum for å kunne reise inn i USA. Dette kalles ESTA, kan søkes på via nett og du kan få mer informasjon om dette ved å gå inn på denne linken til et firma som hjelper til med å ordne ESTA permits.

14 kommentarer

Martaiik

02.02.2013 kl.15:54

Åh dette innlegget kom jo nesten som bestilt! :-D Skal for første gang til New York i mai og gleder meg helt sinnsykt. Veldig godt med tips fra deg som har vært der flere ganger. Jeg bare tripper og kan ikke vente :-D Mye av det du nevner hadde jeg allerede planlagt også :)!

Nina-Martine

02.02.2013 kl.19:28

Åhhhh! Har så lyst til å reise til NYC!! Har vært der da, men bare i mindre enn et døgn, så føler nesten at det ikke teller (så bare Times Square og satt så vidt foten inn i Central Park).

ANE

03.02.2013 kl.15:42

Ååå god guide i NY. Ja the lying game har startet igjen, bare 3 nye episoder da ;)

Randomjenta

03.02.2013 kl.16:05

Martaiik: Ååh så kult! :D Det blir nok en supersuper tur! Regner med at været er helt ypperlig i mai også! :D

Randomjenta

03.02.2013 kl.16:06

Nina: Man får kanskje ikke sett så veldig mye på et døgn nei :) Blir mer som en teaser! Får håpe du får ta turen tilbake snart og oppleve byen slik som du vil! :D

Randomjenta

03.02.2013 kl.16:08

ANE: Takker! Oi, så bra, må se hva som har skjedd siden sist da :)

continues

03.02.2013 kl.17:24

Flott blogg du har og mange fantastisk fine bilder :)

lineinspirasjon

03.02.2013 kl.20:23

New York fornyer seg stadig. Jeg setter også pris på litt enkle ting som delien på hjørnet, den med diiigre muffins og en super takeaway-disk med salater og annet. Gratisfergen til Staten Island. Massasjedamene i Chinatown som er sterke og dyktige. Nabolagene og små "landsbyer" i byen...

Alexandraep

04.02.2013 kl.15:10

Ååå, nå fikk jeg lyst til å dra dit!!

- takk for kommentaren

Randomjenta

06.02.2013 kl.11:41

continues: Tusen takk for fine ord! :)

Randomjenta

06.02.2013 kl.11:42

lineinspirasjon: Det høres herlig ut! Det er vel de små tingene som skaper en by, og gjør at man har lyst til å reise tilbake igjen og igjen :)

Randomjenta

06.02.2013 kl.11:44

Alexandraep: Do it! :)

kjerstijkruge.blogg.no

28.05.2013 kl.15:36

TAKK! DETTE HJALP MEG MED PRESENTASJONEN JEG SKAL HA I MORGEN :)

Randomjenta

29.05.2013 kl.19:59

Bra å være til hjelp ;)

Skriv en ny kommentar

, Bodø

Hei, jeg heter Renate og er en reisegal nordlenning med bøttevis av eventyrlyst, som ofte befinner seg på reiser i inn- og utland. Her på bloggen sladrer jeg om stedene jeg har vært, og drømmer om stedene jeg engang skal dra. Til nå har jeg satt mine bein i 60 ulike land og på 5 kontinenter, og flere skal det bli. Følg meg gjerne på reisen!  Hei, jeg heter Renate og er en reisegal nordlenning med bøttevis av eventyrlyst, som ofte befinner seg på reiser i inn- og utland. Her på bloggen sladrer jeg om stedene jeg har vært, og drømmer om stedene jeg engang skal dra. Til nå har jeg satt mine bein i over 60 ulike land og i 5 verdensdeler, og flere skal det bli. Følg meg gjerne på reisen!

  Kontakt: rea_sand@yahoo.no

  + Legg meg til som venn
Follow on BloglovinImage and video hosting by TinyPic

Neste reisemål


Januar 2014: Myanmar/Burma og Thailand
Mars 2014: Marokko
April 2014: Nederland og Tyskland
Mai 2014: Island
Juni 2014: USA
Oktober 2014: Australia
More to come...

Image and video hosting by TinyPic
15 % rabatt med koden 'TSGOG13'Kategorier

 • » - Hvor har jeg vært?
 • » Afrika
 • » Argentina
 • » Bahamas
 • » Blogg
 • » Bolivia
 • » Bosnia & Herzegovina
 • » Brasil
 • » Bulgaria
 • » Burma/Myanmar
 • » Bøker & film
 • » Danmark
 • » Egypt
 • » England
 • » Estland
 • » Frankrike
 • » Hellas
 • » Hong Kong
 • » Hverdag
 • » India
 • » Irland
 • » Island
 • » Italia
 • » Jordan
 • » Kenya
 • » Kina
 • » Kroatia
 • » Latvia
 • » Litauen
 • » Malawi
 • » Malaysia
 • » Marokko
 • » Mexico
 • » Mongolia
 • » Montenegro
 • » Nederland
 • » Nepal
 • » News & TV
 • » Nord-Irland
 • » Norge
 • » Peru
 • » Polen
 • » Portugal
 • » Qatar
 • » Random
 • » Reiseartikler
 • » Reisedrømmer
 • » Reiseinspirasjon
 • » Reiseminner
 • » Reisetips
 • » Romania
 • » Russland
 • » San Marino
 • » Skottland
 • » Slovakia
 • » Spania
 • » Storbritannia
 • » Sverige
 • » Tanzania
 • » Thailand
 • » Tsjekkia
 • » Tyrkia
 • » Tyskland
 • » Ungarn
 • » USA
 • » USA - California
 • » USA - Florida
 • » USA - New York
 • » USA - Route 66
 • » Vatikanstaten
 • » Venezuela
 • » Zambia


 • Populære Innlegg

 • A Nomadic Life
 • Scenes from Bagan
 • In the backstreets of Varanasi
 • Romania - The Fairytale Land
 • Traveling Alone
 • 15 ting man må gjøre i New York
 • Hvordan har du tid/råd til å reise så mye?
 • A Year of Travel 2013
 • 50 ting jeg har lært på mine reiser


 • Andre Reiseblogger

 • Bobleliv Reiseblogg
 • Cocopia
 • Camilla i Verden
 • Den Vide Verden
 • Globetrotter Elisa
 • Hamacareise
 • Lineinspirasjon
 • Mstraveltipsy
 • Norske Reiseblogger
 • Reisedagboka/Sandra
 • Renates Reiser
 • Supermarie
 • Travel Thoughts


 • Instagram  Arkiv

 • Juli 2014
 • Juni 2014
 • Mai 2014
 • April 2014
 • Mars 2014
 • Februar 2014
 • Januar 2014
 • Desember 2013
 • November 2013
 • Oktober 2013
 • September 2013
 • August 2013
 • Juli 2013
 • Juni 2013
 • Mai 2013
 • April 2013
 • Mars 2013
 • Februar 2013
 • Januar 2013
 • Desember 2012
 • November 2012
 • Oktober 2012
 • September 2012
 • August 2012
 • Juli 2012
 • Juni 2012
 • Mai 2012
 • April 2012
 • Mars 2012
 • Februar 2012
 • Januar 2012
 • Desember 2011
 • November 2011
 • Oktober 2011
 • September 2011
 • August 2011
 • Juli 2011
 • Juni 2011
 • Mai 2011
 • April 2011
 • Mars 2011
 • Februar 2011
 • Desember 2010
 • November 2010
 • Juni 2010
 • April 2010
 • Mars 2010
 • Februar 2010
 • Januar 2010
 • Desember 2009
 • November 2009
 • September 2009


 • Søk i bloggen
  Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
  hits